Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 811
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Моля ви кажете какво да правя. Снощи заредих сол и пуснах съдомиялната. Днес се ужасих, всички съдове бели. До като умувах на какво се дължи и видях........ забравила съм да поставя капачката на отделението за сол и е работила така. Та сега вътре освен вода и сол има сигурно и препарати,а може и мръсотии. Мина ми през ума да сипвам вода или да пускам на изплакване, ама не смея.Кажете какво да правя, за да не се развали миялната

# 361
Не притеснявай се!
Просто купи още един пакет сол и наливай бавно докато излезе всичката вода.
Напълни ли се резервоара, изгреби 1/3 от солта, долей с вода и пускай смело.
А, преди това сложи и завърти хубаво капачката Wink

# 362
Благодаря Дедо! Hug

# 363
  • София
Сега какви са цените?
Дай една справка, ако са ти подръка, че аз изоставам малко Grinning
25лв. май бяха 30 еко таблети,че се замислих в магазина,че излизат малко под лев.Звучи скъпооо.Прахта беше с подарък еко гланц и всъщност мен това ме привлече,че прах никога не съм ползвала,и пишеше за 60 пъти и с гланца цената беше 17лв.Но след това,което си написал ще си остана с еко продуктите на фрешактив.То на мъже до 60г. цветенца не се подаряват,но ти като си се изтипосал за дедо...Благодаря за отговора! bouquet

# 364
  • София
Набелязала съм си миялна, която има само 2 температури - 50 (еко) и нормална 65 градуса
Въпросът ми е - имам ли реална необходимост от по-ниски температури и ако да - за какъв тип съдове?

# 365
Пак ли аз да се обаждам Laughing
Айде де, момичета! Коя ще каже - Не, нямаш нужда, Финти Grinning
Тръгна ли на работа, няма да се мяркам с години тук повече. Ама ха!

# 366
  • София
Пак ли аз да се обаждам Laughing
Айде де, момичета! Коя ще каже - Не, нямаш нужда, Финти Grinning
Тръгна ли на работа, няма да се мяркам с години тук повече. Ама ха!

Мерси Дедо, жив и здрав да си ни ти, че ако не си ти кой друг  Peace
Зарадва ме

# 367
Ицебобо
и познавам хора от Хасково с такава. Правят го наистина заради икономии.
Ако си пазите паспортите и инструкциите ще видите и на тях, че изрично забранено.
Но беднотията ни и някои народо-психологични характеристики ни принуждават...

За да приключа дрънкането си, ще напиша, че солта на медикс е под 4 лева за кило и половина, а има и немски на тази цена.
Аро и ДМ също са евтини, за сомат и калгонит сме писали достатъчно.

Точно Янтре, точно.
Таз, дето е като руда добита, е подходящата за химическо приложение и ползване в машини
Дедо,не е от икономия-фирмата която инсталира системата ни каза това да слагаме,слагаме и оцет.Абе зе месец отива колкото за една фамилия и трябва за зимнина.Дедо,твоето мнение е най ценено в този форум,на 22-ра страница питам за две съдомиялни,ще ме упътиш ли.Аз засега завивам към AEG-то,има всякакви програми,1/2 функция,вътрешно осветление,SENSRLOGIC-устройство за разпознаване степента на зареждане.Бош-а ,4 програми без плакнене,и шумен-46 db,срещу 41   на AEG-то,пък ако го пуснеш на нощен режим става 39 db.Верно че на Боша пише произведено в Германия,ама за тез пари баси посната машина.Ако искам да понастигна функциите на AEG-то,трябва да додам на Бош поне още 300 лв

# 368
Миялната ми май не плакне добре.
Когато отвиря врататата след измиване, понякога ме лъха на препарат.
А по чашите и съдовете ми се струва, че остава някакъв тънък хлъзгав филм.
Ако пусна допълнително плакнене след измиването, нещата се оправят, но този вариант не ме устройва за постоянно.

И като съм почнала да се оплаквам - приборите ми ръждясаха от миене в миялната, а чашите естествено побеляха.

Въпросът ми е класически. Что делать?

# 369
Лилита, е как така ще ръждасят Thinking? Нали не са пък някои супер калпави Rolling Eyes? И какви чаши са ти побелели? От какъв материал са?

# 370
На никого ли не са му ръждясвали прибори?
Моите не са кой знае какво, бяха ни подарък за сватбата и дойдоха в едно куфарче. Уж са Солинген, ама по скоро са минали транзит оттам. Купувани са от Метро. Като ги извадя от миялната и са целите на малки ръждиви петна.
Сигурно е от качеството на метала. Имам и няколко соц-вилици и лъжици, останали в наследство, на тях нищо им няма...

Стъклени чаши мия в миялната от ок. 4 години и досега никоя не се е отървала. Рано или късно всички побеляват.

Ръждясването и побеляването ще ги преглътна някакси, ама защо пущината не плакне качествено? newsm78 Вие имали ли сте такова чувство? Не ми се ще да поглъщаме ежедневно микродози от препарата Sick

# 371
Дедо, на 22-ра страница питам за две съдомиялни,ще ме упътиш ли.Аз засега завивам към AEG-то,има всякакви програми,1/2 функция,вътрешно осветление,SENSRLOGIC-устройство за разпознаване степента на зареждане.Бош-а ,4 програми без плакнене,и шумен-46 db,срещу 41   на AEG-то,пък ако го пуснеш на нощен режим става 39 db.Верно че на Боша пише произведено в Германия,ама за тез пари баси посната машина.Ако искам да понастигна функциите на AEG-то,трябва да додам на Бош поне още 300 лв

icebobo,
и преди съм отговарял на подобни въпроси.
По следния начин:
За мен не са важни допълнителните функции, индикатори, дисплеи, електроники, разпознавания, освтления, и петшестнайсет програми.
Важни са една-две програми с добър основен цикъл, качествени материали и изпълнение, сигурност, гаранция и добър сервиз.
Имам си любима програма, плакнене почти не ползвам, съдовете ми са с най разнообразни замърсявания - има и леки, има и тежки.
Слагам препарата и натискам копчето. 

# 372
  • София
На никого ли не са му ръждясвали прибори?
Моите не са кой знае какво, бяха ни подарък за сватбата и дойдоха в едно куфарче. Уж са Солинген...
Нашите не са ръждясали.Стана ми смешно,че и нашите са Солинген,подарък от сватбата.Колко са истински не гадая,поне ми харесват на външен вид. Mr. Green
И на нас понк чашите ни са като хлъзгави,аз го отдавам на течността за изплакване/гланца/.Даже се чудя въобще дали да слагам,така или иначе ползвам комбиниран препарат,в който уж има гланц.Иначе съм настроила гланца на минимална стойност 1,по съвет на Невена.

# 373
Дедо, на 22-ра страница питам за две съдомиялни,ще ме упътиш ли.Аз засега завивам към AEG-то,има всякакви програми,1/2 функция,вътрешно осветление,SENSRLOGIC-устройство за разпознаване степента на зареждане.Бош-а ,4 програми без плакнене,и шумен-46 db,срещу 41   на AEG-то,пък ако го пуснеш на нощен режим става 39 db.Верно че на Боша пише произведено в Германия,ама за тез пари баси посната машина.Ако искам да понастигна функциите на AEG-то,трябва да додам на Бош поне още 300 лв

icebobo,
и преди съм отговарял на подобни въпроси.
По следния начин:
За мен не са важни допълнителните функции, индикатори, дисплеи, електроники, разпознавания, освтления, и петшестнайсет програми.
Важни са една-две програми с добър основен цикъл, качествени материали и изпълнение, сигурност, гаранция и добър сервиз.
Имам си любима програма, плакнене почти не ползвам, съдовете ми са с най разнообразни замърсявания - има и леки, има и тежки.
Слагам препарата и натискам копчето. 
Ок,много благодаря за отговора.Извинявам се за тъпите въпроси,но никога не съм имал съдомиялна.Дори и не съм на ясно кои са тези основни програми които ще трябва да ги има за да върши работа машината.Най вероятно ще разбера,но след като съм я купил вече.Ще стане сигурно като LCD-о,една камара екстри дори не сядам да гледам,децата въртят само детско. Wink

# 374
  • Стара Загора
Лилита, и моите са от такова куфарче, подарък за сватбата- 3 г. ги мия почти, не съм забелязала ръжда.
Чашите ги чупим често и купувам от най-евтините налични в складовете нямам побелели.

Общи условия

Активация на акаунт