Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 205
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
MTV-там е работата,че не може да изпие всеки път по толкова-някой път изглежда като суче от 1-та гърда-примерно 20-30 минути-имам още мляко ама тя заспива и нищо не може да я събуди-и примерно след 1 час се буди за да си дояде.Доизцеждам само понякога не всеки път-ми педито така ми каза,а и ако суче 15 минути и се умори и давам и от шишето изцедена кърма-и си спи по продължително детето.А чайче давам само колкото да си изплакне устата от млякото,за да не хване млечица,а и да и се успокои стомахчето.Иначе си ака редовно детето.Ама ако не си хапне дажбата от кърма става много сърдита-по 1 час е ревала.Вчера например се цедих и имах повече кърма,защото изпуснах 2 кърмения-ходихме до Плевен да ми махат конците(3бр.)-е направо щях да се пръсна за малко изпуснахме 2-то и хранене(току що се беше наяла)и затова доизцедих.Иначе и аз се притеснявам по-скоро да не преяде,че май ние имаме този проблем.Затова ,когато давам малко кърма и от шишето,когато е сукала по-малко от гърдата и ако иска още кърма давам малко чай,че то нашето ако му дадеш и повече от 60-70мл ще изпие-ама аз не и давам именно заради стомахчето.Мерси за дадения линк.Та така давам и от шишето,когато е сукала очевидно по-малко време.И така 1-я път давам едната гърда, а на следващото кърмене от другата.
 Ох надявам се като станем на 1 месец педито да ни каже ,че се справяме добре като я измери и изтегли.
 Сега още няма да съхранявам кърма-иначе имам 10 контейнерчета.Ще го направя по-нататък-сега още е преходното мляко.
 Сега попрочетох-и наистина има и като моето бебче с по-ранни колики-е от вчера откакто и даваме капките положението е доста по-добре.
 А тези пликове за кърма от къде ги купувате от магазин или от аптека,че големият комплект контейнери е 35 лв. и ако почна по-нататък доникъде няма да ми стигне.
 Който иска да си увеличи кърмата трябва да знаете ,че трябва да се пият много течности-над 2л. и да се храните пълноценно(от това зависи качеството на кърмата).
 Това по 1 въпрос зададен от някой в темата:Педито каза,че ако спи детето  когато му е време за кърмене да не се буди,а да се изчака то само да се събуди-иначе бебето се стресира и нервира излишно.Е цяла нощ е малко прекалено да спи новородено-може да спи ,защото е недохранено и изтощено,но задължително се свържете с педиатъра си  и обсъдете този въпрос.

# 601
  • София
Евке, ти какво дириш тъдява?А?На друго място ти е мястото.....Я с големи крачки към родилното.....Да не съм те видяла повече в темата........

Ох Дидии пеша със сака бих тичала до там ако знам,че ще родя ама пълна лудница и затишие. Онзи ден бях и на преглед дори не е омекнала шийката и не е изгладена абе никакъв признак значи  Cry

# 602
Здравейте и от мен!
Влизам за малко за да споделя с вас огромната си радост - на 14 януари в 15 часа и 24 минути родих прекрасно момченце - Петър , с тегло 3250  и ръст 51 сантиметра , в Авис Медика - Плевен!
Връщам се да ви изчета , след което ще пиша и ще кача снимки в албумчето.

# 603
viola78-правилно, на всяко хранене даваш по 1 гърда от която не е сукала.
Обаче това с шишето е кофти-по-лесно е за бебето да суче от шише, и може да врътне номер, да не иска гърда за да полага усилия...а да се цедиш и да даваш от шише-не си е работа Stop Отделно, че и не можеш да изцедиш така, както го прави едно бебе-те са най добрата помпа Wink
Бебето или има или не млечница..чаят няма да излекува гъбична инфекция, ако има такава:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
Ето и количествата прием на мляко:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0
Пликчетата за кърма-от онлайн магазините:
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5012

# 604
nad67 Честитооо!

Оби4анка, как са Иван и Димана?

# 605
Честити бебчета на Wicky и nad67! Да са живи и здрави и много да ги радват!   bouquet

Чeстит рожден ден на щерката на Ния, нека расте красива и щастлива!   newsm59

# 606
  • Ловеч
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ.

С интерес следя темата за кърменето на бебенцата
нашето е много лакомо,но понякога заспива на гърдата ми и се налага вместо да ги редувам да суче на едно хранене само от едната гърда.

# 607
  • на село
Аз май съм сред сериозните кандидати да закрия темата  Sad
Мислех си, че като спра магнезия нещата ще се ускорят, ама....
Утре съм на преглед за разкритие, но много ме съмнява да имам някакво. Имам предимно вечер контракции, от дъжд на вятър и аха, да се наканя да ги засичам, и те вземат че спрат.

# 608
Здравейте, момичета Simple Smile

Аз още съм си тук и все така - 2в1.
Много ми беше калпав нет-а тия дни, а и се опитвах да се преборя с това пусто мое кръвно... Горе-долу го закрепих, ще преговарям до последно за нормално раждане... много ме е страх от секциото, признавам си.  Embarassed

Тарталетка, стискам много палци за мъничето! Дано по-бързо пребори жълтеницата и си я приберете!  Praynig Пиши като има развитие.
Тани, и моята девойка е от мързеливите  Laughing Какво да се прави, като знам коя е майка й... хич не се учудвам  Mr. Green
Сисияна, тук съм, мила, ама странични обстоятелства ме възпрепятстваха.  Simple Smile Добавих пак датите на Сънрайз. Ще ми се вече да хукна към болницата, ама... тц, девойката не иска. Явно се страхува, че няма живот след раждането  Laughing (Ири май беше публикувала един диалог между бебета в корема на майка им, та от там е тоя лаф  Mr. Green )
лета5, прегръщам те! Каквото и да е било, важното е, че вече е зад гърба ти и имаш най-големия подарък в прегръдките си... Другото минава и заминава...
Мишонка, честита ти пораснала госпожица! Да е много здрава, щастлива и прекрасна!
Сънрайз, все се каня се да те питам вие съобщихте ли вече на роднините за появата на Вито?  Grinning И какви бяха реакциите?  
Flutter
Еееее, Таттит, дай Боже всекиму от нас, чакащите такива новини  Laughing Чакам си смс-а Wink
Илиндичка, страхотен разказ! Много се радвам, че всичко е минало така леко при вас Simple Smile
Минана, добре дошла и на теб! И аз имам малък страх от кърменето, не знам дали ще се справя, но се радвам, че тук има толкова отзивчиви и знаещи момичета! Това ми дава малко спокойствие Simple Smile
нелито_в, успех и на теб!
зайо, добре дошли! Чакаме разказ и снимки Wink
Танчелина, как мина прегледът?
една от нас, хайде тръгвай към родилното, че аз по теб и Таттит се ориентирам за себе си  Laughing Та дано ме повлечете Wink
Евка, и аз съм така... да не говорим, че вече ужасно много ми тежи, кръвното ме тормози, не мога две крачки да измина без да се задъхам, писнА ми вече... Ама гледам да не го мисля, чета книжки, играя някакви глупави игри на компа и времето минава...
Ще родим, няма къде да ходим, важното е още малко търпение на финала да проявим.  Hug
татяна77, ааааааааа, не си давам поста на закриваща темата  Naughty Ти поне имаш контракции, а аз - не. Така че... ако не ме приемат за предизвикване с тая моя плацента, ще си остана тук да векувам  Crazy

Честити рожби на Над67 и Уики!
Да растат здрави, добри, прекрасни и послушни деца! Да са винаги засмени и много, много да ви радват!

# 609
Копнеж, много се радвам, че се появи  Hug
Ами аз май наистина ще ви повлека, уж не бързах, а съм цял ден с контракции, стават все по-силни и на все по-често, сега съм в чудене кога да се обаждам на доки  Mr. Green
Обаче почти никакво движение цял ден откъм малкия, дано да е нормално да е по-пасивен по време на контракциите  Praynig

Над67, честит ти Пешо!!! Да е жив и здрав!   bouquet

# 610
edna ot nas здравей, да те успокоя, че и аз от вчера вече съм с доста по-силни и чести(даже малко болезнени като пред цикъл) контракции. Чудя се дали ще изкарам вечерта или ще се засилвам към МД. Но със сигурност утре ще отида на преглед. Ако и на теб ти се наложи-значи ще се засечем там. Уж не трябва да се притесняваме, нали термина ни е другата седмица, ама..... на мен лично си ми харесва да съм си дебела и да си чакам.....  Simple Smile
На всички очакващи - да е лека вечерта ви.

# 611
  • Варна
Здравейте!
Мишона, честита ти рожденичка! Да ти е живо, здраво, и много щастливо детенцето!
Добре дошли на Даная на Уики и Петър на nad67! Нека децата ви растат много здрави и да имат щастливо детство!
Тарталетка, силно ти стискам палци дъщеричката ти да се оправи час по-скоро и да си я приберете у дома  Praynig
Petq Mileva, добре дошла и леко раждане ти пожелавам!
nellito_v, Tattit, goris, успех и съвсем скоро да се похвалите с бебчета  Simple Smile
leta5, по написаното от теб разбирам че раждането не е протекло както ти се е искало  Sad Съжалявам за това и се надявам бързо да загърбиш неприятните спомени и само да се наслаждаваш на Неда. Прегръдки от мен и успех с кърменето  Hug
Илиндичка, много се радвам че успя да сбъднеш мечтата си - да родиш нормално Simple Smile Така това ще си остане един много мил и хубав спомен за теб  Heart Eyes Колкото до името на нашата бебка - благодаря ти  Heart Eyes И аз все повече харесвам това име, а в началото имах някакви резерви към него. Но на бебка и отива много. При нас накрая дилемата беше: Лора или Ева, като мъжът ми в родилното каза аз да реша. Когато бебка се появи, разбрах че името Лора ще и подхожда повече  Simple Smile
А Бояна също е едно прекрасно име  Heart Eyes
Завиждам ви благородно, че вече излизате навън. Тук са едни виелици и май скоро няма да ни се усмихне късмета да подишаме чист въздух  Sad
edna ot nas, на колко минути са ти контракциите? Моите като станаха на 6-7 минути отидох в болницата и бях с 4 см разкритие. Успех и дано си гушнеш бебчето съвсем скоро  Hug
Ние сме що годе добре. На Лора днес и падна пъпчето, голяма радост беше  Simple Smile Иначе определено и почнаха коликите, неспокойна е, свива краченцата. Засега като пусна сешоара на коремчето и, се успокоява и до 5 минути е заспала. Мисля да купя и някакви капки против колики.
Днес с мъжът ми ходихме да вземем акта за раждане на принцесата и да изкараме необходимите документи за еднократната помощ. То голямо размотаване било, страшно се намръзнах навън, но поне свършихме всичко запланувано. А и на мен ми се беше стегнала душата у нас и въпреки, че беше много студено, ми се отрази добре излизането.
То моето стана цял ферман, така че спирам  Mr. Green Успех на момичетата, които са се запътили към родилното  Simple Smile

# 612
Здравейте, мамчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз отново съм тук.
Копнежче и аз се зачудих за теб, къде зачезна така изненадващо, но ето те пак, следващото ти дезертьорство ти пожелавам да бъде в родилното, та да ни изненадаш приятно Heart Eyes
Честито бебче на Над 67- да ти е жив и здрав Петър и много да те радва  bouquet  bouquet  bouquet
Прегледът на Вики мина много добре, всичко е наред, правиха ехография за луксация и за церебрална парализа, слава Богу всичко е наред, следващата ехография за луксация ще бъде в седмия месец, живот и здраве Heart Eyes
Иначе при нас времето е много кофти, духа и вали сняг, но на Вики явно й хареса навън, защото не се чу, само въртеше очички под шапката и пелената, доста добре я екипирахме Heart Eyes
Искам да попитам МТВ относно изцеждането, спомага ли за увеличаване на кърмата, защото както споменах преди няколко дни, имам чуството, че намалява количеството кърма. Коя гърда да изцеждам, тази, от която е сукала бебка или и двете newsm78
Роси браво за свършената работа, аз още не съм се наканила да ходя за тая еднократна помощ, дали има някакъв срок, а относно детските, представяте ли някакви документи за дохода от съдийството, аз се чудя дали да давам, защото май ще минем прага за допустимия доход
Това е засега от мен, дано да увелича кърмата, че не ми се дава добавка и хайде много късмет на запътилите се към родилното майчета Heart Eyes

# 613
МИШОНА ЧЕСТИТА ТИ РОЖДЕННИЧКА   bouquet Да ви е жива и здрава и да ви носи много радости и поводи за гордост Hug
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА ДАНАЯ НА УИКИ  И ПРИНЦ НА NAD 67  bouquet  Да са ви живи и здрави прекрасните деца, да растат весели, умни и жизнерадостни   bouquet
zayoo добре дошла- чакаме с нетърпение разказче и снимки  Simple Smile А името на принцесата е страхотно  Hug
Тарталета дано бързо да се оправи твоята малка госпожица и скоро да се гушкате и гледате вкъщи  Hug
Petq Mileva добре дошла и леко и безпроблемно раждане  Hug
Мяу,MTV благодаря ви много за съветите и линковете  Hug Аз питах, защото искам да съхранявам кърма във фризера за всеки случай  Peace
Rosi79 много ще се радвам да се видим варненските майчета като се стопли  Hug Дано стане по -скоро, че ще изперкаме вкъщи  Crazy Нашата педиатърка вече ни разреши да водим малкия на гости, но още не сме се престрашили  Flutter Имайки предвид, че това ще е единственото ни разнообразия мислим живот и здраве скоро да го направим  Crazy А за еднократната помощ докуметните къде се подават- в бюрата на Социално подпомагане по адрес на местоживеене ли ?
ilindi4ka,minana с интерес прочетох разказите ви  Simple Smile Радвам се, че сте си вкъщи и се радвате едни на други  Simple Smile
leta5 съжалявам че раждането ти е протекло толкова лошо. Важното е, че сте живи и здрави  Hug
Копнежче ти го давай по- спокойно какво е това кръвно амахаааа  Naughty И не се бой мила- секциото не е толкова страшно колкото изглежда  Hug Аз също бях голяма паника и много бях стресната, а то не беше изобщо толкова страшно, но ти ще си родиш нормално спокойно  Flutter
Андрей и той си мрънка и плаче отвреме навреме или се кокори и си мята главата наляво надясно - все едно е видял нещо интересно и иска да го види по- добре, а какво вижда е друг въпрос  Simple Smile Някои дни спи през деня по 3 ч.-3ч. и половина, други по 1-2ч., а някога  2 пъти по 30-40м. и толкова, но здраве да е само. Кърмя го на поискване, понякога преяжда и връща после или наведнъж или плюе след това 2 ч. по малко, но няма как така ще е само да се храни добре  Crazy
Танчелина браво за хубавите новини от прегледа  Hug

# 614
  • София
Хайде още малко остана и всички ще се комплектоваме с бебчета. Добре дошли на новите попълнения и търпение на неродилите  Hug . Аз още не мога да се усетя какво ми се случва. Изведнъж това малко човече се настани у дома и всичко се промени.
Аз след дълги колебания родих в Тина Киркова и съм много доволна. Лутах се в избора си и един ден случайно една приятелка сподели, че е раждала при д-р Любомир Христов в Тина Киркова и е останала изключително доволна. Аз бях леко скептична, защото  не съм го чувала, но се обадих. Срещнах се с него, прегледа ме, разговаряхме и се почувствах много спокойна. Отговаряше на въпросите ми, обясняваше ми спокойно. Като ми говореше за раждането всичко започна да ми изглежда толкова просто и лесно. Както после стана ясно, така си и беше. На определената дата отидох сутринта и ми идеше да избягам. Веднага след това дойде и моят лекар и се поуспокоих. Докато ме подготвяха за операцията екипа постоянно ме питаше как се чувствам. Като приключихме в предродилна зала ме преместиха в операционната. Всички бяха много мили и операторите д-р Христов и д-р Ташков и анестезиолога. Всичко мина толкова леко. И се случи чудото да видя живота който растеше в мен 9 месеца. В реанимацията, не беше много приятно (няма да се лъжем), въпреки че постоянно обикаляха санитарки и акушерки и ни питаха от какво имаме нужда. Едва дочаках сутринта да ме прехвърлят в стаята и да ми доведат детенцето. Всеки ден д-р Христов и анестезиолога идваха да ме видят. Бях на петия етаж и може би имах късмет, но случих на много разбрани акушерки и детски сестри. Операцията ми зараства доста добре и нямам проблеми с нея. Ама контрахирането на матката си е кофти тръпка. Днес вече излизах навън. Ходихме с мъжа ми до Вис Виталис и доста добре ми се отрази разходката. Та като заговорих за това, кажете ми от къде да си купя пликчета за съхранение на кърма? Хайде, спокойна нощ от мен. Отиваме да се къпем и после да се мъчим да се кърмим(това последното ми е доста трудна работа все още).  Hug за всички.

Общи условия

Активация на акаунт