За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 604
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
Момичета знете ли накакъв трик, така че картофеното пюре да става пухкаво, а не лепкаво  Thinking
Мерси   bouquet !

Анет, аз беля и режа на 4 картофите, измиват добре и тогава варя. Не пълня с вода да се покрият, а някъде 2/3 от височината на картофите - иначе ми стават много воднисти. Когато са готови отцеждам добре, слагам сол, масло, пасирам с ръчния прибор и прибавям прясон мляко малко по малко, докато ми хареса на гъстота.
Това е.

ПП: Мастера ме изпревари, но аз слагам млякото

# 361
Момичета знете ли накакъв трик, така че картофеното пюре да става пухкаво, а не лепкаво  Thinking
Мерси   bouquet !

Важното е да не го правиш с пасатор, тогава става наистина на клей. Картофите се размачкават горещи, слагаш масло, прясното мляко трябва да е горещо, направо вряло, след млякото разбивам с миксера с  бъркалките за кекс и винаги ми става леко и въздушно. Млякото трябва да се сипва по-малко, да не го разводниш.

# 362
  • София
Здравеите пак от мен.........благодаря ви за съветите,но аз имам ново въпросче.Как се правят задушени картофи с копър на фурна?

# 363
Сами минавам набързо да се отчета за соса с гъби и сметана.......Да, сложих черен пипер(признавам си, че до сега не се бях сещала за него), но сложих още и малко топено сирене, и кашкавал. Стана много хубав плътен сос. Благодаря отново!

# 364
TheNMaster,labrex,пеп-4o, мерси за съвета. Направих картофеното пюренце с малко водичка, разбих го с една бъркалка за пасиране- ръчна, сложих малко масълце, стана едно пухкаво, направо си удвои обема...

# 365
И аз с въпросче тук Simple Smile Имам едно бурканче мариновани лукчета и се чудя какво да ги правя  newsm78 Идеи?

# 366
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Здравейте!
Имам няколко презрели банана,бихте ли ми дали рецепта за кекс или сладкиш,но да не е нещо сложно.
Благодаря ви предварително!

# 367
# 368
Здравеите пак от мен.........благодаря ви за съветите,но аз имам ново въпросче.Как се правят задушени картофи с копър на фурна?
На фурна само със заливка съм правила....Сварените картофи+копър,сол,черен пипер на вкус+масло.Залива се с кисело мляко+яйца(или сос бешамел + 1 яйце +1 ч.ч. кисело мляко разбито) и се запича до златисто....

Иначе картофи соте на тиган съм правила -да....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg12970081#msg12970081

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 16:30 от TheNMaster

# 369

аз ги почиствам, нарязвам на кубчета,  строшавам 2-3 кубчета бульон, съвсем малко мазнина, малко вода, поръсвам обилно с копър. Понякога 1/2 малка глава ситно нарязан лук, понякога не.  Завивам с фолио и пека час на фурната. Мозък са.

# 370
  • София
Здравейте!
Имам няколко презрели банана,бихте ли ми дали рецепта за кекс или сладкиш,но да не е нещо сложно.

Най-простото - купуваш бисквити - топиш ги в кафе и редиш в една тавичка. Ред бисквити, ред банани и мажеш отгоре с разбита със захар заквасена сметана. Най-отгоре поръсваш с кокосови и шоколадови стърготини.

# 371
Здравейте!

Най-простото - купуваш бисквити - топиш ги в кафе и редиш в една тавичка. Ред бисквити, ред банани и мажеш отгоре с разбита със захар заквасена сметана. Най-отгоре поръсваш с кокосови и шоколадови стърготини.
Тази идея и на мен ми хареса, задължително ли бананите  да са презлели и има ли значение какво да е кафето  newsm78

# 372
И аз с въпросче тук Simple Smile Имам едно бурканче мариновани лукчета и се чудя какво да ги правя  newsm78 Идеи?
На всички яхнии с пиле, телешко, свинско, прибавяш и маринатата, режеш два-три картофа или с гъби. Peace

# 373
  • София
Здравейте!

Тази идея и на мен ми хареса, задължително ли бананите  да са презлели и има ли значение какво да е кафето  newsm78

Не, бананите може да са всякакви - просто ги нарязваш на колелца.
Кафето - обикновено - еспресо - аз имам машина и правя две големи чаши по 200 мл.

# 374
  • София
Загоря ми мусаката и има дъх.... Cry...Има ли нещо, с което може да се спаси или....?

Положителното е, че мъжът ми вече ще отпусне средства за качественото тенджере, за което плача от доста време.

Общи условия

Активация на акаунт