Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 206
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Madrid
Мишона,да ти е жива и здрава!Да расте засмяна!   bouquet

Тарталетка, Praynig,да минава всичко лошо!!! PraynigМяу ти е обяснила перфектно,няма какво да добавя.

Роси,исках да ти кажа,че съм впечатлена от името,което сте избрали,това беше моя фаворит,во мъжа ми се запъна,направо като прочетох и корема ми се обърна от кеф,много хубаво име,браво.Другото,което исках беше Ема.  Heart Eyes

Честито бебе на Уики,да расте здраво,умно и любознателно! Hug

# 586
Честито бебе на Уики, да расте здраво и много щастливо   bouquet
Ето с кой ще си правя компания във Вита, Татит сори, и аз съм при д-р Богословова Simple Smile
Сънрайз добре дошли у дома  Hug

# 587
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТА БЕБКА ДАНАЯ НА УИКИ!!! ДА БЪДЕ ЗДРАВА, ПОСЛУШНА И ТАЛАНТЛИВА КАТО МАМА!!! УИКИ БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА И ДА РАЗКАЗВА!!!   bouquet

МИШОНА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИЯ!!! ДА РАСТЕ ЗДРАВА, УМНА И КРАСИВА ГОСПОЖИЦА!!!   bouquet

Tatitt,  в Тина Киркова ходя на тонове. Радвам се, че и при теб положението е добре, вижда му се краят.

Аз както бях сигурна, че този път няма да пренося, май за трети път ще направя това нещо  Sad. На записа на тоновете нямам контракции,  или излизат някакви незначителни. Тоновете бяха малко към горна граница, но и миналия път бяха по-нависоко и акушерката ми измери пулса - каза, че нещо съм притеснена. Може би е така, вече започвам да се изнервям, а пък и чаках повече от час пред кабинета за тоновете.

На всички, на които им предстои среща с бебоците -  Hug!!!

Поздрави от всички нас!   bouquet

# 588
Здравейте!!! Да са живи и здрави всички нови бебоци и да радват много родителите си, а на тези които са още две в едно, леко раждане.
Ние вече сме си в къщи. Добре сме. Ще пиша повече когато мога.

# 589
Здравейте и от мен, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Честита рожденничка Ния на мама Мишонка- да ти е жива и здрава, много послушна и грижовна каката newsm59 nbirthday newsm67
Честита дъщеричка на Уики- да е жива и здрава малката беба, послушна и спокойна
Честито и на всички именници  bouquet  bouquet  bouquet
Илиндичка чудесно е, че ти се сбъдна мечтата за нормално раждане, браво Hug
Тарталетка, стискам палци скоро да се гушкате с малката вкъщи, сигурна съм, че всичко ще е нормално, просто при едни дечица, жълтеницата протича по- тежко Hug
Татит, Нелито успех и дано скоро да родите, леко раждане желая Hug
Днес сме на преглед с Вики, после ще пиша Heart Eyes

# 590
minana, опиши плс, по-подробно как и по колко пъти кърмиш..не е нормално за толкова малко бебе да не ака. Да не би и нещо в твоето хранене да провокира това неакане Rolling Eyes

leta5 разраняването най-вероятно е от това, че не захапва достатъчно добре гърдата. Трябва да не смуче само зърното, а и към сантиметър от ареолата да е в устата. Вземи си гармастан, или друг крем за разранени зърна (ако преценяш че не можеш да кърмиш и предвид крема-силиконови зърна Peace)
Много е голям интервала-над 4часа..
Кърми от едната гърда 20-ина-30 мин, ако не ѝ стига-дай и втората (ако не-я изцеди за да поддържаш лактацията), закачай я по бузката, ушенцето да не заспива а да суче Wink
Водата е за сметка на приетата кърма-аз лично не давам, и не съветвам да се дава (кърмата е 88%вода) бебето няма начин да се обезводни Peace

# 591
Уики, честита дъщеричка Даная! 

# 592
Уики, честита дъщеричка, да расте весела, здрава и усмихната   bouquet
Мишона, честит рожден ден на детенцето ти   bouquet
Честито на всички именници!   bouquet
Лета, как можеш да си помислиш, че ни отгечаваш с точно тези въпроси - ние тук, които ще ставаме майчета за пръв път, попиваме всичко - и съвети и проблеми  Hug
Аз да ви кажа още от през нощта имам разни контракции, не много силни - леко болезнени... меря ги през колко време са, но засега не ми се струват регулярни... може би идва и моят ред  #Crazy
Нелито, Татит, Горис, пожелавам ви скорошно раждане  Hug

# 593
Стискам палци на Тарталетка!Дано бързо се оправите!Аз нямам време за нищо вече.Май се сдобихме с колики нищо,че сме на 8 дена,а те почвали сле 12-я-ама бебка си е лакома-излезе от родилния със 180гр-отгоре за 3 дена. От вчера и давам капки Колийф и вече спиповиече и по-спокойно-ама са много скъпи 7мл 30лв.-и затова ще търсим други.Кърмим се,но понякога и дохранвам и кърма от шише,че се и поуморява-макар да си суче доста по 60-70 мл. Някой да знае да каже с 2-3 думи
Като изцедя  кърма и стои в шише на стайна температура-колко време може да стои-ще я дам същия ден. Как се съхранява кърма-може лие например-цял ден като цедя дса я слагам в шише и в хладилника и вечерта да я сложа в стерилен контейнер и да я замразя-и на каква температура трябва да е във фризера.А после как се размразява-на водна баня?
Извинявайте ама нямам време да чета кърмаческия-нонстоп съм с бебето.Опитвам се и някакъв режим да създам-сега се кърмим на поискване-обаче тя все на гърда и все гладна -та сега я кърмя,доизцеждам гърдата ама не съвсем докрая-педито така каза-и като много се поумори от сученето и давам и от шишето малко и малко чай о лайка на Хипп-за стомахчето-та така от вчера яде на 2,5-3 часа и спи после много по-спокойна и по-дълго.
 Та това е от мен момичета.Следя ви понякога-честито на всички нови майчета от 10.01 насам-да са нви живи и здрави бебенцата и бързо се оправяйте.по-нататък ще напиша за раждането.
 стискам палци и на чакащите мами.
 Ще се радвам ако някой се включи за кърменето.  Лек ден!

# 594
viola78 има реална опасност да разшириш стомахчето на щерка си Confused
Ако даваш 60-70мл, кърма, колко още е добавката, че и чая?..защо всичко това? Чаят е напълно излишен (добавката-също..едва ли изсуква и двете гърди) Peace
Цитирам Мяу от 2 страници по-напред:

"относно изцеждането и съхранението на кърма, ти давам един линк към статия в библиотеката на Кърмаческия където е обяснено подробно -
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Всъщност ти защо искаш да изцеждаш, за увеличаване на лактацията ли? Или защото чувстваш напрежение и дискомфорт? Ако бебето суче и от двете гърди, спокойно е и наддава добре, няма нужда да се изцеждаш, освен ако не искаш да се запасяваш за бъдещи периоди. Можеш да събираш изцедената кърма от 24 часов период заедно и да я замразяваш.
Указанията за съхранение на кърма са както следва:

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).

•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.

•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира.

•   Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилник за над 24 часа след пълното му размразяване. "

# 595
  • Стара Загора
Честита щерка на Уики - да расте здрава и усмихната!

Мишона, честито ти пораснало момиче  Hug Да е най-добрата и послушна кака  Grinning

# 596
Честита дъщеричка, Wicky! Да расте здраво, умно и весело дете!
ЧРД на Ния! Много здраве и щастливо детство!

# 597
  • София
Честити нови бебоци!
Честит Рожден Ден и на Малката Ния!
Да са здрави весели и засмяни всчки дечица!

Аз съм си още в нас и направо полудявам. Днес чистя като идиот изкарах всичко живо от секцията преподредих.Измих всички чаши и джаджи по витрини и рафтове, прахосмукачки парцал на пода и какво ли не. Беболина обаче си седи вътре на топло и хич не и дремееее. Искам да раждам вече направо чакането убива повече от всичко останало. През нощта не можах да спя до 3-4 часа съм кукала то не ставах да ям,да гледам филми време не се минава, сега на обяд пак пробвах да дремна спи ми се а не мога да спя. Вчера имаше някакви вяли контракции днес никой пфу... на оплаквах се дано не съм отегчила някого.

П.П. А защо няма тема за родени 2010 година още ?

# 598
Евке, ти какво дириш тъдява?А?На друго място ти е мястото.....Я с големи крачки към родилното.....Да не съм те видяла повече в темата........

Родени 2010г. ще има, когато наближи края на януари и когато стане време да се местим от тази тема в другата - родени......

# 599
Благодаря, момичета за пожеланията!
Чета с интерес относно кърменето, защото се очертава един проблем при Гоши, но по-късно ще пиша и аз.

Общи условия

Активация на акаунт