За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 22 660
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Шумен
Venera-81, количествата са ориентировъчни води се по детето. Моите на 3,5 месеца минаха на 160 мл АМ (разтворено количество) и до днес си им стига. Не виждам причина да им правя по голяма доза. Щом са здрави и си надават по около килограм на месец всичко е ок. Да не говорим че от втория месец от 7 минахме направо на 5 хранения (те си го наложиха сами). Така че всичко си зависи от детето. Моите хубавици още не се опитват и да се обръщат по гръб си им е най-хубаво  Mr. Green но като знам как от веднъж в поза по корем навириха главите нагоре няма да се изненадам ако някой ден ги намеря обърнати  Grinning

# 91
  • София
Венера, не се притеснявай- бебето изяжда толкова, колкото е необходимо. Моето човече също не може да изяде това, което пише на кутиите с АМ, но го виждам,че е жизнен, постоянно рита и маха с ръчички- очевидно си се чувства съвсем добре. Не го мисли толкова! Simple Smile

# 92
Благодаря ви момичета!   bouquet
Определено съм по-спокойна след прочетеното! Аз и да искам да дам повече, не мога, тя веднага започва да прави балончета с млякото и пръска. Оказва се, че млякото  е навсякъде около нас, само не и там където трябва да е  Laughing

# 93
Мойта буболечка е на 4м. и половина. На кърма е плюс дохранване с Адаптирано мляко.от 1 седмица забелязвам, че не пие толкова мляко, както преди.Има ли проблем, ако не покрива количеството, което е отбелязано на кутията АМ?

А защо изключваш да приема повече кърма напоследък? Възможно е. Затова намалява приема на АМ.

# 94
Поли, аз се цедя и давам преди АМ, защото тя се отби като почнах да дохранвам.Имам мн.малко кърма вече  Sad но аз съм си виновна от да слушам много запознатите доктори  Twisted Evil
А милилитрите са общо кърма плюс АМ

# 95
  • Пловдив
Венера,има възможност да увеличиш лактацията и да си останете само на кърма.Не е задължително да се получи,но има шанс.Слагаш бебка често на гърда и никакво АМ.Сукането на бебето стимулира лактацията,а не помпата
На повечето доктори им е такъв маниера-добър ден,нямаш достатъчно кърма дохранвай!Сякаш са на процент от продаденото АМ

# 96
  • Видин
Венера,има възможност да увеличиш лактацията и да си останете само на кърма.Не е задължително да се получи,но има шанс.Слагаш бебка често на гърда и никакво АМ.Сукането на бебето стимулира лактацията,а не помпата
На повечето доктори им е такъв маниера-добър ден,нямаш достатъчно кърма дохранвай!Сякаш са на процент от продаденото АМ
Ти прочете ли, че тя се цеди, защото бебето не иска гърда?

# 97
  • Пловдив
Да,amanita прочетох,че се цеди и бебето се е отбило.

# 98
  • Видин
В такъв случай как ще го слага по-често на гърда  Grinning

# 99
В началото като видях каква е хамалогията по стерилизирането и цеденето(след около 2 седмици след започването с шише) реших отново да кърмя.Почнах да го слагам на гърдата, без да давам шише.Тя се опъваше, крещеше и се нервеше.Аз си казах, че не може да бъде по-голям инат от мен и продължих...и така 2 дена, но не издържах.Детето се мъчеше и личеше че не иска от гърда  Sad
Но като имам второ ще си знам и никога няма да допускам тая грешка-да си суче на поискване.Хем тука колко четох за това, а и познати така ми казваха и накрая под натиска на доктора и майка ми...  Tired

# 100
  • Видин
Ами те бебетата си имат характер. Моят например сега стачкува - яде 5минути набързо, после се заврътва на другата страна и не иска повече(а очевидно не се е наял).Обаче аз - търпелива и спокойна Mr. Green , го изчаквам малко да му мине сръднята, предлагам пак, сменявам гърдите, правя челна стойка и така. Ако нямах огромното желание да кърмя- отдавна да се бях отказала.Още на първата кърмаческа стачка на 2 месеца, ако не и по-рано...
Но ако не е свикнало на гърда и не иска - няма смисъл. Само ще се тормозите взаимно  Peace
За съжаление така кърмата намалява и в един момент ще спре, но пак е нещо.Все пак си дала добър старт  Hug Някои и това не правят...

# 101
Венера, само да вметна, че дори и да цедиш, пак можеш да увеличиш кърмата, стига да искаш. Просто цеди по-често.
А бебето има ли предпочитания към кърмата като цяло?

# 102
Мъча се колкото мога да цедя по често, но сега като беше хубаво времето и по 2-3ч навън. А иначе малката няма предпочитания-АМ или кърма.

От вчера забелязах леко оченцето, че е затворено и сякаш от време на време сълзи, но мноого малко.Прочетох по-нагоре,че една майка казва същото, но при нас е по-различно-то даже не е и сълзене ами 2-3 пъти се отделя като... сопол  Embarassed на такова прилича, но е в много малко количество, може би е незасъхнало гурелче .Дали е сериозно и от какво може да е?

# 103
Вероятно е гурелче, промивай оченцето с марличка и физ.разтвор, в посока отвън-навътре.
За цеденето - като те чета, все едно аз съм го писала, при нас положението беше същото и когато синът ми навърши 4 месеца, прекратих цеденето, стигнах до 20мл. на цедене и реших, че не мога повече да се тормозя. И той не искаше да суче о тгърда, опитах всичко, минахме на вариант цедена кърма и така..просто когато се окопитят бебчовците, искат повече внимание, разходки навън и т.н. - при мен се получи така, че имах време да се изцедя само вечер..от самосебе си нещата вървят към приключване, когато се цедиш. Не се тормози, ако видиш че не издържаш повече, важното е все пак да си спокойна, както и детето ти, не е малко времето, в което си кърмила Hug

# 104
Venera81, вероятно ставаа въпрос за  стеснен или запушен слъзен канал. По-вероятно да е стеснен. Понякога спонтанно  се отпушва до към 6-я месец на детето, най-късно до годинка. Добре е да правиш масаж. Консултирай се с педиатъра и ако е това поискай направление за офталмолог. Той ще те консултира най-добре. При нас едното каналче се отпуши само, но другото не. Вследствие детето е с твърде чести възпаления на окото и за да ги избегнем е необходимо да сондира каналчето в очна клиника. Аз все отлагам, макар да няма вече за кога. Твърде ме е страх от пустата обща анестезия при манипулацията. Иначе промивай с физиологичен разтвор или лайка.

Общи условия

Активация на акаунт