Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 815
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
... не може една сол да струва някъде 3лв килограма...

Е каква пък е тая сол от 3 лв.? Аз давам по 7-8 лева, ако не ме лъже паметта. Но пък да купя обикновена готварска и да я буФна в машината, неее Crossing Arms.

# 346
  • Пловдив
... не може една сол да струва някъде 3лв килограма...

Е каква пък е тая сол от 3 лв.? Аз давам по 7-8 лева, ако не ме лъже паметта. Но пък да купя обикновена готварска и да я буФна в машината, неее Crossing Arms.
Добре, каква точно е разликата? Освен цената....

Ъъъ, май 3лв беше половиния килограм на сомат, или бъркам. Абе не знам цената, защото не слагам такава Simple Smile

# 347
Янтре, нямам идея, душа, но щом продават специална сол за машина, значи трябва такава да ползваме. Поне аз така си мисля. Ама Дедо и той кога е викал, та не съм го чула Crazy.

Дедо, ако е удобно, вземи, моля те, отношение по въпроса Hug!

# 348
  • Пловдив
Имаш ли кутия сол? Какво пише на съдържанието? По света се продават много ненужни неща, вика му се маркетинг Simple Smile

# 349
Имаш ли кутия сол? Какво пише на съдържанието? По света се продават много ненужни неща, вика му се маркетинг Simple Smile

Там е работата, че нямам. Изсипала съм всичко и кутията е изхвърлена. За маркетинга - то е ясно. Но защо всички тук в темата например /тези, които ползват сол/, купуват такава за машина? И защо не вземат отношение по въпроса Thinking?

# 350
Ми... Дедо, да бъдем честни - аз си слагам обикновена сол в уреда, на цена 1/4 от на солта специално за миялни машини. На съдържанието и на двете пише натриев хлорид. Само гледам да не е йодирана, обаче то и да е йодирана йода си отлита под действието на светлина, така че йодирана сол в прозрачен пакет никак не е йодирана. Морска сол не слагам, щото освен сол има и други минерали и елементи, да не се отлагат из червата на моята Минка (гальовното име на миялната).

Минка, Пенка и Сийка са ми любимите уреди Simple Smile

Сийка сушилнята ли е? Joy

# 351
  • Стара Загора
Натриев хлорид е солта. На Калгонит ползвам, вземала съм и Сомат и медикс, и няма разлика в измиването.
Само се изумих, че пише да се допълва веднъж седмично, ако машината няма индикатор. Аз доста по- нарядко добавям сол, не знам на колко ми е нагласена, но си мие добре машината и освен в началото, когато я настройвах след това не съм изменяла нищо.
Сомат сол сега в метро е към 4, 60лв  нещо от сорта.

# 352
Ето едно отношение:

Янтре,
ти си заборавила как си приказвахме за морската и каменна сол, натриевия хлорид, де.
Как йонообменника си има нужда от саламура с точно определени характеристики /физико-химични термини рани, сложни/.
Не ми се рови по архива, да се самоцитирам, пък и много нови потребителки има, затова ще повторя/обещал съм на Шани и Джема/.
Не продавачите на сол са написали в машините ви - "използвайте само специална за целта", а самите производители на миялната.
Защото знаят, какво са сложили вътре и от какво имат нужда смолите в уредчето, конкретни условия за да работят добре.
Едрата каменна пречистена сол за миялна също е натриев хлорид, както готварската. Но не са 100% н.х. Едната не заменя другата в каквато и да е посока. Ако имате подръка опаковка за миялна - на нея трябва пък да пише - "не използвайте за други цели в кухнята". Тя е и скъпа за трушийка, а и сезона мина.
А в таз връзка, що да не слагаме лъжичка веро вместо гел и лимоново сокче, омешано с първак вместо гланц.
Отивам да пробвам!

# 353
  • Пловдив
Натриев хлорид е солта. .....................................
А така. По какво натриевия хлорид, продаван в пакетчета с надпис "готварска сол" се различава от натриевия хлорид в кутийка "сол за миялни машини"?  Все е натриев хлорид!!!!

Дедо, това е твоята тероия. Обаче ако вярвам на етикета на солта за ММ  тя е 99, 99% пречистена сол. Реално защо готварската нейодирана сол да е по-различна? Аз не слагам морска сол, там има и други микроелементи от морската вода. Обаче обикновенната готварска сол си е сол и си слагам.

# 354

Да бе, да hahaha.

Не мисля, че е добра идея да ползвате обикновена готварска сол в машината Naughty!
За веро и тем подобни да не говорим ooooh!.

# 355
  • Пловдив
Ама аз слагам от години! След първата кутия сол за миялни машини се отказах, цената ме изуми. Миялната машина ми е АЕГ 60860, мие като пушка!

# 356
Янтре, аз по-долу писах, че приемам изборът ти.
И си обяснявам моя, защото настоятелно пита.
Приеми го и ти , де Grinning
Готварската сол също е морска, а не каменна.
Това, че не е едра и грозна, като тази в големите пакети не я прави неморска Laughing
Добивът на каменната е много по-трудоемък и енергоемък,
Пречиства се както рудата, скъпа й е и опаковката, транспорта и се използва главно в големи професионални уреди.
Това я прави по-скъпа от морската.

# 357
Не знам как е ,но ние имаме машина за миене на стъкла машината за омекотяване на водата и сипват готварска сол. Wink

# 358
  • Пловдив
Не е съвсем така Simple Smile Има няколко начина за вадене на сол от мина - единия е както въглищата - копаш и излиза руда, другия е по-евтин - пробива се сонда и се вкарва вода (и разни други добавки) и солта се изпомпва като разтвор на повърхността. И каменната сол също някога преди милиони години е била морска сол Simple Smile

# 359
Ицебобо
и познавам хора от Хасково с такава. Правят го наистина заради икономии.
Ако си пазите паспортите и инструкциите ще видите и на тях, че изрично забранено.
Но беднотията ни и някои народо-психологични характеристики ни принуждават...

За да приключа дрънкането си, ще напиша, че солта на медикс е под 4 лева за кило и половина, а има и немски на тази цена.
Аро и ДМ също са евтини, за сомат и калгонит сме писали достатъчно.

Точно Янтре, точно.
Таз, дето е като руда добита, е подходящата за химическо приложение и ползване в машини

Общи условия

Активация на акаунт