Отговори
# 45
  • В градината...
С риск да се натрапя, аз също като теб се лутах доста. В един момент нещата от само себе си изкристализират. Важното е човек да е търсещ. Да дири духовното начало, аман от плътски проблеми...

# 46
Християнството е една религия както всички други - измислена е от хора, не само духовници, но и политици.

По тази причина едни хора изобщо не се занимават с това, други приемат казаното за достатъчно, а трети тръгват да търсят онова, което не е изказано, което е скрито. Моето скромно мнение е, че тук започват "свободните съчинения" и колкото повече мистерия има толкова по привлекателно става. От там на сетне какво ще приеме човек за истина и какво не, не би било възможно да се каже.

# 47
Мама Nana
Цитат
От там на сетне какво ще приеме човек за истина и какво не, не би било възможно да се каже.
Цитат
Whistling и аз затова говоря!!!!!
 Mr. Greenвсеки има своя логика....

# 48
По повод на мнението на Deziderata , че книгата на Холгер Керстен е антихристиянска... ooooh! Тя е една от най-християнските книги, утвърждаваща най -миролюбивия и състрадателен морал, която някога съм чела.
За съжаление подобни теми рано или късно се превръщат в християнството против всичко останало.

# 49
  • В градината...
...........най -миролюбивия и състрадателен морал,...............

А кой казва, че християнството е това? То не е хуманизъм или комунизъм. Повърхностният слой изглежда така.

# 50
 Mr. Greenняма слоеве!!!!!има истина за теб -истина за мен....

# 51
Имам едно предложение , към всички - нека тази тема да е различна. Досега винаги темите са ставали бойно поле. Нека просто да проявяваме разбиране и подкрепа на различните от нас.
Поздрави!  bouquet

# 52
 Hugда всеки има своя истина....пак се повтарям
съгласна съм Joy Joy

# 53
  • В градината...
Аз също. Най-големият гонител на християните, става любим апостол. Ако Госод го мразеше, как би станало това?!

# 54
 smile3525мила,всички знаем библейските историии.....ставаше въпрос за друго  bouquet

# 55
Облачето Хей, не знам защо се хващаш за главата. Имам книгата в къщи и знам за какво говоря.

Християните вярват, че Христос е възкръснал на третия ден. Тази книга твърди нещо съвсем различно. Е как ще е християнска?
А плаща от Торино, за който автора говори е една от прочутите шеги на Леонардо да Винчи. Това е може би първата снимка правена с камера обскура, платното е от 15в. Имаше филм по Discovery channel, сравняваха автопортрета на да Винчи с отпечатъка върху платното.
Не желая да превръщам темата в бойно поле, давам допълнителна информация, която не ви харесва.
Филма по Discovery е правен от специалисти, не от представители на лагерите "за" и "против" християнството.
Време за глупави спорове нямам, затова спирам.

# 56
Mr. Greenняма слоеве!!!!!има истина за теб -истина за мен....

Ясно и точно.

Ако тръгнем да конкретизираме отиде пак един дълъг и безсмислен спор. А и темата е за литература по въпроса /така разбирам авторката, но може и да греша/. Като изключим Библията, Корана и някои източни писания останалото е толкова много.

# 57
Цитат
Време за глупави спорове нямам, затова спирам.
  bouquet Спорът не е единственият възможен тон на разговор.

# 58
 newsm78да като почнеш от Платон,св.Тома Аквински,Сезан,Молиер,Х Eм.....и стигнеш до Версаче и Обама.....край няма литературата на тази тема

# 59
...........най -миролюбивия и състрадателен морал,...............

А кой казва, че християнството е това? То не е хуманизъм или комунизъм. Повърхностният слой изглежда така.

А защо толкова лаконично...кажи за същността на християнството тогава!

Общи условия

Активация на акаунт