Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява концепцията за осиновени деца в контекста на форумната дискусия?
Какви са различните мнения относно истинските родители на осиновените деца?
Какво е мнението на Франсоаз Долто за обсъждането на произхода на осиновените деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява концепцията за осиновени деца в контекста на форумната дискусия?
Форумната дискусия обхваща различни гледни точки относно осиновяването и възприемането на родителската роля. Участниците споделят лични преживявания и мнения относно това как да се обясни на осиновените деца техния произход, как да се наричат биологичните родители, как да се изгражда идентичността на децата и как да се поддържа връзка с биологичните родители.
-
Какви са различните мнения относно истинските родители на осиновените деца?
Участниците в дискусията изразяват различни мнения относно истинските родители на осиновените деца. Някои вярват, че биологичните родители са истинските, докато други подчертават ролята на осиновителите като истински родители. Освен това се обсъжда как да информираме децата за техния произход и как да поддържаме връзка с биологичните родители.
-
Какво е мнението на Франсоаз Долто за обсъждането на произхода на осиновените деца?
Франсоаз Долто, френски педиатър и психоаналитик, вярваше, че осиновените деца трябва да бъдат информирани за техния произход с помощта на точни думи. Тя подчертава важността да се признаят биологичните родители и да им се изрази благодарност, като същевременно се подчертае ролята на осиновителите като истински родители.
-
Какви са различните гледни точки за изграждането на идентичността на осиновените деца?
-
Какво е мнението на форума относно разкриването на информация за биологичните родители на осиновените деца?
. Та историята е следната. Майка ми се развежда с родния ми баща, заради алкохолизъм и свързани с него скандали когато съм била на година и половина и година по-късно се омъжва повторно за човека, който ме отгледа като роден баща. Искал е да ме осинови, но родния не позволил, защото видиш ли кръвта вода не ставала, а в същото време за 15 години аз не му бях видяла очите - живеем в един град и оправданието му в последствие беше, че майка ме криела, което по-късно сам доказа, че не е вярно. Бях на 12-13 години, когато един "добронамерен" комшия ме осветли, че баща ми не ми е баща - споделих с нашите и знаех, че е истина, но в същото време не исках да ги притеснявам и затова продължих да се правя че нищо не е станало. На 17 години споделих с по-малката ми сестра и тя го прие много тежко, а седмица по-късно намери акта ми за раждане, който потвърди думите ми. За уточнение - незнам как бяха направили в училище да съм записана с имената на втория ми баща. Един ден събрах смелост и казах на майка ми,че знам всичко, като през цялото време се притеснявах отново, че тя ще се разстрои и притесни и съответно баща ми/втория имам предвид/ също. Той го прие мн тежко и тогава беше първия път, в който го видях да плаче. А аз го успокоявах, че той е моя баща, а не другия.В последствие дядо ми направи свръзка с другата рода. Обръщала съм се с татко, бабо, дядо, лельо към тях, но за мен това беше само едно изкуствено обръщение, никога не можах да вложа същите чувства, като към хората до мен. Около година и половина контактувах с тях по настояване на майка ми и дядо ми, но така и нищо не се пречупи в мен да предизвика любов към тях. Наричам нещата с истинските им имена и не ме боли като друг го прави. Сестра ми например е мн по-различна от мен, макар и възпитани и отгледани по един и същи начин. Когато някой се произнесе против нейните роднини тя го приема като упрек към нея, но в смисъл, че тя носи тяхната кръв и ще стане същата като тях, че тя носи техните недостатъци и много се депресира. А аз самата вярвам, че носим гените на родителите си, но от нас самите зависи на къде и как ще поемем. Оххх стана много дълго и пак не можах да изложа всичко, но все пак, в общи линии....
.... "сперматозоида" нямам идея, но и децата още не са питали.