Аргументи за ранното захранване

• 23 696
  • 416
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ей сега ще се обадя в Зоопарка!

# 211
  • София
miramar - Ме къде тук видя изказване, което е нетолерантно към некърмещите???

Естествено няма как темата изобщо да не засегне кърменето... все пак и такива деца има и те се захранват по някое време...

# 212
A защо се търсят Аргументи?Това не е ли право на Избор?Ако Искам ще кърмя.Ако искам ще захраня след 3 години.Ако искам ще прочета, ще послушам педи-то, ако не искам-няма и т.н.... Grinning

# 213
A защо се търсят Аргументи?Това не е ли право на Избор?Ако Искам ще кърмя.Ако искам ще захраня след 3 години.Ако искам ще прочета, ще послушам педи-то, ако не искам-няма и т.н.... Grinning

Нали трябва да се спори за нещо  Wink
Авторката на темата ще сподели ли информира ли се достатъчно?

# 214
..щото то мой отговор в анкетката няма, та не мога да гласувам.

# 215
  • София
Какъв е твоят отговор?

Значи, от Зоопарка не ми отговориха, но затова пък се обадих тук:

http://www.wildchimps.org/index.htm

Световната фондация на шимпанзетата Laughing

Попитах ги кога шимпанзетата дават на малките си първия банан, жената се засмя и каза, че банани в тропиците няма, че това е култивиран плод.

Каза, че майките не дават на бебетата никакви плодове - те си ги взимат сами, когато са готови.

Мисля, че този отговор изяснява въпроса за маймуните, който толкова много ме вълнуваше! Mr. Green Много съм щастлива.

# 216
  • В светлината на слънцето
Клото, права си, така е.  Peace Но в хранителната култура (особено на децата) сериозно място трябва да заемат плодовете. А навиците зависят от родителите. За съжаление много родители отричат даването на плодове, защото някакъв си американски учен бил казал, че от тях нямало никаква полза.  Rolling Eyes

Не съм го чувала това, доколкото разбирам, дилемата в захранването е да се даде ли сок рано, а не да се дава ли въобще или да се дават ли въобще плодове. А за зрънчото си толкова права, за съжаление.

Аз пък съм го чувала от доста мами, включително и тук, в този форум от майки-заклети кърмачки. Thinking

# 217
А защо същата тази същата природа е отнела правото на човека да се изправи минути след раждането ??
А дали да изчакам и сина си докато успее сам да си откъсне плод , за да го изяде ? Що пък да му предложа , като може да му стане лошо , да повърне и да си натовари коремчето с нещо полезно , а ?

# 218
  • София
Ами, към 6-7 месеца, ако пуснеш едно бебе в градината, то много добре ще се ориентира към плодовете и ще си ги набави.

Говоря за плодове, които може да докопа и изяде, де... Или зеленчуци.

# 219
Аз съм ЗА ранното захранване, но изчаках до третия месец защото дъщеря  ми имаше страшни колики. Детето има нужда от различни храни и витамини. В един момент млякото излишно издува детето ,а не му стига, затова аз предпочитам да давам и други храни на детето си. Бях оплювана в една тема за захранването като казах че съм дала сокче на месец и половина, но така съм решила и мисля че каквото и решение да вземете няма да сгрешите. Всяка майка си преценява с какво и как да храни детето си в крайна сметка

# 220
  • Canada - Montreal
Аз не се сещам за случаи, когато природата е отнемала нещо нужно за оцеляването на вида.Тъкмо обратното.Много бозайници не стават  веднага след раждането си.Но пак оцелявт.Нали?

# 221
  • София
Ами, към 6-7 месеца, ако пуснеш едно бебе в градината, то много добре ще се ориентира към плодовете и ще си ги набави.

като се покатери на дървото да си откъсне ябълка или ще обере ягодите Simple Smile))

на 6-7 месеца има бебета, които още не лазят или дори не седят....

# 222
Леле, какви писания са се завихрили тук (що ли не се очудвам).
Мислех да не пиша в темата, защото нямам аргументи за ранното захранване, но сега видях, че вече има анкетка.
При нас сестрата на педиатърката препоръча сокче от втори месец, аз казах, че съм прочела това-онова, че самата аз съм алергична и друго мисля по въпроса. Педиатърката ме подкрепи (а сестрата малко по-късно се пенсионира). Впоследствие детето ми имаше АД и по съвет на педи (както и на други лекари) захраних още по-бавно от планираното.

# 223

като се покатери на дървото да си откъсне ябълка или ще обере ягодите Simple Smile))

на 6-7 месеца има бебета, които още не лазят или дори не седят....
От личен опит те подкрепям , сина ми все още не  може да лази , ако го бях поизчакала , дали това щеше да е най- полезното за него ?? newsm78

# 224
  • София
може би... щеше...

просто ми стана смешно за бебето в градината Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт