Който свари, той товари, скоро идва ФЕВРУАРИ (39)

• 18 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро лейдис  Hug

Ради, малко късно видях, но ти писах ЛС

# 331
Ради много са смотани,че не могат да разберат от какво е. Дано да се оправиш по-бързо.

И аз бях от тези без форум вчера.

Мъжа ми има фирма за климатици и работим заедно. Няма никакъв проблем да се гледа дете на климатик. Не слушайте баби и мами,които ви казват,че ставало течение и т.н. Единствените неща, които трябва да спазвате са: да почиствате филтрите всяка седмица,за да пречистват въздуха ефективно (което между другото си важи с и без бебе) и да не духа директно в бебо.
А иначе за температурата: аз си мисля бебето да спи на максимум 20, през деня 22 и за чипкане малко повечко. и аз ще го правя морж  Joy

# 332
Shomire, ние ще си взимаме 2 климатика и за стаята на бебчо разбира се! Избрахме най-икономичния климатик! Просто инвестирахме и с най-добрите показатели с антибактериален филтър и наистина безшумен 18 децибела! Днес се надявам вече да ги платя и тази седмица да ги монтират.
А за температурата за стаята на бебето знам че трябва да е 18 до 20 градуса през нощта, през деня 21-22, а като се къпе с 2-3 градуса отгоре!

# 333
Добро утро дебеланки Hug
PeaceПърво да честитя Атанасов ден на всички именници,с пожелание за здраве и късмет
Успех днес на всички преглеждащи се Peace,аз съм утре и ще уточняваме дата за секциото,гледах тази сутрин в предаването на Гала"необходимост или прищявка е секциото",имаше много противоречиви мнения по въпроса newsm78,в крайна сметка всичко е божа работа Naughty,относно температурата в стаята на бебето,смятам че не бива да е повече от 22,23 градуса,защото се изнежват още от бебета и после боледуват повече newsm78,мацки да ви питам вие как си подготвяте гърдите,мажете ли се с нещо?

# 334
  • София
Добър ден, мацки!
Принудителното стоене вкъщи ме докара до лудост и изчистих, та чак лъщи.  Mr. Green Добре, че чавето е дресирано и не пречи, дори се опитва да помага.  Laughing Crazy
За отоплението - не съм се втелясвала особено - около 21 градуса през деня, през нощта дори не съм гледала, но съвсем леко по-хладно. Когато го къпех увеличавах малко парното, но така или иначе го къпех в студената баня, само после при обличането му беше по-топличко. Беше изключително здрав до тръгването на градина.  Mr. Green
Съни скай, ако не си занесла пробата още - стерилната до 30 минути, обикновената до 2 часа се носи.  Peace

# 335
Докато прочета всичко от вчера, стана ДОБЪР ДЕН!

За мазане на гърди имах някъде грамастан, ама нещо не го откривам... а май трябва вече да се мажа.

Ника - дано детето оздравее, мойто също е болно от петък и утре ще го водя на контролен, нещо кашляше / не се знае защо/, а гърлото и гърдите му бяха чисти. За кашлица също е ефикасно мед и канела - действа добре и при бронхит, защото канелата издърпва секретите.

Илианка нещо се загуби - дано да е добре!

За болница и аз съм си избрала да раждам във Втора градска без избор на екип и без упока.
Първото го раждах в Окръжна, но сега нали е в ремонт, а и нещо не ми хареса подхода при самото раждане /нормално без упойка/. Но няма сега да ви разказвам да не ви отегча.

# 336
  • София
sisagm, дано и твоето бърза да оздравее! Иначе като те чета - същата работа, явно има някакъв такъв вирус в момента.  Hug
И аз няма да избирам екип за раждането.
На всички с контракции - почивайте, дано се разминат!
Ради, радвам се, че поне са открили какво ти е в общи линии, пъ ще се оправиш като родиш, то се е видяло.

# 337
Здравейте майчета  Hug

Ради, надявам се да мине бързо.

Хубав ден от мен, че нещо още сумнамбулствам.

# 338
Бонджорно!!!
Честит имен ден на празнуващите днес!!!
Ради,радвам се ,че поне са ти казали нещо по повод обрива.Надявам се ,че тази терапия ще ти размине.
И аз съм се ориентирала към 21-22 градусовско бебе.В къщи сме с чугунени радиатори и централно парно и съм се зачудила само как през нощта да освежавам въздуха в стаята ,така че да ни е добре и на нас и на бебето.
Чакам новини от Илианчето!С този секс нейния и с контракциите от сутринта няма да ме учуди и тя с ново попълнение smile3521
Новини от Мяучето има ли някой?Тя вече бая време си откара на курорт в Шейново!Ще вземе съвсем да й хареса! Crazy

# 339
Shomire, ние ще си взимаме 2 климатика и за стаята на бебчо разбира се! Избрахме най-икономичния климатик! Просто инвестирахме и с най-добрите показатели с антибактериален филтър и наистина безшумен 18 децибела! Днес се надявам вече да ги платя и тази седмица да ги монтират.

Докато аз все още работех (което беше преди месец) най-икономичният и ТИХ климатик с 21 децибела на българския пазар беше Mitsubishi FD плазмен инвертор. Дано този,които сте взели е такъв, а не са ви метнали нещо. Плюс трябва да знаеш,че тези децибели се постигат само при определен режим,които почти никога не върши работа за отопление достатъчно ефективно.   bouquet

# 340
Дайте идея за някаква ползотворна дейност ( без чистене&готвене, много моля Mr. Green). От утреще съм "Сам вкъщи" и от сега се чудя какво ще правя по цял ден newsm78

Аз бих се заредила с няколко книжки, нещо за което все нямам време Simple Smile

# 341
Привет мили дами  Hug

Както обикновено като не влезна някой друг ден и хоп бебе....... Party

Да е жив и здрав бебока на Бръмби! Да ги радва много и само радост да им носи!

При мен нищо ново да ви кажа. Ходих сутринта до поликлиниката да си пусна изследване за предоперативен минимум и ми резнаха главата до кръста с тези цени  #Cussing out #Crazy
Ама какво да се прави......т'ва е положението.
Настройвам се психологически за момента, който наближава и да ви кажа голямо шубе ме обзема  ooooh!
Ника, понеже имам спомен, че ти беше раждала секцио предния път, я кажи горе долу как минава? Метни по една успокоителна дума на разтревожената ми душа  Hug

Честит имен ден на всички именници! (да не забравяме и тях)

Отивам да си намеря някаква работа, че изтерясах от скука вече.

# 342
  • София
Добро утро на всички Simple Smile

Честито на всички празнуващи днес, да сте живи и здрави и много щастливи Simple Smile

Колкото до болежкте - май май така ще е дон края, та освен да си търпим друг избор не виждам.

За климатиците да се изкажа и аз - мисля, че няма проблем да се гледа бебе на климатик. Няма да забравя с дъщеря ми - лято, 32 градуса навън, югозападно изложение, в стаята над 30 ... бебе реве, че не може да спи, вир вода мокро, предиатърката не дава климатик, мен не чака куп дрехи за гладене...
Еми теглих наум една на всички, пуснах климатика да сваля докъм 24-25 градуса, аз под климатика гладя, бебе като се онесе здрав сън изкара милото, поотпочина си... така че действително в такива случаи мисля, че е по-добре с климатика отколкото да се робува на някакви си предразсъдъци Simple Smile Действително, ако се почистват редовно филтрите не мисля, че ще е проблем някакъв.

Колкото до температурата в стаята - 22-24 градуса мисля е ОК за през деня, но то си зависи и как самите вие сте свикнали да виреете... аз съм супер зиморничава и мисля да го науча да вирее при темературите, на които ние сме свикнали. А правилото за обличане е - както мама е облечена - така и бебе - т.е. ако мама е с къси ръкави - и бебе е с къси ръкави Simple Smile

На Ради желая бързо да изчезне обрива ей така, както се е появил от нищото и да не я тормози повече. То не че е смешно, ама нали знаеш вица за кожните лекари - те били най-привилегированите: пациентите им никога не умират, но и никога не оздравяват Simple Smile

На всички с контракции желая ефекта да бъде такъв, какъвто го искат - бебе или да се размине.

За кремовете за гърди - от това, което на мен ми е препоръчвано - по принцип подготовката за гърдите е добре да започне 7-ия месец, но когато и преди раждане да започне все е кяр. Маже се 1 път дневно след баня, малко количество на зърната. (да внимават тези, които имат коластра - понякога след мазане теква обилно, но не е опасно).

ХУбав ден желая на всички ви Simple Smile

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  Shocked

# 343
  • София
Бобиш, аз на радиатора в стаята на детето слагам една чаша с вода. Също така педиатърката ме научи, независимо от сезона /пак зимно бебе  Grinning/ на всеки 3 часа стаята да се проветрява през деня. На мен ми беше вече навик - сменям памперса, отварям, храня го в другата стая, затварям и го инсталирам в леглото на освежения въздух.

Бени, нЕма се плашиш! Аз сто пъти да раждам, все секцио ще е.  Laughing
Като те приемат ти слагат абокат и катетер /много полезно нещо, не боли/. Аз много държа да съм будна, така че упойката разбира се, спинална.
Карат те да легнеш на една страна или да седнеш възможно най-свита. Помагат ти, разбира се, една сестра те държи да не шаваш много.
После обезболяват мястото и самото поставяне на упойката не го усещаш.
Лягаш, мятат ти паравана и докато анастезиолога ти стои до главата и ръси щуротии, а сестрата те пита каква музика да ти пусне - и чуваш бебешкия писък. Толкова бързо става, че чак нереално - до 20 минути вадят бебето. Чуват се възторжени възгласи "Ташаци, ташаци!" за да ти съобщят пола, за момиче не ми се мисли какво казват.  Joy
После ти дават бебока да го целунеш и го носят да го мерят.
Зависи в коя болница ще раждаш - на повечето места държат майката в реанимация под постоянно наблюдение до другия ден. При отпускането на упойката треперех. Главата не ме е боляла въобще. Краката си ги раздвижих веднага след операцията.
На мен ми препоръчаха за изчистване от упойката - много вода и сок от ябълка.
Ако се сетите още нещо - питайте.  Hug

# 344
  • София
Ехеей Ника, все едно си ми прочела мислите Simple Smile Понеже мисля да се боря за планово секцио в сряда (стискайте ми палци да успея, че нещо хич не ми се ражда бебе 4 кила че и отгоре нормално) та ми беше чудно какво да очаквам. Но така описано е много обнадеждаващо и никак не звучи страшно.

Интересува ме колко време след операцията те карат да станеш да се раздвижиш... чувала съм м/у 6 и 12 часа като време.

Общи условия

Активация на акаунт