Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 026
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Отложения старт си е голямо предимство. На предишната миялна имах отложен старт за 3 часа  и си го ползвах най-редовно. Сега на новата ми миялна имам 3, 6 и 9 ч. отложен старт и се възползвам доста.

svetli333, не е възможно само от една миялна да се плаща толкова ток. Има някаква грешка.

# 661
Благодаря ви за бързите отговори.Така се бях стреснала.

# 662
Днес една позната ми каза че нейна приятелка плащала 100 лева ток на месец само за миялната машина - може ли това да е вярно.Става въпрос за малка  миялна,ако това има някакво значение.Пускала я всяка вечер и резултатът бил + 100 лева .
Несъм от най компетентните но ми се струва,че неможе да е така.Откакто ползвам моята миялна сметките за тока ми паднаха с около 50 лв.

# 663
И аз си позлвам отложения старт. Примерно, когато излизаме на разходка пускам пералнята  да пере и нагласям миялната да се включи след 3 часа примерно, защото не е препоръчително да работят едновремено ... (там тоци, води, как били свързани не разбрах, като ми обяснява мъжа ми) Та като се приберем от разходка и то "ошетано" ! Simple Smile

# 664
Отложения старт си е голямо предимство. На предишната миялна имах отложен старт за 3 часа  и си го ползвах най-редовно. Сега на новата ми миялна имам 3, 6 и 9 ч. отложен старт и се възползвам доста.

svetli333, не е възможно само от една миялна да се плаща толкова ток. Има някаква грешка.

Определено е някаква грешка това със сумата на тока - не е възможно. Моята сметка се повиши най-много с 5лв. като се пуска всяка вечер ( през нощта )   Rolling Eyes

# 665
Ясно,ще се купува.До другия месец може да пуснат и бяла с отложен старт и всичко да ОК PeaceВ петък започвам ремонт и се надявам до края на май да се похваля с новата машина Peace

# 666
  • София
Определено нещо има грешка в сметките твоята приятелка. Нашите сметки за ток варират около 30-35 лв. за цялото домакинство. Преди време бях изчислявал колко струва един цикъл на измиване на моята съдомиялна според програмата, ако го намеря ще го копирам тук.

Ето намерих си сметките:
За харченето - сега гледам консумацията на моята - от голямите е за 12 к-та:
Ауто програма - 55-65 градуса, 95 до 140 мин - 1,25 кв/ч и от 11 до 19 литра вода
Еко програма - 50 градуса, 140 минути, 1,05 кв/ч и 14 литра вода
Бърза програма - 45 градуса, 30 минути, 0,80 кв/ч и 10 литра вода
Изплакване - 19 минути, 0,10 кв/ч и 4 литра вода

Не знам колко струва кв/ч в момента?

П.П. Такаааа, открих, че грубо кв/ч струва 20 ст. с ДДС, дневна тарифа, поправете ме ако греша.
Това означава, че най-дългата програма ми харчи около 50ст. на цикъл, а най-кратката - около 10 ст. на цикъл.
На мен сметките за ток въобще не се влияят от съдомиялната, защото основно пускам кратката програма, което прави около 3 лв. на месец, ами нищо не е.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 18:42 от Ника

# 667
  • Paris, France
Днес една позната ми каза че нейна приятелка плащала 100 лева ток на месец само за миялната машина - може ли това да е вярно.Става въпрос за малка  миялна,ако това има някакво значение.Пускала я всяка вечер и резултатът бил + 100 лева .
Несъм от най компетентните но ми се струва,че неможе да е така.Откакто ползвам моята миялна сметките за тока ми паднаха с около 50 лв.

Това е възможно само ако с ток топлите водата в къщи. Браво!

Аз пускам миялна през ден на програма за около киловат. На месец излиза не повече от 2 евра. Изчислих, че на месец, ток + препарати = 3 евра или 6 лева. Ние студена и топла вода не плащаме, включени са в месечната такса независимо от употребеното количество. Ползувам прах или гел заради по-лесното дозиране и вече реших да не купувам таблетки, защото не виждам разлика. Сега си купих прах и гланц на Визиор, марката на Леклер и съм много доволна, нямам никога неизмити съдове. Прахът е около 5 евра за 3 кг и гланца - около 1 евро. Ще стигнат за поне 7-8 месеца. Купих и тяхната сол, 4кг за 2 евра, стига за 4 месеца. Таблетки имам още на Сън за силно замърсени тави и малко Квантум. Ние сме в район на много варовита вода и слагам задължително сол, дори ако мия с таблетки. Гланца ми е настроен на минимум.

# 668
Да топлим водата на ток,и в кухнята сме с проточен бойлер ( при него разхода на ел.енергия е много голям) затова при нас миялната се оказа уред който не само ми пести време а и пари.

# 669
Имам си миялна Whistling Whistling Whistling
Само дето ще трябва да почакам за да я въведем в експлоатация Simple Smile
Много съм щастлива Simple Smile

# 670
Честито!Да си я ползваш със здраве! Grinning

# 671
  • София
Определено  какъвто и енергиен клас да е миялната не може да харчи 100лв на месец за ток.За толкова пари се отоплява апартамент.Нашата миялна е 2 пъти А+ и по мои изчисления харчим 3-4лв на месец.

# 672
Аз този път имам конкретен въпрос към Дедо: миялната ми прирева за сол. Днес на моят син не му беше ден и пазарувах в квартала. Исках да взема сол Калгонит, както обикновено, но нямаше. Взех сол на Домал, 2кг. за 3.60 лева.
Обаче като отворих кутията се учудих - солта беше много ситна, почти като готварската, а не на кристали, както е Калгонит.
И понеже беше споменал, че е хубаво солта да е едра проблем ли е, че люснах целите две кила в резервоара, а пък тя от доволна по-доволна и веднага загаси лампата.
Моля те, разясни Hug!

П.П. Към покупката на сол, реализирах и друга: таблети 5в1, пак на Домал, 30 броя за 6 лева. Сега мие с една от тях, дано са добри.

# 673
Черешке, що за въпроси Laughing
Проверяваш ме дали ви наблюдавам, а?
Аз пък разчитах на теб да ме отмениш тук Party
Как да е, отговарям  - Домал са немско производство продукти от нисък клас. На нивото на ДМ са. Добро съотношение цена-качество.
Но солта им не е добра. Ситната сол е...как да ви кажа newsm78 ...все едно отпаден продукт от преработката на едрите кристали.
Повечето фирми имат в каталозите си едри кристали и ситна сол. Втората е на половин цена. Но не е проблем за машината. Следващият път ще си сложиш едра.
Да кажа на момичетата, че аз няма много вече да се въртя тук.
Помогнах с каквото мога - информация, съвети, консултации. И да ви благодаря за хубавите срещи!
До скоро!

# 674
  • София
Дедо, благодарим за съдействието, което си ни оказвал винаги  bouquet! Надявам се да не ни отсвириш съвсем и все пак да минаваш от време на време  Hug!
Всичко най-най-хубаво ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт