Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

• 37 346
  • 208
  •   1
Отговори
# 120

А като занесох в офиса ми зададоха въпроса:
"От къде я взе тази торта",
отговора беше:"От сладкарницата на Селма"

hahaha
      Много мило,Miii!Благодаря ти!  Laughing Heart Eyes

# 121
krisi_b,радвам се,че и на теб ти е харесала тортата!  Party
Чудесно,че си успяла да се ориентираш с брашното.  thumbsup

# 122
  • Sofia
Селма, реших да се разпиша и тук, не само на лични. Тортата е с превъзходен вкус, а като я направя още няколко пъти и ще я докарам и на изглед, че не ме бива в оформленията много, много. В къщи много харесаха тортата. Братовчед ми си облиза пръстите, занесох и на свекърва ми и свекър ми. Свекър ми обожава сладко и ми каза, че се надява, че скоро отново ще направя. Мноооооооого му хареса. Simple Smile Изядоха я буквално с пръсти, нямаше време да си вземат вилички. Simple Smile Благодаря, че че си я споделила с нас рецептата.  bouquet

# 123
svetlana79,и аз благодаря за споделеното!  Hug
Вярвам,след този опит,следващия път ще се справиш още по-успешно!  thumbsup

# 124
Ох, от кога и се каня на тази тортичка..... Blush

# 125
Ох, от кога и се каня на тази тортичка..... Blush
Ох, и аз съм и хвърлила око от доста време, ама ... Проблемът е че съпругът ми е алергичен към мед. Може ли да се замени с боров мед или нещо друго?

# 126
  Може с боров мед,може и с някой конфитюр (в малко по-голямо количество от меда).  Peace

# 127
Сърдечно благодаря, Селма!   bouquet

# 128
Ах Селма,нараво ми се иска да те прегърна!!! HugВчера направих тортата ти и и скам да кажа на всички ,че това е най-вкусната торта която съм опитвала!!!Има превъзходен лек вкус,точно такава каквато обичам!!!Обаче докато направя тези блатове-кори.............. smile3511 хахахахаха голяма борба стана  newsm62 спазих всички инструкции,набрашнявах си ръцете..........държах го в хладилник .....и всичко точно но..........сложна работа това с разстилането  newsm78 Както и да е,получиха ми се пет блата,с дебелината на бисквити Закуска,малко по дебелички от твоите но това въобще не пречеше на вкуса им-бяха много сочни и напоени с крем,консумирахме я след около осем -девет часа и пак си беше сочна,страхотна торта ,заслужаваше си цапането!!!Цялото приготовление ми отне около 1 час и половина!!!Много ти благодаря Селма   bouquet,страхотна си!!!Ето и снимчици,следващия път ще пусна и разрез:http://poxy80.snimka.bg/other/kulinaren.570346.22378026 искам само да подчертая че аз съм абсолютен новак в кухнята и се справих отлично,така че нека всички да изпробват тази уникална рецепта!!!

# 129
poxy 80, с много емоция си описала всичко!  Grinning Стана ми много приятно!  Heart Eyes
 Това с корите... Rolling Eyes  За няколко пъти всяка кулинарка напипва как точно да ги прави.
 Разбрах,че някои даже правят тестото  на по-твърда топка и разточват корите,вместо да ги разстилат......
  Аз предпочитам тестото да е по-меко,тогава корите се получават по-порести и по-добре попиват крем.
  Ти сама ще си определиш най-оптималната консистенция.  Simple Smile

Благодаря за снимката!  Hug

# 130
  • До сърцето...
Направих две твои торти. Медовика беше първи, харесаха го.
На следващият ден, за другия рожденик, направих Шоколадовата торта - ммм!!! Обра овациите и стана мой фаворит.
Благодаря за чудесните рецепти!!!
Имам снимки, но сега не мога да ги намеря (в коя ли папка съм ги пъхнала  newsm78).

# 131
направих Шоколадовата торта - ммм!!! Обра овациите и стана мой фаворит.

Тази ли?
   И на мен ми е много любима!  Grinning

Да са ти живи и здрави рождениците!   bouquet

# 132
Мммм, изглежда неустоимо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 133
Благодаря и аз за чудесната рецепта! Правих тортата вече няколко пъти и всеки път беше невероятна на вкус, мммм Simple Smile Ето снимки от най-първия опит Simple Smile http://rumipg.snimka.bg/family/kulinaren.270588.23114778

Искам да я направя и сега за празниците, но понеже майка ми е алергична към мед, се позачудих дали може с боров мед. Сега в темата прочетох, че може. Въпроса ми е някой може ли да ми подскаже откъде мога да си взема. Единственото място където ми е възможно да проверя е във Фантастико, но там едва ли ще има. Моля ако някой знае да сподели, ще съм благодарна.

Другото което исках да попитам е ако се прави с конфитюр по същия начин ли се процедира както с меда - в тенджерка със содата и маслото?

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 134
Цитат
Другото което исках да попитам е ако се прави с конфитюр по същия начин ли се процедира както с меда - в тенджерка със содата и маслото?
   Не съм опитвала,но при случай бих процедирала именно така.  Peace

Благодаря за снимките!Мноооого са апетитни! Crazy Hug

Общи условия

Активация на акаунт