Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 577
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Тарталета, кураж ! Всичко ще мине и замине и после ще се гушкате с Дария.
Ти с отрицателен резус фактор ли си ? Аз съм с такъв и дъщеря ми изкара изключително тежка жълтеница, за малко се разминахме с болница.
За кърмата дано овладееш положението, аз съвет не мога да дам, ще искам от вас като дойде времето.

Хубав ден и успех на раждащите  Hug

# 571
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тарталета, надявам се малката бързо да се оправи. Вярвам, че всичко ще бъде наред.

# 572
Момичета, много ви благодаря за хубавите пожелания и думи!

На всички мами и бебета които пропуснах да поздравя най-сърдечни пожелания!!!  bouquet
Както и на всички именници днес!!!  bouquet

Опитвам се от два дена да напиша някоя и друга дума, ама май няма да е оттук...... Sad

За моето раждане от сега казвам - няма да ви разказвам....поради куп  причини....Роси79, не стигнах до епидурална отново...Sad

По-скоро имам въпроси за кърменето към Мяу и МТВ, но ако смогна ще си ги задам, ако не - като се приберем ще пиша Stop

Прегръщам ви силно всички  Hug
А на тези които чакат - кураж и всичко да е леко и безпроблемно Hug

П.П. Наистина къде са датичките на Сънрайз, че не сме си прочели нашата??? Cry

# 573
Сега се връщам,общо взето уж няква обострена ортикария се води,не било ясно от какво точно или на хормонална основа или алергична реакция някъква,казаха ми че не е лошо да съм влезнела в болница,но в същото време пък-нямало клинична пътека по която да ме пратят за това,смешното е че или трябва да излъжа в някое АГ че съм с болки за да ме вземат и да се сложат в изолатор или да отида до някое кожно отделение-където пък едва ли щели да ме вземат толкова бременна...Та в крайна сметка реших да ходя всеки ден на инжекция Урбазон-и буквално единствените неща които са ми позволени са чай шипка,обикновенни бисквити варени картофи и ориз...да се обливам със ментолов спирт-и да си трая...това е

# 574
Честито на днешните именници!

Да се отчета и аз - още съм 2 в 1. От петък започна да ми пада тапата, но нямам контракции. Ходих на преглед и ми казаха да отида ако ми изтекат водите или ако имам контракции. И сега си чакам  в къщи. Интересното е , че сега тази тапа ми пада всеки ден по малко, докато първия път отведнъж, но тогава имах и болки. А сега всеки ден забелязвам по много малко кафеникава слуз и това е. И все си поглеждам към багажа за болницата и то ми се разминава.

Добре дошла на Минана, очакваме да разкажеш как е минало ражаднето.

Тарталета всичко ще бъде наред. Не се притеснявай.
Tatitt гледам и ти още си тук. Дано да потръгнат вече нещата и да се похвалиш в най-скоро време.

# 575
Моята сладка Ния днес става на четири годинки!

Честито на всички именици! Да ви се чува името с добро!
А новородените бебета да растат здрави, красиви и умни и спокойни!

# 576
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Пиривет отново! Върнах се!  Mr. Green

Тонове - супер! Над 4 см разкритие имам вече и напълно изгладена шийка! Така че, днес се надява докторката да родя. Ама те тези надежди са вече исторически. Ако не - утре ще ме приемат в патологията и в сряда - хапченце! Дано тръгне преди това де.  Crazy

И аз съм се замислила за Копнежче - как е? Къде е? Дали всичко е наред!  Heart Eyes

Тарталетка, миличка, дано бързо да се оправите ...... И да се гушкате с бебка!  Hug Praynig

# 577
Ехеее, Татит, направо ти завиждам!  Laughing
Аз следобед ще ходя пак на ЖК, иначе никаква промяна в положението...

Мишон, ЧРД на Ния! Да е здрава, весела и щастлива? Как сте с Жорко?

Radi_, много съжалявам за проблемите ти, но май наистина нищо не може да се направи. Чувала съм за такива състояния в края на бременността и наистина май единственият лек е... раждането. Дано по-скоро да му дойде времето и да се отървеш от тези неприятности!

leta5, пиши когато имаш време, ще помагаме с каквото можем!  Hug

# 578
Мишона, да ви е жива и здрава Ния, и щастливо и безгрижно детство ѝ желая!

# 579
  • Madrid
Здравейте и от мен,не съм чела последните страници,но по-напред видях едно мнение,което май наистина се оказва истина-всеки се е затворил в своя свят-едни майчета чакат трепетно,а други са погълнати от ежедневието.

Та така,моето раждане.
На 10.01. ,рождения ден на сина ми,се събудих от ужасно болезнена контракция,към девет часа сутринта.След нея последваха още няколко и така това стана причина да отменим плановете,които имахме за рождения ден на детето,а именно да го заведем да се повъргаля на воля на снега в близката планина тук,той толкова много го желаеше.Приятелското семейство,с което щяхме да споделим деня дойде вкъщи,почерпихме се с торта,а аз междувременно се превивах по време на контракциите,които бяха на около 6,7 минути.Помислих,че е време да посетим болницата,макар да не бях сигурна,тъй като със Сами не съм изпитвала контракции.Посетих банята щателно,прическа си направих и се гримирах. LaughingТо голямо събитие ми се видя.Към три часа бяхме там,имах 3 см. разкритие и ме сложиха на тонове.Един час  бях с коланите и пак преглед-3,4 см. с чести контракции,болезнени.Приеха ме за раждане,но с мъжа ми помолихме да хапнем нещо,че аз бях на няколко хапки торта,а часа беше 4,30.И така,хапнах едвам един сандвич,понеже вече ужасно ме болеше,но пък бях доста гладна. CrazyНастаниха ме в стаята и към 6,10 ми сложиха епидуралната упойка,ех,отдъхнах си ви казвам. Simple SmileТя напълно обезболи контракциите,но към 10 започнаха отново болките,чувствах напрежение и се оказа,че са ми почнали напъните,това пък съвсем никога не го бях изпитвала.Вече бях с 8,9 см. разкритие,към 11 вече си ме болеше доста,бях с 10 см.,направо като чух толкова чаканото разкритие,ми се приплака Simple Smile.Със Самуил именно това,че 7 часа бях с 6 см. беше причината да ми направят спешно секцио.Акушерката ми каза как да напъвам-по два пъти на контракция,дълго и продължително и ме остави в стаята да си напъвам около час  Simple SmileЕ,вече болките си бяха  Crazy,дори казах на мъжа ми да излезе малко,за да се съсредоточа,не исках да ми говори даже. BlushВ 12,45 ме вкараха в родилна зала,вече бях доста уморена,за малко да родя на една и съща дата и двете си деца  Laughing.Попитаха ме дали искам огледало и аз отговорих положително.Вече се виждаше малко от главичката,направо не можех да повярвам. Simple SmileНапъвах още няколко пъти,не помня колко точно и в 1,01 на 11,01  Simple Smile се роди Бояна.Не прерязоха веднага пъпната връв,а я сложиха върху мен,докато ме зашият,нямам епизотомия.Така половин час,после я премериха за 2 мин. и пак ми я върнаха.В стаята се осъществи първото ни кърмене,след половин час от раждането.Беше невероятно,още повече,че навън беше валяло сняг,имах чувството,че е приказка.Сами е бил на върха на щастието от това съвпадение. Heart EyesТук никога не бях виждала толкова много сняг  Simple Smile.

Това е,сега сме добре,вече излизаме и навън,понеже времето го позволява.Ще се върна да прочета какво съм изпуснала и ще се включвам пак.  Hug

# 580
Tatitt, стискам палци днес да е денят  Praynig
За моето раждане - започна с контракции на 10 минути. Първоначално си мислех, че са подготвителни, но по едно време започнах да ги засичам. Стигнаха до 7-8 минути, но на мен все не ми се вярваше. Даже решихме с мъжа ми да си лягаме, уж ще се урегулират и ще затихнат. Но не, пак станахме, започнаха да стават между 5-7 минути. Тапа не пада води не текат и на мен пак не ми се вярва. Всичко това става между 21,30 и 24 часа. Към 00,30 се обадих на лекаря ми, той каза да отивам в болницата и като ме прегледат да му звънна оттам. Полека лека се оправихме, викнахме комшийката да постои при Яна. Отидохме, прегледаха ме, разкритие 4 см, обадихме му се и ме приеха. Разбрахме се да дойде като станат по-силни контракциите. Аз ги питам на колко минути да станат, та да му звънна, а те - нали си раждала, не си ли спомняш  Shocked Че то предното ми раждане протече съвсем различно, но ... Лошото беше, че се бях настроила, че като е второ раждане и то не е много далеч от първото, всичко ще мине за нула време. Предния път нямаше ох и ах, а сега ми идваше да викам и само пуфтях. Едва изкарах до 4 часа. Тогава пак ме гледаха за разкритие 5 см, контракциите си бяха на 5 минути, но като станех да ходя до тоалетна ставаха даже ва 2-3. Обадих му се, от страх да не изпусна момента с упойката. Той дойде към 4,50 и анестезиолога му дойде. Спукаха ми мехура, сложиха ми окситоцин и в 5,30 със зор се замъкнах в родилна зала. Сложиха ми упойка и ми казаха след малко раждаме. Вече усещах, че главата тръгва. Дойдоха акушерката и май още една акушерка и започнах да напъвам. Много напъни много нещо за тази глава. И съответно много разкъсвания. В 6,00 Георги се роди  Heart Eyes  Малко след това и плацентата се роди. Хубавото е, че този път нямам епизиотомия. Много бързо си стъпих на краката, не ми се виеше свят, краката ми бяха стъбилни. Единственото нещо което този път адсти ме болеше бяха последващите контракции. Ей, мислех си, че раждам още 3 дни, голяма болка, направо ми се викаше. Особено отначало като сучеше Георги  #Crazy Но и това отшумява. Качиха ме на 5-ти етаж, там попаднах в една стая с pochti_bezobidna и сладкия й Боримир  Heart Eyes И досега основния ни проблем е кърменето. Отначало Георги не акаше и му дадохме добавка, започна да ака. Сега му давам на всяко ядене, но дали му стига  newsm78 Ака, но не всеки ден, пишка иначе... Но на мен все ми изглежда слаб. Иначе много спи и е доста спокоен, не плаче, но доколкото разбрах и това не е признак, че е сит. Много ме тормози тази работа с яденето му и незнам какво да правя вече  Tired Ако някой може да помогне, ще съм му благодарна.
Малко се поувлякох, но това е заради дългото неписане  Mr. Green

# 581
Мяу, МТВ, в общи линии - кърмим се, още сме на коластра, но ми разрании двете зърна и много боли. В този случай на всяко хранене - от една гърда ли да храня или от двете по малко и по колко минути да я оставям да суче, че тя се унася, но не пуска зърното и си цока по мъничко колкото време я оставиш....
Не доизцеждам, защото гърдите не са ми напрегнати.
Тя много спи, ето сега е сукала в 9 и още спи, аз все се чудя да я будя ли или когато сама се събуди тогава да храня.
Вода гледам да не давам, но се случи на два пъти да се събуди час след хранене и не вървеше, според мен, пак да храня, та затова й дадох малко водичка...
Ей такива неща ме тормозят....и все едно ми е първо, а не е Embarassed

Ще съм ви благодарна за отговорите, а моля другите момичета да ме извинят ако не им е интересно.... Praynig

# 582
Хайде и аз отново тук, надявам се не за дълго  Laughing
Честит рожден ден на малката Ния, нека има най-прекрасното детство  newsm59
И аз съм с 3см разкритие, слаби контракции, но доки така ме бръкна, че май днес ще е денят  Grinning А аз се пазаря и викам айде утре, че 19 по-ми харесва като дата  Mr. Green
Татит стискам палци, хайде дано да е днес  Praynig
мен ме хвана шубето вече, ама няма мърдане, ще трябва да се ражда  Mr. Green

# 583
Привет,

имам удоволствието и щастието да ви уведомя, че

ТАЗИ СУТРИН В 8:34 ч. УИКИ РОДИ СЛАДКОТО МОМИЧЕНЦЕ ДАНАЯ!!!
КРАСАВИЦАТА Е С МЕРКИ 3250 г  И 49 см.
УИКИ И ДАНАЯ СЕ ЧУВСТВАТ ПРЕКРАСНО И ИЗПРАЩАТ МНОГО МНОГО ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ВЪВ ФОРУМА!

По съдба, Уики са я настанили в същата стая, в която аз бях в болница Вита. Д-р Богословова е водила раждането и всичко е наред.

Аз и Вито вече сме у дома. Кърмя го. Скоро ще ви пиша повече.

Поздрави на всички!  Hug  Heart Eyes

# 584
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Айде честитки на Уикиииии! Да са много щастливи с Даная и само радости и щастие да им предестои!

Сънрайзче - добре дошли у дома!  Hug

nellito_v - айде двете за ръчичка и да търгваме  Mr. Green
Ти при кой лекар ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт