Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 494
  • 554
  •   1
Отговори
# 405
  • у дома
Аз пък не се чувствам Героиня...
И не искам да мислят,че съм такава.
Аз съм просто майка,на моето дете.

# 406
аз мисля, че жената съвсем правилно си задава въпроси, по-добре сега, отколкото после, нали? и едно нещастно дете в резултат.

Пенка, спокойно, не всички стават за осиновители. никой и нищо не те кара да осиновяваш насила, дори при неуспех с репродукцията. и децата не ги мисли, желаещи има достатъчно.

жертва си на много митове, но няма кой да ги развенчае, освен теб самата. тук има много материал от полза, но зависи кой как чете, нали.

# 407
върнах се назад във темата за да прочета постовете на Мата.Странно,но не намирам нищо злобно в тях.

# 408
  • София
А аз не разбрах защо толкова неистово желаеш да си докажеш, че не можеш да осиновиш  newsm78. Дали да осиновиш, или да правиш опити за забременяване до откат, или да живееш без деца е твой избор, никой друг не може да го направи вместо теб. И ако си взела решението, не мисля, че имаш нужда точно от нашето одобрение  Thinking

# 409
А аз не разбрах защо толкова неистово желаеш да си докажеш, че не можеш да осиновиш  newsm78.
може и да греша, разбира се, но мисля, че е заради тези теми (и подобните им, но тези са актуални в момента) -
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44162.0;all
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41038.0;all
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44201.0;all
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43897.0

в последната се съдържа, макар и снизходителна, препоръка към някои от нашите теми. но явно жената не се е ограничила с препоръчаната литература и се е озовала в по-трънливите дебри на нашия форум ... тя ги чете с ново око, извън цялостния контекст на дискусиите тук, с различна базисна нагласа, а за нас те са част от дълга история ... Simple Smile

# 410
  • Вън от пространство и време
А според мен просто жената е писала постовете си в особено емоционално състояние

Трудно ми е да коментирам, не спах тази нощ, тъкмо ми се получи отрицателнен резултат на теста с чертичките, но все пак...

Колкото до "Зачатие" - опитах се да чета там, стана ми доста чоглаво и спрях. Има много полезни материали, разбира се. Но... горчивата истина е че част от активните участници там и в темите за проблемно забременяване в нашия форум няма да могат да се възпроизведат биологично. Колкото и да се лекуват, през каквито и изпитания да минат... А други ще го направят, но на толкова висока цена, че няма да са в състояние да са пълноценни родители на децата си. Може това да е много малка част, но на мен лично ми става много  Sick когато се опитам да се поставя на тяхно място.

Може би не съм чела достатъчно, но точно тази тема - докога е разумно да се правят опити и кога трябва да се започне работа с неуспяващите в посока превъзмогване на болката и намиране на нова цел и смисъл в живота - не съм видяла да се разисква. Далеч съм от мисълта да съветвам тези, при които не се получава, да си решават проблема чрез осиновяване. Но съм твърдо убедена, че има граници, отвъд които не е разумно да се минава и тези граници трябва да бъдат поставени и разисквани с пациентите от добросъвестни специалисти - гинеколози и андролози, ендокринолози и психиатри.

# 411
  • София
Аз пък в зачатие не чета, няма и да чета - много са ми крайни мненията по принцип там - това е болезнено за преживяващите го, а е толкова лесно да се освободиш от болката, но когато си попаднал в кръговрата на... безумното желание, излизането е много трудно  Peace

# 412
аз там не съм писала, но много четях на времето и ми бяха много полезни, в разни аспекти.
затова и сега от време на време хвърлям едно око ... но някак се е променило и там. става ми мъчно. преди някак бяха по-оптимисти.

тия теми, дето ви ги посочих, не можах да ги изчета в пълнота. много ми дойде и спрях. ако ги изчета, нищо чудно да стана и твърд поддръжник на каузата на тези против осиновяването ...

но ми направи впечатление едно нещо, което сякаш личи и от поста на Пенка Илиева - някаква нова мода ли е излязла в общественото, включително и медийното, мнение напоследък по отношение осиновяването? четейки, на няколко пъти ми се наби протеста на жените против това, че им се увира в очите осиновяването, като средство хем да решат проблема с домовете, хем проблема с липсата на дете. аз съм се откъснала, та затова питам, какво става?!

# 413
  • София
и аз четях в зачатие, но спрях - крайни ми станаха...

новата мода е - дайте пари за инвитро, повече пари за инвитро, пари за много инвитро, пари за инвитро след 43 г., след .... - затова са така крайни - противопоставят едното на другото, то не че обратната страна не го правят де, ама... абе тежко е, радвам се че за мен е минало, дано стане минало за повече жени и мъже, независимо по кой начин  Peace

# 414
Осиновяването не бива да е акт на отчаяние, последна и нежелана възможност , сдобиване с дете от "немай къде".
Към осиновяване трябва да се пристъпи с широко отворено сърце, с убеждението, че си готов да дариш радост , увереност и спокойствие на едно дете.И че то също ще ти дари радост и магнетични мигове.

Много от жените имат временен и решим репродуктивен проблем, други- социален, трети никакъв, но така се е случило, че са взели това решение.Не всички правят безброй отчаяни опити. Мислех, че съм единствената едва ли не която не е търсила проблем и причина, но когато се запознах виртуално и на живо с толкова много жени, разбрах, че да осиновиш дете за тях е просто житейска мисия.Както, разбира се, за други  да раждат, за трети да покоряват космоса или с риск на живота си да катерят върхове- хилядници.
Но когато решението да осиновиш е в резултат на градация на желанията и последно желание тип "примирение", наистина- бих посъветвала- по-добре си живейте без дете и си намерете други сфери на занимание и изява.

Пенка, не вземай емоционални решения, а наистина си помисли ти самата какво искаш и за какво си готова.
Не как ще погледнат на теб роднини и приятели, не как би се вписала в очаквана житейска схема, а наистина какво ти е на сърце.Честно, пред самата себе си.

Иначе- и да ти казвам каква емоция е чакането,срещата с дете, пърите споделяния във форума, думите "Мили мами и аз вече напуснах темата на чакащите",  няма да го разбереш.Трябва сама да го поискаш иначе- не се получава

# 415
  • Вън от пространство и време
Не е само противопоставянето. Направо по много арогантен и брутален начин почти всяка вечер в централно телевизионно време известни лица призовават хората с репродуктивни проблеми "дайте да дадем лептата си за закриване на домовете за деца". Поне така ми звучат на мен от беглите набези с дистанционното. Повече от 5 -10 минути на седмица не мога да ги издържа, признавам. Това, естествено, изнервя и има обратен ефект.

Като прибавим и "етническата толерантност" на българина и първичния страх на много хора замислящи се за осиновяване "да не им пробутат ромче" ако не си платят достатъчно и на когото трябва, както и приказките на кака Пена от пред блока за дългата, тромаваи неприятна процедура... и каузата за извеждането на децата от домовете изглежда безнадеждна.

# 416
  • София
Не е само противопоставянето. Направо по много арогантен и брутален начин почти всяка вечер в централно телевизионно време известни лица призовават хората с репродуктивни проблеми "дайте да дадем лептата си за закриване на домовете за деца". Поне така ми звучат на мен от беглите набези с дистанционното. Повече от 5 -10 минути на седмица не мога да ги издържа, признавам. Това, естествено, изнервя и има обратен ефект.

Щастлива съм, че не гледам телевизия, моите наблюдения бяха само от форуми разни...

# 417
  • в сърцето на един мъж...
Ганке, недей така, какво значи няма да са пълноценни родители? Познавам прекрасни хора, минали по пътя на стерилитета и станали само по-прекрасни и борбени хора. Не бива да се обобщава. Все едно аз да кажа, че осиновилите са нереализирали се биологични родители. Sad
Освен това дали ще спреш опита, дали ще осиновиш, дали ще продължиш да се бориш за биологично дете - това е изцяло лично решение и не може да ти се натрапва и да се опитват да ти избодат очите.
Нито осиновяването на деца от домове ще спре безотговорните родители да ги продуцират, нито натякването на двойките с репродуктивен проблем ще ги направи по-податливи към идеята за осиновяване.
Родители и деца трябва сами себе си да намерят - било то чрез биологично зачеване, било то чрез асистирана репродукция, било то чрез осиновяване. Peace

# 418
  • Някъде в България
Според мен човек трябва да иска да осинови дете, дори и да е преминал през всички въпроси, които си задава тази госпожа, той трябва сам да достигне до това решение. Аз винаги съм искала да осиновя, независимо дали ще имам собствени деца преди това. Малко ме обижда това с последния влак, защото не искам да съм последен влак на никого...Аз имам 4 неуспешни бременности/едната от инвитро/, но нито за миг не съм си представяла, че няма да осиновя. Разбирам жената, че иска да се възпроизведе и вие ме разберете- нашето семейство пък никак не държи да се е възпроизвело на всяка цена. Ако дойде - добре дошло, ако не - ще си осиновим още едно детенце и така...
Наистина по националната телевизия големи фантасмагории говорят, за да убедят хората да им изпращат SMS -си. А иначе всеки решава за себе си...Успех на всички, независимо по кой път ще поемат! Hug Hug Hug

# 419
  • София
А според мен всеки да решава каквото иска за себе си, по-добре да остане без деца, отколкото да осинови за да има дете на всяка цена. Не разбирам обаче противопоставянето на девойките от проблемното с нас - в този форум. Не съм чула някоя от нас да се е явила по телевизора и да е призовавала към осиновяване (вярно, че не гледам телевизия, но все щеше да се чуе), самата тази тема е едно безумие, винаги съм го казвала и отдавна трябваше да е на боклука.
Гея, имам чувството, че висим като Дамоклев меч, като заплаха, затова сме възприемани като от другата страна на барикадата. Ами, ако ви харесва - ок, нека ние да сме ви проблема, но това не може да успокои тези жени, които са влезнали в кръговрата на болката от стерилитета. Подкрепям Ганката - трябва да има съвест в репродуктивните специалисти и да не позволяват желанието за собствено дете да се превръща във фикс идея - всичко трябва да е с мярка, иначе психиката на тези жени и мъже се разбива безсмислено

Общи условия

Активация на акаунт