След раздялата...

• 10 132
  • 126
  •   1
Отговори
# 75
Говорите..и пак говорите..
Докато и двамата "сложите" картите на масата..т.е - истината..
И тогава взимаш решение..
Аз не разбрах - освен сълзите ти ..какво друго се случи между вас. Говорихте ли? Той какво каза и тн?

# 76
Магаренце,аз също не съм ЗА ултиматомите.
Обаче има неща,с които категорично не мога да се примиря. Тогава какво ?
Тогава преценяваш кое ти е по-важно:твоите принципи,твоето спокойствие и душевен мир, или си готова да преглътнеш някои неща само и само да бъдеш с тоя човек?
След като си сигурна ,че той няма да отстъпи и ще продължи да си я харесва другата "като приятелка", значи топката е в твоето поле.Ти преценяваш с кое можеш да се справиш и дали си струва!
А и не знам защо,но ми се струва ,че виждам в  неговото поведение  един мълчалив ултиматум от негова страна... един вид "Аз ще продължа да я имам за приятелка и тайно да въздишам по нея,а ти или го приемаш и оставаш,или си тръгваш!"

Именно. Избрах.Тръгнах си.....

# 77
Аз не разбрах - освен сълзите ти ..какво друго се случи между вас. Говорихте ли? Той какво каза и тн?

То беше....24 кошмар.Не искам да си спомням.
Но Краси.мира е много права.
По никакъв начин не се опита да ме убеди,че не е имало и няма нищо между тях.
По никакъв начин не се опита да ме увери,че аз съм му ПО-важната....
По-никакъв убедителен начин не ме накара да се замисля,че може би греша ...
А на мен това ми е достатъчно....
Каза само,че правя голяма грешка и,че за него това не е края.Че щял да вярва докато ме види със следващия си човек щастлива  #Crazy
Знам,че съвсем скоро ще съм във форма.
Просто сега ми е тежко,че съм стояла до такъв човек.Не искам да повярвам.
Не мога да разгадая хода му....а то такъв има със сигурност.
Вече веднъж го видях.

# 78
Ааа..това променя картинката..

Но щом

Каза само,че правя голяма грешка и,че за него това не е края.Че щял да вярва докато ме види със следващия си човек щастлива  #Crazy

тогава ти остава само едно - да чакаш да му дойде "музата" да се бори..
Макар ако се е измъкнал наистина с подобно клише накрая - не вярвам..

# 79
Не смятам изобщо да ,,чакам,,. Ама хич...
Колкото и да ми е тежко знам,че взех възможно най-правилното решение за себе си ...
Просто се опитвах да си обясня неговото поведение и цялата забулена ,,тайна,,.
Но на моменти даже и това не ми се мисли.Какво е било,как.Не ми пука.
Доста съм обидена,защото дадох твърде много а не е трябвало.
Но не съжелявам.
Само не знам ако дойде момент в който се осъзнае какво ще направя...
Но тогава ще му мисля.

# 80

То беше....24 кошмар.Не искам да си спомням.
Но Краси.мира е много права.
По-никакъв убедителен начин не ме накара да се замисля,че може би греша ..
Ами съдейки по всичко останало,това последното е явен опит да не се чувства той изоставения...
Един вид ,последната дума да е негова... "Ако ти си тръгнеш и не се върнеш,знай ,че няма да те търся или да ти се моля!"
Нещо като опит да спаси поне малко егото си...
Честно,не мисля,че е изпитвал кой знае какви чувства към теб,така че ,не съжалявай!
Със сигурност ще има човек,за когото ще си на първо място в живота му!
И тогава ще се питаш "Как съм могла да бъда такава?"   с усмивка!

# 81
ПиПче, а замисляла ли си се, че на него не му е приятно да се обяснява за въпросната жена и какво е имало между тях....Не всеки е склонен да признава пред новото си гадже, какви ги е вършил със старите, или това че той е имал някакви чувства към тази жена, а тя не е отговорила на тях...
Нужно ли е всеки човек, с когото искаме да бъдем да трябва да го подлагаме на пълен разпит относно предишни жени....и ако случайно не си каже всичко....хайде върви си?
Ти преценяваш, че не можеш да живееш с неговата мисъл за въпросната му приятелка....тогава защо продължаваш да искаш той да се бори за теб?
Мислиш ли, че ако все пак го направи, ти ще го приемеш отново такъв, какъвто в началото, без да ти тежи това негово "предателство?
Аз не мисля, че това ще се случи....
Ти винаги ще си спомняш и ще му напомняш за това, което не ти е казал....а с вечно съмнение и ровене в миналото връзка не се гради отначало.
Имам много горчив опит от нещо подобно....и не се стига до никъде...

# 82
Мен ме изоставиха,за мое добро.
За да бъда щастлива,да подредя живота си.
Ако не беше го направил той,аз нямаше да мога,а трябваше.
Знам,че това беше единственото решение,но не означава,че не ме боли.
След 2 години луда любов,страст и ....
Липсва ми,много ми липсва.
Но не мога да направя нищо вече.

# 83
Не са ме зарязвали.
Не съм и зарязвала,просто раздялата е идвала предвидена....
Ако ме зарежат мисля че няма да се боря.
Няма да се боря,ако мъжът ми покаже,че не ме обича,че всичко е свършило.
Ако са ме зарязали се предполага,че си е намерил друга или вече не ме обича.
За какво да се боря тогава...
Боря се когато има връзка,когато има тръпка,когато има любов,когато няма друга...
Иначе-не Naughty
Боря се за мъжът всеки божи ден докато сме заедно.
Само тогава...
Веднъж ми се случи да се разделя с обичан мъж заради нещо което не мога да обясня и до ден днешен.
Това нещо обаче е непоправимо като смърт...

# 84
Не мога да разгадая хода му....а то такъв има със сигурност.

Четох, четох и не можах да се стърпя...може би аз разсъждавам прекалено елементарно, но на мен този "ход", както го наричаш ти, изобщо не ми се вижда толкова мистериозен...Само препрочети пак думите си:

По-никакъв убедителен начин не ме накара да се замисля,че може би греша ...

Без да искам да те натъжавам, така изложени нещата на мен ми говорят, че не наистина не си най-важната в живота му, по-скоро другата мацка е първата по важност. В такъв случай, защо му е на него да те убеждава в противното, че и за капак да се опитва да си те върне?

И понеже тук момичетата споделят за зарязванията, които са преживяли - била съм зарязвана и съм зарязвала. За капак, точно ми се е случвало да зарежа някого, защото съм копняла за друг. И не съм се опитвала да убеждавам зарязания, че ми е ПО-важен, камо ли пък да си го връщам, най-малкото, защото не би било честно да го заблуждавам. Мисля, че ситуацията която описваш е аналогична, въпреки, че ти си била тази, която е сложила край. Дано да греша. Hug

# 85
Питах те толкова настоятелно за ултиматума не защото смятам, че е редно да се поставят ултиматуми, а защото исках да съм наясно дали си направила абсолютно всичко, за да спасиш връзката си преди да си тръгнеш, дали си се "борила" отчаяно за нея, преди да и сложиш край, така както очакваш да го направи той, след като вече си я прекратила.
Според мен си прибързала с решението си да сложиш край и не защото това не е правилното решение, а защото първо не си му дала възможност да направи абсолютно всичко, за да ти докаже, че ти си тази, която е номер едно или поне от сега нататък ще бъде и второ, защото ти самата не си сигурна, че не си струва, щом все още се надяваш той да те потърси и мечтаеш за различна развръзка на ситуацията .

Aз също мисля по този начин.
Но искам и да добавя нещо.Той може и да не се обади повече.И ти няма да го потърсиш,защото нали...И кой с какво си тръгва от тази любов? И двамата с болка,с обида, с усещане за недовършени отношения, с липса и желание за всякаква комуникация...
Пип, пак помисли за това,което се случва!Дала ли си му шанс да ти докаже ,че ти си номер1.
Когато човек каже край,трябва да е наясно и на какво точно слага край.
Мисля,че въпреки всичко, при вас двамата краят не е дошъл.Поне не по естествен път.
А по вашият начин носи болка и на двамата.

# 86
Питах те толкова настоятелно за ултиматума не защото смятам, че е редно да се поставят ултиматуми, а защото исках да съм наясно дали си направила абсолютно всичко, за да спасиш връзката си преди да си тръгнеш, дали си се "борила" отчаяно за нея, преди да и сложиш край, така както очакваш да го направи той, след като вече си я прекратила.
Според мен си прибързала с решението си да сложиш край и не защото това не е правилното решение, а защото първо не си му дала възможност да направи абсолютно всичко, за да ти докаже, че ти си тази, която е номер едно или поне от сега нататък ще бъде и второ, защото ти самата не си сигурна, че не си струва, щом все още се надяваш той да те потърси и мечтаеш за различна развръзка на ситуацията .

Aз също мисля по този начин.
Но искам и да добавя нещо.Той може и да не се обади повече.И ти няма да го потърсиш,защото нали...И кой с какво си тръгва от тази любов? И двамата с болка,с обида, с усещане за недовършени отношения, с липса и желание за всякаква комуникация...
Пип, пак помисли за това,което се случва!Дала ли си му шанс да ти докаже ,че ти си номер1.
Когато човек каже край,трябва да е наясно и на какво точно слага край.
Мисля,че въпреки всичко, при вас двамата краят не е дошъл.Поне не по естествен път.
А по вашият начин носи болка и на двамата.

Как,защо и кога сложих края....ок,минало е,няма да се върне.
Но аз питам , ако наистина тоя човек държи на мен и ме обича и не съм права в случая - може винаги да направи нещо и то много неща за да покаже емоциите си,какво мисли той,чувствата си и т.н. ? Защо да не го направи ? Това ми е на мен учудването.
Иначе всички почти сте прави....и ви благодаря,че ви има,защото наистина когато сподели човек олеква пък било то и във форума сред непознати....
Забравих да кажа,че вчера направи едно поредно детско изпълнение- смени си статуса във фейсбука от ,,обвързан,, на ,,необвързан,, ....чак смешно ми стана  Laughing /мъж на 35г/.....

# 87
Но аз питам , ако наистина тоя човек държи на мен и ме обича и не съм права в случая - може винаги да направи нещо и то много неща за да покаже емоциите си,какво мисли той,чувствата си и т.н. ? Защо да не го направи ? Това ми е на мен учудването.

Защото ти си прекратила връзката, отнемайки му шанса да го направи.
От гордост. От обида. От огорчение. От инат...

П.П. Казваш, че връзката ви е само от два месеца. За това време той те води в дома си, представя те на близките си като неговата приятелка, сменя статуса си във Фейсбук на обвързан. Каква по-голяма гаранция за сериозното му отношение към теб и връзката ви?
С другото момиче са имали 6-годишна връзка. Може да му е трудно да забрави всичко изведнъж и от раз. Може да не ти е казал, защото е знаел каква ще е реакцията ти и се е опитал да си спести обяснения и оправдания, а може и да не обича да говори за тази част от живота си. Всичко това не го опправдава, но и не е показател за липса на чувства към теб. Нито за това, че все още обича другата. (Не бъркай възхищението с любовта, не винаги са равнозначни.) От всичко прочетено по-скоро оставам с обратното впечатление.

# 88

Как,защо и кога сложих края....ок,минало е,няма да се върне.
Но аз питам , ако наистина тоя човек държи на мен и ме обича и не съм права в случая - може винаги да направи нещо и то много неща за да покаже емоциите си,какво мисли той,чувствата си и т.н. ? Защо да не го направи ? Това ми е на мен учудването.Иначе всички почти сте прави....и ви благодаря,че ви има,защото наистина когато сподели човек олеква пък било то и във форума сред непознати....
Забравих да кажа,че вчера направи едно поредно детско изпълнение- смени си статуса във фейсбука от ,,обвързан,, на ,,необвързан,, ....чак смешно ми стана  Laughing /мъж на 35г/.....

Пипче ти не каза ли някъде, че тази връзка е от 2 месеца? Ако е така това е прекалено малък срок, за да се проявят такива силни чувства като обич. Влюбване да, но за обичта е нужно малко повече време.

# 89
  • Italia
Не, не бих се борила. Поради простата причина, че когато аз зарежа някого, не искам той да продължава да се опитва да възобнови нещо отминало. Била съм и от двете страни и всеки път съм се опитвала да го приема като възрастен човек - без ревове, заплахи, по-нататъчни опити... Щом веднъж се е стигнало до край, борбата и възобновяването на приключилата връзка просто удължават агонията. И на двамата

Общи условия

Активация на акаунт