® E-bay - тема 45

• 38 968
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Пускаш диспут в Пейпал за скапаната спирала.
Обясняваш, че ще върнеш стоката и настояваш да ти плати разходите, тъй като ти не си виновна.
Пускаш пратката препоръчано, с тракинг номер. До 500 гр препоръчана пратка до Англия е 10-14 лв. Предполагам, че спиралата е доста по-лека. Препоръката е 3 лв отгоре.
Ето ценоразпис на БГ пощи: http://www.bgpost.bg/Resources/FCK/File/ceni%20i%20otstypki/Mejd … _i_zoni_62008.pdf

Много благодаря!!!   bouquet

# 106
Здравейте, искам да попитам някой който е пращал  нещо до Англия,
обикновена пратка ли да пусна или препоръчана, разликата е м/у едната и другата е около 3-4 пъти по скъпа. 
Служителката в пощата каза, че обикновената не е сигурна ( защо въобще я има ????).
Разбрах се с един търговец да му върна скапаната спирала, а той да ми върне парите.
Най-вероятно ще иска да получи стоката и после да върне парите.
Другият ми въпрос е, дали трябва да настоявам да ми върне сумата на стоката + сумата за доставката или само на стоката.

Изпрати я задължително с тракинг номер,отвори диспут за да не изпуснеш срока и настоявай за стойноста на спиралата и сумата за доставка която ти си платила. Не е твоя вината за неправилно описание .
п.п.Алекс ме изпредвари
Да се изкажа за митниците ,всички знаем за приятеля и плащането,но мислите ли че по този начин някога ще се оправи тая държавица .Аз съм имала един сблъсък (изключвам ларедутските) за един лаптоп-бяха невероятно бързи и мили,отвориха пакета пред мен ,обясниха ми и ме съпроводиха навсякаде ,малко обикалянето по гишета е кофти но постоянно имаше някой който ми помагаше и обясняваше,но това преди поне година и половина.

# 107
  • Пловдив
Помагайте! Вчера спечелихме едни обувчици за племенницата и днес ги платих!
Сега виждам под обявата за обучиците - The seller relisted this item.  Има причина да се притеснявам или просто има явно бройки от тях?  Confused

Какво стана с кърпите Шамуау, на някой пристигнаха ли му? Simple Smile

# 108
  • Sofia
Сега виждам под обявата за обучиците - The seller relisted this item.  Има причина да се притеснявам или просто има явно бройки от тях?  Confused

по-скоро имаш причина за притеснение
Ако са бройки  ще си пусне друга обява

# 109
Много често ми се е слувало, когсто продаваа има повече от една бройка, след като аз купя, да релистне обявата, така че според мен има вероятност и всичко да е ок.

# 110
  • Пловдив
И да попитам нещо извън коментарите за контрабандата  Laughing .
От 2 годишното ми пазарене онлайн не ми се е случвало следното нещо.
Онзи ден намирам в спамовете си емайл от UPS
„Dear customer!
The courier company was not able to deliver your parcel by your address.
Cause: Error in shipping address.
You may pickup the parcel at our post office personaly!
Please attention!
The shipping label is attached to this e-mail. Please print this label to get this package at our post office.
Please do not reply to this e-mail, it is an unmonitored mailbox.
Thank you.
United Parcel Service of America“
тръгвайки автоматично да го отворя прикачения файл ми излиза нпкаква програма за изсталиране/добре че компа не искаше да го отвори/

Звънкам на централата на UPS  и ми казват че това е вирус и да не го пипам,не било от тях.
Днес пак в спамовете има,но тоз път от DHL aбсолютно идентично   Shocked .
Интересното ми е че емайла на податела е DHL Manager Juanita Chambers <shipping@dhl.com>
Случвало ли се е на някой друг  newsm78 или аз нещо не съм в час

И на мен ми го бяха пратили, добре че се усетих че е вирус  ooooh!

# 111

1. Пишеш на продавача с въпрос какво става.
2. Чакаш до вечерта да ти отговори.
3. Ако не ти отговори - отваряш диспут в Пейпал за неполучена стока и пишеш, че е пуснал отново обявата, след като си платила. Пишеш и item number на новата обява.
4. Слагаш на секундата отрицателна оценка. Като си получиш обувките - ще я промениш.

# 112

3. Ако не ти отговори - отваряш диспут в Пейпал за неполучена стока и пишеш, че е пуснал отново обявата, след като си платила. Пишеш и item number на новата обява.
4. Слагаш на секундата отрицателна оценка. Като си получиш обувките - ще я промениш.

Толкова рано не може да пусне диспут.Трябва да минат 10 дни от плащаенто!  Но задължително му пиши и ако не ти отговори можеш и на Ибей да пишеш.

# 113
  • Пловдив
Мерси за бързите отговори!   bouquet  bouquet  bouquet
Писах му! Сега чакам!

# 114

Толкова рано не може да пусне диспут.Трябва да минат 10 дни от плащаенто!  Но задължително му пиши и ако не ти отговори можеш и на Ибей да пишеш.

Може. Онзи ден го направих по съвет на Customer support на Ebay.

# 115
Може -да.
При мен се наложи,когато един продавач стана нерегистриран вече в ибей на другия ден след като му платих и нямах как да се свържа с него .

# 116
  • София
Тия тъпи кърпи така и не получих. Не стига, че се подведох по вашата истерия за чистота  Laughing, викам си че ще попочистя малко повечко от обикновеното заради тях, че иначе мнооого мразя да чистя, пари дадох, а те не са дошли още. Платени са на 8.12, мина време и за диспути, че бях забравила за тях тотално, понеже нали съм чистница и само тях чакам.  Mr. Green

# 117
  • Варна
Много често ми се е слувало, когсто продаваа има повече от една бройка, след като аз купя, да релистне обявата, така че според мен има вероятност и всичко да е ок.
И на мен ми се е случвало и не е имало проблем.

# 118
Тия тъпи кърпи така и не получих. Не стига, че се подведох по вашата истерия за чистота  Laughing, викам си че ще попочистя малко повечко от обикновеното заради тях, че иначе мнооого мразя да чистя, пари дадох, а те не са дошли още. Платени са на 8.12, мина време и за диспути, че бях забравила за тях тотално, понеже нали съм чистница и само тях чакам.  Mr. Green
Имаш време за диспут срока е 45 дни  от плащането Peace срока ти е до утре Деиствай

# 119
  • Варна
Момичета, какво ще кажете за това:

http://cgi.ebay.co.uk/Pressure-cooker-6-Litre-Digital-Multi-Func … chen_Steamers_Coo
kers_PP?hash=item5ad67399bf

Някой поръчвал ли е?
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт