Отговори
# 165

Събуди се, стига приема всичко написано в Библията буквално. Сигурно вярваш в ада и в рая.  

Сигурно!

Абе, Куку руку, тебе като те чета оставам с впечатлението, че във филмите вярваш. Филми дето сигурно след 2 години няма да помниш, че си ги гледала, а ни караш да се събудим.

Абе, БориСе, ето, че грешно си ме схванал и си изграждаш впечатления далече от истината. Не вярвам във филма, като картинки,  защото е фантастика. Но ме вкарва в размисъл. Целта, главната цел на филма, ти  схвана ли я? Задаваш ли си въпроси, които би трябвало да си задаваш? Май гледаш филмите само като анимационни картинки, а филма има замисъл и то много дълбок. Като вникнеш в замисъла на филма, ще разбереш и поста ми, написан преди малко, относно филма. Този филм не се гледа като кон с капаци Замисли се,  ама  дълбоко- Какво иска този филм да ни каже? Може ли нещо да се научи от него и така нататък. Не спирай д а си задаваш въпроси.  Wink

. И аз харесвам философията в някаква степен, но тя не се основава на филми, а следва някаква логика.

И във филма има логика, нищо че не си я схванал.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 16:35 от kuku-ruku

# 166
jovcheva, разбирам те.  Peace Много ми е неприятно и отблъскващо някой да ми  налага някоя религия и да ми казва, как да живея, според кои правила, кое е вярно и кое не в. Бог е в мен и той ме води. Кой ще си позволи да ми каже, че греша...? Истината е в мен. Не ми трябва някой да ми казва отвън, аз го нося вътре в себе си.  Това е достатъчно.

# 167
99 % от истината ти е от вън.

Хората сме социални същества. Оставени в света на животните започваме да живеем като тях. Ако беше отгледана от вълци, щеше да виеш като вълчица, че и храната си така щеше да ядеш. Хора отгледани при животни и после върнати в цивилизацията дори не се научават да говорят. Вероятно не си и даваш сметка каква част от "истината" която приемаш не е твоя. Ти само обработваш приетата информация. Опита на хората се гради с поколения. И ако има случаи в които да вярвам в еволюция то е по отношение на уменията и способностите.

# 168
99 % от истината ти е от вън.
.
Joy

. Вероятно не си и даваш сметка каква част от "истината" която приемаш не е твоя. Ти само обработваш приетата информация.
Това, което съм преживяла аз, всички хора, когато умират , ще го преживеят. Но човек може да намери Бог и без да му се налага да умира.   Laughing  При всеки е различно, но е истинско.. Цялото ти същество го усеща  и знае, когато си там, че е така.  Не може да се обясни с думи, само  трябва да се премине през това.  
Ти сега  се опитваш да убедиш МЕН, в това, какво аз съм изпитала...? И ти знаеш по-добре от МЕН това, което  АЗ съм преживяла ли..?  Laughing  Нелепо и смешно е да ми казваш, какво ти мислиш за моето преживяване...  

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 17:05 от kuku-ruku

# 169
 newsm78защо ли си мисля,kuku-ruku,че и моето ,,преживявяне'' е подобно на твоето!!!! Thinking Thinking

# 170
  • София
Но човек може да намери Бог и без да му се налага да умира.   Laughing  При всеки е различно, но е истинско.. Цялото ти същество го усеща  и знае, когато си там, че е така.  Не може да се обясни с думи, само  трябва да се премине през това.  
Е, все пак трябва да има накакъв начин да се определи що е то Бог - дали е създател, дали е просто нещо, в което вярваме, или пък е Майкъл Джексън...  Thinking Не трябва ли от там да се тръгне?

# 171
  • София
Е, чак пък да Го определяме...не е ли....невежо newsm78

# 172
Момичета, давате ли си сметка, че всички ние говорим, че до истината се стига с преживяване и със сърцето. Дори когато става въпрос за религия, която си има институция и канон.
Цитат
Някак не мога да приема,че Бог или Христос биха ми се разсърдили за това.
Сигурно ще ви стане смешно, но искам да споделя. Точно вчера преживях много трудни моменти, защото от миналия си опит, старите си страхове и от някои мнения тук се изплаших, че Христос няма да ми помага, щом вярвам, че има истина и извън Библията, и в другите религии.  Cry

Разбира се, че има истина. Разбира се, че Христос помага на всички - християни, мюсюлмани, будисти ...

Облаче, Хей, още повече ще те объркат , като ти говорят така... Wink

Имам въпрос. Айде оборете ме и порасъждавайте> Какво става с тези, които не са будисти, индуси, мюсюлмани? Тези, които нямат книжарници, няма църкви там където живеят, нямат достъп до библията, не могат да четат, защото живеят някъде в затънтена Африка, и са в джунглата и са племена. Няма как Христовото учение и Библията да стигне до тях. Поповете няма да идат в джунглата и да проповядват нали, а и тези племена никога не са научени на азбука, не могат да четат..какво става с тях???? !!!
По вашата  християнска пълна с обич към всички ближни логика, който следва Христос, само той ще бъде спасен...или те не са хора за вас? Те не го следват, защото не са чували за него, не са чели...

Горките аборигени, какво нещастие за тях , че са родени там, където християнството по никакъв начин не може да достигне до тях...каква божия справедливост е това? А Христос обичал всички до един...без изключение? В същото време , ще спаси само тези, които го следват?!!! Thinking  А тези племена..? Каква е тяхната вина, че не могат да го следват?
Та вие с вашата желязна и християнска логика ги лишихте от шанса за спасение.  Laughing

Представете си колко е смешно  това, което твърдите, че само в православието е спасението...защото ако беше така, то Христос щеше да се погрижи словото му да стигне до всеки човек на земята, а нямаше да е избирателен.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 00:51 от kuku-ruku

# 173
Борисе, migito, докато твърдите ,че Христос е Бог, ще се движите в омагьосания кръг с противоречия.  Христос не е Бог, е негов син. Отец  и син са, а не са една личност. Две различни неща!Ако Бог е Христос, неговото слово щеше да стигне  до всяка точка на земята, защото нали Бог е навсякъде. А то  не стига до африканските племена например, защото Христос не е Бог, а човек приел Бог 100% в сърцето си. Има разлика. За това и казва, Отца е в мен е... а не Аз съм Отца ви.  Бог не е човек или личност, някъде там в битието  дебнещ ни за всяка грешка и после ни наказва, някъде от небето.   Всеки човек носи божествената искра в себе си.Големи хора сте, свестете се.

Повече нема да пиша.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 22:34 от kuku-ruku

# 174
  • София
Е, чак пък да Го определяме...не е ли....невежо newsm78
Съжалявам, 'определи' не е много на място.  Embarassed Може би е по-добре 'опише същността'.

# 175
kuku-ruku, много патос, много нещо... ooooh!
Ти не си ли триединство-дух, душа и тяло... нататък няма да продължавам.
Има хора които зарязват удобния си живот и отиват в джунглите, в ислямските държави, Китай и Корея, почти винаги това им коства живота, но го правят.
През цялото време ти показваш едно сериозно непознаване на християнството и Библията. Говориш с нас все едно сме белобради старци в някой затънтен манастир...
Мисионери винаги е имало и винаги ще има въпроса е колко хора чуват гласът им или им крещят, "Щом не приемаш моите разбирания, не ме обичаш!!"  
А за това какво ще стане с хората които не са чули никога за Христос е написано в първа глава на Посланието към Римляните.
Когато аз реших да опровергая исляма се запознах в детайли с него от извора. Когато говоря за източни религии съм ги изследвала преди да давам коментари за тях. Смятам, че да се оспорва нещо преди всичко трябва поне да си се запознал с основния текст.
Христос е Бог, защото - Никой човек не може да бъде съвършен, винаги ще има поне едно нещо в което да греши, но ще греши. Пише не само в Библията, а в други смятани за свещени книги, че той е бил без грях и грешка в себе си. Има и текстове в Библията които го доказват, но те имат смисъл да се пишат когато за аудиторията тази книга е авторитет. Wink И когато се правят цитати от нея се цитират всички места в които цитираното нещо се среща, а не като теб да вадиш извън контекста и да цитираш само едно.  Peace

# 176
Чел съм доста описания на преживявания в състояние на кома, едно с едно не съвпадат...  newsm78

# 177
Те и сънищата не си приличат. Снощи сънувах, че спасявам двама души от удавяне. Толкова реално беше. Всичко си спомням. Къде беше, как ги хванах ... Но, това беше само сън. Днес даже минах през същото място (там вода няма по принцип, но в съня ми имаше). Някак си подсъзнателно очаквах нещо да се случи, но нищо. Ами ако го обърна в "преживяване" и започна да го тълкувам. Библията казва, че много от сънищата ние даваме повод да ги сънуваме. Естествено има и такива, които са от Бог. Но би било грешка да приемаме всеки сън, като форма на "божий глас". Преяждай вечер, пък после се чуди Бог за какво те наказва с лоши сънища.

Само един познат веднъж ми е разравял, че сънувал на серии. Едната вечер - първа серия. Другата вечер - втора.  Laughing

И Куку руку когато цитираш давай отметка - от къде? Иначе се чудя има ли ги там въобще.

Според мен се цитираш това:

Цитат
Йоан 14:10 Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и Отец е в Мене? Думите, които Аз ви говоря, от Себе Си не ги говоря; а Отец, Който пребъдва в Мене, Той върши делата.
11 Вярвайте Ми, че Аз съм в Отца, и Отец е в Мене; ако ли не, то за самите дела вярвайте в Мене.
Веднъж слушах един "брат" по телевизията да цитира Библията. Там Христос казвал според него: Не говорете словото на бедните! Те не могат да го разберат.  #Crazy

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 00:11 от БориСе

# 178

Имам въпрос. Айде оборете ме и порасъждавайте> Какво става с тези, които не са будисти, индуси, мюсюлмани? Тези, които нямат книжарници, няма църкви там където живеят, нямат достъп до библията, не могат да четат, защото живеят някъде в затънтена Африка, и са в джунглата и са племена. Няма как Христовото учение и Библията да стигне до тях. Поповете няма да идат в джунглата и да проповядват нали, а и тези племена никога не са научени на азбука, не могат да четат..какво става с тях???? !!!
По вашата  християнска пълна с обич към всички ближни логика, който следва Христос, само той ще бъде спасен...или те не са хора за вас? Те не го следват, защото не са чували за него, не са чели...

Горките аборигени, какво нещастие за тях , че са родени там, където християнството по никакъв начин не може да достигне до тях...каква божия справедливост е това? А Христос обичал всички до един...без изключение? В същото време , ще спаси само тези, които го следват?!!! Thinking  А тези племена..? Каква е тяхната вина, че не могат да го следват?
Та вие с вашата желязна и християнска логика ги лишихте от шанса за спасение.  Laughing

Представете си колко е смешно  това, което твърдите, че само в православието е спасението...защото ако беше така, то Христос щеше да се погрижи словото му да стигне до всеки човек на земята, а нямаше да е избирателен.

Борис и migito : Защо избягвате този мой пост!?????? Отговорете  какво мислите по въпроса. Или май нямате отговор...  Laughing

# 179
Нали не четеш по диагонал? Аз мисля, че съм писал за това преди да питаш.

...
Убеден съм, че ще има хора, които да застанат пред Бога без да са чували за Христос и някой от тях вероятно ще бъдат приети от Него, но това не е моя работа да го мисля. За мен след като си чул за Христос и си Го отхвърлил ти сам си отхвърлил спасението си. И точка.

...
[/quote]

И малко по-подробно.

Яков2:12 Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата.

А ето кое е същината на закона:
Матей глава 7:12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците.
13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.
14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.
15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.
16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.
18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.
19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.
20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

А за тези които са чули:

Матея 7:24 И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара;
Матея 7:25 и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара.
Матея 7:26 И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък;
Матея 7:27 и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна, и падането й бе голямо.

И още нещо.Ти явно си свободомислещ човек. Обичаш свободата. Но аз не въззприемам закона като нещо което отнема свободата ми. Законът може и просто да дава ред. Типичен пример е Законът за движение по пътищата. 
Отговарям, а не налагам мнение. Ваше е решението дали ще се съгласите с моето мнение, но нека наистина се придържаме към добрия тон (макар, че на моменти и аз съм излизал извън него и някой мои думи могат да се тълкуват като казани с пренебрежение)

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 01:51 от БориСе

Общи условия

Активация на акаунт