Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Добро Утро,надявам се поне за вас да е добро...Аз не мога да спя грам,явно инжекцията която ми биха вчера отмина като действие и сърбежите пак ме подкараха и вече наистина не знам какво да правя и къде да ходя да ме видят..то нещата вместо да се оправят-сякаш по зле стават и сериозно започвам да се притеснявам да не и стане нещо на бебка Sad
Незнам този път до спешното на Окръжна ли да отида-какво да правя идея нямам-нещо съвсем се отчаях...
п.с и искам да се извиня защото напоследък наистина не спрях да мрънкам и ви надух главите в мойте проблеми...

# 511
Мили мами,
искам да се похваля, че имам бебче! Родих на 10.01.2010г. от вчера сме си вкъщи и се чувстваме добре!!!
Искам да благодаря на всички Ви за подкрепата и да пожелая много здрави и добрички бебчета на всички ви!!!!
Малката Елена се роди 2300кг. и 47 см.

# 512
Radi, мен една нощ ме сърбяха непоносимо глезените. Посърбях ги малко и ги намазах с водка като не можах да издържа повече /това ми беше най-подръка/. После си заспах пак.
Ако ти е само локален сърбеж някакъв защо не пробваш като те засърби да намажеш със спирт или някакъв алкохол?
Но пък ти си усети дали това ще ти помогне, да не стане някоя беля, знам ли.
Лета5, Честита Дъщеричка!
Името дето си и дала е много хубаво. Единия от вариантите ми за момиченце беше Неда Simple Smile Много красиво българско име Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 10:08 от dandarelia

# 513
n3ni, да споделя и аз моето мнение. Моят син също сучеше по 30-40 мин., но пък той въобще не спеше, повръщаше много и преяждаше. Като повърнеше пак беше гладен, тогава дохранвах и да ти кажа, не е задължително бебето да се отбие, като пие от шише, но и да се мъчиш така, не е работа.  Peace Аз съм убедена, че синът ми се научи да засмуква добре точно на шише, но биберонът беше с много малка дупка и му костваше много усилия да изпие млякото от шишето, докато от гърдите ми направо му се наливаше в устата и като изсмучеше първото мляко спираше и започваше да плаче. И колкото и свекърва ми, която е акушерка, да ми дрънкаше, че от шишето щял да се отбие, нищо подобно не се случи, напротив, на мен това ми помогна. Аз си давах добавка до 3 месец, после вече кърмата ми се регулира, той се научи да засмуква добре и така кърмих успешно 11 месеца, можеше и повече, но накрая така ме хапеше, че се отказах. Така че пробвай пак да цедиш и даваш кърмата от шише или пък добавка, не е фатално, но е важно дупката на шишето да е малка, а бебето достатъчно огладняло. Всяко бебе и всяка ситуация са индивидуални, просто трябва да си спокойна и да не се нервираш, няма еталон, това, че едни бебета са пили, а други не са пили добавка, нищо не означава, въобще не е гаранция, че бебето ще се отбие или няма да се отбие. Смятам, че кърменето е индивидуален процес и няма общовалидни правила! И с цеденето трябва да се внимава, аз от форумски акъли от "специалистки" си докарах хиперлактация, така че, трябва да откриеш кое е най-добре за теб и твоето бебе. Wink  Hug

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 10:45 от little rabit

# 514
kleea, честита дъщеричка baby_neutral Да расте красавица, да ти е здрава и послушна. И не мога да се сдържа да не кажа, че сте избрали разкошно име - адашка ми е, а аз много си обичам името Heart Eyes

# 515
KLEEA ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА!ДА Е ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА!

# 516
Колко ни опустя темичката .... всеки чете ...затворил се е в своя малък свят в очакване на голямото събитие ...а след това ....пак чете и чете , защото няма време кога да пише ..... smile3520

Колко точно казано......... Peace Peace Peace

Редче, благодаря ти,че си написала за Лета....И аз получих СМС, но Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassedоставих новината за тази сутрин.........

Лета, честито! Честито и на всички мами, които вече прегръщат рожбите си! Да са ви живи и здрави, само радост да ви носят.......

Кураж и на всички, които са в очакване на Събитието.......С вас сме, всичко да мине възможно най-леко и безпроблемно.......

За нас.... - обичайното - смяна на памперси, кърмене по 100 пъти в денонощието, спане, колики, рев от време на време, кръга е омагьосан и се въртим в него....Не се оплаквам, напротив много сме щастливи всички със Сами.....Майка е до мен и ми помага много жената, не мога да се оплача въобще.......

Поздрави на всички!!!!!!Прегръщам специално всички, които все още не са родили, не се давайте на февруарките да ви изпреварят........ Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 517
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утрооооооо!

Пак съм тук и верно си мисля, че всички ще ме изпреварят!
Честит имен ден на всички именници днес!
Честито бебче на клееа! Да ти е здравичко и послушничко!  Hug

И аз снощи нещо безсънно го давах, но.... ме домързя да идвам на комп. Така че си четох книжка...  Rolling Eyes

Татит направо незн как издържаш, това чакане просто ме побърква, хубаво е че водите и плацентата са ок, ама при най-малкото нещо и изтръпвам  Confused
Ами... какво да правя - иначе ще се психясам тотално! Така че си намирам занимания!  Tired
Ти къде ще ходиш на тонове утре?

Евкааа - много ме разсмяхте с малкия!  hahaha
При нас таткото изпълнява тая функция!  Laughing

# 518
  • София
Здравейте от нас с Кати Simple Smile Ние сме добре Simple Smile Кърмим се, наддаваме... На 15-ти бяхме на консултация, мадамата е наддала 400 гр.  Shocked  и още 2 см. Simple Smile докторката като видя и направо ей така  #Crazy  Нормалното било 200 гр. за седмица  Mr. Green Каза да спра едното нощно кърмене, макар, че не виждам как ще стане това и мисля да не го спирам... то детето си яде и си е гладно през 3 часа... мисля си, че самичка ще се откаже когато му дойде времето  Peace не знам, да кажат опитните мами  Mr. Green
Иначе е много жилава и жизнена, обръща си главата, вдига си я сама, направо е много сладка Simple Smile

Искам да попитам долу горе колко трябва да изяжда на тази възраст ? Аз и правих вчера пробно кърмене, изцедих кърма и и дадох с шишето и изяде 80 мл.  newsm78 дали е добре ?

Другото което искам да питам е някой използва ли Colief капки за колики ? Ако да, може ли да ми каже как ги дава? Защото в листовката пише, че се дават с 3 - 4 лъжички кърма разредени и с лъжичка, но тя ги плюе и аз започнах с една лъжичка само да ги разреждам  newsm78

А на вас изписаха ли ви капки за рахит от 21-вия ден ?

# 519
Честито на новите мами!
Честито на всички именници!

Татит,щом моя ритник не ти стига,я ударете един кекс с мъжо и заминавай да раждаш.

Най-после оправиха сайта и форума   comp03 Още малко и щях да психясам  Crazy

# 520
  • Сливен
  Уф ..някой да каже как се мери разкритие ?Наболяваме ,но мнооого лекичко,контракции са,но не боли... newsm78 че са и точно на 45-50 мин...ообаче не боли?????

# 521
Здравейте мамчета ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ.
аз май само това успявам да ви кажа докато прочета всичко и вие сте на друга вълна  Mr. Green май сам много неорганизирана  Simple Smile
2в1съм още малко почвам да се изнервям вече ама май страха ми е по-голям Mr. Green та не се оплаквам много

Хубав ден на всички   bouquet

# 522
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Най-после оправиха сайта и форума   comp03 Още малко и щях да психясам  Crazy

И аз! Признавам - зависима и пристрастена!  Mr. Green
Чакам го адашче - само да си дойде  Whistling Party

sashasa - ми лекаря ти го мери .... с ръка!  Blush При преглед!

# 523
  • Сливен
Цитат
   Tatitt     sashasa  - ми лекаря ти го мери .... с ръка!  Blush При преглед!

хаха те това и аз го знам..ма е неделя  и не искам да звъня за нищо!!!Питам ако някой знае кое на колко отговаря..,но разбрах намека  Mr. Green  ...

ro6ko_ , май сме от един град ..къде ще раждате ...че може и да се засечем ...

# 524
kleea, честита дъщеричка, да ти е жива и здрава и много да те радва!   bouquet

Barbie^girl, не се тревожи за наддаването, моят син първия месец наддаде 800 грама, а после по 1кг., 1.200 кг. Все ми казваха, че имал рахит  #Crazy, но нищо подобно, накрая като ми увеличаха вигантола на 5 капки, аз го спрях, просто ми писна да слушам глупости.  Щом е само на кърма няма опасност от рахит, за вигантола прецени сама дали да даваш, според мен над 2 капки е прекалено, но повечето педиатри се вманиачават.  Peace  

Общи условия

Активация на акаунт