Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Като стана дума за "бутончето за комбинирани таблетки" , да задам умен въпрос - нашата нова приятелка няма такова, има си там другите програми - за силно, за нормално замърсени, бърза, еко и изплакване. Та все се чудя при това положение може ли да ползваме и ние таблетки? Солта и гланцът сме ги дозирали на минимум. Повечето програми са обаче с ... как се казваше, това дето е аналог на предпрането в пералнята  Grinning и се сипва на две места препарат.

# 466
Та все се чудя при това положение може ли да ползваме и ние таблетки?
Естествено, дори е за предпочитане Peace.

Повечето програми са обаче с ... как се казваше, това дето е аналог на предпрането в пералнята  Grinning и се сипва на две места препарат.
Това не ми звучи обаче достоверно...
Слага се препарат - гел, прах, таблета в зависимост от препоръчаната дозировка от производителя, предвид замърсеността на съдовете и дотам. Пък тя самата машина, в зависимост от програмата си мие. Някои програми имат предварително миене без препарат, а при същинското миене вече включват и поставения препарат.

# 467
Черито е точна в указанията. Подкрепям я.

лято,
постъпила си правилно! Нищо, че нямаш бутон-таблети.
Сол и гланц на минимум и всичко друго, което си избереш за основното миене.
За програмите - предполагам, че говориш за плакнене. Там не би трябвало да взима препарат.
Аз и друг път съм съветвал - пробвай всички програми с един и същ препарат, с еднакво количество и подредба на съдове.
После си избери една- две и си ги ползвай.

Кой питаше за гръцкия калгонит?
Свекър, ти ли бе човек?  Grinning Айде, бе - ще черпиш! Онова дм свърши най-сетне?
Та той хич не е нов, тоз  "Калгонит Финиш-всичко в едно".
А за гръцко - там си имат завод, даже и в Кипър има завод.
Ако ги купуваш от там не са скъпи/на кантар са ми в баланса/. Ако е от тук - не си заслужава  Wink

# 468
Здравейте!Имам пак въпросче Grinning.Нормално ли е ,за 3-4 месеца да ми отиде едва половин опаковка гланц newsm78?Много малко ми се вижда,а е нагласено на 5-та от 6 степени Thinking.

# 469
нормално , съвсем нормално Simple Smile

# 470
  • София
Извинявайте, че пак по въпроса, ама за да изясня  Blush  - ето ви цитат от ръководството:
Цитат
Всички програми с предмиене изискват необходимото количество миещ
препарат в отделение/2/.(около 5/10гр.).Ако използвате миещ препарат на
таблетки,поставете таблетката в отделение 1.

Отделение 2 е малко и е до отделение 1, което е с показани милилитри.Така че си иска препарат... Както и да е, благодаря ви за съветите!!  Hug

# 471
нормално , съвсем нормално Simple Smile

Благодаря Hug.

# 472
лято,
сигурно е така, както го цитираш Simple Smile
Но едва ли ще имаш толкова необходимост от таз функция.
Слагай си миещият препарат само в отделение 1.
Аз дори и плакненето пропускам винаги - от икономии и на време, и ток, и вода Mr. Green

# 473
Какво представлява функцията защита от преливане? В една от миялните , които си харесах, това липсва.
Означава същото - на дъното на миялна, която разполага с такава екстра има датчици, които контролират нивото на водата и ако то по някаква причина се покачи машината блокира.
Затова и някои модели на Аристон при монтаж трябва да са леко наклонени назад, защото датчикът понякога отчита фалшиво и става Crazy...
С една дума - хубаво е, ако машината разполага с такава екстра, но и да я няма не е фатално.
''''''''
  bouquet

# 474
Кой питаше за гръцкия калгонит?
Свекър, ти ли бе човек?  Grinning Айде, бе - ще черпиш! Онова дм свърши най-сетне?
Та той хич не е нов, тоз  "Калгонит Финиш-всичко в едно".
А за гръцко - там си имат завод, даже и в Кипър има завод.
Ако ги купуваш от там не са скъпи/на кантар са ми в баланса/. Ако е от тук - не си заслужава  Wink

Ааааааз...аз питам... hahahaпак съм аз! Grinning
Тъкмо се бяхме притеснили за теб с жената заради неизвинените отсъствия, които натрупа напоследък(дано да имаш извинителна бележка) и стана повод за дискусия на семейния съвет днес на обяд.Помислих си, че нещо си се провинил тук и шефа вкъщи... Rolling Eyes
"Дедо" още имам от препаратите на "ДМ" - прахчето може и да изкара месеца, но гланца, който смятам за главния виновник да си хапя устните, ще ми лази по нервните окончания поне още 3м.Уж инат го раздавам, ама май ще го метна от прозореца, и без това контейнера за смет ми е наблизо , даже няма да ми се налага да излизам от вкъщи.За "Калгонит Финиша Макс ин уан" не е ли най-новия продукт на пазара в момента т.е. препарат от последно поколение?!
Казваш, че кипърци имали завод хм...а качеството как е, това ме интересуваше, като немския ли е или?Може би не е баш като немския, но ще да е по-добър от турския и полски "Калгонит", който ни карат тук...така мисля, но ти ще кажеш така ли е.

Искам да питам мамите тук, дали са пробвали едни италиански хапчета, мисля че се казваха TABS и са на цена към 6-7лв. за около 30 таблетки.Видях ги вчера в едно магазинче и предизвикаха любопитството ми, Дедо ти имаш ли мнение за тях?

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 00:46 от Свекъра

# 475
Добрутро, Свекър!
Тук съм бре, где ще ходя Laughing
За теб винаги имам отговор, даже три:
-най-новото на калгонит е куантум;
-гръцкият и кипърският са по-добри от нашите и по-зле от немските. Ама т'ва е ако се задълбаеш много. Недей.
-италианските хапчета не са казват табс. Предполагам, че пише таб3, но може и да е табс. Това е съкратено от таблети и не е име/марка. За тази цена марката сигурно е корнер или амаказа. И двете не са ми достойни. Аз дори на големите фирми не харесвам италианските производи, камо ли тез Grinning
Хайде, слънчева да ви е съботата. Купи цвете на жената, стига с тез препарати Grinning

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 08:30 от Дедо

# 476
Имам един въпрос ,към разбиращите от електрониката на съдомиялните.Значи купих нова съдомиялна за вграждане,контакта където се включва е заземен.Но се оказва че пластините за заземяване на контакта не опират в тези на щепсъла и практически уреда остана незаземен.При което по корсупа на съдомиялната се появява потенциал от 118 V.Техниците от сервиза като дойдоха оправиха пластините и казаха че е нормално да има потенциал,съответно спря да бие ток от съдомиялната.Въпроса ми е редно ли е да се допуска да има такъв потенциал на домашен уред на корпус при незаземен уред.Ами ако поради някакви обстоятелства заземлението бъде прекъснато,както в случая с пластините ,не е ли опасно при мокра съдомиялна и напрежение 118V?Благодаря предварително!

# 477
Аз пак искам да попитам нещо Wink.Винаги ,когато сипвам сол,като отвия капачката,водата е до горе,слагам фунията и когато слагам солта,тя с тежестта си избутва вода.Как го обясних Embarassed,но се надявам да ме разберете.Не знаех още в самото начало,че задължително трябва да се сложи сол,и тъй като първите таблетки бяха всичко в едно,затова не сложих,нито пък гланц,а после стана ясно ,че е трябвало.Та нормарно ли е това отделение за солта,да е винаги пълно до горе с вода?Благодаря предварително Hug.

# 478
  • Пловдив
Да, отделението за сол е винаги пълно с вода. И ако тръгнеш да местиш миялната (примерно за ремонт) тая вода е добре да се има предвид.

# 479
 След като усилено търсихме БЕКО и не си харесах нищо, си купихме днес ето тази :

http://www.kolko.bg/bg/ariston-lkf-710-12-komplekta-samostoyasht … hina-bg/p/1053840

Черпя ви по случай новата миялна! В момента мие за сефте и силно се надявам да не ме разочарова като предишната ЕЛЕКТРОЛУКС !   Hug

Общи условия

Активация на акаунт