Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 606
  • 554
  •   1
Отговори
# 465
Това имам предвид и аз - защо никой не й е дал съвет да вземе бебето? ...

ох, да ме извини жената, че така зад гърба й я обсъждаме, а тя не пише системно тук, но от това, което съм чела от нея, ми звучи като човек, за който този съвет би бил обиден, бебетата всички ги искат, то е ясно, повече нужда е имало по-голямото, затова е избрала хронологичния ред ... само че са се объркали нещата.
убедена съм, скоро ще имат ново предложение и ще се намерят. не че този невъзможен избор може да се забрави, разбира се.

ПП Пустата му теза, как така майсторски се прокрадва, та не мога да схвана? за връзката със зачатие, най-вероятно аз съм виновната, с линковете и коментара на поста на Пенка, който възроди иначе доста позабравената вече тема. за което вече много съжалявам. следващият път като чета, ще сепарирам стриктно потоците информация.

# 466
  • Вън от пространство и време
А темата беше пусната в ДиС и идеята беше мнения да изказват всички форумци и най-вече тези, които не са пряки участници в осиновяване или борба със стерилитет. Не помня вече кога се опорочи в псевдоспор между "хора с репродуктивни проблеми" и "осиновили".

Цитат от авторката:

"Съдържателно, темата не е насочена към вече осиновилите деца,  точно обратно.
Жените от "Проблемно забременяване", към които основно е насочена темата, убедена съм рядко влизат в подфорум осиновяване за да я видят и да напишат какво мислят. Реших обаче, че е изключително лош тон да плесна темата в проблемното, защото много хора ще бъдат обидени, от постовете е видно, че съм била права. Затова сложих темата в Дом и семейство, за да могат по-широк кръг хора да отговорят...
Не е ли напълно безмислено да задам въпроса си към хора, които вече са осиновили и са взели своето решение?"

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 20:57 от Gankata

# 467
И изобщо ни най-малка идея си нямаш как да интерпретираш моите мисли, заради това и е по-лесно да твърдиш, че ви обиждам. Нейсе... Ето заради това ще има винаги конфликти между хора с репродуктивни проблеми и осиновили...

Честно казано, аз прочетох постингите ти и започнах да добивам доста ясна представа какво мислиш, нали затова пишеш, да си изразиш мислите?
Хората с репродуктивни проблеми и тези, които са осиновили, не са от отделни раси. Много често са едни и същи хора.
Разликата е следната: в една значителна част от случаите (моя милост включително) осиновилите имат опита на дамите от проблемното. Обратното обаче не е вярно.  
Така че мога да давам мнение по въпроса за учтивостта на докторите в АРТ клиниките, щото и аз съм я изпитвала на гърба си, но г-жа Пенка не може да се изказва за социални работници и други свързани с осиновяването, защото и идея си няма за какво говори, освен чуто-недочуто от този и онзи.
Нито е влак осиновяването, нито е изход, а начин да се създаде семейство за тези, които го смятат за приемлив. Който не го приема, пак добре, но да не ми натрапва избора си.

# 468
  • в сърцето на един мъж...
И аз не смятам, че са отделни раси, а са хора, които просто искат деца. И да, аз конкретно не мога да дам пример за отношението на социалните работници, понеже не съм имала досег с тях. И да, не е права г-жата, но пък и след отрицателен тест нещата не са особено розови и трудно може да си събереш мислите в главата, за да пишеш адекватно.
Не си права за опита - много от момичетата се отказват сравнително рано от процедури и осиновяват. Та имате един и същ опит, мисля.
П.С. Не смятам, че съм натрапила избора си на някого, уважавам решението, което е взел всеки, болно ми е, че се дели по този начин и от отношението между хората.

# 469
# 470
Ами нищо, както се изказаха по-горе не стават за осиновители...

# 471
Както също се каза по-горе, един човек, който не е дорасъл да знае кога сам си вреди, кога унищожава тялото и духа си в името на едно огромно желание, независимо колко благородно, не може да отглежа пълноценно деца, родени, заварени, никакви.
За цялата 'категория осиновители' не знам, но на мене ми се наложи да порасна, за да спра с АРТ. Със сегашния ми  опит изобщо не бих започнала, даже и пари да ми дават, да не говорим за финансово заробване за още едно ин-витро.
Това сме го дъвкали много пъти.
Geia, твоите мотиви за участие в тази тема още не са ми станали съвсем ясни.

# 472
Трябва ли непременно да имам скрити мотиви, за да имам мнение по един въпрос или само определени хора могат да имат мнение?
И защо смяташ, че жените, които се подлагат на асистирана репродукция си вредят? Или пък че не са дорасли? В какво се изразява порастването? В това, че трябва веднага след като разбереш, че не можеш да имаш деца /биологични/ трябва на всяка цена да имаш такива осиновени? Защо смяташ, че вие сте дорасли и сте хората, които знаят какво е да осиновиш дете, а останалите не знаят? Пророк ли си? Или виждаш в сърцата на всички?

# 473
  • София
... И да, не е права г-жата, но пък и след отрицателен тест нещата не са особено розови и трудно може да си събереш мислите в главата, за да пишеш адекватно...

Еее, Geia , вече прекаляваш, наистина. Какво значи след отрицателен тест?!? Shocked Дай сега всички от проблемното с отрицателни тестове от ин-витро да дойдат тука и да си излеят отрицателното мнение за осиновителите, социалните работници, бавната процедура и да се фръцнат. Ми, кофти е адски, ама пък вероятността за отрицателен тест е по-голяма от тази за положителен и всеки, който прави ин-витро би трябвало да е наясно с този факт много преди процедурата си.

# 474
sunny_tedy, никъде не пише първи ли е, втори ли е, амнайсти ли е този опит. Ако е първи, то не всички са подготвени, че може да е отрицателен теста и не всички са наясно с това, какво точно се случва с тях. Не оправдавам мнението й, не ми харесва как пише, но и не е непростимо, при положение, че е объркана и не знае точно какво иска. Малко снизходителност не пречи на никого. Peace А и както виждаш не идват от проблемното да ви реват за отрицателните си тестове, изживяват си ги както могат, за сметка на това им се реве от всички медии, че трябва да осиновят. Което дори и на човек без проблеми му идва в повече.

# 475
  • София
Съжалявам, тука не сме кошчета за да сме снизходителни, или поне аз не съм (да не обобщавам). Случва се на всеки да му е отрицателен теста. И колко неща още се случват. Не знам какви медии им реват за осиновяване. Аз само за една медия съм чула и то, защото прави някакво предаване по темата. Ми, никой не е осиновил понеже му реват медиите, повярвай. Хайде, сериозно вече. Peace

# 476
  Ще спрете ли да се дръвчите или да почвам да ви вися по ръкавите?

# 477
Писах в тази тема в началото, защото беше пуснат извън осиновителския. Въпреки това, (може би) понеже не съм осиновител, доста се преиначиха думите ми. Все едно. А моят отговор беше:

Осиновяването - начин да бъдеш родител.

# 478
  • Някъде в България
  Ще спрете ли да се дръвчите или да почвам да ви вися по ръкавите?
Хайде вече да прекратим дискусията, защото няма смисъл да се говорят едни и същи неща, но на различни езици. Пък и този, който повдигна темата изобщо не е в час по много въпроси.
А на Геа само искам да кажа, че има много по-страшни неща от отрицателен тест и оправданието е смешно. Нека всеки сам избира колко опита да прави 10-15, колкото иска, но да ми разправя, че няма последици за здравето...е щом така иска да си мисли - добре. Все ми е едно нали не съм аз...И наистина не всички хора стават за осиновители и затова не осиновяват, което е хубаво, нали? Simple Smile

# 479
Най-страшно е това което ти се случва в момента, така че да отрицателния тест може да е много много страшен. Гледам да не забравям през какво съм минала, затова се стремя да проявявам разбиране и съпричастност, далеч съм от снизходителността, към която призовава Гея (
Цитат
Малко снизходителност не пречи на никого.
- това за мен обяснява много неща).

Но,това, което съм обещала сама на себе си  е, че повече няма да си мълча виновно по въпроси за осиновяването като възможно решение на репродуктивен проблем, защото осиновяването Е такова.

А изречението за това, че някои са намерили "щастие в нещастието" е точен отговор на въпроса на темата
Да, за някои осиновяването е последен влак, за други въобще не е влак, и в това няма нищо лошо Peace

Чувала съм и следните изречения "Осиновихте си детенце? Олелееее много съжалявам ..."
Е трябва ли да хабя енергия за подобно ниво ... 

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 10:19 от Fussii

Общи условия

Активация на акаунт