Отговори
# 510
Миличка , то каквото е писано това ще стане! Не се притеснявай да купуваш ако нещо ти хареса! Hug
Ами така е,права си,всичко е писалка.Дано всичко е ок с всички нас  bouquet

# 511
  • София
Ние живеем до 22 ДКЦ отскоро и ако някоя мама има впечатления от нея ще се радвам много.
Нашата е там - д-р Цацова .Прекрасен лекар и човек, супер съм доволна, но е канско чакане (понякога и по 2 часа).Само за консултациите до 1 г. не сме чакали много. Там е готино, че кабинета с болните е от 1 вход, а консултацията за здравите дечица е от друг. Винаги вдига тел. или ако не може, кликва, когато се освободи. За нощем и почивните дни има договор с МЦ Лора за спешни случаи. Цялото семейство сме при нея макар, че е педитър. Добри впецатления имам и от д-р Младенова пак там (тя определено е по-бързчка  Mr. Green), но и 3-тото дете ще запишем при Цацова.
Педиатър официално не може да се избере преди дасе роди бебето. Най-малкото им трябва дата на раждане.  Grinning Някои спекулират с товаи искат пари за първото идване в къщи, щото уж не били сигурни, че после ще ги избереш. Sick Бягайте далече от такива - поне на мен това сребролюблство ми говори много и то негативно.
Дон Бибероне, много хубаво си лягат даже в анатомичните - до 6 м от страната на анатомичното, а после седнали от другата страна. Моите много обичаха да си лежат в коритото. В обикновеното или тряба да купиш доп. стойка пак анатомична или шезлонг от плат, или пък някой да държи бебето постоянно. Мои приятели карат без корито - таткото къпе бебето или на чешмата или на .... бидето  Mr. Green (не е майтап).
Споделям мнението, че небременните жени като цяло са по-злобни и по-нетолерантни от мъжете. На мен 70% от дамската част на колектива ми говори само служебно, откакто разбраха, че задълженията ми ще се разхвърлят между няколко човека (жени). 

# 512
Микки, Честит Рожден Ден на твоето съкровище!!! Много да те радва!!!  newsm59 И ти благодаря за отделеното време да ни отговаряш на въпросите!
За педиатър - добре е да е в района, в който живеете. На мен ми идва малко далече нашата, но пък съм доволна. Когато Жорко беше бебе, винаги е бил с предимство. Иначе сега си чакаме доста, но няма как. В 17-та Поликлиника сме, ако някой се интересува.
От покупките на нас ни останаха много малко - повивалник, корито (което може да взема и от една приятелка), козметика за бебето (тя пък най-вероятно ще е подарък от сестра ми), биберон за всеки случай и лъжичка. Аз нямам търпение вече да докараме и кошарата  и да си изпера и подготвя всичко. Луда съм, знам!  newsm53 Все още се удържам, ама да видим до кога.  Wink
milli vanilli, много "обичам" такива изказвания. Не им обръщай внимание! И на мен ми казват, че съм напълняла, че съм напълнила бузите и т.н.... Ами няма да отслабвам сега, я! А това за пушенето е върха!
Вяра, на мен вече 3 пъти ми пускаха кръв и урина. Веднъж, още в началото, ми взеха влагалищен секрет и към края ще ми вземат още веднъж, защото е важно да нямаш гъби или някаква инфекция, ако ще раждаш нормално. Иначе на консултация не са ме гледали на ехограф още от Октомври. Но по ЗК имаме право на 3 ехографа за цялата бременност. (Добре, че си ходя и на частно от време на време, та я виждам бебочката.) Всеки път ми слушат тоновете и ми мерят кръвното.  Peace

# 513
И аз да си кажа- от племенницата ми имаме креватче. Ще си използваме него, само ще купим нов матрак. Вчера колежката, която ми даде дрешките ми го каза същото- за пазаруването- ако има да става нещо ,ще стане. Това по повод,че мислихме да докараме креватчето от село март-април. Но като ви чета,а и тя ми го каза, трябва по -рано да го докараме, ако има нужда от едно лакиране и да се по измирише. После го забърсване със спирт и готово.
Мили Ванили една друга колежка ме видя случайно миналата седмица и отдалече се развика по улицата- Вилиии, колко ти е голямо дупетоооо, а корема толкова малък/а е ме вижда само отпред, не ми е видяла дупето,как ме прецени така?/. Въпросната колежка сигурно е към 110кг,без да преувеличавам. Аз се почувствах длъжна да и отговоря и и казах- Ами ,аз съм бременна все пак! !А и ние /като я потупвам ,ама здраво по рамото/ може да сме дебели,но сме чаровни. Наведе си главата и си тръгна Flutter
Каат за коя дата се записа на Отворените врати в Тина Киркова?

# 514
диди, не се колебая вече. ще раждам там, но се колебая между Ганева и Коновалова. Ганева я няма от декември - болнични е. мисля, че ще се върне следващия месец и ще говоря с нея относно раждането. аз ще ида и на училището. тази неделя е лекцията за раждането - понеже искам нормално и то без окситоцин и упойки, ще ми е интересно какво ще кажат.
относно педиатъра нищо не знам. мога да попитам като отида в неделя.
на теб за кога ти е планирано секциото? ти ли си го избра или се налага?
аз, между другото имам много добри впечатления от Савова - много е сърдечна и динамична - такива хора харесвам. Ганева не е така, но пък е много спокойна и хладнокръвна, което мисля, че ме успокоява. дано направя правилния избор.

# 515
  • София
фрох и аз съм като теб с работата: буквално изпадам зад борда. и с какво се занимаваш (ако не е тайна)?

tansu, не е тайна. Занимавам се със спедиция. В текущата ни работа нещата се променят буквално за минути, пазарът се мени постоянно, за да се задържиш на повърхността е необходимо да си винаги в час и да реагираш максимално бързо. Ако те няма дълго време, губиш ценна информация, а и хората, като не те чуват и "виждат" редовно, започват да те забравят, губиш ценни контакти.... Добрата новина е, че мога да върши основната работа от вкъщи, необходими са само телефон и компютър с интернетна връзка. Лошата новина е, че работата като цяло е напрегната, проблемна, а това неминуемо ще се усети от бебка - децата са много чувствителни и индикират всичко, което става в нас и около нас.

kaat, ще се радвам да се запознаем лично.

# 516
vili_nik , много добре си й отговорила  Joy Моите колежки, с които рядко се виждам последните месеци, поне привидно много ми се радват и се вълнуват за всичко, което се случва около нас Simple Smile
Местата за отворените врати за първата дата през февруари бяха запълнени и се записах за втората - 16.02, от 13 часа.

За работата - ако всичко е наред ще остана в майчинство 2 години, като се надявам поне през втората да мога да отделям време за работа, но от вкъщи и предимно за семейната ни фирма /дано всичко върви по мед и масло тогава Simple Smile/. Не съм го решила окончателно, но се изкушавам да не се връщам на сегашната си работа, въпреки че е изключително интересна и до момента бях много доволна. Сега също работя от вкъщи, но истината е, че е много трудно да си постоянно в час, когато умът ти е при кърмене,  къпане, ваксини и всевъзможни други теми-вселени, свързани с бебчо.

Микки, да ти е жив и здрав рожденикът. За щитовете прочетох препоръки на няколко места, включително и в Книга за кърменето на Хана Лотроп. Може и да имат друго име, ето как изглеждат:

Хубав ден на всички!

# 517
Най-после качих снимки и аз в албумчето.  Grinning Така като гледам се конкурирам само с Вяра и Веси Меси  newsm78 Голям корем, голямо чудо  Joy как ще отслабвам после, не знам.............гена ми е малко лош .... Ама ще му мисля после.
В тази връзка да ви кажа, че май наистина жените са малко злобнички към бременните, което е просто необяснимо................и при нас на работа е така, само жени сме, от които само една гледа на мен с добро око и то е най-младата, и само тя се съобразява да не пуши пред мен и такива ми ти работи, само тя не ми казва колко съм дебела............ а бе да са живи и здрави, това ще е първото бебе в офиса, нищо че не сме първа младост всички. Ще ги видя аз тях после като се подуят и те  Naughty   Laughing

# 518
Привет и от мен!
По отношение на педиатъра според мен са важни няколко неща, да е горе-долу в час новостите, да е близо, да работи с часове. Аз точно заради последното въпреки че живея в Елин Пелин съм записала малката в София, защото тукашните педиатри не работят с часове, а на мен ми изглежда супер глупаво като ходиш на консултация с малко бебе да седиш и да си чакаш ред, от друга страна обаче пътуването до София ми е много неудобно. Иначе аз от педиатърката ни не съм кой знае колко доволна, специално по отношение на кърменето е с много остарели разбирания и аз затова на нея главно разчитам за медицинските прегледи иначе съветитет и за кърменето и захранването не съм ги съблюдавала особенно много.
Galia_5, за шишетата и залъгалката има и вариант да не ги ползваш, ако не ти се налага да дохранваш и решиш да не даваш вода, аз лично докато захраних на 6м. малката, друго освен кърма не съм и давала и не съм ползвала шишета. За залъгалката, ако искаш може и да даваш на бебето, но през първите един, два месеца не е много препоръчително, защото някои бебета може по този начин изкуствено да задоволяват сукателния си рефлекс и вместо да поискат да сучат да си се задоволяват със смукането на залъгалката, а в същото време да не се хранят достатъчно.

# 519
zar4e Благодаря за инфото, мен нали не ме и мерят, изследват ме когато им скимне и за това се сверявам по вас  Hug Сега научвам че ви мерят коремите легнали  Crazy
vili_nik много добре си го рекнала -кефиш ме  Mr. Green На мен това с дебелеенето си ми е комплекс, че колко се мъчих да свалям преди да забременя имах хормонални и от ядене натрупани кила и сега някой "дружки" тук като вземат уж да ми се "радват" как съм напълняла ги изяждам със все парцалите.
valeto много ти е хубав корема, както и да новите попълнение в албумчето glorybg  , deninenkova  , Деси , а Galia_5 ми е много сладка а палтенцето. Какво значи голям корем обачее  Thinking Еми за мойта структура корема ми е нормален за месеците в които съм да ви кажа. Не ми тежи дори още, не се виждам с корема на Галя 5 например, просто подруг начин ще стои на мен, аз съм едра и широка. На всеки корема му е според структурата и не трявба да се сравнява с друг според мен  Hug Hug Hug Всички сме прекрасни бременни   bouquet
Аз пак ще ви досядя с одисеята за поръчката ан желаната количка. Отидохме в банката обяснихте и им показахме какво ми исписва от eBay. Работата опря чак до Македония - там обработвали данните по кредитните карти, там ги издавали и т.н. Днес се обадили на мъж ми, че имало две чакащи транзакции за около 700-800 евро, цели 2  #Crazy Ега ти случая - никъде не ми я приеха тая карта ама никъде не успях да стигна до краяи да поръчам, обаче няма да ви казвам колко пъти опитвах. Сега ще чакаме да видим кво ще излезе и ако са две колички , което ме съмнява защото според мен ако бяха две сумата трябваше да е над 900 евро, ще продаваме. Голяма тъпотия се очертава.
Не съм нито проста нито непросветена че да се забъркам в такива филми, ама на  - ето. ито в  пощата намирам писмо за това че съм поръчала нещо. Навсякъде ме изхвъряха -абе ужас. Да не ви разправям  Shocked

# 520
А аз нещо не мога да кача снимка на моя тумбак  newsm78 Има сигурно изискване за размер на снимката...?

# 521
Вяра♥ и аз имах този проблем лятото! Харесах си страхотни неща и след като ги спечелих на търга,не успях да си ги платя тъй като не ми приемаше картата! #2gunfire
 Мисля че трябва да се попита в банката,издала ти тази карта, тъй като има специални карти за пазаруване в интернет,с които няма проблеми! Hug

# 522
А аз нещо не мога да кача снимка на моя тумбак  newsm78 Има сигурно изискване за размер на снимката...?
Би трябвало да няма проблем  newsm78 защо да не можеш.
glorybg предстои разплитане на ситуацията, в най-лошия случай съм поръчала две колички -все ще пласирам едната и то на такава хубава цена. Само да не ни няма парите и да не получим нищо, че тогава ще имам забрана да пипам клавиатурата и да влизам в нета дългооооо времеееее  ooooh! Crazy Whistling

# 523
bibi, за анатомичните ванички сигурно си права, все пак имаш опит. На нас обаче доста плашещо ни изглеждаше онази издадена част между крачетата, а пък чакаме и мъж и направо болезнено ни изглеждаше отвсякъде. Както и да е, вече взехме ваничка, а ако променим решението винаги можем да вземем някоя от различните видове допълнителни стойки.
За къпането под чешмата си е рисковано. Изведнъж може да дойде ледена или гореща вода и не ми се експериментира върху детето.

# 524
Оххх, сега гледам първите ви покупки и направо се размазвам от кеф. Ще взема да ги покажа на милото довечера, пък дано склони да започнем с пазаруването и ние Grinning Много сладки неща сте купили момичета
Дон Биберон, една приятелка взе такава анатомична ваничка и я беше страх да къпе бебето в нея. Купиха си обикновена. Обаче после ортопеда и каза,че няма проблем и е по- добре да къпе бебето в ортопедичната ваничка, за да му седят крачетата разтворени. Така прави от 3 месец на детето. Тя също има момче и утре става на 5месеца Flutter

Общи условия

Активация на акаунт