Били ли са ви като деца?

• 62 846
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 420
  • Враца
Оооо, побийваха ме, дааа  Laughing

# 421
read only, престани да правиш анализи за всички, на база твоите собствено възприятие за нещата.
Не съм привърженик на възпитанието чрез бой, шамари и т.н. Но твоето ми се вижда вече прекалено, да правиш анализи на хора, които не познаваш.

Read only,това,което си написала,е и вярно и хубаво-същото съм чела и аз и ти благодаря,че си си направила труда да го направиш заради мен   bouquet
За да бъда обаче себе си,трябва да защитя Либи в случая.Наистина мисля,че не приемаш чуждо мнение.Или по-скоро,че вземаш прекалено навътре нещата.

Тя просто си е такава. И в други теми са се получавали подобни ситуации. С нея не може да се спори  Tired (нищо лично, read only, просто оставяш такова впечатление). От една страна ми се иска да ви кажа "не й се връзвайте, оставете я", но от друга страна може би тя трябва да чуе как звучат думите й отстрани...

# 422
Тя просто си е такава. И в други теми са се получавали подобни ситуации. С нея не може да се спори  Tired (нищо лично, read only, просто оставяш такова впечатление). От една страна ми се иска да ви кажа "не й се връзвайте, оставете я", но от друга страна може би тя трябва да чуе как звучат думите й отстрани...

Хм... Изобщо не е вярно. Има точно само още една тема, която съм "окупирала" (там бях автора), а съм писала в стотици. Тази прекалено много ме интересува, защото просто нямам никаква поносимост към насилието, особено към беззащитни деца. Освен това, понеже бях крайна, много съфорумки ме нападнаха. Дори само един единствен човек да се замисли дали не може да си постави за цел да не удря детето си, пак е имало повече полза, отколкото вреда от мненията ми. 

А пък ти малко си като чакалите, чакаш жертвата да стане мърша и тогава да атакуваш, че иначе те е страх  (нищо лично Mr. Green) . Имам предвид, че изчака да ме нападнат, да кажа, че спирам да пиша и тогава да ме "оплюеш". Нали ти е ясно, че с това само ще ме принудиш пак да пиша и ще дооспамиш темата.
А може ли да цитираш някои от постовете ми, които е наложително да чуя "отстрани". Нека все пак има смисъл от нападката ти и осъзная колко съм противна  Wink

# 423

Хм... Изобщо не е вярно. Има точно само още една тема, която съм "окупирала" (там бях автора), а съм писала в стотици. Тази прекалено много ме интересува, защото просто нямам никаква поносимост към насилието, особено към беззащитни деца. Освен това, понеже бях крайна, много съфорумки ме нападнаха. Дори само един единствен човек да се замисли дали не може да си постави за цел да не удря детето си, пак е имало повече полза, отколкото вреда от мненията ми. 

А пък ти малко си като чакалите, чакаш жертвата да стане мърша и тогава да атакуваш, че иначе те е страх  (нищо лично Mr. Green) . Имам предвид, че изчака да ме нападнат, да кажа, че спирам да пиша и тогава да ме "оплюеш". Нали ти е ясно, че с това само ще ме принудиш пак да пиша и ще дооспамиш темата.
А може ли да цитираш някои от постовете ми, които е наложително да чуя "отстрани". Нека все пак има смисъл от нападката ти и осъзная колко съм противна  Wink
Добре де,нужно ли е да извърташ всяка дума,която прочетеш?
Изкара се светица,се едно си единствената против насилие над деца,а всички ужасни жени дето пишат в темата са някакви дикактори дето си спукват лапетата от бой.
Какво да ти цитира,то всеки твой пост трябва да го чуеш отстрани.
Каза на една жена,че е нетолерантна без дори да се замислиш какво ти е написала?!
В началото на темата подкрепях много постовете ти,после започна да ме дразниш как си контра на всяка,която не е на твоето мнение...все едно всички са длъжни да възпитават децата си и да живеят по твой модел.
Прекаляваш!

# 424
За целия си живот съм получавала два шамара от баща ми. В изблик на ярост, човекът си е отпуснал ръката. Помня ги. Помня и че снлед това той съжаляваше и идваше да говорим и ми се извиняваше. Майка ми никога не ме е удряла. Сега аз никога не удрям децата си. Против съм дори един шамар, колкото и да те ядосва детето. Смятам, че възрастният е по-умен, по-хитър и по-бързомислещ, за да контрорила ръцете си и да впрегне ума си, за да измисли начин да излезе от сложната ситуация. Това е за сега - децата ми са още малки. Да не казвам голяма дума,че...не се знае, но не мисля, че някога ще ги ударя.  Thinking

Не съм сигурна и не съм правила статистики, но напоследък, като разговарям с познати по този въпрос, ми прави впечатление, че битите деца в повечето случаи бият собствените си. Не говоря за малтретираните деца, които после имат белег за цял живот и затова не бият собствените си деца. Говоря за шамарените от родителите и бити по повод големи бели, сещате се.... те го приемат за нормално - мен са ме били, че не уча, например, и аз ще го бия  newsm78

# 425
Не,никога не са ме били.

# 426
  • там където думите не стигат ...
получавала съм шамари, но винаги когато е имало повод затова, мисля че не съм повтаряла грешките за които съм ги получила. Но аз бях добро дете Grinning

# 427
Много бой съм изяла от баща си - като се умореше с ръце, вадеше кожения си колан и почваше с него. Естествено оставило е отпечатък - не само че никога не сме били близки ами и общи приказки не говорим. Аз че си бях дива и непослушна като малка, и щура и непокорна като по- голяма -  бях, но пък винаги съм имала акъл в главата какви ги върша.
Майка ми ме гонеше с точилката, но беше повече като на майтап. Веднъж решила да точи нещо и не могла да я намери - така я бях скрила Simple Smile

Детето си не бия, нито пошляпвам - но то ми е послушно.   Heart Eyes

# 428
И още как!
Такива шамари ми е въртяла майка, че ....... още ги помня. Но и аз не бях лесна - за момче съм била раждана - при всяка беля бях първа.
Не виждам да ми се е отразило на психиката - като малка, може би, малко ми куцаше самочувствието (но това се влияеше и от куп други фактори - бяхме много бедни), но като по-голяма ...... изобщо нямам подобен проблем.
И да - големия ми син отвреме на време яде по някой и друг шамар - виждам себе си в негово лице като бях колкото него. Връща ми се - щура бях, щур син си имам. Но и това в никакъв случай не мога да нарека бой - не и онзи бой който съм яла като дете!
За малкия нямам думи - дори не ми е минало през ум да го ударя - няма такова кротко детенце!

# 429
Не помня, в съзнателна възраст не, като съвсем малка може и да се ме тупвали по дупето или през ръчичка - поне така казват.

# 430
Не са ме били, но са ме наказвали.

# 431

За малкия нямам думи - дори не ми е минало през ум да го ударя - няма такова кротко детенце!

А ако не беше кротко?  Sunglasses

# 432

А ако не беше кротко?  Sunglasses
Ако не беше такова кротко детенце вероятно и той като батко си щеше да изяжда по някой и друг шамар - както по-горе съм обяснила.

# 433
От баща ми съм ''яла'' сериозен бой 2 пъти за толкова имам спомен.От майка получавах често шамарчета за щяло и нещяло.От това се чувствах най-вече унизена особенно,когато ме е зашлевявала пред хора.
В детската градина веднъж се случи да бъда сериозно бита от лелка(скоро бях сподела за това в една друга тема).Тоест аз и още едно момиченце.Намерихме в тревата някакви гъби и ги изядохме след което като ни видя лелката полудя направо.След боя си спомня,че майка ме води на лекар,защото ми беше синьо окото.Как е реагирала майка ми на това спрямо лелката не помня.Помня само боя и синьото око.
Имам син на 4-тири месеца сега и най-голямото ми желание е да го отгледам и възпитам без да се налага да се прилагат шамари и т.н.Залагам много на разумния диалог.
Надявам се да успея.Времето ще покаже. Peace

# 434
  • София
...
В детската градина веднъж се случи да бъда сериозно бита от лелка(скоро бях сподела за това в една друга тема).Тоест аз и още едно момиченце.Намерихме в тревата някакви гъби и ги изядохме след което като ни видя лелката полудя направо.След боя си спомня,че майка ме води на лекар,защото ми беше синьо окото.Как е реагирала майка ми на това спрямо лелката не помня.Помня само боя и синьото око.
...

Извинявай, лелка или учителка?

Общи условия

Активация на акаунт