Започва "Тюдорите" по Нова

• 39 991
  • 471
  •   1
Отговори
# 150
Не го е обичала, в книгите ясно е показано. Наскоро прочетох "Другата Болейн" и там го пише директно. Книгата е много хубава и добре поднесена.
Филма започва да ми става досаден. На втори сезон съм и става муден и бавен. Мъжете са доста загрозени с тези мустачки. Църковните въпроси се протакват вече много дълго и няма напрежение.

# 151
Здравейте и от мен!

Филмът за мен е направен много увлекателно, а и доста реалистично (аз съм историчка и имам афинитет към тази тематика). Относно влюбването в краля си мисля, че не  е необходимо той да изглежда както актьора, изпълняващ ролята. Короната го прави достатъчно атрактивен за всички дами в двора и те са се влюбвали в самия пост, а не толкова в конкретния крал. Едва ли е било от значение как изглежда, по скоро блясъка, възможността да се докоснат до "слънцето" ги е блазнила. Нравите са много различни от нашите и трудно можем да си ги обясним. Ще дам пример: няма нормален баща, който да натика 2 дъщери в ръцете на крал, който се е доказал, че е непостоянен и не се замисля по какъв начин ще се освободи от неудобната съпруга. Още повече, пък да прати и племенницата си Катрин за съпруга на същия този крал, който е обезглави дъщеря му  и сина му (Ан И Джордж Болеин), при условие, че ще се освободи от нея без скрупули и ще оправдае всичко с държавна измяна.

# 152
  • Бургас
Аз умишлено не пиша какво ще стане,защото мислех, че сте си казали да не си разказвате за напред...Аз съм гледала всички сезони,ако някой иска да разбере нещо от следващите серии ще му споделя с удоволствие  Mr. Green

Ан Болейн във филма я предстваят ,че наистина се влюбва в него,въпреки съветите на баща си да го мотае...В исторически план това съвсем не е така...Ан Болейн е една Ку*ка,която се опитвала да манипулира горкия Хенри. Друго несъответствие с писанията е реакцията на Хенри след като й изхвърча главата. В историята Хенри е бил влюбен в Ан и по време на бесилото й той е яхнал коня уж да отиде на лов,за да не присъства на смъртта й- камбаните забиват и той разбира,че е умряла- скрива се в гората и крещи от мъка,за да не го чуят.Тоест още я обича въпреки че той я прати на бесилото...

В сериала уви на Хенри хич не му пука за Ан-даже заплашва Джейн да не прави глупости ,че да не я последва  Laughing Изобщо лице и половина е бил кралят на Англия Laughing

# 153
  • Гърция
Залавям се да търся и аз да прочета за епохата на Тюдорите - имам само откъслечни спомени Blush Изобщо и филми, и сериали, а особено книги на историческа тематика са ми страшно интересни.
А след интересните разкази на masha24 и maimunka2 реших наново да чета каквото успея да намеря Grinning Мерси за разказите момичета Peace

А още от началото на темата не се разбрахме дали да говорим свободно за развитието напред в сериала или по друг начин. Както вие решите на мен не ми пречи да чета в аванс, а и скоро ще наваксъм и с гледането Heart Eyes

# 154
Аз за съжаление не съм гледала сериала, а само това което дават по НоваТВ. Опитах се да си сваля от арената днес, но нещо не се справих. То си трябва повече познания, а аз съм скарана с техниката. Ще чакам сериите по Нова,, но ми е малко късничко, за сметка на това удоволствието е голямо.

# 155
Аз приключих и с 3 сезона ... свалих си и "Другата Болейн" и честно не ми хареса ...
... толкова се запалих, че рових, четох, където каквото успях да намеря за Хенри VІІІ и Елизабет І след това ...  Crazy
Сега чакам с нетърпение 4 сезон, обаче да си призная, най ми хареса 1 сезон, другите нещо ... хм ... де да знам, не ми се понравиха толкова ...  Rolling Eyes ...

# 156
  • София
Кажете моля, коя болест е тази потна треска, не е чума определено, много се заинтригувах ! Хайде, историците, помагайте! Извинявам се, ако е разяснено назад в темата!

# 157
  • София
И на мен нещо 3-ти сезон хич не ми се понрави..и ние с мъжа ми най-много харесахме 1-я сезон.
И на мен ми е интересно коя е тази болест,как се нарича в съвремието.

# 158
  • край голямата локва
Болестта са я наричали потна треска и е имало няколко епидемии в Англия през 14 и 15 век. На по- късен етап има случаи и на континента.  Симптомите са били силно главоболие, болки в мускулите, треска, затруднено дишане и обилно потене.  Не се знаят точните причини за възникването и. Тук медиците биха били по- компетентни по описаните симптоми. Предполага се, че се е разпространила от гризачите и, че е възможно да  е била вид вид хеморагична треска. Без съответните проби обаче никой не би могъл да каже нещо по- точно.   Явно е било вирусно заболяване което поради слабите комуникации по онова време лесно се е локализирало, но пък поради липсата на антибиотици  е било често с летален изход. Нещо като техния ''свински грип''.

И една вметка- незаконният син на Хенри -Хенри Фицрой, умира от същата болест. Само, че на 17 години.  Laughing А това за времето си е било сериозна възраст- той е бил обявен за граф на Съри и е бил женен. Нищо общо с  малко момче което ни показаха в сериала.

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 13:13 от xxxxx

# 159
  • София
xxxxx, добре, че поясни за потната треска. И аз мислех, че е чума. Peace

# 160
  • Велико Търново
И аз се запалих по сериала и попрочетох туй онуй, но не очаквах , чи ще има няколко сезона. А иначе само за Хенри ли се разказва щото династията на тюдорите включва иКървавата Мери, както и ЕлизабетІ, преди тях забравих и Едуард VІ , така че дали ще го продължат и с тях........?

# 161
И аз, се чудих, и би било добре да има продължение и за тях. Още повече, че с Елизабет І, завършва династията на Тюдорите ...  Rolling Eyes дано има ...
... аз съм гледала филм за Елизабет І, но не пречи пак да гледам, нова екранизация ...  Simple Smile

# 162
И аз искам да има още сезони, но май ще приключат с 4ти.  Thinking

# 163
  • Велико Търново
И какво казва се Династията на тюдорите, а се говори само за един от тях........

# 164
  • София
Цитат
И една вметка- незаконният син на Хенри -Хенри Фицрой, умира от същата болест. Само, че на 17 години.   А това за времето си е било сериозна възраст- той е бил обявен за граф на Съри и е бил женен. Нищо общо с  малко момче което ни показаха в сериала.

еее, хубаво е да са се придържали към историята.

Общи условия

Активация на акаунт