За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 22 672
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Нормално е. След първата имунизация и моето дете си поспа. Само това, никакви други реакции. С останалите приеми не се е случвало. И да знаеш, че ако не е от поспаливите, утре "ще ти го върне". Wink

# 136
По колко капки Коларгол и колко пъти може да се сложат на 5 месечно бебе?
Изписани ли са? Странно, изненадана съм. Иначе по една капка три пъти дневно, няма начин да е повече.

# 137
По колко капки Коларгол и колко пъти може да се сложат на 5 месечно бебе?
Изписани ли са? Странно, изненадана съм. Иначе по една капка три пъти дневно, няма начин да е повече.
Ами, ако са изписани би трябвало да ти кажат по колко капки се дават.

# 138
  • София
а ако не са изписани, не би следвало да се капят изобщо Wink

# 139
  • Видин
а ако не са изписани, не би следвало да се капят изобщо Wink

Joy
И ние сме капали Коларгол, но нямаше ефект. Мисля, че по веднъж-два пъти на ден, но не съм лекар и не гарантирам

# 140
  • София
кое му е смешното Simple Smile
детето е на 5 месеца...ако лекар ги беше изписал, щеше да каже по колко, след като не знае, явно сама си е решила да ги капе...което при толкова малко бебе за мен поне никак не е в реда на нещата...

иначе при моят син  не помогнаха изобщо...веднъж съм му слагала....беше на 10 месеца.

# 141
  • Видин
То не е смешно, то е трагично.
До болка си права.
Ако са изписани от лекар ще си каже по колко. А ако не са изписани не би следвало да се дават...

# 142
Принципно, на бебета под годинка какпи за нос не се изписват, но явно това все още е практика.

# 143
  • София
а ако има силна хрема, с жълти сочно сополи и не може да диша дни наред Simple Smile))

# 144
Промивки. Сополите не са проблем, стига да не стигат до гърлото. Неправилното ползване на капки за нос води до много по-сериозни проблеми и обикновено рядко лекуват. По-скоро изсушават и със сигурност не спомагат за отпушването. Това не съм си го измислила аз.  Simple Smile

# 145
Промивки. Сополите не са проблем, стига да не стигат до гърлото. Неправилното ползване на капки за нос води до много по-сериозни проблеми и обикновено рядко лекуват. По-скоро изсушават и със сигурност не спомагат за отпушването. Това не съм си го измислила аз.  Simple Smile
В момента малкият е с хрема. Педиатърката му изписа капки за нослето, които ни ги направиха в аптеката (каза да ги давам една седмица). И те ли са така вредни като готовите капки?

# 146
  • София
Е, при моят набързо стигат до гърлото, обикновенно се стичат  навътре...а през гърлото и до дробовете....промивки работа никаква не вършат при нас.

Много е относително така да се отосича...
зависи от хремата и развитието...
Да не говорим вече когато става въпрос за бактерии в носа...

А капките предимно отпушват....проблема е че някои само това правят, временно, без да лекуват...
И със сигурност по-добре капки, отколкото както някои процедират - вит. С в носа...

# 147

В момента малкият е с хрема. Педиатърката му изписа капки за нослето, които ни ги направиха в аптеката (каза да ги давам една седмица). И те ли са така вредни като готовите капки?
Слушай педиатърката си. Тя е прегледала детето и знае какво да му изпише и дали да му изпише.  Simple Smile
И все пак, прави често промивки със Стеримар, Терисал или каквото имаш. Така секретите няма да стигнат до гърлото и хремата ще отшуми без последици.
Angel_Dust, всичко е много относително, да. И все пак, капки за деца под годинка по правило се изписват много рядко, защото могат да предизвикат И алергии, освен всичко друго. Но ние не сме лекари, че да преценяме в кои ситуации е допустимо.
Капките рядко отпушват, те сгъстяват. Отпушват промивките.

# 148
  • София
Е, това е ясно, че трябва да е по лекарска преценка...
Просто...на теория е едно...на практика обаче...не е изключено да се наложи. Wink

# 149
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Днес бебко става на 13 дни, но кожата му е все още много зачервена и има лека жълтеница.... в понеделник съм решила да го водя , за да му вземат кръв за изследване нивата на билирубина... кърмя го на поискване, той си хапва мн добре и пълни памперса след всяко кърмене.... според вас имам ли поводи за тревога.... тази жълтеница мн ме плаши, в родилното го държаха на лампа и ни изписаха на 6- тия ден ... педиатърката ми предписа глюкоза, но аз се притеснявам, че няма да се храни добре, пък и чета противоречиви мнения и не съм давала нищо освен кърма

Общи условия

Активация на акаунт