Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 108 867
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • При елфите ...
Да ви покажа един екземпляр от мини кексчетата със сладко от череши, които правих днес.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 20:26 от Aredhel

# 46
Най-накрая и аз успях да направя "Двойно шоколадовите напукани снежни сладки" наистина са много вкусни особено на децата как им харесаха искат пак да направя. И освен това се оказаха много лесни. Аз като гледах вашите на снимките си мислех "о о това е  нещо специално, нещо сложно сигурно. Благодаря за рецептата на Тanitaang.

# 47
Пепика,  bouquet Hug

mari_eta, да ти е живо и здраво детенцето!
Чудесна тортичка и още по лъчезарен и хубав рожденик.Искам да те питам покритието на тортата от какво е,изглежда ми че не е марципан,но може и да греша Thinking А фигурките?Питам че ми предстои подобна офанзива и още нямам идея никаква.

Леля Ог,направо си неуморна.Толкова интересни вкусотии приготвяш Hug
Селма,това пиле с ориз е уникално на вид  bouquet И да ти кажа че аз хляба в машината го правя без яйца,става супер Peace
merydit,много вкусно изглеждат пиленцатас картофи и ориз,а тортичката ти е хубава,поздравления за първият ти добър опит  bouquet
нордина,този царевичен кекс ме заинтригува,ще сподели ли рецептата.За другите неща които си показала само най искрено възхищение  bouquet
Гелева,и у вас както винаги е много вкусно Hug
vangobi,много добро предложение за сандвичи,а тирамисуто по коя рецепта е?

Въобше всички снимки са прекрасни и вкусни,поздравления  bouquet

Аз няма какво да покажа сега,дояжда се каквото е останало плюс питката която направих Wink

# 48

nordina, Гелева , Lois, polin_a , на всяка снимка вкусотия! Heart Eyes  bouquet

Леля Ог, ти пък ме направи разногледа #Crazy! Как можеш толкова  красоти да спретнеш, голяма си фурия!  bouquet

mari_eta , да ти е жив и здрав Калоян! Страхотна е тортата, и на мен ми хареса, археологията ми е любов!  bouquet

мм, твоята снимка като единия натюрморт! Страхотно изглежда всичко!   chef  bouquet

ilrai78 , прекрасни мъфинки! Heart Eyes  bouquet

Aredhel , мини-кексчето ти макси-красавец!  bouquet

Изобщо кога напълнихте четири страници с красоти и вкусотии, поздравления за всички, много вкусни предложения видях!  chef  bouquet

Нещо което правих за баница, а доката се пече, се трансформира в тутманик newsm78, ама пък много вкусен. Heart Eyes Grinning

и любимите ми крилца в кока кола по рецептата на Пина  bouquet.

# 49
Пилешки сърца

Бисквитени топки с изостанали  материали  Laughing

# 50
  • ГОре на черешата...
Още веднъж благодаря за пожеланията и комплиментите  bouquet!

Дес, това е ганаш - с млечен шоколад, затова не е много тъмен. Поомръзнаха ни тортите, покрити с Варна. Но бая гъстичък стана, та се напука тук-там...а фигурките са от РМ2.
Ползвах готови блатове, че нямах време - бели и шоколадови. Вулканът пък моделирах от смес за сладък салам...пълна импровизация, но вкусна. А и рожденникът ей сега пак го чух тихичко да говори на снимките от монитора "Никога, ама никога няма да забравя тази торта..." Grinning

Божеее, сега чак се сетих  - можех да ползвам формичките от комлекта му с лунен пясък...ей това е - старост - нерадост ooooh!...

# 51
 Мариета,синът ми ,който е на 8 год.,току що видя тортата ти и изпадна в захлас.... Hug Hug  Особено му хареса идеята за вулкана   chef
От мен - комплименти !!!  bouquet  chef
И естествено,да ти е жив и здрав рожденника и мн.успехи в училище !

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 21:18 от ffr

# 52
  • забравих си мисълта...
Kasier, Пеп-4o, Селма, Labrex, Leo, Aredhel, Megans, Mari_eta, Delicate,Mimi135, Jlia, Polin_a, Pinki_81, Vangobi, Ri4ko, Suni4ka, при всички ви е много вкусно   bouquet!

Ако съм пропуснала някой, да прощава, всъщност поименното изброяване е излишно, защото всички готвят с много любов и много вкусно и красиво   bouquet  bouquet  bouquet.

Mari_eta, да ти е живо и здраво момчето, много да те радва  Hug  bouquet.

От мен целувки,

Tarte Tatin, но този път вместо многолистно тесто за основа, забърках половин доза от рецептата за реване и се получи невероятен сладкиш. Особено на другия ден когато блата пое от карамела, се насладихме на още по-финия му и приятен вкус.

Също невероятно вкусните фугасчета на Labrex. Мъжът ми отбеляза, че едното фугасче му приличало на извънземно, но него не го било страх  и го излапа за секунди.

Направих и питка от същото тесто. Разделих го на 4 части, разточих на кръгове и ги наредих един върху друг, като между пластовете намазах много леко с олио, стана невероятно вкусна, нежна като коприна. Като я преместих в тавата формата се поразкриви, но това го преживяхме много лесно  Joy. Определено тази рецепта става една от най-любимите ми за хляб.

Labrex ,   bouquet Hug.

# 53
# 54
Привет момичета и от мен! Не съм писала тук със снимки от много време, ще гледам да съм по-редовна вече. Blush Hug

Алхимика, може ли линк към тези палачинки на Пепика, а също и твоите с какъв пълнеж са? Страхотно изглеждат! Crazy П.С. Това е от предната тема.

Мими Р27, сподели моля те постния гювеч как го правиш?  Praynig Peace

Всички снимки и манджички изглеждат превъзходно момичета!!! Страхотни сте!!!!  bouquet  bouquet Няма да изброявам поименно, все ще има пропуснати. Mr. Green

От мен:
Банички със сирене и яйце

Десерт "негърче" (забравих да го нарежа на парчета преди да го сиропирам, но пак е супер вкусно Crazy)

# 55
нищо особено Blush картофи, моркови, тиквичка, домати и пипер нарязвам на едро, изсипвам в тавичка заедно с половин литър доматен сок, олио и подправки и пека във фурната Peace лесно, но вкусно отдавна не го бях правила

# 56
  • Torino,IT
Здравейте момичета и за много години   bouquet
Желая ви много здраве и щастие през всичките дни на новата година и винаги да усещате топлина и уют в сърцата и домовете си   bouquet
Аз нямах възможност да снимам и затова не съм се включвала, но ви чета с удоволстие и се наслаждавам на страхотните ви гозби, невероятни сте...до една  Heart Eyes
Публикувам две снимки от днес за паста фрути ди маре и баклава по рецепта на Тина Рина

И една питка снимана с телефона, правих я преди няколко дни, когато още нямах фотоапарат

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 11:39 от Lindita

# 57
Лурдес линк не мога да ти пусна,но ще ти я дам,аз съм си я копирала на компа
НЕАПОЛИТАНСКА ПАЛАЧИНКА на Пепика

За палачинката:
6 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно, щипка сол

За плънката:
400 гр. кайма
1-но малко бурканче гъбки - нарязани
2 с.л. доматено пюре или лютеница
2 кисели краставички на кубчета
половин глава лук на ситно и три скилидки чесън на ситно, риган
/по желание може и топено сирене, но за мен е много тежко/

едно масло - 125 грама за тавата
кашкавал за поръсване

В тавата от фурната - дълбоката, разтопяваме маслото до кафяво, изсипваме сместа за палачинките /рядка каша/ и печем в гореща фурна 220 градуса, докато се надуе, като гъба и отдолу придобие златистия цвят. Приблизително 15 минути.
През това време си правите плънката: Запържвате лука, прибавяте каймата с разтворената вода от бурканчето на гъбките и след като каймата е готова, прибавяте гъбите, краставичките и една супена лъжица брашно - за спойка на плънката, подправки по желание, аз сложих риган и черен пипер. Да остане на гъстота. Тази плънка се прави за максимум 10 минути.
След като е готова палачинката, вадим от фурната и още топла, но не да се изгорите, изсипвате плънката и я навивате на руло. Отгоре наръсваме с настъргания кашкавал и връщаме във фурната, докато кашкавалчето се разтопи и зачерви. Хубаво е да се сервира в плато, украсено с марулки и нарязана на филийки, за по-лесна консумация   Ефектно предястие, бон апети...

Мойте са си обикновенни палачинки,пълнежа е пушено пиле,кисели крастачики,топено сирене и са леко намазани с заквасена сметана.Отгоре поръсени с кашкавал.

Мерси за новата тема,аз още не съм свалила от днес снимките Blushотчета утре.
Хубава вечер на всички  bouquet

# 58
  • При елфите ...
... Aredhel , мини-кексчето ти макси-красавец!  bouquet

labrex , много благодаря! Баничката - тутманик е зашеметяващо разкошна!   bouquet

... Също невероятно вкусните фугасчета на Labrex...

Вени, страхотни неща си ни показала!   bouquet  Може ли да разбера нещо повече за "извънземните" фугасчета?

# 59
  • Bulgaria-Italia
Линдита паста фрути ди маре ми е любимата .колкото и да съм яла винаги мога ДА ХАПНА ПОРЦИЙКА от нея  Crazy

Леля Ог
ето тук можеш да видиш какво има в зелената салца http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458863.0

Общи условия

Активация на акаунт