За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 22 656
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
сигурна съм в това.

# 76
  • Пловдив
моята щерка отново си пие вода от днес,след като я изказах в темата разбира се  Joy
аз съм спокойна,защото пие АМ и не се обезводнява,но ми беше интересно защо отказа водата

# 77
  • София
Виж какво послушно дете имаш Simple Smile
А по въпроса... знам ли... аз също пия много вода по принцип, но понякога я "отказвам" Simple Smile
Каква вода даваш? Може да не е харесала вкуса, или просто да не е искала вода.

Моя син много рядко пие вода. Ако иска вода ми носи шишето да му сипя.

# 78
  • Пловдив
AnMary,от раждането си е на розов Девин.Винаги си е пила вода с удоволствие.И затова като отказа водата 4 дни ми стана чудно.

# 79
Мойта буболечка е на 4м. и половина. На кърма е плюс дохранване с Адаптирано мляко.от 1 седмица забелязвам, че не пие толкова мляко, както преди.Има ли проблем, ако не покрива количеството, което е отбелязано на кутията АМ?
И другото нещо, което ме притеснява е , че не прави опити да се надига.Имам 2 познати, които децата им са на същата възраст и казват, че техните отдавна се надигали.Знам, че всяко дете е индивидуално, но даже като и подам ръчички не прави никакви опити, аз разбира се не мога да я насилвам.Кога най-късно трябва да се надигат децата? Тя вече започна  да се обръща от гръб на една страна и си надига дупето с крака...но не се надига  Confused

# 80
  • Видин
Моят е на 6м и не седи и какво  Whistling
Не познавам възрастен човек,който да не умее да седи  Peace Споко

# 81
Спокойно,моето момиченце се надига като подам ръчичките не за сметка на това пък не може да извърти дупето да се обърне.Така че всяко дете си е различно,не се притеснявай.

# 82
  • София
Мойта буболечка е на 4м. и половина. На кърма е плюс дохранване с Адаптирано мляко.от 1 седмица забелязвам, че не пие толкова мляко, както преди.Има ли проблем, ако не покрива количеството, което е отбелязано на кутията АМ?
И другото нещо, което ме притеснява е , че не прави опити да се надига.Имам 2 познати, които децата им са на същата възраст и казват, че техните отдавна се надигали.Знам, че всяко дете е индивидуално, но даже като и подам ръчички не прави никакви опити, аз разбира се не мога да я насилвам.Кога най-късно трябва да се надигат децата? Тя вече започна  да се обръща от гръб на една страна и си надига дупето с крака...но не се надига  Confused

какво ще рече да се надига? да седне ли? да седне се очаква на 6-7 месеца.
да се пъне да се надигне да седне...някои не го правят, направо си сядат, други като моето го правят от  двумесечни...иначе седна на 6 1/2 месеца. просто както си го возех в количката си закачи краката за борда и си дигна тялото до седеж....
не бързай - остави детето на неговите си темпове - да прави каквото иска, когато е готово и не го сравнявай с другите....

# 83
А моят е на 7м и също още не може да седи съвсем стабилно. За изправяне сам да не говорим...

# 84
Говорех за напъване за сядане, както Ейнджъл казва..за сядане е ясно , че е рано да се говори.

А за млякото  Rolling Eyes изяжда около 130 някъде, а трябва-180  Sad

# 85
  • София
венера, може би аз съм позабравила нещата с тояните дози по кутиите вече, но защо смяташ че тр да яде по 180?
доколкото помня, при все че всяко детенце различно се храни, би следвало да хапва към 140-150 мл  за тези 4 месеца и половина newsm78 и колко пъти дневно се храни, т.е. дори и да приемем че има такава доза от 180 мл, ако то хапва по-често по по-малко е възможно да достига необходимото количество за 24 часа Thinking

# 86
  • Пловдив
и на мен ми се струва много 180 гр.би трябвало да хапва 130 -140 гр

# 87
Ами на кутията пише 5 пъти по 180гр, но да се скъсаме, не можем да изядем толкова.Верно, че ние хапваме не 5 пъти ами 6, но даже и така пак не изяждаме цялото количество

# 88
  • Пловдив
Венера,много е това количество.То и на нашия Нан пише такива количества,но според мен е прекалено.Схемата 100 гр+месеците на бебето според мен е най-удачна и аз се водя по нея/от втория месец сме на 5 кратно хранене/.Независимо какво пише на кутията.Детото си знае най-добре и явно количеството му идва в повече

# 89
  • София
това са само ориантировъчни количества....детето си знае колко му е нужно - довери му се повече.

Общи условия

Активация на акаунт