За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 22 663
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, благодаря за съветите! Ники възможно ли е сега да се е запушил или стеснил канала, защото като се роди постоянно гурлясваха очичките(навярно проблемът е бил такъв, какъвто казваш) и след изписване на сума капки не се оправи...но след време от само себе си се оправиха нещата. Тук нямаме добри специалисти и си мислех ако е нещо несериозно-няма смисъл да се ходи

# 106
  • София
аз бих го завела да го погледнат все пак...може и конюктивит да е....

но и каналче да е...пак е хубаво да го види лекар.

# 107
Venera 81, добр  е док да го види. Може наистина да е просто конюнктивит. При нас също всичко започна от родилния дом, после затихна. Детето на съседката на пример е със стеснен канал, но не създава проблеми (не се възпалява) и тя няма да предприема нищо, но при нас не е така. Съвсем не е важно мисля офталмолога да е светило. За по-сигурно слагат в очичките (не знам как се нарича веществото) оцветител и проверяват дали ще изтече. Очни клиники, които се занимават с "бебешки" проблеми има във Варна и София. Това знам аз. Повечето деца се оправят и без намеса, някои с масаж, а малка част стигат до операционната. Не е страшна манипулацията, мен от упойката ме е страх.

# 108
Здравейте аз искам да попитам бебата ми от околко седмица е с хрема,слагам капки,почиствам след това,но пак се появява....другото което е на ден сигурно киха по 10 пъти  Rolling Eyes облечена е много добре,вечер се пуска печка - общо взето в стаята е топло...да е от прах - бърша почти всеки ден..за друго не се сещам  Rolling Eyes Ако е истинала,но няма температура...да я водя ли на лекар или какво да правя?
Ако има и някакви изпробвани бабини съвети,които действат - казвайте  Peace не ми се иска да я тъпча с лекарства.

# 109
  • София
киха от хремата най-вероятно, просто я дразнят сополите, ако се стичат назад в гърлото може да почне и да кашля от тях.
може да питаш лекарката да смените капките.
иначе - за нос - 10 мл физ. р-р с 5 капки клеева тинктура може да забъркаш и да й капваш, между другите капки за нос. Но тези щипят доста, въпреки, че в повечето случаи са ефективни.

На лекар би трябвало отдавна да си я завела, за да я преслуша най-малкото и да изпише той капките, подходящи според  секрета от носа.

# 110
Здравейте аз искам да попитам бебата ми от околко седмица е с хрема,слагам капки,почиствам след това,но пак се появява....другото което е на ден сигурно киха по 10 пъти  Rolling Eyes облечена е много добре,вечер се пуска печка - общо взето в стаята е топло...да е от прах - бърша почти всеки ден..за друго не се сещам  Rolling Eyes Ако е истинала,но няма температура...да я водя ли на лекар или какво да правя?
Ако има и някакви изпробвани бабини съвети,които действат - казвайте  Peace не ми се иска да я тъпча с лекарства.
По-добре е да се види от педиатър. В момента и Томи е с хрема, а някъде преди два месеца също имаше. Докторката ни предписа едни капки за нослето, които ги правят в аптеката, витаминС и едно сиропче. Не са кой знае колко лекарства, но по-добре сега тях да приема, отколкото да се влоши и да му дават антибиотик.

# 111
Някой знае ли дали може да маже бебе с хомеопласмин  Cry

Отговорите наистина са "бързи"

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 13:37 от AnMary

# 112
  • София
Защо се нервирате?
Отговорите в тази тема са на майки, не на спациалисти. И обикновено тези майки не са 24 часа пред компютъра.

Какво е това лекарство? О т лекар ли е изписано?
В нета не намерих хомеопласмин, намерих хомеоплазмин.

В листовката 1вото предупреждение е

Цитат
ВНИМАНИЕ
* В кои случаи не трябва да се употребява този лекарствен продукт
- при малки деца под 30месечна възраст

Ако лекарството не е изписано от лекар не бих го използвала.

# 113
Да, сигуно съм малоумна че да не мога да пусна в гугъл търсене.
Въпросът ми е зададен тук именно защото отговарят майки. И исках а питам някоя от тях дали е мазала детето си,когато то е било изгорено. 80% от педиатрите изписват неща които по описание не са за тяхната възраст.

# 114
Здравейте и от мен,
моят въпросможе и да се повтаря за което съжалявам, но може ли някой да ми каже как точно изглежда пъпчето преди да падне, и какво точно остава като падне, благодаря предварително.

# 115
Пъпчето на сина ми, преди да падне, беше една кръгла люспа, тъмно кафява на цвят, като коричка. Постепенно се отлепваше и на 14-тия ден просто падна, държеше се вече на едното си крайче. като падна коричката, долу си остана пъпчето, такова, каквото си имаме и ние - нормално пъпче Grinning Ама че го обясних и аз... Crazy

За хомеоплазмин и аз не съм чувала, но ако се касае за нещо спешно, не бих разчитала за секунди да получа отговор тук, в смисъл, че точно в този момент може никой да няма тук,или ако има - той да не знае...и е по-лесно да се обадиш на лекаря си. Дано всичко е наред при вас, Бебешондел Hug

# 116
Да, сигуно съм малоумна че да не мога да пусна в гугъл търсене.
Въпросът ми е зададен тук именно защото отговарят майки. И исках а питам някоя от тях дали е мазала детето си,когато то е било изгорено. 80% от педиатрите изписват неща които по описание не са за тяхната възраст.
Изписват ги педиатрите,след преценка на полза/риск.Тук сме майки,а не лекари.Такива спешни въпроси се отнасят към педиатрите.

# 117
Тединка, нашето пъпче падна на 6-тия ден - просто се държеше на един косъм - след баня го пристягах - бебата не я боли -  поливах го със спирт и след това топоцин. Сега събира малко секретче и почиствам с клечка за уши или памуче със спирт (Дани така ми каза )Peace Важното е да не се зачерви

И аз да попитам бебка след баня я мазах в първите дни с олио на Хип - кожата на телцето й се бели все едно е много суха - но не помогна, реших да пробвам и зехтин - пак си е такава...дали е от мазилата или си е нещо нормално? Личицето й например си е перфектно. Съмнявам се и в праха за пране - дали не е от него newsm78 защото само по телцето се бели...

Благодаря за отговорите

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:28 от Zuzu_82

# 118
  • София
Zuzu_82, нормално е. Моето дете се обели като змииче след като ни изписаха.

# 119
Geraldine  мерси за успокоението  Hug

Общи условия

Активация на акаунт