Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 743
  • 554
  •   1
Отговори
# 105
  • Ispania
ВсьЩтност темата е доста интересна,виждаме рали4ни мнения и гледни то4ки.Не мисля,4е някой иска да обиди другият,вьпреки 4е понякога е трудно.

mama-Ira ,мога само да ти пожеля един прекрасен живот с прекрасното ТИ ДЕТЕ.

Аз също като Роксан не бих осиновила дете от ромски произход ,обаче, който иска да ме съди.Не мисля,че ще запазим нацията си ,ако не стига ще са навсякъде по улиците  ни ромчета,ами да си ги отглеждаме и вкъщи ,заради нехайството на безрасъдните им биологични родители.Мога и още да продължа ,но мисля,че ще се отклоня от същността на темата
От постинга ти разбирам ,4е "циганин" е националност Shocked Shocked Shocked,гледай ти.....аз пьк си мислех ,4е и те са БЬЛГАРСКИ ДЕЦА,такива които се усмихват,играят,падат,стават,карат се,бият.....то4но както и наШите деца Thinking.
Просто деца ,които са имали лоШият кьсмет да попаднат на неподходяЩи "родители",какви са били техните родители Thinking....какво обЩо има това?Нали говорим за деца?За някой ,който Ще нау4и това ,което ТИ Ще му покажеШ,за някой който Ще ти се усмихне ,когато те види,за някой който Ще ти каже "мама",когато те види.Вьзпитанието което Ще имат наШите деца,зависи от нас,от никой друг,САМО ОТ НАС.
Само да ви кажа по какво си прили4ат тьй наре4ените по4ти никой не искаЩт ром4ета с едно дете на бьлгари ,което явно само от факта,4е майка му и баЩа му са били по отговорни хора е пове4е от другото:crazyeyes: ooooh!.
Имат две рь4и4ки,две рьце, едно носле,една уста....я...ми те били като "наШите" #CrazyПьк виждаШ ли,даже и се усмихват като тях Joy.
След едногодиШно ходене на 4астни уроци,разбрах 4е у4ителят ми е циганин,много се смяхме.....той така весело го разказваШе,в сьЩото време много гордо го казваШе.Как вси4ко си е постигнал,то4но като НАС Whistling.
У4ителят ми по с4етоводство_циганин,на този му ли4еШе,и то доста....а той най_гордо заяви как родителите му(осиновители) са му дали вси4ко,как са го вьзпитали,как.....само хубави неЩа(естествено) ,...и как някой ден като се задоми ,Ще си осинови детенце ром4е ,за да може да му покаже "другата страна на живота" хубавата.....нали за това сме родители,.....за да им даваме/у4им (на) най_доброто от себе си.
......., добре как тук осиновяват негърчета и никой не се притеснява от околните, като е ясно че не са техни , а само при нас.....
Е...ти пьк,по надолу едно от моми4етата беШе писало,4е бьлгарите оЩе не сме достать4но дорасли до там Confused Peace

Сега се сетих нещо друго, което за пореден път ме вбесява в милата би родина, свързано с осиновяването.
Ние с половинката ни не сме женени. Въпрос на разбирания и ценности, не смятаме, че трябва да заявим пред длъжностно лице в общината, че се обичаме и ще живеем заедно от днес, докато любовта ни е жива.
Обаче, според закона, не можем да осиновим дете. Трябва документ, че сме семейство! Дописвам: Излиза, че за нас и други двойки като нас е по-лесно да се борим за биологично наше дете, отколкото да осиновим такова без да предаваме нашите си ценности...
И тук е така,задьлжително трябва да сте семейство.НиЩо ,4е от миналата година и хомосексуалните семейства ве4е могат да осиновяват.

...........За тези, които се колебаят да осиновят заради нещата, които е разказвала кръстницата на Роксана... Дете, живяло години в институция без топлата прегръдка и целувка на "мама" е най-меко казано "странно дете". То няма как да прилича на връстниците си, независимо какви гени носи и какъв е бил капацитета на създателите му. Когато такова дете попадне в семейство.... стават истински чудеса - заповядйте в осиновителския подфорум да прочетете колко бързо наваксват и колко добре се справят тези деца под грижите на мама.

Ето това исках да кажа и аз

Само да допьлня,ако някой смята,4е сьм се "отнесла" Crazy прекалено извьн темата с децата от ромски произход да ме "резнат" Wink.
Но ми стана криво(и на мен) ,като 4ета как се говори за ДЕЦА Confused

# 106
и в германия е същото. декларирано съвместно съжителство при еднополови дава права на брак. само за данъците няма облекчение както при хетеросексуален брак.
при разнополови-не.
хора, които не са женени не могат заедно да осиновят дете.

# 107
  • v. turnovo
 Вал, явно не си прочела какво точно съм написала.Никъде не говоря за цигани и нация,а точно обратното.Не казвам,че циганчетата нямат качествата и чувствата на българчетата.Изказах личното си становище,че не бих могла да осиновя дете от ромски произход.Самите деца вина нямат,но не мисля,че трябва да ги издигаме на пиедестал толкова,щото в цялата тема това усещам Thinking

# 108
да, ама не. когато етносът престане да се споменава, тогава всичко ще е наред. децата са деца и са еднакви.
все едно аз да кажа, че няма да осиновя китайче, защото не обичам ориз, а то може да  иска да яде всеки ден ориз. пак звучи толкова налудничаво, нали.
ама като стане дума за циганите, ни звучи нормално. ето това е грешката в нацията ни.
в другите европейски държави, в повечето поне, тези неща са минало. този начин на мислене. това е и една от причините, наред с всички други, да няма деца за осиновяване.
ако ти се отвори парашута, грабваш веднага детето и си щастлив. и имаш дете. твое си.

и да, смятам че лесната процедура, възможноста да осиновиш и над 40 годишна възраст са ни разглезили.
за мен лично повратната точка беше, когато осъзнах, че децата започват да ме дразнят. и си казах - време е....ама пак се мотках 2 години.

# 109
Бррръм благодаря ти за темата. Аз съм от тия, които живеят в чужбина и съм притисната до стената. Но  не от немай къде.

Аз не съм отчаяна за себе си. Имам прекрасен син на 2, 5 г. Мога да имам деца. Само преди месец беше и злополучна история с един мисед, но се чувствам добре и на пук на всички съвети вече сме на фронта отново  baby_neutral опити.

Решението да имаме осиновено дете е старо, още преди да се роди сина ни, който бе заченат веднага когато решихме. Т.е от първи опит. Желанието ни да вземем дете от дом е малко странно. Не е много свързано с нас. А с факта, че по определени причини - знаем какво е там. Можем да отгледаме още едно НАШЕ дете и то ще бъде именно наше. Въпреки, че аз съм за детето да познава корените си. Имаме любовта, финансовата страна в момента не бих казала, че е идеална, но и изобщо пък не е зле. Имаме собствен дом, фирма, допълнителни възможности.  Но на този етап мила Бррръм нямаме възможност да дадем над 15 000 евро за да вземем дете. Вложили сме това, което сме имали и тепърва може би ще е възможно, но сега не. И искам да ти кажа, че и през ум не ми минава да искам нито бяло малко бебе, нито да прилича на нас. По скоро искаме голямо дете - 5-6 год. След няколко години ако продължава така и тази граница ще вдигнем. Също така не държим да е етническко бг. За увреждане не мога да говоря понеже това са допълнителни разходи и сила , които за съжаление на прима виста ми се струва че нямам. Но това не е окончателно. Не държа да пращи от здраве, здравето идва от обич и добър радостен живот. Ще го получи при нас.
Обаче.... Обаче както казах не можем в момента да отделим тези 15 000 евро за международно осиновяване и не можем да се върнем в бг понеже имаме бизнес тук и придобиваме и доп. квалификация. Аз съм на 34, а съпруга ми е на 28. И наистина все по тежко ми става, а времето минава , а нашето дете е някъде там...

Осиновяването би било за нас радостен ВХОД.

# 110
  • v. turnovo
Матакосмата, вероятно си права,но аз въпреки това стоя зад позицията си .Нали за това е темата,да се изкажат различни становища. И всъщност темата нямаше нищо общо с етноса на осиновените деца,ния е видоизменихме.

# 111
желая ти го от сърце мила !

Просто ми е много гадно за жените, които наистина нямат изход ... те вероятно са готови на много неща, но...

# 112
  • София
Тази тема за съжаление ще завърши като предходните.Хубаво е да дебатираме по нея, но мненията са крайно двуполюсни, всеки ревностно отстоява своето виждане, като не може да приеме чуждото, особено някои. #CrazyНякои имат толкова негативно отношение към осиновяването и към самите изоставени деца, че четейки чак ми идва да ги хвана за гушата ако са пред мен.За пореден път прочетох сравнението на изоставено дете с куче........................ newsm78
Няма да пиша повече, за да не влизам в излишни полемики, особено с човек, който прави подобни сравнения............меко казано не си струва дори времето си да губя.

# 113
Не съвсем по темата ,но някой горе спомена за критериите,по които се дава едно дете на определено семейство,че били строги ,защото все пак взимаш дете ,а не домашен любимец,е бога ми не разбирам защо тогава осиновителите(не всички) имат претенции-да не е черно,да не е русо,да е с незнам какви си очи-ай стига бе,вие дете ли избирате или нов хладилник?Ако го раждате кой ви дава гаранциите,че ще покрие критериите ви?! ooooh!
Добре,че не съм дете от институция,че като чета някои хора със сигурност бих се молила да не попадам в техните ръце.
По темата-родила съм две деца,ако имах сили(психически) да гледам  още щях да си осиновя и то каквото ми дадат(момче,момиче,хубаво,грозно-каквото се падне).

# 114
  • в сърцето на един мъж...
Просто ми е много гадно за жените, които наистина нямат изход ... те вероятно са готови на много неща, но...

Защо ти е жал? Не смяташ ли, че те са направили своя избор, както и ти твоя?
Имам една любима приятелка. Тя направи няколко опита ин витро, за жалост неуспешни. Наскоро си говорихме и тя каза следното - правя един последен опит и ако не ми е писано да успея - аз съм до тук. Но няма да осиновя. Не желая. Тя е направила своя избор и е решила, че не иска да осинови. Както и това, че няма да прави безумно много опити ин витро. В този случай - грешно ли е това, което е приела да направи?
Всеки има правото на избор. Както за него този избор е най-добрия възможен.

# 115
  • на път
 Не се изживявам като благодетелка защото съм осиновила 2 различни за околните деца. Моето си е чиста проба личен егоизъм и лично щастие (вече споделено от любимия който го направи с мен и заради мен).

# 116

Имам една любима приятелка. Тя направи няколко опита ин витро, за жалост неуспешни. Наскоро си говорихме и тя каза следното - правя един последен опит и ако не ми е писано да успея - аз съм до тук. Но няма да осиновя. Не желая. Тя е направила своя избор и е решила, че не иска да осинови. Както и това, че няма да прави безумно много опити ин витро. В този случай - грешно ли е това, което е приела да направи?

Много си права...живота продължава от мига , когато вземеш решение...който иска да осинови да го направи, който не иска да намери какво друго полезно може да свърши...ако не дай боже не можеш да имаш свое дете и сърцето ти не приема да осиновиш не означава ,че не си пълноценен човек  ...животът продължава , а отстрани да казва кой каквото си пожелае на хората устата нямат затваряне....или си ялова , или си взела хранениче...така ,че осиновяването не е никакъв влак ...избор е ...вземаш решение и напред...
Д Ива ...свалям ти шапка...и това ако е егоизъм...  bouquet

# 117

Гея не знам ... не четеш ли или просто търсиш конфликт... тропаш с крак и викаш права съм права съм, а въобще не те интересува какво пишат другите ...

1. Говоря за жените, живеещи в чужбина и желаещи да осиновят, на които тази възможност е отнета ... от самото начало на темата го написах няколко пъти. За тях ми е гадно, те са като обречени ... те, драга Гея, нямат избор...

2. няколко пъти изрично подчертах, ето самоцитирам се:
на първа страница
Цитат
ЗАБРАВИХ

Не говоря за хората, за които осиновяването не е алтернатива изобщо!!!
Чест и почитания към тези, за осиновяването е нежелано по причнцип. Аз лично искрено уважавам подобни решения и не искам да коментирам тях.

после отново
Цитат
Пак казвам.... изключвам от темата си хората, които съзнателно отхвърлят изобщо тази идея за себе си. Уважавам мотивите им!

още веднъж
Цитат
Разбирам и пак казвам уважавам мотивите ти!!! Не говоря, за хора, които не искат да осиновят.

Какво не е ясно не мога да разбера ....

# 118
  • в сърцето на един мъж...
Изобщо не търся конфликт. Аз мога да ти задам същия въпрос - ти защо не приемаш чуждото мнение?
Не ми е ясна идеята на темата ти, не за друго, а защото ще има винаги конфликт между биологични родители, осиновители и жени с репродуктивни проблеми. И това ще се прокрадва по цялата ти тема. Защото всеки има различен праг на търпимост, на желание да реши по един или друг начин нещата.
Аз ти дадох два примера - и двата са примери за жени с репродуктивни проблеми, и двете са решили за себе си какво искат. Едната не желае да осинови, няма такава потребност, другата иска, отказа ли са й/живее в чужбина/. А третата е направила 8 опита и въпреки това не е пожелала да опита осиновяване.
Един може да направи 10 опита и да продължи напред, друг - само един или нито един и да реши да осинови. Няма единица мярка. Има различни съдби, както и общо желание с партньора. Партньорите са също важен фактор.

# 119

Не ми е ясна идеята на темата ти, не за друго, а защото ще има винаги конфликт между биологични родители, осиновители и жени с репродуктивни проблеми.

Ако горното е вярно,  аз едновременно като човек с репродуктивни проблеми, родител на осиновено и биологично дете какво да кажа ... Няма да влезна в твоя филм - да деля хората на групи и раздели

Това, че винаги ще има конфликт ... докато си ги мерим ще има ... и на други плоскости също - кърмещи срещу некърмещи, родили естествено срещу родили секцио ... работещи майки срещу домакини ....  

А защо на теб не ти е ясна идеята на темата ми е въпрос, на който нямам капацитет да отговоря...

Общи условия

Активация на акаунт