Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА STEFANIIKA,JENNY 78, ИВ, LETA 5, KLEAA И  NELINA ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА РАСТАТ ЛЮБОЗНАТЕЛНИ И ВЕСЕЛИ ДЕЦА   bouquet
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕНИЦИТЕ   bouquet ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ   bouquet
Katy вече си имаш две прекрасни кукли  Hug Снимката как каката е гушнала малката е просто невероятна  Hug Да са ти живи и здрави.
n3ni ти имаш ли кантар вкъщи, теглили ли сте скоро младежа ? Според мен само така може да се определи дали се храни добре детето или не. А и ти правиш всичко необходимо, за да имаш кърма, не виждам какво повече можеш да направиш. А и като не иска добавката може просто да не е гладно вече, не е задължително да е уморено бебето и затова да отказва. За бибероните- вземи му такъв с най- малката дупка. Така на бебоците им е по- трудно да сучат и вероятността да се отбият е по- малка.   За жито с орехи и аз съм чувала, че много помага за увеличаване на кърмата  Peace
Мяу, MTV след кърмене коя гърда трябва да се изцежда- тази от която е сукало бебето ли ? И в едно контейнерче кърма от колко изцеждания за един ден мога да сложа? Не ми е много ясно как става- като изцедя веднъж и после трябва да я сложа в хладилника нали? След това от следващо цедене мога ли да я добавя в същото контейнерче или не ? И колко време след това да ги сложа във фризера ? Благодаря ви предварително и се извинявам ако има нещо неясно във въпросите ми  Blush
На всички очакващи пожелавам скорощни незабравими срещи с малките бебоци  Hug
Radi защо не се консултираш с кожен лекар или алерголог ? Обривът може да е предизвикан от много неща, но само специалист може да даде отговор на този въпрос.
Rosi 79 и нашият хубавец хълца на поразия- отначало се чудех дали е нормално и се притеснявах, но сега знам, че си е добре детето- просто на мен ми е жално като го слушам така да хълца. На него му минава ако посуче малко  Peace  А коликите при някои бебета започват от родилния дом, така че явно са ви почнали и вас. Може да и даваш капки и да затопляш коремчето- дано и действа  Hug И аз искам да се оправя вече времето, че ще изперкаме вкъщи вече  Crazy
Неродилите- чувствайте се подритнати от мен  Simple Smile

# 541
  • Варна
little rabit, мерси за отговора  Simple Smile И аз си мисля, че са колики, така си присвива крачетата като при тях. Иначе още не съм се уплашила, надявам се да овладеем положението. Чакам утре да дойде педиатърката да я види (че беше болна и не искаше да рискува да зарази Лора) и ще я питам какво да давам. Ще пробвам и метода с торбичките с пшенични трици.
veselyshko, и аз като дам на Лора да суче спира да хълца. Но пък явно преяжда и след това повръща...
Хайде като се затопли навън може да си направим срещичка варненските майки  Grinning
За неродилите, които вече нямат нерви и искат да раждат - един ритник и от мен  Simple Smile

# 542
Ето ни, прибрахме се!
Щом сме вкъщи всичко е наред, ама утре ще пиша колко ме боли корема и шевовете! Laughing Laughing Laughing

# 543
здравеите  и от мен молбатами е кога новородените запо4ват да виждат по иасно и цветове .  newsm78

# 544
хубаво че бебо е кротушко че баткомо не се издаржа бабите докато ми помагат така са го разлигавили вие как ги строиавате ние сме с малка разлика и ми е много трудно . дано не осета как минава времето но са ми красавци .

# 545
n3ni, момичетата вече са ти дали доста добри съвети, но все пак да обобщя. Количеството кърма зависи от три неща - правилно положение, честота на кърменията и нощни кърмения. Трябва да си отговориш дали спазвате и трите добре, което от твоите обяснения ми изглежда малко вероятно.

Първо, не разбрах какво имаш предвид с проблем със захапването? Сигурна ли си, че бебето обхваща добре цялото зърно с ареолата и суче ефективно? Ако не е така, това може да е причина да нервничи и да не успява да се нахрани.

Второ, честотата на кърменията ти не е достатъчна, трябва да са между 8 и 12 на денонощие, минимум през 2- 2,5 часа. Което води към третото условие – нощните кърмения, които при вас почти отсъстват. Кърменето през нощта стимулира най-много образуването на кърмата през деня и ако то липсва, съответно и през деня няма мляко. Затова не трябва да оставяш детето да спи, а да се опитваш да го будиш и кърмиш поне на 2 часа в началото, докато ти се увеличи кърмата. Възможно е то да спи, защото няма сили да се събуди и да суче, а това не трябва да се допуска. Пробвай да го разсъблечеш леко и да кърмиш легнала като и ти си полугола, за да усеща допира на кожата ти и инстинктивно да търси гърдата. Бебетата чудесно могат да сучат и в полусънно състояние, даже някои от тях са по-спокойни така.

Относно изцеждането, както е отбелязала Евка, не изцеждай непосредствено след кърмене, тогава няма мляко. Изчакай поне час, за да се напълнят гърдите и давай изцедената кърма с лъжичка или чашка, за да не свиква бебето с шише.
За увеличаване на кърмата има доста средства, вече са ти написали за лактогонния чай, ядки, можеш да наблегнеш особено на овесените. Също така полезна е и бирената мая.
Давам два линка към много подробни и добри статии за увеличаване на кърмата и следене на теглото.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=859

Ако спазваш всички съвети там, няма начин да не постигнеш успех! И най-вече, важното е да си спокойна и да следиш нуждите на бебето и да се опитваш да го кърмиш възможно най-често! Забрави за кантара за известно време и се посвети само на него!

Veselyshko, относно изцеждането и съхранението на кърма, ти давам един линк към статия в библиотеката на Кърмаческия където е обяснено подробно - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Всъщност ти защо искаш да изцеждаш, за увеличаване на лактацията ли? Или защото чувстваш напрежение и дискомфорт? Ако бебето суче и от двете гърди, спокойно е и наддава добре, няма нужда да се изцеждаш, освен ако не искаш да се запасяваш за бъдещи периоди. Можеш да събираш изцедената кърма от 24 часов период заедно и да я замразяваш.
Указанията за съхранение на кърма са както следва:

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).

•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.

•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира.

•   Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилник за над 24 часа след пълното му размразяване.

# 546
little rabit ох и аз исках до термин ама вече не издържам много ме боли всичко като легна сама не мога да стана. Не мога да  се обърна дори по време на сън набирам се на ръката на  мъжът ми и просто искам да идва вече  Cry

Същата съм и аз  Grinning Трагедия  Embarassed

От вчера почнахме - секс, разходки, ананас, секс, разходки, ананас ..... ама ей го - резултат никакъв, а така ми искаше на е на 17ти  Crossing Arms

# 547
  • София
n3ni, надявам се да не се обиждаш от акълите, дето даваме, всички се опитваме да ти помогнем  Hug Това, което ми направи впечатление на мен, беше, че каза, че не си дала да суче на едното ядене, за да се напълнят гърдите. Това е грешно. Дори да не са пълни гърдите, трябва да предлагаш, а чак след като изсуче всичко, което може, да дохранваш.

Rosi79, за очето съм спец вече по неволя Simple Smile Първото, което трябва да правиш, е да почистваш винаги, когато видиш гурелчета. Аз почиствам с клечка за уши, но знам, че е по-добре с пръст и марличка. Почиства се винаги от края на окото към нослето. Топиш клечката в преварена водичка и чистиш. За да обереш гурелите леко въртиш клечката като минаваш през окото. Ако не мине за около седмица, педиатърът най-вероятно ще ви изпише някакви капки.. капят се пак около седмица - до 10 дни. Във всеки един момент може да вземете секрет за изследване, за да се види дали не е бактериално, защото може да е инфекция, предадена от теб при раждането, или взета от болницата. Ако след капките не се оправи, задължително искай секрет, ако не сте направили. И в краен случай може да е просто физиологично, запушване на слъзен канал, за него се правят едни масажи горе-долу по нослето от към окото, за да се отпуши канала и ако до 6 месеца не се е отпушил, се отпушва насилствено със сондаж или нещо от сорта (извини ме за немедицинската терминология). Масажите може още от сега да ги правиш, те са най-безобидни и може да помогнат, хубаво ще е ако педиатърът ти покаже как.
А Ели имаше колики още от ден първи. Неприятно е, но все ще минат някога  Hug

А някой има ли проблем с помпата на Авент и големи гърди... имам чувството, че не е за мен направена тая помпа просто... не ми дърпа достатъчно зърното, защото не влиза добре до край.. и съответно цеденето с нея е мъка... И на ръка нещо не се справям кой знае колко добре, само по капка, по капка тече и това от пълна гърда..

# 548
  • Варна
_Iri_, много ти благодаря за ценната информация   bouquet Ей сега ще преваря вода да почистя оченцето. Дано мине бързо и не е инфекция.
И аз съм с помпата на Авент, но ми е много лесно изцеждането с нея, така че за съжаление не мога да ти дам съвет за по-лесно използване.

# 549
  • Mediterraneo
Не съм чела назад. Искам много да благодаря на всички за пожеланията и да честитя на всички, родили своите рожби.

Днес ме изписаха, но бебенце остана в болницата  Confused Кара много тежка жълтеница още от първия ден. В кувьоз е, на лампа и на системи. Стойностите на билирубина все още се качват. Моля ви, стискайте палци и пращайте положителна енергия на моето момиченце  Praynig Praynig Praynig

Аз подозирам, че ще се вкарам във филм с кърмата, която ми слезе окончателно тази сутрин. Гърдите ми се пълнят много бързо. Четох доста за установяване и подържане на лактацията, когато сме разделени с бебето, но нещо не чувствам сигурност, че ще се справя  Tired Приемам съвети- до края ли да цедя или само до облекчаване? На колко часа да го правя- на 3 или когато усетя твърдост и препълване? Благодаря ви.

# 550
Здравейте на всички  Hug
Честити бебета на новите мами, тези дни не съм писала и гледам да не пропусна някого, затова така общо - да са ви весели, щастливи, румени и засмени малките бебоци   bouquet
Много ми е интересно как горе-долу сега сме останали с почти еднакви термини неродилите, иначе все имах чувството, че моят е много след другите Simple Smile
Пожелавам на всички бързащи скоро да им се показват бебоците, аз колкото и да е странно, още не съм се разбързала, така си свикнах да съм си бременна, ходя си напред-назад, виждам се непрекъснато с приятелки, приятели, излизам вечер и някак сега ясно осъзнавам, че после много ще се променят рязко нещата, не че е лошо, но гледам сега да си наваксам с това, което неминуемо в един момент ще ми залипсва... А и така не ми е тегаво чакането, а ми е съвсем нормално и безгрижно  Party
Иначе си е вярно, че накрая едвам се движи вече човек, но и с това се свиква, както се оказа Simple Smile
Имам от време на време леки контракции - по-скоро е като предменструално, без задължително да има кой знае какво стягане на корема, днес като че ли са малко повече, но още не са ме навели на мисълта, че трябва да следя на какво време са - препдолагам, че няма да се объркам като му дойде времето - надявам се  Rolling Eyes
Попивам и вълненията и проблемите на вече родилите, съветите към тях и т.н... дано да са ми от полза като родя - благодаря предварително на Мяу и МТВ за съветите, които дават и ще дават  Hug

# 551
n3ni, според мен, щом бебето си спи през нощта и не се буди, хич не ти трябва ти да го будиш, за да го храниш, радвай се че имаш спокойно бебе!  Peace Може да се цедиш през нощта и да даваш кърмата на сутринта, но да будиш бебе, което си спи спокойно... за мен беше мечта синът ми да спи спокойно поне една вечер, така че ако сега бебето ми спи през нощта, заради нищо не бих го събудила, най-малкото, за да го храня.  Peace После няма отучване от нощното цокане, моя големия си търсеше шишето с мляко до 2,5 години!

Тарталета, пожелавам ти скорошно изписване на принцесата, не се тревожи, всичко ще е ок!   Hug Peace
Редовното цедене увеличава лактацията, аз така се подредих, че месец след изписването вдигах 39 градуса температура от хиперлактация. Според мен не цеди докрай, а докато омекнат гърдите.  Peace

# 552
Благодаря за чудесните пожелания за РД Blush

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ Heart Eyes  bouquet

valkiria, да ти е жива и здрава рожбата, нека расте умно и щастливо дете и много късмет да има в живота Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ, СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ НОСЯТ ИМЕТО  bouquet

На мамите 2 в 1 един ритник от мен и леко раждане Mr. Green

Герганчето, само така Joyдавай сега докато ти е паднало, защото после дълго време това ще е мираж Mr. Green hahaha

Тарталета, кураж, как така няма да се справиш Naughty дано гушнеш бебето час по-скоро Heart Eyes Praynig

# 553
Ами да се отчетата,за кожен да-утре съм,просто събота и неделя никъде не намерих нормален лекар,от спешното в ОБ ме пратиха със сиропче,от 2-ра градска ни казаха с пъпките утре към поликлиниката-че те там с такива работи не се занимават...и най-накрая в МД поне ме прегледага от долу и тонове та бебо казаха че е добре но утре задължително по кожни да обикалям и така...
Просто искам да кажа колко са ЗЛЕ лекарите в БГ няма толкова некадърен народ...никога няма да се оправи тази държавица...за това който може да се спасява от тука-да бяга докато е време...

# 554
Добра вечер от нас, и аз още 2 в 1  Laughing майка ми стигна до извода, че на бебка не й харесва тази зодия и ще си чака другата  Mr. Green иначе и аз много исках да е днес, че 17 ми е мн късметлийско число, нооо то не е концерт по желание Simple Smile
Днес просто се улях - чистих баня, прах, простирах, ходихме на разходка, готвих и в резултат само се уморих, нищо друго  Tired То и на мен по принцип не ми пречеше да си чакам, но малката принцеса явно много си хапва и расте усърдно, а аз хич не искам секцио. Та затова ми е зор, а и психическата умора от чакането надделява вече дори и над физическата...
Татит мойта лекарка вече ме вика всеки ден и тоновете ми ги записва в кабинета си, има си отделна стая и като ме опънат там някой път и цял час откарвам  ooooh! за скромната сума от 10лв  Laughing
Ради дано утре ти е по-успешен ден, това обикаляне е по-изнервящо и от пъпките, стискам палци  Praynig  и да си призная - миналия месец изтече срока, в който мъжа ми и аз трябваше да си подадем документите за получаване на британско гражданство, просто решихме, че ни се живее в България, искаме да си страдаме и това е  Mr. Green поне засега...
Хайде лека вечер на всички  Hug
п.п. Ама днес май хич няма бебенца  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт