Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Честито на днешните мами nelina_n,kleea !

Тарталета, съжалявам да прочета, че бебка е в болница Sad Дано бързо ѝ мине жълтеницата Praynig
Цеди и замразявай изцеденото. Най-добре на 2,5-3часа-редовно, но не и съвсем до край. От др. страна, ако изцеждаш само до облекчаване, лактацията ще намалее и може да не ѝ стига като започнеш да кърмиш..така че е малко кантар работа..ще се справиш, не се тревожи Hug

_Iri_ първо виж онази бяла джвъчка (клапата) дали е правилно поставена..на мен също не ми правеше вакуум ако не е поставена както требе.
Другото-пробвай без силиконовата фуния-директно само с пластмасовата, също в момента когато започваш цеденето изпий 1/2-1 чаша вода, както и ако си леко наведена..т.е. чисто гравитацията също да окаже влияние Wink

Към съветите на Мяу само да добавя, че е по-рентабилно и удобно да се ползват торбичките за замр.на кърма..и замразявайте в по-малки количества-веднъж размразена кърмата, не се замразява повече Peace

veselyshko
-изцеждай гърдата от която не си кърмила.

Синя котка-ето:
http://bg-mamma.com/?action=article;id=968

# 556
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ И НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!
Тарталетке ,най-добре питай в кърмаческия или Мяи и МTV.Все пак те са със стаж.Стискам палци бебка да си дойде скоро у дома Hug
Аааа много са ви слаби ритниците към родилното Crossing Arms Аз още съм си тука и хич не мисля, че скоро ще се отправя натам.  Laughing Бебка явно си харесва датата на термина и го раздава мързеливо.Сега поне имам повече време за каката.Обхванала я е една страст да изрязва ,няма да разправям какво става по пода...Иначе аз съм се разровила във форума здраво.Попаднах на една тема за билколечение според Ванга и мисля да изпробвам някои рецепти.Омръзна ми за всяко нещо да ни изписват антибиотик  NaughtyВие какво мислите?

# 557
little rabit, извинявай, че ще вляза в спор с теб, но ако следва съвета ти n3ni може само да откаже бебето от гърдата. Тя ще поддържа лактацията чрез цедене, но то ще се откаже да суче ако продължи да го храни предимно с шише. Не е нормално за бебе на 2 седмици да спи по цяла нощ, това означава, че няма сили да се събуди и да покаже, че е гладно или майката не може да долови признаците му. Пауза от 4 часа би била нормална, но не и цяла нощ  Naughty Твърде рано е за "отучване", има твърде много време докато детето започне да си изгражда режим и не е задължително въобще да се откаже от нощното хранене. При по-големите деца кърменето или шишето през нощта вече имат други функции - успокояващи, приспиващи и т.н, така че не е редно такива съвети да се прилагат към току-що родените.

Тарталета, съжалявам за тежката жълтеница, дано скоро да премине! Ако искаш да поддържаш лактацията, трябва да изцеждаш докрай, за да може организмът ти да произвежда достатъчно кърма все едно бебето суче. Ако изцеждаш само до омекване, постепенно млякото ще намалее и може да спре поради недостатъчна стимулация. Представи си, че бебето е при теб и спазвай горе-долу график за изцеждане на 2-2,5 часа в началото, докато се установи кърмата, а по-нататък може да разредиш на около 3. Надявам се все пак скоро да ти дадат бебка, за да може тя сама да суче, кърменето е най-добрия лек за жълтеницата  Peace
Хиперлактация се получава ако се изцежда при наличие на нормално кърмещо се бебе, което не е необходимо да се прави.

# 558
Наистина съм много афектирана в момента...но самия факт че термина ми е след 12 дни-огромна мечка ме разкарват днес цял ден от болница на болница и никаде немогат да ми дадът някво адекватно мнение ами напротив-видят ли ме бременна и ме пращат да си ходя...в такива моменти дори парите са без значение...те просто са си некадърни и незнаят кво да правят...виж ако има човек време-да-да си потърси специалист...но да не дава Господ през празници или събота и неделя...просто незнам какво да кажа наистина...и всеки следващ лекар плюе този преди него и така...абе забавна работа-какво да кажа...

# 559
Radi_ за съжаление наистина е така Confused...в такива моменти се чудя на такива хора като nellito_v -евала, за избора, но на моменти на мен лично ми идва да тегля една голяма м****.

Мама Цоцоланка-пиши по-честичко Hug

# 560
Мяу, не ми е до спорове, но повярвай ми, има бебета и бебета..., това, че нашите не са мигвали по цели нощи, изобщо не означава, че няма и такива, дето си спинкат още от изписването, аз познавам такива.  Peace Нито се отбиват, нито спират да растат, просто бебетата не са еднакви.  Peace Грешката, която няма  да допусна този път е да позволя на свекърва ми да ми казва как и на колко часа да си храня бебето, защото синът ми първите вечери не се будеше, но тя идваше да буди мен да го храня, да не заслабне случайно.  Crazy Е, резултатът беше нервно, преяждащо бебе, аз с хиперлактация и втрисания и 39 градуса температура. Така че, бебетата са различни, щом само не се буди, не е гладно, в това съм 100 процента убедена, стига с тия акушерски клишета, че първия месец задължително трябвало да има нощно кърмене, няма такова нещо, бебето само си показва, има такива, дето са гладни през 2.5 часа и такива, които не огладняват през нощта и спят, такъв е животът.  Wink Hug Абсурд да се откаже от гърдата, щото не сучи вечер. Ако системно пие от шише е друг въпрос, но пак няма гаранция. Моя приятелка, дето много си трепери за бюста, още с първото си дете в САЩ ползваше електрическа помпа и хранеше бебето само от шише. Като си дойде в България, започна да процедира така и с второто си бебе, но й се скапа помпата и си купи друга от тук, обаче за нещастие се оказа, че същата електрическа помпа, купена в България, няма нищо общо с американска и не й вършеше работа. Ще не ще, сложи бебето на втория месец на гърдата, и то си засука безпроблем, това си е рефлекс, който не изчезва просто така и толкова лесно, заради едно прескочено хранене.  Peace

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 23:24 от little rabit

# 561
Здравейте на всички!
Аз сам нова тук и ми е малко трудничко, но ще свикна. За мен е доста интересно и научих доста неща от този сайт. Аз съм в очакване на първата си рожба. Терминът ми е определен за 28.01, но всички ми казшат, че ще е по рано.
От скоро живея в нов квартал, а сега доколкото ми стана ясно трябва да намеря педиатър за малкото човече.
Моля ако има майки, или бъдещи такива в кв.Изток- гр.София. да ми препоръчате клиника или педиатър, ще съм много благодарна.

# 562
Здравейте момичета, не съм писала от точно 11 дни  Simple Smile Ежедневието така ме е погълнало, че не намирам време да се обърна. Но на повечето от вас вече ви е извесно как стоят нещата  Mr. Green Ние сме горе-долу добре. Голямата драма е кърменето. На Георги определено не му достига и му давам добавка, но сега си мисля, че и добавката му е малко, направо незнам вече. Все ми изглежда гладен милия  Tired Иначе аз съм добре, възстанових се бързо, има още това-онова, но се преживява.
Надявам се да успявам да съм по-редовна.
Да честитя на всички мами, които съм пропуснала! Прекрасни мигове с бебчетата им пожелавам!   bouquet

# 563
Честит Имен Ден на днешните именници!

# 564
little rabit, и аз не искам в никакъв случай да споря безсмислено. Но в случая ти наистина изхождаш само от собствения си опит и този на близки приятелки, които всъщност може да са изключения. Да, всяко бебе е индивидуално, но аз предлагам информация на базата на проучвания на хиляди бебета по цял свят, за мнозинството от които важат именно съветите, които съм дала.
При n3ni нещата съвсем не стоят както в твоя случай и предполагам, че тя най-добре ще усети кое е по-доброто за бебето й, ако има желание да се запознае със статиите, които й предоставих.

# 565
Добро утро!

Честит имен ден на именниците!

Аз се събудих в 6,30 ,кукувах си до 7,30  Crazy  ,половинката отиде на работа...аз полежах,огладнях и станах...не издържах.Сега като хапнах ,мисля пак да се връщам в леглото  Laughing

Хайде днес на празника Атанасов ден да се родят много дечица.Адашке не се ослушвай  Whistling , nellito_v и теб те чакаме.Май някои януарски бебета се оказаха доста мързеливички  Wink Хайде февруарчета ви изпревариха.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 08:37 от Тани`

# 566
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утрооо! Сръбвам от на адашчето кафенцето и отивам на тонове!
Again!  Crazy Пък дай Боже и за друго - знам ли!  Tired

Goris, ти къде си на тонове днес?

Nelito и мен ме мерят сега всеки ден. Само да не ме вземат в болницата!  Rolling Eyes
А ти къде и от колко си в ТК?

Минана - айде брееее! Дойде сииии  Hug Чакам те  Mr. Green. Надявам се, че скоро ще се нормализират при вас нещата и ще намерите решение на кърмаческите грижи!
Разказвай - как мина раждането и как тръгна де.... Че и ти си чакаше .... А относно кърменето - питай тук - Мяу и МТВ са прекрасни и ще помагат!

Честит празник на всички именници днес!

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 09:17 от Tatitt

# 567
  • Шумен
Честит празник на именниците !

newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

Минана добре дошла и ще чакаме да разказваш!
Тарталетка моля се за твоята принцеса  Praynig Hug!Сподели при кого ражда .
За изцеждането мисля че на 2,5-3 часа да се изцеждаш  когато е храненето на бебето .Замразявай млякото а и щом сега е слязла тя е най" силна " в смисъл има много необходими съставки за бебето .Това е мое мнение но нека и МТВ и МЯУ да кажат.Аз от моя скромен опит мога да споделя ,че коластрата която бях събрала в началото я използвах когато видех ,че  малките са разболяват.И с двете така съм процедирала , а след това използвах изцедената замразена кърма при захранването  за кашичките .Аз имах страшно много кърма  и с двете деца надявам се и сега да е така .
Сподели , ако можем с нещо да помогнем  . Heart Eyes

# 568
  • София
Тарталетка, стискам палци за твоето съкровище  Hug Дано по-бързо отмине всичко неприятно!

Хванах и цаката на помпата  Grinning MTV, първата ни грижа наистина беше с това гадно бяло гумено нещо там, но нея я оправихме. След това обаче следвах препоръките в книжката да дръпна 5-6 пъти и да направя 2 сек. почивка. Еми не трябва да се прави почивка, поне при мен... като постоянно си помпя си потича чудесно, а като правя паузи само по капка, по капка. Та вчера си изцедих 50мл. и бях много щастлива, то и още можеше де, но аз исках да оставя и за беб Simple Smile

# 569
  • Шумен
Копнежче къде се загуби ?
Оправиха ли ви нета или си се отправила към болницата ?
Тук два дена те няма и сайта се прецака -няма ги датите на сънрайз  на първа за рожденните дни ,няма кой да до попълва табличката ни ....абе чувства се че липсваш !

Общи условия

Активация на акаунт