Който свари, той товари, скоро идва ФЕВРУАРИ (39)

• 18 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София

Не мога да се оплача от бременността си до тука - не ми беше лошо, не съм повръщала, не съм имала промени в настроенията - абе тия типичните неща

и аз така, но мен ме удари във венците, подути, че и даже се разкъсаха, а бе ужасна работа, ще видим, какво ще ги правя като родя.

Да си помрънкам и аз малко.

# 481
  • гр.София
Здравейте момичета, и мен много ме болят ставите, а спането е ужас, постоянно се обръщам от едната страна на другата. Ама така ще е, още малко остана.
ruphy аз също от 28.12 съм в 45 дневния болничен. Имам един болничен от 15 дни от 12.12 и след това този 45-дневния и не са ми ги платили още.
По повод мрънкането и аз да се оплача, освен екстрите от бременността, от три дни ме боли гърлото и  така ме тормози синузита, че направо ..... #Cussing out

# 482
  • София
Радвам се, че има новини от Мяучето и те са добри! Ще удържи фронта, сигурна съм, тя е корава мадама! Peace

smile3511 Мъжа ми е голямо говедо.

# 483
  • София
tanya_g

По принцип и аз в нашата фирма правя въпросните преводи, но при нас са разделени: на управителите до 10-то число, а на останалата част от персонала до края на месеца. За да се изплатят болничните,нашата счетоводителка ми каза,че тези на управителите и Декларация 1 били важни. Имаш ли представа дали правилно съм разбрала?  newsm78

Извинявам се за спама в случая, но ще обясня за болничните, за да стане ясно на всички.

Болничните се носят в НОИ до 2 дни след подаване на декл.1, а въпросната декларация се подава в деня ( или следващия ден) на изплащане на заплатите/осигуровките. Ако същите не са платени, срока е до края на месеца, следващ този, за който се отнасят.
Така че, ако фирмата в която работите, изплаща заплатите и си внася осигуровките още в началото на следващия месец, би трябвало и тогава да ви внесат болничните, в противен случай, забавянето не е зарди НОИ а заради работодателя. А осигуровките на управителите не са важни, важна е декларация 1

# 484
Радвам се, че има новини от Мяучето и те са добри! Ще удържи фронта, сигурна съм, тя е корава мадама! Peace

smile3511 Мъжа ми е голямо говедо.
Мисля,че е от стадото на моя мъж... Joy Peace

# 485
  • София
Ето една полезна темичка за мамите с първа бременност като мен!  Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=463218.0;all

# 486
Еми да ви кажа докторката ми остана доста изненадана , 4е сега се е обърнала седалищно, но тя девойката наистина много се върти и рита. В срядата бях на преглед, беше глави4но, към петъка много се въртеше 4ак ме болеше, явно тогава се е обърнала. Ще се из4ака още, но незнам колко защото плацентата по4ва да зрее. Засега е добре има достатъ4но води, ама дай Боже вси4ко да мине ОК  Praynig Praynig Praynig
Miss_Butterfly   Първото си дете родих нормално , доста трудни4ко, така , 4е и секцио да е , нз каква е болката но мисля, 4е ще е същата. Поне така се настройвам. Ина4е доста ме е страх, но  няма на4ин , трябва да мине, само беба да е добре, ще изтърпя вси4ко  Praynig

# 487
  • York
Пак ли само аз не спя  ooooh!
Вече се чувствам ката парцал от това безсъние.  Confused

# 488
AAA и аз ей сега отивам в леглотоама няма време за писане Confused То който си е бухал си е бухал.

# 489
ох май накрая е най тегаво за всички ни...
но поне си имаме надеждата да ни крепи че малко остана....

# 490
  • York
Ради, като ти гледам лентичката си две седмици пред мен. Не ми се мисли след 2 седмици какво куку ще стана.
Докато не спя се чудя само какво да правя. В 2чпуснах пералня, но се оказа, че съм я пуснала на полупране ooooh! , та преди отново дадох старт. Почнах и тайничко да се моля буба да си стои на мястото следващите 2 дни, че навън е люта зима  Rolling Eyes
Та така ....

# 491
Хайде на чайче мами

Днес станах в 6ч. Не ме свърташе дори да лежа повече.
Мамите от Варна да не излизат днес, че като гледам репортажи не е за бременни жени навън  Hug.

Днес съм си изпросила фотосесия от баща ми и го чакам да дойде по-късно photo Simple Smile. Намерих си занимание, че и тук е студено и ще съм вкъщи cold

Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 492
Добро утро, мацки  Hug Hug Hug

Не стига, че не спах през нощта, а  и сутринта малкия ме изстреля от топлото легло с една "звучна" кашлица за добрутру Mr. Green
Ама какво да се прави, ще търпя Sick

Дави черпя по едно аро,атне кафенце:

Не че още не съм в леглото, ама е по-прятно да си пийваш и кафенце Simple Smile
Мъжа ми, все пак , отиде на работа с болния си кръст, довечера ще ми вземе ролята с мрънкането, не е честно  Mr. Green Joy Joy
Да не се оплаквам много аз от него, че ако не е той, кво ли щях да правя.... Днес ще заведе малкия на лекар, щото на мен не ми "разрешава" да се лутам по лекарски кабинети, освен за консултации, даже и до аптеката не ме пуска... То малко е прекалено, ама все пак си е грижа  Embarassed

Радвам се, че имаме новини от Мяу и по-важното, че е добре (доколкото е възможно)  newsm10

Хайде, после пак ще пиша, че е време и на детето закуска да направя, и кафенцето си да спретна и да се изстрелвам от топлото легло, че да не се отпускам много много  Laughing

# 493
Здравейте дами  Hug

Мога да се включа в общата тема с моето "мрън", спах много лошо, сънувах, че се карам с един лекар, за който четах предишната вечер и въобще .... кукувица съм пълна.

Ро, нямаш грижи, обаждай се когато решиш. Между другото много ти е сладък снежкото от новия  аватар   Hug Ще се радвам ако някой ден го видя и на живо.

# 494
  • София
Здравейте мами,

И аз да се разпиша с днешна дата.  Simple Smile
Прочетох ви и виждам, че доста неща сте обсъждали. Мен обаче вече не ме свърта и само чета, но хич не ми се пише напоследък  newsm78
И все пак да докладвам, че вчера бях при моя доктор и правихме запис на тоновете. Всичко е нормално, а беболанка е вече 3300 гр. Peace Hug Ами то си е голямо човече.  Heart Eyes Heart Eyes
Вече не остана.  Praynig Peace
Рали, изцяло разсъждавам като теб за изписването.  Peace Аз изобщо не искам да идват много хора и на изписването в болницата, само най-близките. А в къщи след изписването, пък и след това, ще забраня изобщо да се идва в началото Naughty Абе, хората са много несъобразителни. Как сами не се сещат?!
Ето сега например ни звънят приятели да ни идват на гости. Честно казано с такава лекота ги отсвирвам вече. Да са идвали по-рано. Сега вече с нищо не ми се разправя. Както казва мъжа ми, ти след няколко дни ще раждаш, ще посрещаме гости, да бе, да.  Naughty
Иначе да ви кажа има голям наплив от желаещи да къпят бебето, ноооо.. ние естествено обяснихме, че ние ще си го къпем  Mr. Green Нали ходихме и на училище за родители, та вече уж знаем как  Mr. Green Истината е, че ние сме родителите и няма да допусна да ни се намесват близки и роднини в отглеждането и възпитанието на бебока.  Naughty Никой, освен мен и мъжа ми не може да има мнение по тези въпроси!!  Naughty

Та така сладурки.  Hug
И аз днес ще си мързелувам в къщи, така че ще се чуем пак по -късно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт