Който свари, той товари, скоро идва ФЕВРУАРИ (39)

• 18 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Добро утро и от ме

Ето закуска от мен.

Днес времето е ужасно, но поне цял ден ще мързелувам с малката, че напоследък не може да се заседим в къщи от хайманене или ни е ще имаме гости и не сме се спрели. Ама още малко остана и после в къщи няма мърдане.  Wink

# 496
  • София
Здравейте февруарски мамчета. Откак ми смениха термина се подвизавам из януарските теми и не бях разбрала как с мома Веселинка сме донесли доста емоции в темата ви. Благодаря ви за поздравленията  Heart Eyes Hug Heart Eyes. Ние сме добре и се гледаме с Веселинка, имаме си баба да помага, че решихме баткото една седмица да не ходи на градина и да си спестим градинските вируси - поне докато ми се пооправи лактацията.
Копирам ви разказа за раждането на Бузанка:
Цитат
Веселинка успя да изненада всички ни с размерите си. Само три дни преди появата си ехографа във Вита я измери около 3200 и ми бе назначен доплер за 11-ти, поради съмнения за недохранване или увиване на пъпна връв. Имах си скромно разкритие, беше ми паднала тапата преди 2-3 дни, контракции от време на време доста нерегулярни и си мислехме, че ще доживеем до заветната дата 19-ти, когато ми бе определено секциото. Но на 10-ти вечерта ме мъчиха кански киселини и непосредствено след вечерята се наложи да се отчитам в тоалетната. По-късно пих сок и пак стигнах до тоалетната. Успях да легна в полунощ. В 1:30 усетих, че се подмокрям и то доста. Събудих любимия да бяга за мопа, защото докато стана плиснаха едни водопади от мен и наводних стаята. Обадих се на лекарката си и тя ми каза да бягам за болницата. Още час се помотах из нас - докато се натуткам, а и нищо не бях приготвяла за родилното (нали имаше време  Embarassed). За 15 мин ме подготвиха за операционната, докато ми слагаха упойката ми изтекоха банките с Рингер. 35 мин след началото изплака изненадващо голямата Веселинка. Беба се беше свряла в малкия таз, доста понагъната. Нямало е никакъв шанс да се измерят реалните и размери с какъвто и да е ехограф. Специално като ходих при Томова я питах за размерите и тя дълго и щателно ме гледа и увери, че бебето си отговаря на седмиците, само крачетата му били по-дълги... Явно и на 3 и 4 измерните ехографи не може да се има доверие при седалищните бебета...
След това ме свалиха в стаята, но ми обясниха, че този ден няма да ме раздвижват и няма шанс да си гушна бебето така бързо колкото исках. Все пак овчия ми  характер не дочака сутринта, за да се раздвижа и в ранни зори 2:00ч на другия ден започнах сама да се поизправям сама. В 3ч успях да се изкъпя, а до 6 сутринта дори си гушках мадамата. Имам чувството, че този път доста по-бързо се раздвижих - болеше си и все още ме боли, но някакси по-леко го преодолях.
Започнах да слагам беба на гърда от първия момент, в който я взех. Първите 24 часа тя бе отказвала да помирише АМ и вода. На втория ден едва ли е успяла нещо да вкара в коремчето си, защото на третия ден в ранни зори я сложиха в кувьоз на венозно хранене - беше свалила близо 600гр от теглото си. След това започнах да кърмя и да цедя, но теглото и продължи да спада макар и с малки темпове та се наложи след заплахи от неонатолога, че няма да ни изпише докато беба не вземе да качва се наложи да дохранвам с АМ. На 14-ти трябваше да ни изпишат заедно със Сънрайз, но не успяха да сложат 2 от ваксините на беба, заради обострена жълтеница. Вечерта я сложиха на фотолампа и днес като я ваксинираха успешно се прибрахме в нас.
Не мога да пропусна да ви кажа колко съм очарована от баткото ни. Не съм си и мислела, че може да е толкова любвеобилен. Не пропуска да гушка и целува беба при всеки удобен случай. Толкова е гальовен, а като я чуе да плачка хуква да я успокоява.

Ето и снимки на голямата ни Бузанка.

Честито на всички гушнали своите рожбички и леко очакване на останалите!  Hug

# 497
Раченце, много се радвам за вас  Hug Да ти е силна, здрава и щастлива момата и много да ви радва всички.

# 498
Добро утро!

Включвам се и аз в отбора на мрънкащите, нощес такава зверска крампа имах на единия крак, че още ме боли , възможно ли е? Защо не ми минава?

Днес след обяд съм на запис на тонове , и после ще докладвам...!

За изписването не сме обсъждали още нищо, то да стигнем до там, но определено няма да има една камара гости.

s.newa мерси за кафенцето, а на   : siqna.muk , за закуската! А да, и на   : Ralipo , за чайчето!

dorotey's , дано пак се обърне госпожицата!

При моят болничен , 45- дневният, акушерката и докторката бяха сгрешили (правописна грешка), на тях трябва да се сърдя, ако става на въпрос, но пък сега е оправен, да видим НОИ колко ще го обработват, като се има в предвид ,че и предишният още не ми е изплатен! Абе не може да се разчита на тези пари , като постоянен  и навременен доход, идват, но не се знае кога, и както казва Ника, дали няма да обжалват нещо !   Twisted Evil

Така изказах се, сега да се оправям, че съм още по пижама!   Joy

П.П. Много е хубава малката Веселинка! И наистина е бузанка!  Hug  Hug

# 499
  • Бургас
Добро утро !
Раче, много е сладка малката ! Да ви е жива и здрава и много да ви радва !!!
Аз спах добре,ама ме болят таза и костите долу, ей докато се измъкна от леглото...голямо чудо.
Тука днес е много студено,сняг има навсякъде,придвижването- трудно/и с кола и пеша/ ....  cold
Естествено точно днес,по закона на Мърфи,имахме планове за целия ден,но май плановете пропаднаха.
Рали,успешна фотосесия.
Мерси за закуската и напитките , Сиянка ,S.Newa ...  Hug
Отивам и аз да закуся  bowuu

# 500
ДОБРО УТРО!МЕРСИ ЗА ЗАКУСКАТА И КАФЕНЦЕТО   bouquet
ra4e  ЧЕСТИТА ТИ МОМА.ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА !
Elidam МНОГО ХУБАВИ НОВИНИ .БРАВО НА БЕБОЛАНКА.
s.newa ИМАШ МЪЖ ЗЛАТО,НЕКА ПЪК ДА СИ ПОМРЪНКА И ТОЙ И" ТЕ СА ХОРА"ДАНО МАЛКИЯ ,БЪРЗО ОЗДРАВЕЕ.
МИИ НАИСТИНА ХУБАВА ДАТА.СТИСКАМ ПАЛЦИ  fingerscrossed
НИЕ НЕ МИСЛИМ ДА КАНИМ ГОСТИ СЛЕД ИЗПИСВАНЕТО.ЩЕ ДОЙДАТ МАЙКА МУ , МОЯТА МАЙКА И ЕВЕНТУАЛНО НЯКОЙ НАХАЛЕН САМОПОКАНИЛ СЕ.
СНОЩИ И АЗ ИМАХ СХВАЩАНЕ НА ПРАСЕЦА ......ПАК.НАЛОЖИ СЕ КАКТО СПА ТАКА ДА СТАНА НА КРАКАТА СИ ,ЗАЩОТО КАТО МИ ИЗТРЪПНЕ ПРАСЕЦА И СТЪПАЛОТО МИ СТАВА НА ШПИЦ И АДСКИ БОЛИ.И ТАКА СТОЯХ ПРАВА НА ЛЕГЛОТО 4-5 МИНУТИ,ПОСРЕД НОЩ  Shocked
victorita ТЕ ВСИЧКИ СА ОТ ЕДИН КАЛЪП ПРАВЕНИ.
Цитат
Радвам се, че има новини от Мяучето и те са добри! Ще удържи фронта, сигурна съм, тя е корава мадама! Peace

smile3511 Мъжа ми е голямо говедо.
Мисля,че е от стадото на моя мъж..

# 501
   Добро утро, мерси за чая, кафето и закуската, ако можех да си оставам с виртуални такива, нямаше да кача 14 кила, ама нейсе...
  Голям студ, вятър и сняг навън. Снощи като се събудих в 3 часа и като започнах едни филми- сега ако ме хванат болки и спре тока, как ще се къпя( щото ние като нямаме ток, нямаме и топла вода), ако се заледи и не можем да стигнем до болницата, ако, ако... и така цяла нощ. Днес чакам Оскар за филм на ужасите или за психодрама. Та сутринта реших да не пращам детето на градина и ще си стоим на топличко цял ден.
   Голяма бузана- сладурана малката на Рачето. Да е жива и здрава.

# 502
Добро утро и от мен! Снощи пак сънувах бебока, беше много сладка и кротка и се опитваше да си вдигне главичката да ме целуне. Такова мило ми стана, че още ме държи. Иначе вчера бвах на ЖК и явно върви доста едра, защото според ехото раждането ще е на 12.02, а термина ми е на 03.03 Shocked И сега съм малко втрещена.
 Със съня все още нямам проблеми, ама стоя ремонт съм толкова изморена вечер, че май ще си къртя здраво до раждането.

# 503
Добро утро и от мен!
Мерси за закусчицата  Hug
Днес съм много по-добре и се настройвам, че е рано за раждане. През ноща имаше един момент, в който пак едвам си намирах място в леглото, а бебето се беше кротнало и не мърдаше и пак като му размислих ... това бременнните сме големи кукувици  Mr. Green
Утре ще ходя на запис на тонове, дано всичко е нормално. Днес вече корема не ми е твърд, явно вчера от повръщането си бях предизвикала контракции.
Навън е студено и не мисля да излизам, изобщо тези 2 седмици до термин ще го карам тихо и спокойно  Simple Smile

Честито бебче на мама Раче! Голяма сладуранка е с тези бузки пу пу

# 504
  • София
Добро  утро! Пийвам си кафе и ви чета.

Раче, честита ви бебка! Да ви е жива и здрава! Страхотни бузи има! Heart Eyes

Мрън-мрън и аз да се оплача, че нощем така ме болят тазобедрените стави и коленете, че едва спя.

Вчера бях на запис на тонове и казаха, че нещата са ОК, но като се прибрахме така ме заболя корема, че не можех да мръдна и един такъв твърд....не мога да го разбера. Thinking Сега чета темата "Кога тръгнахте за родилното" и гледам, че някой мами са тръгнали при такова неразположение, без контракции и изтекли води и се чудя до кога да стискам...

Иначе всичко сме приготвили и за родилно и за изписване, а с мъжа ми говорихме, че гости вкъщи за изписване няма да има, то най-много моите да дойдат замалко, че и без това ни е малък апартамента, а и няма да ми е точно до това. После някой ден ще дойдат и техните да видят бебчо и така да избегнем струпванията на хора.

# 505
Добро утро и от мен!
Раче,страхотна е Бузанка!Да ти е живо и здраво голямото хубаво момиче!
Пильо,при мен се получи същото-от 28 февруари последния път ми изкараха термин 14 февруари!И дори доктора се изказа,че трудно ще изкарам до него!На мен това не ми се нрави особено!Не съм готова още!Но по-важното е сега да се роди жива и здрава!Пък и моят мъж има рожден ден на 14 февруари,ще е страхотен подарък!Обаче аз все си мисля,че ще е по-късно.И давата предишни пъти раждах след термин,уж овулацията ми е късна.
Само здраве да е!Пожелавам го на всички ни!
Радвам се на новините за Мяу!Да стиска още малко!
За изписването-ние ще сме в тесен семеен кръг-ние си с двете ни майки,сестра ми,най-много и кумувете ни да дойдат,но всички са разбрани хора и няма да се заседяват вкъщи предполагам!Единствено свекърва ми ме съмнява малко,но мисля,че и тя ще прояви разбиране!Не мисля,че е нужно нещо голямо в този случай!Човек,ако иска,може да покани гости в заведение,не у дома!Майката и бебето в този момент имат нужда единствено от спокойствие!
Днес ми е нещо кривичко.А имам толкова работа!Чудя се от къде да почна?Направих на детето гофрети за закуска,,сега май трябва да почна да гладя,че има дрехи с купища вече покрай ремонтните ни дейности!
Пожелавам ви приятен зимен ден,макар да е много студен и снежен!

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 10:09 от AMORE

# 506
  • София
Здравейте мами,

И аз да се разпиша с днешна дата.  Simple Smile
Прочетох ви и виждам, че доста неща сте обсъждали. Мен обаче вече не ме свърта и само чета, но хич не ми се пише напоследък  newsm78
И все пак да докладвам, че вчера бях при моя доктор и правихме запис на тоновете. Всичко е нормално, а беболанка е вече 3300 гр. Peace Hug Ами то си е голямо човече.  Heart Eyes Heart Eyes
Вече не остана.  Praynig Peace

Ели, ние вчера май с тебе се разминахме на вратата при др. Станков... Thinking...или се лъжа...но ми се стори познато момичето, което влезе след мен(от снимките в сайта).
Тебе по ЖК коя седмица те водят?

Да е жива и здрава бузланата на мама Раче... bouquet

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 10:14 от Karolin@

# 507
Ели, браво на беба!!! Още една готова мадама  Heart Eyes!
Раче, много е сладка твоята голяма принцеса! Мерси за разказа!

И в София се сипе един ситен снежец. Ще видим дали ще натрупа.

# 508
Добро утро Hug Hug
Легнах си в 11:30 и станах преди малко - ура- ура - ура! Mr. Green
Мама Раче,
Да ви е жива и здрава малката и много да ви радва  bouquet А снимките са ви чудесни Heart Eyes
Днес си го обявявам за официален ден за мързел, така че ще бъда наоколо Mr. Green Както обикновено Mr. Green
А и съм толкова любвеобилно настроена, че обичам целия свят, а и вас - всичките Heart Eyes Mr. Green Heart Eyes

# 509
Добро утро  Hug
Леле,колко е сладка малката Веселинка Laughing
Навън е голям студ,не е за бременни Naughty
Моя корем си стои още високо или аз поне така си мисля,защото съм дребна и може да няма накъде да ми се смъкне,и аз не знам,но определено вече придобивам формата на мече Grinning

Общи условия

Активация на акаунт