Отговори
# 180
(wind) /=ka_tq/ стискам палци Hug
Ето че вече успях да допиша за моето раждане.
В петък (на 2 април),продължавах подготовката за празника то не бяха курабии,сладки козунака реших да меся в събота(така и не умесих)  ,но нещо цял ден ми беше криво и към 18ч. реших че е време да седна вече да си почина и се приготвих за банята и изненада бях прокървила,ама нищо не ме болеше,нищо, взех душ,и започнах да си дооправям багажа ама на никой нищо не казах.
Моя мъж ми се мотае в краката и само пита :
-Точно сега ли се сети за тая чанта?
Аз мълча.Обадих се на лекарката и говорих с нея,и тя сметна че има още 21 дни и ми каза да отивам да се опитаме да го задържим още малко.Вече нямаше накъде казах на мъжа ми да отива да приготвя колата а той.Обадих се на майка ми,и и казвам:
-Ами аз тръгвам за Сливен.
А тя милата ме пита къде.Казах чао на бъдещия батко ,той си гледаше филмче и даже не разбра че излизаме.Вече знаех че този Великден ще го карам в болница но с идеята че ще полежа за да може бебо да порасне още малко.Пристигнахме към  20 ч.Акушерката ме прегледа и се обади на лекарката да и каже за състоянието,когато чух два пръста разкритие направо онемях.Докторката даде инструкции по телефона да започват документите при което акушерката ми заяви
-До 12 ще хванем бебето.
Аз веднага реагирах,ама то е малко как така до 12,през това време в 20:30ч  доки дойде и ми каза че след като вече е започнала родовата дейност не можем да я спрем,пукна ми мехура поставиха ми абокат,система с окситоцин и започнах разходката по коридора,беше само 21ч след двайсетина минути усещах контракциите на 5 мин ,а  в 21:30ч. вече бяха  на 2-3 мин.от тук нататък започна наистина раждането контракциите ги усещах малко по болезнени от първия път но бяха поносими доки каза когато усетя следващата да напъвам и аз си лежах и напъвах,влезе още една акушерка и те си говорят нещо а аз си действам и по едно време тя пита ама тя напъва ли вече?всичко протече толкова бързо даже аз самата не можех да повярвам че раждам,в къщи всички бяха спокойни защото знаеха че ще съм под наблюдение,даже детето ми се обади да ми каже лека нощ(между две контракции и напъни) което доста развесели екипа защото аз спокойно му казах лека нощ и продължих да действам.В 22:10 проплака Георги през цялото време доки изглеждаше леко притеснена ,но след като педиатърката каза ,че с  бебо всичко е наред си отдъхна и ми каза че се е притеснявала за него ,заради ранното раждане дали са му развити дробчетата,но слава богу всичко беше наред.След това изненадах всички в къщи с новината че съм родила и зачаках с нетърпение сутринта когато ще гушна детенце.цяла нощ не мигнах от вълнение нито на следващия ден едва през нощта успях да затворя очи децата си бяха при нас през деня взимаха ги в 12 и ги водеха в 5 ч.Ами това е моето раждане изненадващо и бързо.
Веси пожелавам и на теб такова. Hug

# 181
J_M_M  ,прекрасен разказ,а и толкова обстоятелствен.Благодаря,че намери време да го споделиш,въпреки напрегнатото ти ежедневие в момента. Hug Направо да ви завиди човек с Тини как бързо и лесно (поне от страни) ги раждате. Flutter
Много ви се радвам и дай Боже и аз да се похваля след някой друг месец. Praynig

# 182
  • Burgas
Здравейте на вси4ки,браво на смелите мами,4естито на Катето за 2те 4ерти4ки,дано вси4ко е наред.Веси как си?
Ние сме добре,в4ера бяхме на консултация доста сме пораснали,за един месец с цели 5см и 1,4000кг,неможахме да бием ваксината,никаде няма пентаксим,лекарката каза 4е няма нищо претеснително ако я бием по късно.

# 183
даааа момичета аз съм Катето. Вече започна да ми прилошава, но ще се търпи.
Радвам се, че съм сред вас. Благодаря за посрещането.

# 184
Ани,благодаря добре съм. Hug Нямам вече търпение да мине май и юни. Flutter Искам и аз да си гушна най-после мъничкото човече. Heart Eyes

# 185
  • Burgas
Как сте моми4ета,ние сме добре,ходим по разходки и нямам време да пиша,днес времето е гадно и сме вкъщи.

# 186
здравейте, ние сме горе долу добре,малечко си обърна деня в нощ и ноща в ден и аз покрай него ,но съботата ми е най тежка защото и с баткото се занимавам,иначе времето все още не ни позволява дълго излизане навън,засега само за по 10-на минути успяваме,
Ани радвам се за вас че сте добре,
Веси той април мина ,значи и май ще мине бързо Hug
Кате,какво става с теб?
къде са останалите бъдещи майчета?

# 187
Здравейте,банда !
Как сте? Загубихте се нещо.
Ние сме добре,уикендът беше много напрегнат,но приятен.Правиха ми бременна фотосесия,а после и семейна.Много се радвам,че ще имам хубави снимки този път,а и ми се запечата за винаги бременността така.С каката не си правих такава фотосесия и понякога ми беше тъжно,но сега съм щастлива.Очаквам си снимките с нетърпение. Flutter
Иначе см добре с изключение на старите болки - в таза и опашката.Стяга ме и прасеца рано сутрин от няколко дена.Явно и магнезия,който пия не помага кой знае колко.
Вие как сте мами на двама и мами 2 в 1 ?

# 188
Веси аз предния път се снимах бременна сега бях решила по Великден да са снимките,но не ми е било писано да имам бременни снимки.
Ние сме горе долу добре,малечко нали е рогат (овен) от сега се опитва да си покаже рогцата,кърмим се на 2 ч. което означава няма почивка и разходка,надявам се вече да отмине тази криза защото на моменти през тези 4 дни ми минават мисли да се откажа от кърменето но бързо ги прогонвам,то милото какво е виновно.

# 189
Веси аз предния път се снимах бременна сега бях решила по Великден да са снимките,но не ми е било писано да имам бременни снимки.
Ние сме горе долу добре,малечко нали е рогат (овен) от сега се опитва да си покаже рогцата,кърмим се на 2 ч. което означава няма почивка и разходка,надявам се вече да отмине тази криза защото на моменти през тези 4 дни ми минават мисли да се откажа от кърменето но бързо ги прогонвам,то милото какво е виновно.

Hug
А защо се кърмите толкова често? Или просто бебочето е гладно?
А как се чувства баткото с новия член на фамилията? Има ли ревност?
Интересувам се,че ми е чудно как ще е с нашата кака. Wink

# 190
Да Веси  бебо просто си иска,консултантките ми обясниха че това вероятно е "скок в растежа" и до седмица ще се нормализира рано е да се каже но днес май  започваме отново на 3 часа което е добре иначе направо луднах докато се нахраним и започваме отново.
Баткото на моменти се прави на бебе ,но това е когато много му се спи а не иска да ляга -вечер до 10:30 11 не мога да го сложа да спи иначе ми помага когато му кажа ми носи нещо ,изхвърля памперса,сутрин сам си приготвя дрехите (което преди не правеше)но гледам поне по половин час да имаме само за нас двамата и то в момента в който Гого заспи.Аз се притеснявах че ще ревнува но не,само много му пречи да гледа телевизия започва да му мрънка,но ще свикнат един с друг.

# 191
J_M_M ,радвам се,че всичко при вас е спокойно и баткото се включва в грижите на братчето си.Дано и при нас е така и ни подмине ревността Wink.
А имаше ли трудности с къменето първите дни?

# 192
не Веси в началото трудности нямах ,но сега имам и се тревожа много дали му стига на Гого.Ама така е като съм неспокойна това се отразява и на бебо и на кърмата .

# 193
  • Burgas
Къде са вси4ки?Как сте?Пишете по един ред?Ние сме добре,растем,гледаме се с малката и каката.

# 194
Аз съм тук почти нямам време да пиша,малкия е ревльо и то голям,баткото беше болен и три седмици си беше в къщи та и покрай него не ми остава много време,добре че времето ставаше за разходки ама два дни излизаме сутрин в 8 до към 10 и вечер към 8 и пак е ад,ходихме до София с двумесечен Гого и от смяната на климата го по-разсополивихме,утре ще е бургазлия отивам да си харесам ламиниран паркет и цвят за кухнята и да даваме поръчка че мислим на есен да сме новодомци,ама с баткото какво ще правим не зная .
Как мислите с новите промени за предучилищна от 5 г дали ще ми го вземат на 4,7 г? newsm78 Че една година в къщи ще се върне много назад,колкото и да го занимавам не съм начална учителка и ще блокира детето,сега уж се готвихме за празник(но за съжаление го пропуснахме) и пак по 2 ч кисне пред телевизора и после само филмчета ми разказва.
Иначе Гого расте вече два месеца сме по килце отгоре но е залепен за мен на всеки 2,5 - 3 ч. а сега в горещените и по често,ама така ще е . Hug

Общи условия

Активация на акаунт