Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Вени*** , мнооого благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet Кошницата се извади и всъщност се закрепва съвсем елементарно. Ама пуста паника  Laughing. Благодаря още веднаж, дори вече успешно изми част от съдовете.

# 391
  • Велико Търново
Здравейте, моля за спешен съвет за съдомиялна. На старата изгоря нагревателя, а и вече ми е малка. Трябва ми за вграждане ШВД - до 45 - до 85 - 60. Спряла съм се на http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037479 За подобна сума, дали не мога да избера нещо по-добро? Благодаря ви!

# 392
  • София
Да споделя, че днес видях, че в Кауфланд има промоция на два вида Сомат таблетки -
стандарт - промо пакет 2 кутии х40 бр. на цена 22 ст. на бр. и
7 функции - промо пакет 2кутии х30 бр. на цена 30 ст. на брой.
И двата вида струваха по 18 лв. за двете кутии. Тя промоцията сигурно е до днес - на Кауфланд така им вървят намаленията, до неделя.

# 393
3des, Аристон?
Погледни им моделите за вграждане, може и да харесаш нещо.

# 394
  • Велико Търново
Sourcherry, по-тесни каквито търся аз, на Аристон не видях.

# 395
Sourcherry, по-тесни каквито търся аз, на Аристон не видях.
Ето една - http://www.techno-mix.com/SYDOMIYALNI/ZA-VGRAJDANE-45-SM/ARISTON-LST-114-HA.html
Просто една идея повече.

# 396
  • Велико Търново
Sourcherry, хареса ми че е с 1 година повече гаранция, а къде мога да видя още информация, например ниво на шум и има ли отложен старт?

# 397
3des, Зора са официални вносители на Аристон за България. Просто посети техен магазин и разпитай техен консултант подробно.
Аристон ползвам пералня и миялна - наистина са добри тез италианки. Не те агитирам, но си струва да погледнеш и други машинки.
Ето в техния сайт по-тесни миялни Аристон за вграждане: http://zora.bg/main.php?act=&p=products&s_p=products& … =10&offset=10

# 398
Да попитам и аз тук, някой може да се е сблъсквал с моя проблем  Grinning
Миялната ми от известно време изключва, след като е стартирала програмата.  Работи 5-10 минути и спира.
Пускам я отново, след което си работи до края на цикъла без проблем.
Не мога да разчитам да я заредя и пусна на отложен старт, примерно, защото не се знае дали няма да спре.

# 399
Да ви кажа, че ми свърши солта, вчера забравих да купя, и вече от няма накъде трябваше да пусна миялната. Сипнах готварска сол newsm43. Още не съм вадила съдовете, но бялото по стените на машината изчезна, предполагам и по съдовете няма.
Обаче, Янтре, не смятам да ми става практика Crazy.

# 400
На мен също ми свърши солта и искам да питам сега мога ли да си купя едра сол, след като досега използвах ситна?
Вчера изсипах в резервоара за сол около 1 кг. сол, но индикатора за сол продължава да ми свети, и сега ще ходя до магазина на Фриш да си купя една кутийка!

# 401
Значи имам въпрос относно омекотителя на водата.По скалата на местното дружество дават твърдоста:1,26 mmol/l  или 7,07 dH.От това се вижда че трябва да сложа сол и активирам омекотитела.Но жената от месната лаборатория ме посъветва да не слагам сол ,а само гланц и да карам на таблетки 3в1.Въпроса ми е ,дали защото в таблетките има сол ме кара така да правя и като не се слага сол в омекотитела това води ли до неговото повреждане?

# 402
  • София
Значи имам въпрос относно омекотителя на водата.По скалата на местното дружество дават твърдоста:1,26 mmol/l  или 7,07 dH.От това се вижда че трябва да сложа сол и активирам омекотитела.Но жената от месната лаборатория ме посъветва да не слагам сол ,а само гланц и да карам на таблетки 3в1.Въпроса ми е ,дали защото в таблетките има сол ме кара така да правя и като не се слага сол в омекотитела това води ли до неговото повреждане?
Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420474.msg12247895#msg12247895 Дедо е обяснил за йонообменника и солта  Peace. Послушай го и няма да сгрешиш  bowuu!

# 403
Пфффф,повече от изчерпателно..... newsm10.Остана само да кажа -Благодаря на Дедо.

Някой пробвал ли се е да подвърже съдомиялната си към топлата вода.Пише че може и значително намалявало консумацията на ток.Ние сме на природна газ,и котела ни е настроен да дава 41 градуса топла вода и се къпим директно със нея,без да разреждаме.Ако и подам на съдомиялната 41 градуса топла вода какво ще стане?Да не би пък да съкрати времето на програмите,тъй като времето за затопляне на водата ще се съкрати,и от там да не измива добре? Thinking

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 22:57 от icebobo

# 404
нашата е свързана към топлата вода( бойлер на ток), така пише за консумацията на ток наистина, приема се за вярно Wink,   програмите ни мият с 56гр. на водата, освен тази за плодовете-30гр., едва ли ще съкрати времето за миене ( може да свериш дали свършва за определените минути, след като я пуснеш и ще разбереш), за връзката температура-измиване не мога да дам мнение

Общи условия

Активация на акаунт