Който свари, той товари, скоро идва ФЕВРУАРИ (39)

• 18 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  Убийствено скучен ден, казвате...То нямало по-хубаво нещо от това да се чудиш какво да правиш, твърди един мой познат, ама да му сложим една десетлитрова туба вода на корема,  да се пообрине, да има нон стоп киселини и да го тресе страхът от раждането, пък тогава да го питам хубаво ли е да се размотваш цял ден като Каспър из празна къща.
  Еl_P, не се депресирай, и ние нямаме нито количка, нито кашарката е сложена, но всичко ще се нареди. Нямам сили вече да избирам, да се занимавам с размествания, затова като родя, да слагат кошарата където искат. Ако не ми хареса- ще разместват пак. Mr. Green А количка ще си избера аз, то и без това навън ще е студено за разходки. Ще оставя мъника за малко на майка ми и ще се сдобием с возило. Само всичко да е наред!
  Radi, успех, дано най-после случиш на адекватни лекари.
  Марго, мерси за закуската.
  Илианче, стискам ти палци, ако е дошъл моментът, всичко да мине бързо и безпроблемно. Ох, притесних се сега, пускай инфо от време на време, че да не те мислим
  ИИИ Честит Имен Ден , ако има сред нас именници!

# 316
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!   smile3525
margo_tosheva АЗ СЪМ НАПРЕД С МАТЕРИАЛА-ЗАКУСИХ ДВЕ ПЕКАНИ ФИЛИЙ С МАСЛО,ЧАЙ,НО ОЩЕ ДВЕ ЗАКУСКИ КАТО ТВОЯТА МОГА ДА СМОТАМ  Embarassed
Съни МЕРСИ ЗА КАФЕНЦЕТО ПИЙВАМ СИ И АЗ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ.
НИЕ ИМАМЕ ВЕЧЕ ЛЕГЪЛЦЕ ,НО НЯМАМЕ ОЩЕ КОЛИЧКА.
 НА ДАМИТЕ СЪС СЪРБЕЖКИ И БОЛЕЖКИ БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ.

# 317
  • България/Германия
Добро утро!

И ние сме до под кривата круша с подготовката за беб. Количка нямаме, но ще вземем тази на племенничката, имаме легълце и повивалник и няколко торби с дрехи от племенничката, които още не са изпрани и изгладени. И това е всичко. Стаята, която ще бъде детска стая, в момента е някаква безумна смесица от гостна, кабинет и склад. А аз нали трябва да лежа, колкото се може повече и няма как нито да чистя, нито да подреждам, нито да ходя на пазар. Sad Засега поръчвам разни нещица по Интернет и се надявам да не остана разочарована, защото едно е на снимка, друго си е да ги видиш и пипнеш. Но вече съм се примирила със ситуацията, важното е бебинка да се роди жива и здрава, пък останалите неща ще се купуват и подреждат в движение. А и тя в началото ще си спи при нас, така че ще има време да обзаведем и детската.

Стискам палци на всички с мами с болежки и неразположения, особено на Ради и Илианчето.

Успех на всички, които са на консултация днес. Hug

Мерси за кафенцето и закуската. Така ми са се прияли такива рохки яйчица на очи...ммммм...

# 318
РАЛМИН,КАТО РЕЧЕ ЗА КЛИМАТИЦИ СЕ СЕТИХ ДА ПИТАМ ВИЕ С КАКВО ЩЕ ОТОПЛЯВАТЕ СТАЯТА КЪДЕТО Е БЕБЧО.
В НАШАТА СМЕ С КЛИМАТИК,НО МИСЛЯ ЧЕ НЕ Е МНОГО УДАЧНО.  newsm78

# 319
  • София
РАЛМИН,КАТО РЕЧЕ ЗА КЛИМАТИЦИ СЕ СЕТИХ ДА ПИТАМ ВИЕ С КАКВО ЩЕ ОТОПЛЯВАТЕ СТАЯТА КЪДЕТО Е БЕБЧО.
В НАШАТА СМЕ С КЛИМАТИК,НО МИСЛЯ ЧЕ НЕ Е МНОГО УДАЧНО.  newsm78

Ние ще сме с климатик. До колкото съм се интересувала не е много добре за бебето, но няма какво да няправя. Задължотелно ще взема овлажнител за въздух.

# 320
  • България/Германия
И аз да питам, като стана въпрос за климатици и отопление, на каква температура е добре да се гледа бебчо през деня и през нощта?  newsm78 Знам само, че при къпане и повиване трябва да е доста топличко, но си нямам представа от приблизителни температури.

# 321
 Добро утро!
Набързо да се отчета,че бях на ЖК Правихме запис на тонове-всичко е в норма,околоплодните води са достатъчно,плацентата била наред,така че всичко с бебка е както трябва  Heart Eyes Пак не ми дадоха документите,които се изискват при раждане,а следващия ми час е за 01.02,така че ще стискам кълки до тогава.

Връщам се да ви изчета,че тези дни не можах да се добера до компютър и после пак ще пиша  Peace

# 322
Цитат
Водата във ваничката трябва да бъде около 37 градуса, а температурата в помещението, където ще се къпе детето 22-25 градуса.

# 323
  Ние имаме локално парно с програматор- задаваш температурата и то работи, докато не я достигне. Този път смятам дневната температура да е 21 градуса. Голямото ми дете гледах на камина с дърва,и то в стаята при него- така стана  30 градуса в едната стая, 22- в другите. Като тръгна да пълзи, му беше ту топло, ту студено. Резултатът- астматичен хроничен бронхит, който му докарахме ние с безумните си градуси. Този път- каляване- живот и здраве това бебе ще го направя морж. Joy

Отивам да гладя малко бебешки дрешки от баткото- какво удоволствие! 1ironing

# 324
  • София
\ Този път- каляване- живот и здраве това бебе ще го направя морж. Joy

Joy и аз имам такова намерение.

# 325
  • Най-зеленият остров
Добро утро и от мен   bouquet
Снощи явно е била гадна нощ. И аз не можах много, много да спя. БЕБКА май пак както преди два месеца реши да излиза. Изпих две но-шпа и малко ме отпусна. Аз с каката не знаех какво е контракция а сега....
Да се изкажа и аз за температурата. Деница я гледах през деня 21-22 градуса, а през нощта малко по-хладно.
Хайде един спокоен ден и никакви ревящи изненади  Peace .  Имаме още време.

# 326
  • Burgas
И ние сме с климатик,смятам през деня около 23-24 градуса,за къпане 26-27,вечер около 21-22,така бяхме с Моника и сега пак така,да чукна на дърво Моника не е болнаво дете.
Трябва да ходя до НОИ и после за болничния,но в този дъжд направо не ми се мърда.

# 327
Добро утро,

Напоследък само ви чета и ви се радвам Simple Smile

Вчера по повод че мъж ми именник такова почистване и сваляне на ненужни в момента неща в мазето му спретнах, ум му зайде Simple Smile После сготвих набързо от китайския Wink
Лека полека се ориентирам към гнездене аз, този път не само мисловно  Mr. Green, ами и с реални действия Simple Smile

Развихрих вътрешния си Пикасо и боядисах шкафчето за бебешките неща - беше от тези оранжево-сивите на Бертони, ако се сещата, с видимите сглобки (някой много се беше възмутил по повода, споделям възмущението!), а сега е беличък и изглежда много по-добре. Към него има и легло, пак от тези на Бертони (и двете са взети от приятели); там решетките слава богу са си естествен дървен цвят, та само таблите трябва да боядисам (1вата ръка боя съхне в момента).

Дрешките за бебе още не са изпрани, разбира се Simple Smile

Я да ви питам - текстилът на количката (в случая Chicco C1) също може да се пере нали? Центрофугата ще му навреди ли нещо? Иначе, мисля на 30 градуса да го перна.

За отоплението - ние сме с климатик само в хола, стаите се отопляват на ADAX-и (радиатори). И аз си мисля, че няма да е добре да е много много топло.
И още нешо, което със сигурност искам да избегна - като си спомня майка ми как ме е навличала като малка, лошо ми става. Е това искам да го спестя на моето дете Simple Smile

ИИ, не на последно място разбира се, ЧЕСТИТО НА БРЪМБИ! Как хубаво се получават нещата така, без да им се чудиш и маеш много Simple Smile

# 328

От три дни не съм влизала и не мога да смогна да ви изчета. Всъщност вчера пробвах, но и аз като повечето от вас, не можах да вляза във форума. А то - имаме си бебче! Супер новина!
Честит син на Бръмби! Да са здравички и бързо да излизат от болницата!

Честито на днешните именници!

Моята майка също ме е навличала много като малка и ела да видиш сега каква съм зиморничева. Със Стилян обаче не процедирах така - нормално облечен на нормална Т - 20-21 градуса. Сега живот и здраве и с второто бебе смятам да е така.

Ради, големи премеждия си имала с тези обриви. Сега как стоят нещата?

Ох, смятам днес или най-късно утре да заформя едно комплектче за изписване, че срамота - нищо не съм подготвила  Embarassed. Ама то защо ли слушам мъжа - голямо суеверие, голямо чудо....

Тия закуски ме изкушават. Оня ден ходихме в Романса на Симеоново и там си хапнах подобна закуска - мммм, много ми харесва.И не само това разбира се, изядох и и други неща - сладки, няма да уточнявам.

# 329
Сега се връщам,общо взето уж няква обострена ортикария се води,не било ясно от какво точно или на хормонална основа или алергична реакция някъква,казаха ми че не е лошо да съм влезнела в болница,но в същото време пък-нямало клинична пътека по която да ме пратят за това,смешното е че или трябва да излъжа в някое АГ че съм с болки за да ме вземат и да се сложат в изолатор или да отида до някое кожно отделение-където пък едва ли щели да ме вземат толкова бременна...Та в крайна сметка реших да ходя всеки ден на инжекция Урбазон-и буквално единствените неща които са ми позволени са чай шипка,обикновенни бисквити варени картофи и ориз...да се обливам със ментолов спирт-и да си трая...това е

Общи условия

Активация на акаунт