Отговори
# 555
  • гр.София
desi_georgieva,на 7 ет няма условия бебетата да са при майките.
Лека нощ от мен.

# 556
Добро утро момичета!  bouquet
Понеже в последните постове чета, че на някои майки, които им е първо дете им е притеснено, дали ще се ориентират във всички неща свързани с отглеждането на бебето, поне за най-важните неща е добре предварително да се прочете, защотото след раждането времето е малко, а най-вероятно ще чуете и много противоречиви  и невярни съвети, дори и от педиатри, затова е добре предварително да си имате мнение по най-важните въпроси. Специално за кърменето и захранването на бебетата за който няма повече време, библиотеката на кърмаческия подфорум е напълно достатъчна.
glorybg, не се притеснявай, когато е първо раждане обикновенно нещата не се развиват бързо и има достатъчно време да се реагира! Simple Smile

# 557
Момичета, и аз съм първескиня, но се информирам от книгата на д-р Спок "Грижи за бебето и детето". Моята е стара от мъжа ми е, но там се дава пълна информация за всичко свързано с детето. Книгата е хубава и я препоръчвам. Може да я има и в интернет, да я изтеглите ако е на български, ако не, на пазара продават издания.
Други две издания, от които съм черпела и черпя информация са на Лоранс Перну "Аз чакам дете" и "Аз възпитавам дете". И трите книги са много хубави. Информацията е полезна, може да има някои неща, които в днешно време да не са актуални, но основните принципи са валидни.  Simple Smile

# 558
Ей, цяла нощ не спах като хората. Много ме боля кръста по едно време, след това цикатрикса, за срамната кост да не споменавам...4увствам се отвратително в момента. Ако и днес през деня имам подобни оплаквания, ще се обадя на док. На вси4кото отгоре се скарах с дъщеря ми преди да тръгне за у4илище и ми е ужасно криво.

Дени, Ерика, кои бяхте вие, моми4ета? И аз бях на отворените врати, но се видях само с djuli (дано не обърках ника  Embarassed). Аз бях тази, която попита за процедурите преди и след секциото. Аз не останах да разгледам родилното и операциоанната, защото времето напредна доста и трябваше да се връщам на работа. Жалко, 4е не се запознахме, но нищо - друг път.
Аз, в интерес на истината, не бях потресена от условията, дори бях приятно изненадана. Мисля да си платя за едини4ен Вип предварително, за да съм сигурна, 4е ще има места. Направили са престоя след секцио само 4 дни и това е супер.

Мили Ванили, аз бях на 19, когато родих Тони. Бях абсолютно сама, нямаше кой да ми покаже как се държи бебе, камо ли да се грижа за него. По това време нямах дори контакт с майка ми, а пък свекървата беше дале4е и съм се у4ила само от книги по време на бременността (после наистина не остава време) и собствена интуиция. Та, спокойно, като дойде момента, с вси4ко ще се справиш, само не се шашкай.

За името на бебо, отдавна се спряхме на Дарин и не подлежи на промяна.
За килограмите - само на корем и гърди са засега - около 7кг, но понякога ми е толкова тежко и се 4увствам толкова тромава, все едно съм ка4ила 70.

Щях да пиша още, но сама не мога да се позная колко съм затъпяла тази бременност  ooooh!

# 559
Добро утро момичета,
За тези които имат въпроси нека питат,аз така първия път питах,питах на моменти се чувствах тъпа и си мислех че ще ми се смеят дето все питам,но не е така,аз и сега питам,чета, кърмих сина ми 4,5 м. и много страдах когато кърмата ми намаля,признавам си не съм питала  на правилното място и правилните хора (Микки де да те имах подръка преди 4 г.) сега съм решила да кърмя много по дълго,кърмаческия съм го изчела и вече започвам отново,даже си водя и записки защото съм наясно че надали ще имам време с две деца макар и с помощ от баба им(баща им ще отсъства до средата на юни) да се ровя в нета и да търся,ама живот и здраве да дойде времето.
Най - несигурния момент с сина ми беше първото му събличане.
В болницата на момичето с което лежахме в една стая и изписаха предния ден ,детската сестра надълго и нашироко обясни как да почиства пъпчето,как да го храни,да дава ли вода отговаряше на всякакви въпроси (аз слушах) и накрая я заведе да и покаже как да сменя памперса,как да почиства девойката,останах много неприятно изненадана когато на следващия ден сестрата само изсумтя приготвяй се ,аз станах и тръгнах след нея с идеята че и на мен ще ми покаже как да са погрижа за моето момче,а тя тук  не се влиза долу ще чакаш,много тъжно ми стана ,прибрахме се и аз започвам да го събличам(беше му сложила камизолката-тип прегърни ме на обратно) и стигнах до пъпчето защипано с една огромна щипка е това беше първия ми кошмар как да не направя нещо на детенцето.
Аз май много се отплеснах,ама да кажа по повод че доктора ръкавици не слага,моята докторка слага и затова съм спокойна,имаше момент когато сменяше ръкавиците на 5 мин,понеже бяхме две момичета и тя ту при едната ту при другата беше,.Хайде лек ден.

# 560
Добро утро и от мен Hug
Почти всички книги бях прочела за майката и бебето,но не мога да кажа че съм го гледала по книга.Сега поне имам някакъв опит,въпреки че съм позабравила,но поне знам грешките които няма да повторя.За килограмите -бях качила първия път 28 кг.Врата ми започваше от бузите,беше страшно,ама сега до момента съм качила 12 кг.и мисля че се движа по добре.Ама и сега си имам кой да ме тормози,а преди нямах Laughing
За Марсианкитеда кажа,че е съвсем нормално да се чувстват така.Аз лично когато родих имах чувството че е временна придобивка и скоро ще си я върна Embarassed.Е да......ама не.
Всичко ще е ок. PeaceАз сега се притеснявам за ревността на големия към малкия(предполагам че е неизбежно) Rolling EyesНо до колкото имам информация,бързо минава.

# 561
Добро утро.
Снощи с ужас установих че са ми се появили две лилави стрии по средата на корема Sad , този път много рано започнаха да се появяват..... с малкия се появиха в последната седмица под пъпа и след време избеляха, а и като обуя бански остават напълно скрити.

Момичета  вчера си поръчах много сладки дрешки от англия и като ги получа ще кача и снимки.
Хубав ден.

# 562
Гале а какво използваш ти против стрии?Въпроса ми е и към другите майчета.

# 563
Аз съм с Chicco Mamma Donna, супер съм доволна  Peace

# 564
  • Sofia
Ерика, а кога се плащат тези пари за ВИП-а при положение, че раждаш нормално и не се знае кога ще е?  newsm78 Предварително и каквото стане или при постъпването?

# 565
здравейте и от мен  Hug
май Марс е мног обиравана планета  Grinning. и аз съм от там. направо съм в шаш. свалих си една книга от нета по препоръка на колежка, която роди скоро, но не мога да стигна до нея да попрочета нещо. между другото много хора отричат Спок, та и аз повлияна от мнения на близки не го чета.
аз поне ще отида на няколко часов курс за раждането и следващата неделя за първи грижи за бебето. слава богу там където ще раждам са много вниматлени и акушерките обяснявали всичко. да видим newsm78. майка ми каза, че и тя трябва да се пообразова, зашото била забравила всичко.
за стриите оше нямам. ползвах Мама Дона. сега съм на Елансил. не съм от най-редовните. мажа се всеки ден, но по 1 път. дано ми се размине леко.
днес имам разговор с шефа за болничния и за връщането на работа. аз също като Ниа се колебая дали да се върна след 3-4 месеца на работа от вкъщи. май и на мен вече не ми се работи. може би защото наближава момента и усещам колко съм неподготвена и започвам да мисля само за раждането и бебето и хич не ми е до проблемите на фирмата  Crossing Arms
стискайте палци с шефа да се разберем

# 566
Гале а какво използваш ти против стрии?Въпроса ми е и към другите майчета.
Привет и от нас!
По въпроса за стриите,аз използвам този крем още от 3 месец и съм много доволна.http://www.elancyl.com/en/soins/produit_vergetures1.php.Бях се залетяла да си купувам Мустела,но аптекарката горещо ми го препоръча и реших да пробвам.Да си призная честно се мажа само сутрин и когато не ме мързи вечер преди лягане и да чукам на дърво все още нямам никакви стрии,а качих доста килограми.Но съм чувала,че си зависи и много от кожата,а не само от това с какво се мажеш.Чувала съм ,че е хубаво също и да се мажеш с чист зехтин.

Хубав ден! Hug

# 567
Добро утро!
Ей, Марсианки  Wink , не се притеснявайте толкова и питайте каквото ви интересува! Моя мъж на изписването на малкия каза: "Всичко ми е ясно, само 'Упътването' не разбрах къде е!"  Joy Аз имах опит от племенницата ми, но не я бях къпала и кърмила все пак. Толкова естесвтвено ми дойде всеичко - явно майчинския инстинкт ми подсказа как да правя всичко правилно. Бъдете уверени в себе си!  Hug

Стрии все още нямам, но аз и предния път нямах. Може би е до тип кожа. Иначе се мажа с Mamma Dona на Chicco.

Името сме си го решили още преди да е зачената -  Елия. Аз отдавна и говоря на име.

Аз току що разглеждах дрешките, които пазя (а те са и от сина ми и от 2-те ми племенници). Бях решила да поизхвърля типично мъжките и по-захабените, НО сърце не ми дава! Постоянно ми изплуват спомени с дечицата, облечени в тези дрешки и почти нищо не изхвърлих... Ужас... Добре, че имам място, иначе щяхме да се заринем с дрехи.

Хубав ден от мен!  Hug

# 568
  • Варна
jeni80, аз ползвам лосиона на Бюбхен и също съм много доволна, о все пак ще видим резултата след като родя. Дано не ми появят стрии. Мажа се по два пъти на ден минимум, но някой път се случва и по повече - след някоя извънредна баня или ако усетя сърбеж.
tansu, успех с шефа! Аз немога вече за лесни изпити даже да седна да уча, а когато ми звънят колегите от работа с огромна досада вдигам телефона. Главата ми е заета само с мисли за бебо, за раждане, за колички, за кърмене и т.н. Изключително ми е трудно да се съсредоточа върху други неща. Та в този ред на мисли изобщо не ми се връща на работа, поне засега.
Сега изгледахме с милото филмчето за гледането на бебе. Изчетох почти целия кърмачески форум. Не се чувствам притеснена дали ще се справя, вярвам че и интуицията ще помага много. Чак се притеснявам, че не се притеснявам  newsm78 Ще поживеем и ще видим. Дано всичко да е наред.

# 569
А нормално ли ще раждате,момичета??? Wink

Аз се глася за нормално, но да вдим доки да не ми секне ентусиазъма...........не сме говорили още с него. Някой знае ли ако си "по-мъдър"  Joy - като мен - 36 г., може ли нормално или препоръчват секцио?  newsm78 Аз съм за нормално!

Общи условия

Активация на акаунт