Не, на найлоновите торбички!

• 17 732
  • 205
  •   1
Отговори
# 60
  • софия
Гласувах да се забранят!Манталитета ни е такъв.Ако навсякъде найлоновата торбичка струва пари,сами ще се откажем.Имам 2 торби от Била-шарени;1 от Метро -жълта ,огромна и кошница в колата.НО,примерно отивайки до щанда с плодовете ( в ХИТ;БИЛА;ПЛЮС и т.н.)нямам избор и пак слагам в найлон.

# 61
  • До морето
И аз гласувах за пълно премахване на торбичките!Макар, че ако трябва да си призная, аз намирам приложение на многото торби4ки вкъщи.Например: когато почвам да готвя, моментално на плота се разтваря една малка торбичка, в която влизат обелки от картофи, краставици, лук и т.н., след това тази торбичка отива в голямата найлонова торба, с която пък съм опаковала коша за боклук.В тоалетната също имам кошче, в което има торбичка, като се напълни-вързвам двата края, бум в голямата торба, вързвам и нейните връзки( много са ми удобни тези големи чували с връзки, които се стягат) и оттам в контейнера!

Само да добавя, нас закон няма да ни оправи, имаме безброй закони за безброй неща, ама като няма кой да следи за спазването им-все тая!!!!

# 62
 Ще забранят торбичките и после вместо боклук в найлонови торбички навсякъде, ще има боклук в хартиени, платнени или просто натюр. Промяната трябва да започне отвътре. Санкции строги - да, но не само за полиетилена, но и за начина по който си изхвърляме боклука, по-скоро не изхвърляме, санкции за това, че не сметосъбираме разделно и не само на ниво гражданин, а и на град и държава, санкции за препускащия с каруцата ромски брат който разнася боклука навсякъде. Не че съм за торбичките, не съм, но самата им забрана няма да подобри ситуацията. Икономически бизнеса няма да го позволи, ще им сложат добавки за разградимост и пак ще останат в обръщение, както е и в голяма част от света всъщност. Никъде торбичките не са изчезнали, но в така наречения цивилизован свят има друга нагласа към средата която ни заобикаля и начина по който се отнасяме с нея, е и сериозни санкции ако кръшкаме де, санкции които се прилагат, а не само си стоят написани.
 Така де да ги забранят, на следващата сутрин разпльоканите домати на съседката ще са изсипани направо пред входа, а не опаковани в торбичка.

# 63
И каква файда като си събирам разделно боклука вкъщи и го хвърлям на точно предназначените места,като колите за смет го събират накуп на едно място?  newsm78...Според мен трябва да няма и никакви други найлонови опаковки на продуктите,нито пък от фолио /вафлите например/...ама така пък трайността им ще е много по-малка,а кой има интерес от това? Thinking

# 64
Аз вече съм ги променила - навиците си. Ако не е наистина наложитено, разбира се. Но много често, дори и да съм забравила торбата от вкъщи или щайгата в багажника, ако съм взела малко неща, ги слагам директно на задната седалка и ги разтоварвам вкъщи Mr. Green Сериозно.

# 65
Последният път ,като ходих в Метро си бях забравила торбите,та ги подредихме в един кашон нещата в багажника,а чупливите в джобовете отзад на предните седалки на колата.Ама торби не вземам.Има си винаги решение,ама е въпрос на превъзпитаване на навиците. Peace

# 66
  • Варна
А чувалите за смет не са ли от същият материал от който се правят наелоновите торбички....ще ме прощавате за въпроса  Crazy

# 67
Аз си имам три щайги в багажника, при пазаруване в по-горемите магазини си пренареждам от количката в щайгите, после с щайгите от гаража - в къщи. За кварталния имам торби от стари дрехи. "Дънкените" стават най-шик.
http://media.snimka.bg/5382/017019676-big.jpg Кошничарката Мара на брега на Дунава.
Снимката е на Краси от Дражинци. Найлонките й съсипали бизнеса.
Мисля си, че ще е шик дама с върбова кошница да отиде до магазина. Няма да й се мачкат продуктите, да ти се счупят яйцата.

# 68
  • Кацнала на едно дърво.
Ами да. Шик е. И аз така смятам и съм решила да си купя кошница.  Grinning
Срещнах наскоро учителката си по музика, пазаруваше с кошница с дантелка по края.  Laughing

# 69
И аз отскоро ползвам платнена торба за пазаруване и оределено ми е по удобна ,разбира се че малките найлонови кесийки в които се слага месо и маслини са практични и за тях незнам доколко могат да се заменят ,но за найлоновите торбички може напълно да се премахнат Peace

# 70
А чувалите за смет не са ли от същият материал от който се правят наелоновите торбички....ще ме прощавате за въпроса  Crazy
Аз лично ползвам биоразградими торбички за биологичните отпадъци и картонена кутия за хартия и пластмаса. Вторите ги изхрърлям по-рядко.
В интерес на истината, към биологичните изхвърлям и кофичките от кисело мляко, както и опаковки на храни, но просто няма къде другаде да ги хвърлям.

# 71

Мисля си, че ще е шик дама с върбова кошница да отиде до магазина. Няма да й се мачкат продуктите, да ти се счупят яйцата.

Голяма кошница, пълна с разни домашни вкусотии-баница, питка, плодове, и отгоре покрита с везана кърпа-това ми е спомен от баба.

# 72
От кварталния отказвам торбички, когато позорувам малко вече една година. И ги питам, вие не ме ли запомнихте, че продържавате да ми ги предлагате. Като имате предвид, че до 20 лв на вересия изобщо не са проблем. А те викат - неудобно ни е, като излезеш навън с хляб и сок в ръце, хората ще кажат, че ни е досвидяло да ти дадем торбичка.

# 73
Гласувах да ги забранят.Когато имам дребни неща си ги слагам в дамската чанта а иначе имам чанта от плат от ФАНТАСТИКО за пазар

# 74

Общи условия

Активация на акаунт