Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Да, мога да я слагам в кошничката- не се бях сещала. Друго обаче си мисля- аз ползвам предимно програма Еко на 50 градуса, а тя май е с предварително изплакване и таблетката по принцип пада след това предварително изплакване. При сегашните обстоятелства тя се разтваря още при предварителното изплакване (така ли е?) и после какво...- мие само с вода?
Това ли имаш предвид като казваш да не ползвам изплакване?

Точно това!
Жалко! Много съм свикнала с тази програма, а и е много икономична! От сервиза дали ще се навият да ми поръчат такова капаче?

# 151
Питаш ги.
Не е скъпа част, нито подмяната му сложна или трудоемка.
Мисля, проблемът ти е дребен Grinning

# 152
Да, ще ги питам. Искаше ми се да си купя гел, че тъкмо ми свършват таблетките, но май няма да стане.
Мерси за включването!

# 153
  • Paris, France
Искам да попитам от къде мога да си купя кошничката за вилици?
Нашата е много голяма и заема доста място. Освен това за всяки прибор си има отделен отвор, което спомага за добро измиване, но събира малко прибори и не всички влизат. В момента ги пускаме около чиниите.
Затова бих желал да си купя малка кошничка с общи отделения.

Ами махни капака и готово! Малка кошничка няма да намериш, те са стандартни, всички имат капак с дупки, който се маха напълно. Може да си купиш кошница, която се разделя на 2 или 3, ама е голяма игра и не стои стабилно, особено без капак, а трябва да се подпира за да не се обърне. Най-добре пиши на производителя, може да ти пратят една подарък. Нашата кошница веднъж мъжо я сложил на печката и се стопи. Писахме им, пратиха ни нова без допълнително заплащане. Хубаво е да имаш 2 кошници и ако се съберат много прибори да ги слагаш едновременно да се мият. Ако не стане с производителя (имай предвид, че кошниците са много скъпи купени отделно, нашата беше с цена около 40 евра), си купи от някой магазин за домашни потреби универсална (не е малка и не се дели, обаче) за 4-5 лева или поръчай от голям магазин за бяла техника!

Ненагледна, можеш да пуснеш програмата с предварително изплакване, да изчакаш да мине плакненето и като налее втори път вода, слагаш на пауза, отваряш и слагаш на дъното или празно отделение на кошницата, но никога заедно с прибори, защото ръждясват. По този начин можеш да слагаш гел или прах.

# 154
Чeри,кана Брита в миялната ли я пускаш!?
Да, само в миялната я мия, заедно с държача на филтъра. Капакът, както знаеш не може да се мие машинно.
Кана Брита, както и тефлонови съдове мия абсолютно винаги с гел, това е задължително просто! На каната нищо й няма, изобщо не е надрана и е ок.
Навремето е имало стъклени Брита, но са спряни от производство, заради сигурността на потребителя при евентуално изпускане и счупване на каната.

# 155
От сервиза дали ще се навият да ми поръчат такова капаче?
Бъди сигурна, че щом ще ти вземат парите, със сигурност ще ти поръчат и доставят Peace.

# 156
Здравейте
При мен се яви следния проблем със съдомиялната- не може да се затвори вратата, тази част в която  влиза палчето нещо се е прецакала - случвало ли му се е на някой? Направо ужас, а я ползвам само от три месеца.

# 157
Здравейте,чета Ви от дълго време и понеже сте наясно с тази техника искам да попитам нещо.Имам малка Мидея модел WP5A за 4 комплекта,досега съм ползвала по половин таблетка и искам да пробвам гел(може би Сомат).Проблема е ,че нямам отделение за препарат.При закупуването на съдомиялната заедно с нея имаше една чашка разграфена на 30 и 60мл. и една лъжичка 30мл..Ако сипвам гланца в чашката и я сложа в кошницата за вилиците дали ще стане newsm78 ... и по колко трябва да слагам.?Таблетката я слагах на дъното в съдомиялната.

# 158
  • Paris, France
радостka , гланц не може да слагаш, защото неутрализира действието на миялния препарат. Ако искаш гланц, може, ако знаеш кога е последното плакнене, да сложиш на пауза (ако имаш такава), да отвориш вратата и да сипеш малко вътре. Колко малко newsm78 да сипеш не знам, ще трябва да е с капкомер Laughing, като знам, че 500мл ми отиват за няколко месеца а моята е за 14 комплекта. Доста е трудно. Гел ако сипеш направо, ще ги измие на програма без предварително плакнене, но пък в гела няма сол, нито гланц, не знам, някой друг да каже. Има ли миялната ти отделение за сол? Как така няма отделение за препарат newsm78

# 159
На вратата има леко вдлъбнато и пише DETERGENT,без капаче и не става въпрос за гланц,а за гел за измиване.И няма отделение за сол

# 160
На вратата има леко вдлъбнато и пише DETERGENT,без капаче и не става въпрос за гланц,а за гел за измиване.И няма отделение за сол

Щом не става въпрос за гланц, а за гел.. можесш да го лс

Щом не става дума за гланц, а гел.. значи гела можеш да го слагаш на вратата дето пише DETERGENT Wink

# 161
За 8 комплекта е. Има такова отделение. Ще си купя гланц и ще пробвам. Кой гланц е най-хубав?

Calgonit Peace
А каква марка ти е миялната ??
Машината ми е Midea. Блгодаря за отговора

# 162
Благодаря за бързите отговори-но по колко да слагам

# 163
Благодаря за бързите отговори-но по колко да слагам

На всеки гел си има дозировка, и пише по колко се слага Wink

# 164
  • Русе
Здравейте
При мен се яви следния проблем със съдомиялната- не може да се затвори вратата, тази част в която  влиза палчето нещо се е прецакала - случвало ли му се е на някой? Направо ужас, а я ползвам само от три месеца.
Да,на мен  ми се случи същото.Обади се в сервиза и обясни за какво става въпрос.Мисля,че ти се е счупил затварящия механизъм на вратата.Имай предвид,че по всяка вероятност това е пластмасова част и не се поддържа от гаранцията.
Успех в отстраняването на проблема!

Общи условия

Активация на акаунт