Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Честити бебчета на Виолка и Росито- да са ви живи и здрави бебоците, много да ви радват и слушкат, а на вас- бързо да се възстановите  bouquet  bouquet  bouquet
Аз използвам докато спи Викито да ви погледна.
Вчера споделих за проблема с кърменето, е пийнах си лактогонния чай на Хип и сякаш има ефект, но пък сучем доста време, не знам какво да правя, суче по 45 мин, за мен не е проблем, маже се с лансиноха и засега слава Богу нямам проблем с гърдите, може би като поотрасне малко ще започне по-бързо да суче, но утре сме на консултация и ще попитам педиатърката Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Относно млечницата, аз давам на Вики по една лъжичка вода след като я накърмя, дано да избегнем този проблем Praynig
А да, започнахме да даваме и капки за колики саб симплекс, защото ми се струва, че започнаха коликите, когато плаче, почервенява личицето и си свива крачетата към стомахчето, надявам се и този проблем да преодолеем по най-бързия начин, вие как сте, имате ли наченки на колики
Надявам се, че и нашите снимки са ви харесали, днес ще кача още Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Хайде дами, успешен и спокоен ден, а на тръпнещите в очакване- още мъничко остана  Heart Eyes

# 61
Честито на Виола, Роси и Зуи. Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват.
Мануелче, съжалявам, че си имала такива негативни емоции по време на раждането. Дано сега всичко е наред и бебчето бързо да се възстанови.
При нас преди няколко дни дойде педиатърката на Стефи на домашно посещение и каза, че е недохранена, като и погледна коремчето. Накара ме да я кърмя в нейно присъствие и каза, че не суче добре и затова не може и да ми стимулира кърмата. Тя наистина засуче хубаво няколко пъти и спре да си почива. Пипам ушенце, носленце, петички тя си спи и чак след известно време се буди да суче. Така сме откарвали и по два часа да се кърмим докато заспи и според нея пак не е била нахранена, а е заспивала от изтощение. Стана ми адски съвестно, не стига, че заради преждевременно състарената ми плацента горкото дете и в корема ми не се е хранило, а и сега. Та по неин съвет сега давам добавка на всяко хранене - преди давах само ако след дълго сучене, все още ревеше от глад. Първо и давам да суче от едната гърда, после като се умори чакам да си почине, давам другата, като пусне и нея пак чакам да си почине, после и давам със шише първо това, което съм изцедила след предишното кърмене, после добавката и ако след това иска да суче я оставям колкото иска. Забелязвам, че за сега няма признаци да не ще гърдата, напротив събра сила и дърпа малко по-добре от преди. Според педиатърката, като позаякне още малко можем да намалим добавката. Но се чудя какво мога да правя в момента, за да поддържам лактацията и кърмата ми да се увеличи. Приемам всякакви съвети.
Иначе аз както имах супер леко раждане, така преди няколко дни започнах да изпитвам адски дискомфорт като стоя права. Оказа се, че лекарят който ми е свалял конците - беше дежурния, защото ни изписваха по празниците не е свалил половината, на всичкото отгоре един конец се е опитвал да го свали и само го е откачил от единия край. Та преди два дни отидох при лекарката при която раждах, тя ми ги свали и сега ми е по-добре, но още си ме понаболява. Добре, че в този период в който ми беше най-зле мъжа ми всичко правеше в къщи - готвене, пране, простиране, гладене, та аз само детето си гледах.
Говорите за дрехи, аз съм десет кила повече в сравнение с преди бременноста, вчера пробвах да обуя един панталон , който ми беше широк преди и можах да го вдигна само до коленете. Засега си ходя с бременните дрехи.
Иначе моето момиченце е доста кротичко, плачка само като е гладно, будува вече повечко време, но гледка, върти си се в креватчето и кротува. В последно време обаче всеки път като сменям памперса се напишква в ръцете ми.
Това е засега от нас. Много стиснати палчета на тези мами на които предстои раждане тази дни.

# 62
tanchelina , щях да ти пиша вчера и се отнесох Blush
Съвсем нормално е първия мес. бебето да суче толкова дълго-те се уморяват от това много. Peace
Постепенно ще намали времето за сучене, а не ми се верва да ти е намаляла толкова кърмата, че да не стига Thinking много е рано..едва ли изпива повече от 40-50мл...
Добре е да изцеждаш (не до край) гърдата от която не кърмиш, за да поддържаш лактацията.Изцеденото-във фризера Wink
От мненията на майки из форума (аз никога не съм пила) по-добър бил българския лактогонен чай..по-принцип като инфо..
Млечница ама изобщо не е задължително да има Wink-аз например никога не съм давала вода (до 6-ия мес) Тити беше само и единствено на кърма; разбира се винаги има изключения...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22552.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21140
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 14:47 от MTV

# 63
  • София
Честито на Виола 78,Роси 79 и Зуи ! Да сте много щастливи и да си гледате здрави и хубави бебета!   bouquet

Аз тъкмо гледах предаването по канал 1 - гостува моята любима учителка Роси!!! Беше в импровизирана дискусия с Щерев и общо взето казаха само няколко думи. Това "за и против раждането в къщи" измества темата за нормално раждане в болница! Щерев нещо спомена по въпроса и това беше (но по-скоро каза, че е правилно да не е болнична обстановката, а за самото раждане нищо не каза:)). Роси само успя да вмъкне преди това, че от трите си раждания най-леко е било последното, което е било в къщи - именно, защото е родила както тялото й е поискало, а не са я израждали насилествено! И това беше. Но в шоу програма явно толкова е достатъчно! Ако някой я е гледал - тя преподава курсове за йога за бременни, иначе е пренатален психолог.

# 64
sisi1974, съвсем нормално е да суче по толкова и да се изморява така бързо, още повече, че Стефани се е родила толкова мъничка. На Кристиян рекордът е 3 часа на гърда hahaha не се обезкуражавай, първите месеци е така Hug

На твое място не бих давала добавката, още повече, че имаш кърма, която можеш да цедиш и му даваш, така ще поддържаш и лактация, иначе ще ти намалее кърмата. Моят съвет е да даваш изцедената кърма с алтернативи на биберона (лъжичка например), но само ако се наложи да дохранваш. Следи напишканите памперси, това е критерият дали се храни добре бебето, а не коремчето му. Има ли 5-6 добре напишкани памперса?
За поддържане на актацията: слагай бебето по-често на гърда (не повече от 3 часа) или се цеди, задължително през деня 2 часа в хоризонтално положение, пий повече вода, яж жито и овесени ядки, може да си купиш и българския лактогонен чай - много по-добър и евтин от този на HIPP, казвам го о топит.
Слагай я на гърда когато пожелае и колкото пожелае, имай търпение, тя ще се научи да суче по-добре Hug

Успех Heart Eyes

# 65
Само да се похваля:
На 04.01 станах мама едно малко момиченце Диляна 3480г/ 50 см. От вчера сме си в къщи. При възможност ще пиша повече и ще кача снимки.
Честито на всички, родили междувременно.
А на всички, които още чакат и ще им бъде за първи път - погледът и усмивката на твоето бебче не могат да се сравнят с нищо. Великолепни са!

# 66
Сиси и моето мнение съвпада с това на Катинче Peace Стефани е мъничка и вероятно й е по- трудно, но с търпение всичко се получава. Като й даваш добавка тя свиква да пие от шише и така ще й е по- лесно, защото изисква по- малко усилия отколкото сученето. Също така като пропуска хранения за сметка на добавката на теб ще ти намалее и кърмата. Слайгай я често на гърда и ако усетиш че ти намалява кърмата се цеди. Първият ми месец с Александър беше в едно непрестанно кърмене, но след това нещата се нормализираха и той си изгради режим.
А как върви с наддаването досега. Би трябвало това да е критерии за това дали й стига, а не мекото коремче  Peace

Успех от мен  Hug

aniTakova Честита бебка   bouquet Да е жива и здрава и много щастлива. Като ти остане време разкажи как е минало при теб  Laughing

# 67
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТИ МАЛКИ СЪКРОВИЩА НА  РОСИ, ВИОЛА, ЗУИ И АНИ ТАКОВА!!!   bouquet ДА ПАПКАТ, СПИНКАТ И СЛУШКАТ БЕБЧЕТАТА, А МАМИТЕ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ БЪРЗО!!!   Heart Eyes

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 17:39 от goris

# 68
  • БГ
Ехааа, вчерашното наистина е било затишие пред буря.   Peace

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМЧЕТА И ТЕХНИТЕ БЕБЧЕТА - aniTakova, Зуи, Rosi78 и viola78!    bouquet   Много здраве, щастие и любов, послушни и лакоми бебчета и най-вече бързо възстановяване!!!   bouquet 

Благодаря на всички мами с бебчета, които намират време и за нас и ни радват със снимки на слънчицата си и успокояващи разкази за леко и безпроблемно раждане!    bouquet

Мануела, много съжалявам да чуя за неприятностите около раждането ти и най-вече травмирането на Митето и оставането му в кувьоз, дано бързо го изпишат и скоро си се гушкате в къщи!  Praynig

Аз утре съм по прегледи и по ЗК и в клиниката, в която мисля да раждам. Дано вече всичко се уточни, пък и малко късмет ще ми е от полза да си дочакам датичката. На последната консултация - 29-ти декември - по ехограф бебчето беше около 2,5 кг, надявам се да е пораснало достатъчно до датата на секциото и да е поне 3кг.  Praynig 
Относно досадните питанки, слава богу, нямам такива любопитковци около мен, напротив, като се видим навън хората много тактично отбелязват: ооо, май сме на финала или е, не остана, скоро ще е и аз отговарям само с едно да, което в повечето случаи приключва темата, никой не ме е питал директно кога точно ще раждам.   Peace

Копнеж, моля и аз, за парола на албумчето ни в снимка.бг, благодаря предварително!   Hug

# 69
Здравейте, момичета!

Честити рожби на Роси79, Виола78, аниТакова и Зуи! Да са ви живи и здрави дечицата, да имат едно щастливо и безоблачно детство и много, много да ви радват!

Аз тази нощ съм спала точно 3 часа, през останалото време бебка не спря да ме бута, рита и ръчка. Аха се унеса и получа или някой ритник или 00 ме призове...  Tired
Тъй като времето беше хубаво решихме да отидем до зоопарка, че не сме ходили от години. Всичко ОК, ама се пресилих.. А на всичкото отгоре нямаше една работеща тоалетна в целия зоопарк, та така.. тръгнахме си преждевременно.  Blush
Ето малко снимки от днес (че бебе още нямам да покажа  Mr. Green )

http://i53.photobucket.com/albums/g61/silver1985/P1000188.jpg?t=1263133777
http://i53.photobucket.com/albums/g61/silver1985/P1000228.jpg?t=1263133838
http://i53.photobucket.com/albums/g61/silver1985/P1000231.jpg?t=1263133890
http://i53.photobucket.com/albums/g61/silver1985/P1000255.jpg?t=1263133920 -  Mr. Green надписът е важен Wink
http://i53.photobucket.com/albums/g61/silver1985/P1000189.jpg?t=1263134003

Много стиснати палчета за  Сънрайз Hug Сигурна съм, че утре всичко ще мине леко и бързо Simple Smile И да се похвалиш Wink
Мен все още никой не ме е подхванал с досадните въпроси. Аз си падам малко темерут понякога и просто не вдигам телефона като видя, че ме търсят. Без значение кой. Просто си имам моменти, в които не искам с никой да говоря и приятелите ми са ме научили.  Laughing
Пък и знаят, че имам още време и че ще се обадя аз, когато имам новини.

Обичанка, честита племенница! А как са Димана и Иван?

Толкова от мен, мисля да се хоризонтирам и да подремна. Simple Smile

# 70
Зуи, честито бебче, да расте здраво и весело!   bouquet   Сънрайз , късмет за утре, всичко ще е ок!

Стефанийка, нашите термини са еднакви и аз утре съм на преглед и да видим каква дата ще ми определят. Ти в Торакс ли ще ходиш?

# 71
Ани Такова честито бебе, да ти е  живо и здраво, много да ви радва, а ти бързо се възстановай и когато ти остане време разкажи как мина  bouquet  bouquet  bouquet
Копнеж страхотни снимки Peace възползвай се, когато имаш възможност от разходките, защото на мен много ми липсват, но надявам се скоро и ние да открием сезона на разходките с Виктория  Heart Eyes
МТВ благодаря за отговора, съгласна съм , че на бебка й е необходимо малко количество кърма, но аз все се притеснявам, успокоявам се с това, че почти на всяко хранене пампито ни е наакано, акото ни е жълтичко, това означава, че си хапва, така казаха в родилното
Снощи пих една чаша чай и нощес усущах гърдите си напрегнати, смятам да го взема утре сутрин
Утре, както споменах сме на първа консултация, така че ще видим какво е яла Викито и колко е наддала Heart Eyes
При възможност ще се включа пак Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 72
Здравейте мами,

Честито на новите бебчета и техните мами и татковци - да им растат здрави и полсушни дечицата   bouquet  bouquet  bouquet

много ми се искаше да ви запомня и изброя поименно и вас и бебчетата ви.... ама не съм чела от петък и сега ми дойде инфото в повчеко за бременния ми мозък, така че няма да го правя..... за да не пропусна някой неволно Embarassed

На мен взе да ми докривява много .... ама много вече.... натежава ми самата бременост.... въпреки че не съм увеличила яденето килограмите взеха да растат нещо и това хич не ми харесва........ спа си уж, ама и съня ми еди такъв непостоянен и прекъснат, много ставам за тоалетна, като всички вас де Embarassed, ама ми едно такова болезнено и неприятно самото ставане и ходене .....на всичко отгоре днес съм и с утекли крака - за първи път и от какво ли незнам  newsm78....
Взе да ме тресе и страха - от неизвестното - кога и как ще започне самото раждане???
Моя доктор ми предлагаше да решим дата и хайде, ама ние с мъжо - беба сама да си реши съдбата .... а сега... ама ще трая като съм си решила така Rolling Eyes
Страх ме е ама да не ми се смеете и от това дали ще се справя? Второ ми е,   Embarassed....знам, ама беше толкова отдавна....взех да чета "Дневника на мама" и ....ами забравила съм толкова много неща, и колко е отговорно това...и ....абе днес съм ушашкана нещо, да не ви занимавам с глупави тревоги, ще минат Rolling Eyes

МТВ, беше хубаво, много хубаво на Старите къщи, ама.... както виждаш,  вместо за добро на мен ми се отрази по съвсем различен начин този хубав уикенд #Crazy....добре че поне на другите от компанията им беше добре  Simple Smile

П.П. Като ви гледам албумчетата с хубавите гушкави бебенца и с вас - толкова лъчезарни и все едно не сте раждали скоро, само това ми сгрява днес душичката  Hug Hug Hug И ми дава кураж че скоро и при нас ще е така...само търпение още малко... и скоро това ще е минало и ще ми е смешно за глупавите ми тревоги Embarassed Embarassed Embarassed

# 73
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хилоууу,

днес дали хубавото време, дали дейностите по доставка на бебета  Party .... ама темата едва се влачи.  Mr. Green

Честита принцеса Диляна, Ани! Да ти е жива и здрава и мнооооооооого радости да ти носи.

Честит малък мъж и на Зуи. Най-добри пожелания и за вас. Как се казва бебчо и колко е голям?

Чакаме и вашите разкази за раждането и първите дни у дома.

Копнежче - Глезла е страхотно име!  Joy Joy Joy Изглеждаш супер!

Специални стиснати палци на нашата "орисница" SunriseHeart Eyes

Обичам да чета новите мами  Hug! Много е мило и леко завиждам  Heart Eyes даже и на проблемчетата. Сигурно няма да е така като си имаме наши проблеми.
Иначе днес тупахме килими, чистихме, михме....... но ефект- няма!  Crazy Mr. Green

# 74
Честита Диляна на мама Ани Такова. Да расте здраво и весело дете. На мама бързо възстановяване.
Катинче, Арвен, благодаря за съветите. Аз гледам да я слагам често на гърда, сутринта стоя с малки почивки от 10 до 13 часа и мисля, че имаше мляко, но сега следобеда сукна няколко пъти от едната гърда и заспа. Пробвах да се изцедя, за да видя защо не ще и само няколко капки, а от другата 6-7 мл пусна. Не знам на какво се дължи това нощем и сутрин, като че ли има мляко, а следобед става много зле. Но ще гледам постепенно да й намалявам добавката.
Аз не успях никъде в албумчето да видя Вики на Танчелина.
Да не е нещо до моя нет?
Лета, мъничко ти остава. Ти си имаш още дни до термин, нека порасне още малко бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт