Аргументи за ранното захранване

• 23 672
  • 416
  •   1
Отговори
# 150
Педиатърката, при която бяхме искаше да захраня на 3 месеца, със сок. Естествено попитах защо. Отговорът беше „защото така пише в учебника по който съм учила”. Педиатърката е на 50 и нещо години. Без други аргументи. Тогава обърнах въпроса, питах я, а ако захраня късно, какъв е рискът – отговорът – анемия и злоядство. Детето ми е захранено на 6 м, анемия няма, не е злоядо /не че това доказва нещо/
Детски гастроентеролог ми препоръча захранване между 4 и 6 навършени месеца.

# 151
Да се допълня, че ходя тайно от джипито ни при педиатърка, тя препоръча петия месец каша, не по-рано, за да не върнем коликите и не по-късно, за да не откаже захранването, ама не мога да гласувам два пъти  Laughing

# 152
  • София
Значи, тотално откачих покрай тая тема...

Видях, че Кати е писала, че маймуните дъвчат храната и я дават на бебетата си. А докторът, който интервюирах каза, че маймуните първата година само кърмят бебетата си и не им дават банани. Проверих в нета...докъде го докарах...маймуните 2 години кърмят бебетата си непрекъснато! Така че това с банана не го намерих...

# 153
Не, не ми е препоръчвал такива неща педиатър. Аз самата, объркана и заблудена до безкрай от бг съвети, четива и родители опитах да дам на 3 месеца оризова каша и последва ужасно повръщане на фонтан.  Rolling Eyes

Абсолютно никакви позитиви не виждам и не знам някой да може да ми ги даде, за ранно захранване. Просто защото няма такива с абсолютна сигурност  Wink А ако някой е достатъчно мързелив или прост, когато знае, чете, вижда и чува, че не бива да продължава да върви с рогата напред - това си е съвсем отделен въпрос  Simple Smile Вреди само и единствено на детето си, на никого другиго  Blush

# 154
  • София - Рим и обратно
Кое друго качва желязото?
Жълтъкът. Нашата педиатърка ни направи схема за захранване (не ранно според мен) в края на 4ти месец, като вклЮчи жълтъка като източник на желязо и заместител на сиропа, който пиеше дотогава (имахме проблеми с нисък хемоглобин като новородена). Според мен е правилно решение, тъй като предпочитам да яде храна, вместо да я тъпча с изкуствено желязо.
Тогава, след захранването, спря и досадното връщане, което ни подлудяваше, стомахът й се регулира и започна да ака редовно. Така че нищо не е бяло и черно в това отношение.

# 155
  • София
Значи, тотално откачих покрай тая тема...

Видях, че Кати е писала, че маймуните дъвчат храната и я дават на бебетата си. А докторът, който интервюирах каза, че маймуните първата година само кърмят бебетата си и не им дават банани. Проверих в нета...докъде го докарах...маймуните 2 години кърмят бебетата си непрекъснато! Така че това с банана не го намерих...

Не е нужно да проверяваш в нета.
Отиди в зоопарка!
Повече ползи ще има.
И, ако улучиш момента на малките маймунчета, със собствените си очи ще видиш как бъркат в устата на майките си... докато последните са склонни да търпят "нашествениците".

# 156
  • София

Всъщност препоръчват лечебна храна, не кърма при диария.
Идеята тук е, че може нещо в диетата на майката да пречи на възстановяването.

Напротив - моята педиатърка препоръчва само кърма при диария, и само ако кърмата не стига (защото детето ми е голямо вече и кърмата не е много) - лечебно мляко.  Simple Smile

# 157
  • В заешката дупка
И, ако улучиш момента на малките маймунчета, със собствените си очи ще видиш как бъркат в устата на майките си... докато последните са склонни да търпят "нашествениците".

А ако имаш търпение и не бързаш със захранването, може да видиш как и бебетата бъркат из чиниите на родилите си или посягат с интерес към устата и това, което ядат.  Не го правят на 1 месец обаче.  Grinning

# 158
Препоръка на ли4ната лекарка  Whistling

# 159
Педиатърът не ми е препоръчвал захранване преди 4 месец. Ако го беше направил нямаше да го послушам.

# 160
  • София
Педиатърката препоръча захранване на 6 навършени месеца, но така се случи, че по това време щяхме да пътуваме с бебето. Като разбра за това каза захранването да започне след като се приберем. Препоръча картофено пюре с кърма за начало. Наложи се дори още отложим, защото пък се обрина от ухапване от комари и тя не искаше да започваме захранване преди обривът да е минал. В крайна сметка захраних на почти 7 навършени месеца.

# 161
  • София
Аз ще се обадя в Зоологическата градина днеска! Много ме вълнува въпросът с маймуните! Laughing Crazy

# 162
Как да отговоря в анкетата като предишната педиатърка караше по старите схеми, а тази новата е за късното захранване? Ще гласувам с "да", понеже все пак педиатър ме е съветвал да захранвам рано.

# 163
  • София
А според вас аргумент ли е следното:

В адаптираното мляко витамините са химически продукт, а не органичен, следователно при липса на кърма има смисъл да се дават сокчета.

Каза ми го една жена вчера.

# 164
Ето това извадих от нета за синтетичните витамини:
"Химиците отдавна са доказали, че вещества с еднаква химична структура, получени по различни пътища, притежават абсолютно еднакви свойства и активност. Всички витамини, продукти на промишлеността, като правило, са напълно идентични на природните. Някои от тях дори се добиват от природни суровини (например витамин РР го извличат от черноплодната офика...)"

Общи условия

Активация на акаунт