Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 582
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Сливен
   ХАйде пак честито на всички които ни изпревариха!!!!Аз ви пожелавам - да се сбъднат всички пожелания от форума!!! newsm51

Искам да попитам нещо,за което майка ми спомена преди време,но и тя не беше осведомена - каза ми че в началото на малките бебчета им давали глюкоза,вярно ли е ?На всички или лекарите трябва да преценят и да ми кажат ,или аз да си питам ??   newsm78

# 496
sashasa голяма част от педиатрите съветват да се дава глюкоза или вода със захар заради жълтеницата в началото. Съвременните лекари обаче го отричат това, тъй като по този начин се товари стомахчето на бебето и е установено че глюкозата по никакъв начин не помага за по- бързо преминаване.

Моето мнение е да не даваш глюкоза. Аз лично не съм давала на първото ми дете, беше на кърма и жълтеницата му мина нормално  Peace

# 497
  • Шумен
sashasa , на едното си дете съм давал подсладена вода , а на другото 1 шише от аптеката 500мл гликоза .Бяха казали ,че със сладката вода жълтеницата минавала по бързо.....сега чета ,че това се отрича и най подходящо за бебето е майчината кърма колкото по често суче детето -толкова по бързо се чисти организма му.В майчината кърма се съдържа всичко необходимо за бебето . Ако държиш да даваш вода то давай чиста преварена водица да си слее устата след млякото .
Това е моето мнение Аз сега няма да давам нито гликоза ,нито сладка вода  Naughty

Честити бебчета на мамите !

Колко ни опустя темичката .... всеки чете ...затворил се е в своя малък свят в очакване на голямото събитие ...а след това ....пак чете и чете , защото няма време кога да пише ..... smile3520

# 498
Добър вечер от мен..цял ден ме нема, ама не сте изписали много Simple Smile
По едно винце?

Честито на  Svetlencetoo, Jenny_78, Ив и Лета5!

Честито на именниците днес! И най-вече на най-малките попълнения-Антон на Zoia_Alex !

# 499
Малко спам-да ви се  е променил шрифта на форума?Само тук е променен.Като печетарски го виждам.Много е гадно.

# 500
Малко спам-да ви се  е променил шрифта на форума?Само тук е променен.Като печетарски го виждам.Много е гадно.

Я рестарирай комп-а Wink

# 501
Тани нищо не ми се е променило, все същия си е шрифта  Rolling Eyes
Честито на всички вчерашни и днешни нови мами и бебешоци  Hug да растат живи и здрави, желая им безгрижно детство Simple Smile
И мен цял ден ме нямаше, но бързо бързо ви минах Simple Smile
И да си излея душата малко и аз  Cry Днес сутринта като станах и много ми се ходеше до wc, но докато се търкуля от леглото и стигна до средата на стаята нещо ми потече по краката...викам си ахааа, почва се  Simple Smile а точно за днес бях планирала толкова работи...но то пък тече съвсем мъничко - 1-2 капки до към колената и това беше Sad изчаках за още - нищо...звъннах на лекарката и й обясних, тя каза, че най-вероятно не са води, а просто някакво течение, което се е насъбрало през нощта и сега изтича Sad каза ако има още да й звънна, за да го изследват в болницата. Цял ден чаках да се явят някакви болки, контракции и пак нищо. Но пък така ми капна на няколко пъти, прекалено слабо, но аз всеки път тичам до wc да гледам води ли са  Sad Много се изнервих, и като четох в нета разни случаи - още повече. Не за друго ами се притеснявам за бебка Sad Реших утре сутринта пак да говоря с доки, зависи и от развитието през нощта де, но все пак по-добре да се разходя до болницата отколкото така в неведение. А иначе от понеделник съм всеки ден на тонове.
Татит направо незн как издържаш, това чакане просто ме побърква, хубаво е че водите и плацентата са ок, ама при най-малкото нещо и изтръпвам  Confused

# 502
MTV, аз няма да откажа винце Wine Glass Абе всъщност ми се пие повече бейлис ама няяяяямамееее.
Уф, тая бременност вече съвсем не ми се отразява добре, освен да се натряскам вече не се сещам какво друго да направя. Тва разбира се майтап.  
Последните дни ми минават много бавно smile3512 Тая вечер баща ми ни беше на гости на пържоли и аз пак преядох и сега ме присвива гадно шкембето Whistling А не ми се ляга щото знам как ще се въртя с тея огромни телеса....
Няма и кво да чета, верно малко пишете Heart Eyes

# 503
То май на пръсти се броим, които не сме родили от темата Rolling Eyes..може  някоя февруарка да ни изпревари ако продължаваме така Joy

sashasa
билирубинът се изчиства с акитата на бебетата. Именно затова най-добре е да се кърми бебето (или да се дава АМ). Сладката вода не лекува нищо.
Само вреди.
Има и случаи на тежък вид жълтеница, дължаща се на бърз разпад на червени кръвни клетки..но това вече е друго.

Ето подробно инфо:
http://www.biberonbg.com/info/karmene_i_jaltenica.htm
http://karmene.greatnow.com/jaltenitsa.html

# 504
  • София
Айде и аз към нощните птици направо нерви нЕам вече  Cry Темата ни опустя, а не са чак толкова родилите има още мноого. eola и на мен дните ми се влачат вече и всеки ден чакам и се ослушвам за признаци ама нъц. Одеве даже дечко милия и той вече няма търпение като се изцепи " айде сестро излизай вече" и попадахме. После продължи - абе мамо дай да се направиме на лекари и да извадиме това бебе писна ми да чакам.  
  Слушайте сега тези дето им е ред да хващат пътя за родилнто,че и аз искам до там да стигам вече а ма ха  Crossing Arms

# 505
Ей, момичета и аз да се оплача.

Това кърмене ми взима здравето. Нещо хич не се справям. Тази вечер от 21:30 до 00:00 се кърмихме. Едвам го докарахме до 50-60г да изсуче малкия. Задремва, пуска и като отвори очички след 2 минути започва да плаче, защото е още гладен. Пробвах и компресията, но може би аз нещо не правя като хората, защото той спира да суче, когато започна да го правя. Отделно продължаваме да имаме проблема със захапването. При първоначално захапване рядко има проблем и за това си мисля, че не е защото са много пълни гърдите. Но изпусне ли и после трудно хваща пак. Мъчим се, той се ядосва, успокояваме се, пак пробваме и в повечето случаи успяваме. Не знам кърма ли не ми стига, той ли не суче както трябва - наблюдавам го и добре преглъща и суче. Понякога повече суче и по-малко преглъща, но допускам, че много по малко му капе. Пия лактогонен чай - и от българския и на Хип, изядох килограм орехи, пия на ден по над 2 литра вода, старая се да лежа, след всяко кърмене цедя с помпата, но пак нямам особен успех. Малкия се храни 7-8 пъти на денонощие, като основно аз го будя за ядене. Денем след като го нахраня будува и тъкмо се унесе да заспи и се налага да го будя за следващо хранене. Нощем изобщо не се буди, а като го събудя суче много малко и заспива супер дълбоко. Снощи се опитах да му додам с шише изцедена кърма, но отказа изобщо да отвори уста или да суче. За 2 седмици е наддал едва 130 грама и педиатърката каза да дохранвам с АМ. Вече е на 18 дни и трябва даже по 70-80г да яде, а той понякога суче до 30 и после спира и заспива. Тъй като суче по час до два, то не остава много време да го будя по-начесто. Може би нощем, но тогава аз самата съм почти без сили - храня го около 2 и после около 5 - най-много 4 часа пауза да направи. Какво да правя? Как да си увелича кърмата и междувременно да го дохранвам с АМ, за да наддава?

# 506
Evkaаааа, разсмя ме много с това " айде сестро излизай вече" Joy Joy Хахахаха, душица!
Леле, като слушам с кърменето кво се случва почвам да се чудя ние скоро как ще се оправяме. Май не е толкова зле, че още можем да си почиваме и да се подмоткваме просто.

# 507
  • София
n3ni не съм от най-компетентните, но да ти споделя при мен как беше с първото. Беше адски мързеливо бебе ама адски сучеше по час като при теб не силно ами едваам едвам. Ако цедиш след кърмене ще се увеличи кърмата няма как да не се увеличи. Провери след това колко ти остава  можеш да пробваш и с лъжичка да му дадеш  от кърмата не със шише. При мен със шише с по-голяма дупка се получаваше и не се давеше просто мързел,но това доведе до отказ от сукането категорично. От това пък последва спиране на кърмата оказа се при мен, че само бебето може да стимулира добре лактацията с помпите нищо не направих.

# 508
ох нека и аз да се включа в нощното писане..вече и мен сън не ме лови ( не че последните месеци ме е ловяло де ),ама сега съвсем..всичко ми пречи,в леглото грам не ме свърта,само се въртя като риба на сухо-ама то каква риба,цял кит..Sad между другото и аз само се вкарвам в разни филми и дебна за някви симптоми..голяма паника сам
nellito_v , и аз си втълпявам че ми изтичат водите,или че ми пада тапата...ама все до там..моя лекар уж каза че до 15 януари трябва да родя,нищо че термина ми е на 31, а пък нищо-водите ми много малко,плацентата взела да се калцира или там както се казва.Притеснявам се за бебо,та в понеделника задължително ще ходя да го видят..на мъника явно не му се излиза и това е.

# 509
  • на село
И аз съм от неспящите  Sad
Само дето причината при мен е по- прозаична - ужасно ме боли зъб! Направо се побърквам! Един противен мъдрец направо ми съсипа здравето последния месец. Ако знаете някакъв бабешки илач - казвайте. Пробвах вече да се джубуркам с ракия, с чай от лайка - не помага особенно  Sad Един път да родя и направо ми иде да го махна, гадината!

Иначе и при мен последните дни няма никакви симптоми за раждане. Аз се надаявах като спра магнезия да се ускорят нещата, ама нъцки! Младежа се е кротнал и почти не помръдва. Особено днес, гледам все да го побутвам от време на време, че започнах нещо да изперквам.

n3ni, как разбираш по колко е изсукал? Ако имаш кантар в къщи, те съветвам да го зарежеш. Само можеш да си психираш излишно с него. Наддаването при бебетата е нещо много относително - забелязала съм че родените с по- ниско тегло наваксват като че ли по- бързо от тези, които са родени по- големички. Въпреки че пак си е строго индивидуално...

Не те съветвам да даваш АМ - така ще го объркаш още повече. Прекалено е малък и с шише ще му е много по- лесно. Дори и кърма да е. Опитай се да го отложиш този момент максимално. Възможно е да не може да засуква добре, защото гърдите ти се препълват. Съмнявам се много да не му стига кърмата, особенно след всичките процедури които си правиш. Дори внимавай малко с тях, защото можеш да си докараш хиперлактация.
При мен /аз бях с хиперлактация/ помагаше, ако имам проблеми със засукването да поизцедя  малко гърдата за да поомекне и тогава си засукваше нормално. Не че е много удачен вариант, защото всъщност изцеждах предното мляко, но все пак е нещо...

Общи условия

Активация на акаунт