Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 247
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
bliznacite2004  разкошни бутчета Heart Eyes , megans  много вкусно и у вас с тези апетитни салатки Flutter , emilia_ и твоите гозби са чудни , magi71  всичко ме изкушава,особенно кремчето Heart Eyes
Снощи направих картофените кюфтета на краси.мира ,станаха разкошни,благодаря за рецептата  bouquet и в добавка тараторче,но без копър,отново заради децата Thinking

# 676
beniii ,    Heart Eyes   радвам се,че са ви харесали!
emilia_ , от кога се каня и аз на шкембенце, ама все не мога да стигна до него...и на езика по копривщенски.Рецептата ми стои в списъка от ...месеци.../Ох,ще ме юрнете до магазина в тоя студ.../
Пеп-чо,     bouquet  за рецептата!

От мен
Свинско рагу с маслини /рецепта на esy/Вкуснооо!

# 677
  • София
Добър вечер момичета и дядо Хаджия !

При нас за вечеря: пилешки бутчета със сусам и кашкавал и задушени броколи.

http://media.snimka.bg/5430/017115168.jpg

Сега се връщам назад да разглеждам......

Не мога да устоя да не попитам за рецептата, или по-точно как така с кашкавал ...
Уникално изглеждат  #Crazy Направо спазми на стомаха получих ...

Поздравявам и всички останали!!! Тук не е за влизане, такива неща показвате, че на човек свят да му се завърти!  ooooh!   bouquet

# 678
Лелееееееее smile3501Страхотни сте  bouquet

Аз тези дни готвих 2 супи,които не са за снимане Laughing

Искам да попитам-някой има ли представа как се прави соса,на салата "КОЛСЛО" от КФС.Тя си е обикновенна,зеле с моркови,но соса.....И панировките на пилето много ми харесат,тъй,че ако някои има идеи,моля да сподели Praynig

А къде има рецептите на вашите вкусотии-питки,сладкиша с майонеза,свинското рагу........ newsm12

# 679
  • София
Заповядай, ***Ади***   Peace
Прабвала съм я, става страхотна  Hug

coleslaw - американска зелева салата

обичам салата от зеле.
тази ми е една от любимите заради соса.
гъст и пикантен, но далеч от тежката майонеза 

400 гр. зеле
1  морков
2  яйца
1 с.л. захар
1 с.л. брашно
1 ч.л. качествена горчица, най-добре Дижонска
сол
60 мл. течна сметана (ако нямате, слага се малко повече масло)
1 с.л. масло
60 мл. хубав оцет, най-добре бял

зелето се реже на много тънки лентички, най-добре е в кухненски автомат.
морковът се настръгва, поръсат се с малко сол и се намачкват.

захарта, солта и оцетът се слагат да кипнат. яйцата се разбиват с топла вода (около 100 мл)  и с брашното.
внимателно се добавят към оцетът и се бърка на слаб огън с тел за разбиване.
когато сосът се сгъсти се маха от котлона, добавят се маслото, сметаната и горчицата.
пробва се на вкус и ако трябва се добавя още малко сол.

зелето се разбърква добре със сосът и салатата се оставя да отлежи няколко часа в хладилника

# 680
  • София
Аз отдавна не съм се отчитала, но това не значи, че не ви следя. Като гладно помиярче се облизвам пред снимките ви.

Снощи все пак снимах бързата ни вечеря.

Малко синето нямаше търпение да снимама и я е започнал, ама няма лошо  Laughing

И така актуалния шоколадов сладкиш с майонеза на Сладка хапка.

Страхотен стана. Благодаря за рецептата  Hug
Следващия път на всяка цена ще го пробвам с орехи и друг вид заливка- например заквасена сметана.  Peace

# 681
Лурдес, ползвам тази рецепта за Тирамису, страхотни благодарности на ЕСИ, за която!!!
Rumya, много се радвам, че от всички рецепти си избрала моята! В твое изпълнение изглежда невероятно! Много красива торта се е получила!  bouquet

Свинско рагу с маслини /рецепта на esy/Вкуснооо!

Краси, много е вкусно, това е една стааара рецепта, която съм забравила вече, но ме подсети пак да я приготвя!  bouquet

Момичета, за всички подарявам по едно букетче! Страхотни неща сте показали!  bouquet
Аз нещо не съм в настроение тези дни, но се надявам скоро да вляза в релси!
Хубав ден!
  chef

# 682
от мене-пиле с ориз

отивам назад да ви чета..... Grinning

# 683
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Здравейте,кулинарни магьосници и дядо хаджия!
Пак сте неуморни!

Neli4ka,пилето с къри изглежда разкошно!
Pety,когато видях бисквитките,пиех кафе.Направо ми идеше да загриза монитора!
didnik,портокаловият ти кекс е много примамливо пухкав.А ребърцата са много лесни.Правя смес от една с.л. брашно,половин с.л. червен пипер,също толкова черен и още толкова сол.Обтривам хубаво ребърцата(аз и агнешкото така готвя)със тази смес и след това си намазнявам ръцете с олио или зехтин и обтривам още веднъж,за да се получи хрупкава коричка.Слагам картофите,наливам чаша бира или бяло вино,слагам фолио и пека.
Bergkristall,много обичам крем карамел с кроасани!
Venetta,възхищавам ти се как с една ръка майсториш такива вкусотии!
magy71,много оригинални картофки,и кюфтетата ти изглеждат ммммм вкусно!
nen-4o,много съм впечатлена от джолана ти!
nahodkata,за тази корона и аз се точа,но пусто досега не съм месила и ме е страх!
t_ilieva,mari_eta,megans,merydit-при вас е винаги вкусно и интересно!
Lois,така ми се прияде сьомга!
Jasra,Supermint-страхотни ореховки!
emilia,каква питка,какви брускети,пращай към морето!
bliznacite2004,много хрупкави бутчета,мммм!
Роца,би ли споделила как си приготвила Waterzooi,толкова апетитно изглеждаща фламандска яхния не бях виждала!А макароните са толкова красиви!
леля Ог,голяма майсторка си!Още си представям твоите пастички как ги сервират на някоя стилна сватба!А салатата е нищо особено-зрял боб,царевица,сварен картоф,печени чушки,чесън,всичко смесено с малко майонеза.
краси.мира,много ти харесах хлебчето от предния пост,и рагуто няма да откажа...
Дано не съм пропуснала някой....

В нас снощи вечерята беше: зеленчукова запеканка и ябълковият сладкиш на Лео,който аз направих с праскови от компот

Хубав ден ви желая!

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 12:29 от nerita

# 684
NERITA , зеленчуковата запеканка ме накара да огладнея, страхотно апетитна ми изглежда. Би ли издала рецептата  Praynig

# 685
  • забравих си мисълта...
Все се заричам да не гледам в тази тема, докато ръката ми се оправи напълно, но вие сте толкова неустоими и такива подстрекателки, че човек не може в никакъв случай да се въздържи. Вчера пак не успях да се въздържа, за което днес си патя, но... иначе е вкусно.

От мен кнедли с пълнеж от салам и филе.

# 686
  • София
Venetta , страхотни са кнедлите..
Копирах си рецептата. И двата вида ще пробвам да направя  Peace
Аз м/у другото често те преслушвам в любимите тайничко.   bouquet

# 687
Момичета ,имам пуешко филе и идея си нямама как да го приготвя.Иска ми се да го напълня с нещо ,ако някоя от вас има линк или рецепта нека да ми помогне

# 688
Момичета ,имам пуешко филе и идея си нямама как да го приготвя.Иска ми се да го напълня с нещо ,ако някоя от вас има линк или рецепта нека да ми помогне
Пълнено пуешко филе

Пуешка рулада

Дано ти харесат! Hug

# 689
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Beniii,abet,venetta,nahodkata,мммм вкусно!
Alisa81,запеканката е пълна импровизация.Един пакет микс зеленчуци задуших с малко масло,имах сварени картофи(за пюрето на бебка),нарязах ги на малки кубчета.Разбърках всичко с половин малка кутия заквасена сметана,добавих сол и черен пипер.Отгоре настъргах кашкавал и пекох във фурната до порозовяване.
Да ти е сладко!
esy,и аз си записах рецептите!

Общи условия

Активация на акаунт