Пирография( рисуване с пирограф в/у дърво)

• 203 479
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Жоро благодаря за клипчето! Страхотно.. човекът е професионалист! Simple Smile

Marimagi това ми беше първата пирография - с молив рисувам само контурите, а всичко друго с пирографа.
Все още не съм лакирала нищо, защото нямам много завършени пирографии. Но ще пробвам да видя как става с лак!

Разликата между работата с поялник и с пирограф е голяма - Поне за мен! Имам поялник и с него е трудно за пирографиране- макар, че с него пък ми стават по-добре детайлите, защото има подходящи накрайници!
Узор-ът все още не съм го овладяла както трябва, но това се постига с много работа и натрупване на опит! Виждала съм такива пирографии направени с Узор, че все едно са живи Simple Smile

Тъй че... старание му е майката Simple Smile

Усмихнат ден на всички!

# 151
Здравейте!Gracias,Joro!Всичко си идва с практиката и хубав материал- по светло и меко дърво,за да излизат пирографиите по контрастни.Добре изшлайфана повърхност,обработена с финна шкурка и естествено много търпение и практика.На по голяма повърхност се рисува по-добре,по детайлно.Нали видяхте какво голямо око рисуваше.Казва се в клипа,да се следват нишките на дървото при нанасяне на сенките,а не напречно на тях,а когато рисуваш миглите и веждите следваш косъмчетата.Бавно и търпеливо стават шидьоврите.Аз работя с Узор-1 повече от десет години и работи безотказно,не се е повреждал.Направете повече неща и тогава ги лакирайте,за да не се спича лака в отворената вече кутия.Ако лака хване ципа или кора отгоре,не е проблем.С ножче или шпакличка се отделя по ръба цялата кора и си маха.Лаковете обиновено са им добавени нужните разредители,така че не се разреждат допълнително.Четката,след нанасянето на лака се отцежда от излишния лак и аз я потапям в съд със сипан разредител,за да се разтвори останалия лак по нея.При следващото нанасяне на лак четката се изтисква от разредитела,може да се изстрие с парцал и може да се продължи с лакирането.Аз нанасям по два пласта лак от всяка страна.След изсъхване на единия пласт се нанася следващия.Най-добре е да снимате нещата си преди лакиране,за да се избегнат отблясъците,от които някои части не могат да се видят добре

# 152
хей! здравейте! наскоро открих, че съществува такова нещо като пирографа и сега много искам да се занимавам с това. уча рисуване в училище и пирографията ми се струва много интересна. само че не знам от къде да се сдобия с такава машинка. ако някой може да помогне... между другото, разгледах повечето от нещата, които сте показали тук и мога да кажа само "хора, страхотни сте! продължавайте да ме радвате в същия дух!"

# 153
Zdraveyte Blagodarq mnogo ani za prevoda(poqsnenie kam klip4eto) ,mnogo 6te pomogne za usavar6enstvaneto na kartinite Simple Smile DA vi pitam kakav lak to4no izpolzvate pri lakirane i kakvi boi ,4e mi se 6te da probvam smesena tehnika po nqkoe vreme. O6te edin zariben 4ovek s pirografiqta i dobre do6ul Simple Smile Zna4i uzor i uzor-1 si kupih az ot edin 4ovek koito mi go kazaha tuk vav foruma po-napred na 8 ili nqkoi ot tezi stranici mu pi6e telefonniqt nomer.Rabotqt strahotno.Karat mu gi ot provinciqta.TEzi novite ,koito sa kato poilnici ne sa tolkova dobri. Ina4e takav poilnik-pirograf ima v magazin4eto ,koeto se vodi v samiqt Tehni4eski universitet. A eto i obe6tanite pirografii ,novite presni presni , ot dnes sa nqkoi . Ako nqkoi namira gre6ki ili ima kritika 6te se radvam da q 4uq ,za da se popravq sledva6tiqt put Simple Smile                http://www.facebook.com/album.php?aid=42189&id=100000415210875&ref=mf Zapovadaite. Tova sa vsi4ki koito sam pravila ,no edna ili dve sa na moq priqtelka.Tq pravi risunkite i az po tqh pirografiite Simple Smile

# 154
хей! здравейте! наскоро открих, че съществува такова нещо като пирографа и сега много искам да се занимавам с това. уча рисуване в училище и пирографията ми се струва много интересна. само че не знам от къде да се сдобия с такава машинка. ако някой може да помогне... между другото, разгледах повечето от нещата, които сте показали тук и мога да кажа само "хора, страхотни сте! продължавайте да ме радвате в същия дух!"
Привет Дени, ето ти извлечение на текста от "Ноща" Wink : "Добре дошли на всички нови форумци  За тези които си търсят пирографи можете да звъннете на този телефон: 0899608080 - аз си взех от този човек Узор-1. Той предлага и Узор и Узор-1, зареждат го постоянно от провинцията (цена 25лв.)", а от мен успех.

# 155
Zdraveyte Blagodarq mnogo ani za prevoda(poqsnenie kam klip4eto) ,mnogo 6te pomogne za usavar6enstvaneto na kartinite Simple Smile DA vi pitam kakav lak to4no izpolzvate pri lakirane i kakvi boi ,4e mi se 6te da probvam smesena tehnika po nqkoe vreme. O6te edin zariben 4ovek s pirografiqta i dobre do6ul Simple Smile Zna4i uzor i uzor-1 si kupih az ot edin 4ovek koito mi go kazaha tuk vav foruma po-napred na 8 ili nqkoi ot tezi stranici mu pi6e telefonniqt nomer.Rabotqt strahotno.Karat mu gi ot provinciqta.TEzi novite ,koito sa kato poilnici ne sa tolkova dobri. Ina4e takav poilnik-pirograf ima v magazin4eto ,koeto se vodi v samiqt Tehni4eski universitet. A eto i obe6tanite pirografii ,novite presni presni , ot dnes sa nqkoi . Ako nqkoi namira gre6ki ili ima kritika 6te se radvam da q 4uq ,za da se popravq sledva6tiqt put Simple Smile                http://www.facebook.com/album.php?aid=42189&id=100000415210875&ref=mf Zapovadaite. Tova sa vsi4ki koito sam pravila ,no edna ili dve sa na moq priqtelka.Tq pravi risunkite i az po tqh pirografiite Simple Smile
Ти с тези темпове си за сувенирна търговия newsm53! Относно лака съвети няма да ти давам, но ще ти споделя как процедирам аз: 1. Любимият ми лак е т.нар. "Яхтен лак" или "Корабен лак", но да не е Турски - предпочитанията ми към него са поради факта, че мебелите които барникам се предполага, че ще има интервенция за почистване с вода и препарати, а той (лакът де) е устойчив;
2. За пирографии, предназначени за стени, лакирам с матов или гланцов лак на водна основа и нанасям по три ръце, като първата е много разредена, съхне 2-ра ръка и т.н. Лаковете на водна основа са безвредни за нас, до като другите с разните му там разредители са по устойчиви, но вредни.

# 156
Още един в групата!  newsm10 newsm44
Привети Дени и добре дошла! С този ник предполагам, че сме адашки!  smile3521
От мен нещо, което ми стои като недовършено, но ... приемам критики !
http://media.snimka.bg/7445/021144549.jpg
Аз лакирам с лазурен лак на водна основа на Леко- разтворен с вода по упътването не само тези за стени, а и тези на които ще си режеме луканката!  smile3508
Оцветяването и преди съм писала за мен е най- подходящо с обикновен цветен молив.
С флумастери не става еднакво, а с акрилните бои ми стои като сувенирчетата.

marimagi страхотни подаръчета и новогодишни сувенирчета са се получили!  smile3503
Успехи дружина и чакам нови постижения!

# 157
Здравейте! Сестра ми от няколко години си търси пирограф  и сега благодарение на Вас ще мога да и купя! Може ли само да ми обясните каква е разликата между Узор и Узор1. Благодаря   bouquet

# 158
Привет deni_8 и deili - добре дошли Simple Smile

deili това е Узор (по-старият модел пирограф) http://www.napravisam.bg/forum/files/1215856874_p7120014_891.jpg,

а това е Узор-1 http://www.toys-for-kids.ru/pics/vijig/uzor_.jpg. От техническа гледна точка мисля, че май няма разлика... За качеството на пирографиране някой може да изкаже мнение, ако има и двата модела! Аз имам Узор-1 и съм много доволна!

Слънчев ден на всички!

# 159
night   много благодаря   bouquet    bouquet  bouquet

# 160
Аз имам и двата, разликата е май само във външния вид.
Узор1 си купих преди около седмица от обява и съм много доволна от него.
Стария ми узор е преработван по  Joy нашенски и оригиналния му вид е загатка за мен, но с него съм работила и също съм доволна.

# 161
Здравейте мили форумци. И поздравления за новодошлите. Относно узор и узор-1 има много малки разлики.Аз и моя приятелка си ги взехме и двата .Моят узор-1 мисля ,че е малко по-подходящ ,защото другият узор е бил по-силен и много гори дървото. А това никак не е хубаво ,когато се опитваш да направиш финни линии .Но тези неща си зависят вече на какав ще попаднеш точно. Лично на мен ми е по-удобен узор1. Захващането му е по-удобно според мен и гори по-малко прастите,понеже узор видях ,че има едни дупчици за изкарване на нагорещен въздух и аз не посмях да си изпробвам прастите с него  hahaha Така,че успех с намирането му .Аз от тези номера си ги намерих с приятелката. Обадихме се и човекът ни ги донесе . И въпреки ,че няма каде да се проверят дали са в изправност ,не сам забелязала някои да се е оплакал ,както и аз нямам грам оплаквания. Те ги взимат предполагам от училища ,които се оттарвават от тях или нещо такова. Сега правя последната си пирография , но малко по-бавно и внимателно за да избегна допусканите при бързането ми грешки и понеже е за рожден ден и е фигура на човек . А надписа с пожеланията ми е цяла мъка . Приемам всякакви съвети за възмойно по-изяштно писане с узорите .Понеже у образната им форма малко пречи за изписване на не много едри букви. Simple Smile Heart Eyes

# 162
Здравейте,всички!Привет и на новодошлите  bouquet!Днес е празника на моя град Видин - Димитровден.По този повод ще ви покажа иконата,която правя в момента "Свети Димитър".Остава ми да я надпиша и оцветя.Marimagi,аз нямам проблем с надписите,всичко си идва с практиката.Надписите от предната страна са с височина на буквите 8мм.,а от задната страна ги правя 4 - 5мм.Предлагам показно два от шривтовете ,които правя с моя узор-1.Тайната на хубавото изписване и рисуване е да завърташ последователно и дъсчицата по време на работа.Успех на всички!

# 163
Ани, ще споделиш ли, как да си качвам снимките отворени, а не с препратки?

# 164
Честит празник на всички с името Димитър!  bouquet
Честит празник и на всички от Видин!

Ани освен да кажа   страхотия  !

joro1900 използва се  "вмъкни изображение" - под черното В в средата слагаш кода на снимката

Общи условия

Активация на акаунт