Който свари, той товари, скоро идва ФЕВРУАРИ (39)

• 18 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • България/Германия

И аз естествено я питах за този вълшебен чай  Praynig, ама те не й казали,че си било тяхна тайна и не й казали... #2gunfire

Много интересно

Искам и аз от този чаааай!

# 586
Да не е чай от малинови листа newsm78
Това е нещо,което изкопах от нета:
Цитат
Чаят от малинови листа подпомага "узряването" на маточната шийка,като я прави по мека и еластична.Мускулатурата и се тонизира,което допринася за по-ефективни и по-малко болезнени контракции.
Започва се около 28седм.на бременността с една чаша чай дневно.След 2-3седм.се увеличава на две,като в 37-ата се стига до 3чаши дневно.
Много се чудя newsm78 Макар, че с билките трябва много да се внимава Peace Ако има някоя по-опитна и/ли светната мама, нека да сподели Praynig

# 587
  • София
Хмм, това за азиатките много интересно...
Мен понеже лекарката, която ме следи има японски ехограф, а всички знаем какви са японките, отдавна не може да ми преизчисли теркмина Simple Smile Към средата на 7-ия месец - казваше 42 седмица  Laughing Но лекарката каза, че аз не мога да се сравнявам по размер с японка (176 см съм).
Не знам какви са тия техни чайове, но принципно казват (а и отчасти от личен опит мога да се съглася), че нормалното раждане протича по-леко ако коремната мускулатура има тонус. За да се поддържа са много полезни разходките пеша до последно - буквално до преди раждането. Което за съжаление в момента не виждам как ще приложим в тия снегове и ледове.

Та това за азиатките знам аз... явно колкото лекари, толкова и мнения.

За тапата да кажа - няма начин да се объркате, че е изтекла, т.е. не можете да я сбъркате. Едно такова като желе, може да има или да няма кървави нишки (моля да ме извините за образното обяснение, идеята е мамите, на които им е за първи път да са наясно, ако все пак е неприятно - пишете да редактирам поста Embarassed). Може падането да е предвестник за започнало раждане, а може и 2 седмици да се откарат след падането й. Ако тапата е паднала, просто трябва да сте много внимателни, да се наблюдавате и да не вдигате нищо по-тежко от 2 кг. На моя приятелка и падна на Нова година, а роди едва на 17-ти, на мен ми падна и 6 часа по-късно родих... различно и индивидуално е. Стискам палци на мамите, дето имат съмнения за старт на процедурата всичко да мине възможно най-леко и безболенено Simple Smile

На Бела - добре завърнала се! Бързо възтановяване и да нацелуваш малкия Жорко от мен където свариш Simple Smile

# 588
Тъй Mr. Green
Поразрових се и в английските форуми Mr. Green
http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/planningyou … easelabourexpert/
Накратко - може да се пие Чай от малинови листа, подпомага мускулите, като ги стяга за контракциите, съкращава фаза 2 на родилния процес,
безвреден е за майката и детето. Пие се чак след седмия месец - това е накратко и съвсем отгоре на публикацията, както и , че още няма окончателни изследвания. Така или иначе ми се струва разумно преди да се пие, човек да се консултира с лекаря си Mr. Green
slanchezara   Hug
Пиши си , да знаем какво предстои Praynig
Бела,
Привет отново - ех, че хубаво като почнете да се връщате и да пишете Hug И от мен да нагушкаш Жорко Heart Eyes Blush

# 589
Ледено момиче, честито момиченце! Много да ви рaдва  Simple Smile
Да се отчета вчера бях на преглед вече сме с 2,5 см разкритие и 90% скъсяване на шийката на матката, док каза че и плацентата е застаряла. Оф вече нямам тарпение да видя бебето baby_neutral

# 590
  • York
Честита беболана на Ледено момиче!  newsm51

Меги, не се ядосвай на доктора. Почивай си на спокойствие в този снежен ден!  Peace

Виктория, явно момента е много близко. Стискам палци всичко да е наред!  Hug

d3n3r1s, айде честито ти разкритие.  Mr. Green

Бела, чудесно е, че вече сте си у дома.  Peace

Тук при нас е такава виелица, че въобще не може да се излезе навън. С мъжа сме забранили да бебока да се ражда в следващите 2 - 3 дни  Joy

По новините казаха, че снощи във Варна жена е родила в дома си, поради непроходимостта на града. Важното е ,че с детенцето са добре. Гражданска защита ги е завела в болницата.

# 591
Момичета,

просто не мога да се въздържа и да не ви поздравя:

http://www.youtube.com/watch?v=CQkELBbbUF4

# 592
Какви неща се случват!!!
По новините казаха, че снощи във Варна жена е родила в дома си, поради непроходимостта на града. Важното е ,че с детенцето са добре. Гражданска защита ги е завела в болницата.
Бела,добре сте си дошли!Не се предавай с кърменето!Сигурна съм ,че бебето леко стачкува и ще си започне с манджата както си му е редът! Hug
Направо настръхнах с вашите постове-на коя й паднала тапата,на другата й се скъсила шийката,абе все неща в дух "раждане".Много ми е вълнуващо! CrazyНа мен хем ми се иска,хем не ми стиска!За момента съм съгласна малкия ми мъж да си поседи поне още седмица и половина-две,пък след това да заповяда!
Мацки,на сайта на НОИ пише,че от 01.02.2010 се преустановява възможността за проверка на текущия здравноосигурителен статус по ЕГН.Това значи ли според вас,че няма да може да се проверяват болничните по интернет?

# 593
Честита беболана на Ледено момиче!  newsm51

Гледам аз през прозореца, че не е добре работата, ама чак толкова ли  Shocked !?!
В четвъртък съм на консултация, сериозно съм амбицирана да отида , дано се нормализират нещата  Crossing Arms !

# 594
Момичета,да се отчета набързо-от 3 часа нямам контракции,от болницата не ме искат,казаха че може да отнеме 1-2 дни.За сега съм в бойна готовност...

# 595
Момичета,да се отчета набързо-от 3 часа нямам контракции,от болницата не ме искат,казаха че може да отнеме 1-2 дни.За сега съм в бойна готовност...

Страхотно. Според мен по-добре,че са те върнали. Поне на мен би ми било по-комфортно вкъщи, а не в болница. Още малко търпение и ще си гушкам малка бебка .... Hug
Много се развълнувах. УСПЕХ   bouquet

# 596
  • Burgas
Честито бебче на леденото момиче.

# 597
  • София
Bobi6ana, не не значи Simple Smile

Здравното осигуряване касае само дали си плащаш навреме здравните вноски, другото се води социално осигуряване и то си е към НОИ.
Съответно дали се плащат там осигуровките за ДОО, фонд ПКБ и болнични и майчинство (тука може и да ги омотах фондовете, ама някоя мама счетоводител или юрист ще ме поправи).
Това, което пише на страницата на НОИ означава, че като отидеш примерно в болницата, нали от сайта на НОИ можеше да се провери дали имаш непрекъснати здравно-осогурителни права - т.е. дали си здравно осигурена. Вероятано подобен сайт ще има на страницата на НАП, т.к. доколкото аз разбирам, вече НАП ще отговарят за събираемостта на тези пари Simple Smile

Викторита, почивай повечко, може да е начало, а може и след седмица да е Simple Smile Наблюдавай се и ако трябва след няколко часа пак в болницата. Стискам палци всичко да мине по мед и масло Simple Smile

# 598
Благодаря на всички за моралната подкрепа Hug

# 599
  • York
Звездичке, ти си по в централната част, където предполагам няма нищо общо с обстановката при нас. А и до четвъртък има цели 2 дни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт