Аргументи за ранното захранване

• 23 705
  • 416
  •   1
Отговори
# 225
Докато изхождахте от това да посегне и да си вземе плод, сега трябва да си го откъсне от дървото и тогава е готово за захранване  Shocked  Laughing Или трябва да може само да си куса с лъжица или да си направи само пюрето......

# 226
  • София
Ами, значи захранването трябва да започне още по-късно.

Има много плодове, които едно лазещо бебе може да си набави - паднала череша, кайсия, домат, боровинки.

Тъй или иначе целият въпрос тръгна от там, че Кати каза, че шимпанзетата дават банани на децата си от бебета, което се оказа невярно.

# 227
  • София
ам да...
а между другото доста от тях пък са силни алергени...но какво от това...нали ги стига...

Пък паднал плод също не бих дала на детето...за да падне се предполага, че е попрезрял, ударен от падането, често позагнил тук там...мерси....

И ако все пак   погледнем към животните....  лъвовте не чакат  малките си сами да си хванат газела, в началото им дават от вече уловената плячка - нали...на готово.

Но все пак не сме маймуни... няма защо да се сравняваме с тях, нито с котките, кравите, кокошките или делфините....

# 228
autumnsphere интересно ми е, не съм чела достатъчно, към храна ли когато посегне съзнателно се счита готово за захранване или въобще към нещо, защото бебетата каквото докопат лапат?

Angel_Dust при доводите за дългото кърмене се изхожда от това колко дълго кърмят животните, съотнесено към нас, по тази логика трябва и за захранването да е така, просто си разсъждавам  Peace

# 229
  • София
Е, нали взехме маймуните като най-близък до нас спесис (има ли такава дума)?

Разбира се, спорът стана абсурден... Ти не би дала на бебето си паднал плод, ама преди 100 000 години вероятно не им е пукало толкоз много. Все се опитвам да си представя как са живели бебетата на праисторическия човек. Макар че май не е трудно да потърся как живеят бебетата на аборигените в Австралия. 100% се валят в калта. Laughing

Алиента, ето ги признаците:

* То може да седи само;
    * Може само да взима предмети и да ги слага в устата си;
    * Гледа ви как се храните и проявява любопитство;
    * "Иска си" от вашата храна (като издава звуци и гледа настойчиво, как се храните);
    * Отваря широко уста, когато ви вижда да отваряте уста по време на хранене, и ви имитира, как ядете;
    * Може да показва и да "си каже". Около 6-месечна възраст, бебетата могат да поискат храна, като посегнат към нея, или да я откажат, отвръщайки глава настрани. Понякога може да не разберете, какво иска да ви каже бебето ви. Тогава му предложете храна, но не го насилвайте, ако не я иска.
    * Бебето ви се струва гладно, скъсява интервалите между храненията, и няколко дни на често кърмене не помагат. (Обикновено, ако става въпрос за период на по-интензивен растеж, след 3 до 10 дни кърмата ви се увеличава и задоволява нуждите на бебето.)

# 230
  • София
АлиенТа - Не е точно така....
Има бозайници които кърмят докато се появят постоянните зъби на малкото.
А не бих казала, че това е практика и се приема за нормално  при хората да си кърмят децата до 6-7 годинки, когато почва смяната на зъбите...има и такива кърмачета...но са прецеденти....

autumnsphere - преди, в праисторията.... само дето все пак живеем в друго време при други обстоятелства...целият начин на живот ни е друг...къде за добро, къде за лошо...радвам се, че  вече не сме в пещерите...не ми се връща там.... вярно хубаво е човек да живее в малко по-голяма хармония с природата...  но никоя крайност не е хубава...

# 231
Angel_Dust, за дългото кърмене специално, съм чела сравненията, а за дълго имам впредвид след 2,5-3 годишна възраст.

autumnsphere, чела съм тези признаци, разбрах, * Може само да взима предмети и да ги слага в устата си; за това специално питах.

# 232
Е, нали взехме маймуните като най-близък до нас спесис (има ли такава дума)?

Вид бе, Атмосферче, вид  Joy  Hug

# 233
  • София - Рим и обратно
Боже, какви са тия безумни сравнения с маймуни, телета и праисторически чудовища Crazy Човекът, стоящ на върха на хранителната верига, има съвсем различно социално развитие от кой да е бозайник. Или пускате децата си да се оправят сами в живота, след като ги отбиете? Гледам, в съседната тема се пита с какво точно да се измие пода, че детето ЩЕ почва да лази, а тук се разисква кога ще може да се нахрани от земята, щом почне да го гони същинския глад #Crazy и видите ли, тогава е готово за захранване Rolling Eyes Защо в единия случай сме толкова далеч от природата, а в другия се стремим да наподобяваме маймуните?

# 234
  • София
А колко други животни знаеш, които част от  нормалното им меню, в естествена среда, е кравият протеин??? Освен краните де....

# 235
  • София
Клото, права си, така е.  Peace Но в хранителната култура (особено на децата) сериозно място трябва да заемат плодовете. А навиците зависят от родителите. За съжаление много родители отричат даването на плодове, защото някакъв си американски учен бил казал, че от тях нямало никаква полза.  Rolling Eyes

Не съм го чувала това, доколкото разбирам, дилемата в захранването е да се даде ли сок рано, а не да се дава ли въобще или да се дават ли въобще плодове. А за зрънчото си толкова права, за съжаление.

Аз пък съм го чувала от доста мами, включително и тук, в този форум от майки-заклети кърмачки. Thinking

Аааа, не, за плодовите сокове се казва, че от тях няма никаква полза, а пък плодове е хубаво да се дават, но чак когато детето може да сдъвка само резенчето плод. Според въпросната теория имам предвид, аз лично съм захранила по-рано с плодови пюрета.

# 236
Към третия месец педиатърът каза, че е време за сокчета. Аз още тогава си уточних вижданията и се разбрахме, че ще засоквам и захранвам когато преценя, но не и преди 5-6 месец. Сок дребната все още не приема. След толкова откази аз нещо се де-мотивирах да й предлагам. Храненето започна с променлив успех и в един момент взе, че прояде. Поле реши вече, че си иска предишните храни - мама и титтта. От толкова любов към по-добрата манджа, взе че проговори по същество какво си иска.

Относно захранването по мои наблюдения върху други бебета.
Едно от бебетата получаваше сок за разядка. Не искаше да си пие АМ и майката след като смени малко марки реши (предполагам, че с помощта на педиатър) да наблегне на соковете.
Друго бебе сякаш зорлем бе отбито. За да получава максимално богат запас от менделеева таблица от кърмаче стана АМ-че. Без изследвания. Сокът някъде около 3 месец при него се въведе. За да не е с анемия.
Втората майка някак агресивно ми стои в "проповядването" на нейните разбирания за хранене. По-надъхано даже от сектата на кърмачките.  Wink

# 237
Angel_Dust вярно е, няма друго бозайници, които в нормална среда да "ползват" донорско мляко от друг вид. Тогава да забраним АМ-то, май е най добрия вариант. Без да отдаваме значение на това, колко животоспасяващо е било в много случаи. Ние хората сме разумни същества, имали сме шанса да еволюираме и да създадем медицината, да успеем да намерим начини да лекуваме и сме направили възможно невъзможното. Изработили сме храни и медикаменти, които са ни помогнали да оцелеем. Да, разбира се меркантилността ни е надделяла и сме направили така, че някои от въпросните храни изцяло са заместили това което природата ни е дала, за съжаление.
АМ дава и право на избор на майките, колкото и неприемлив да е за някои от нас. А именно правото на избор ни отличава от животните, с които тука видях сравнения.  

# 238
  • София
Bebo4ka... защо ми обръщаш думите  наопаки?
...всъщност май поста, на който отговарям, гледам, е изтрит...та питаше се колко други животни, които правят алергия към кравешкият белтък знаем...в общи линии...
та няма защо да се пениш толкова...
Редно беше с онзи и моят да  бъде затрит предполагам... карай..

# 239
  • София
Или пускате децата си да се оправят сами в живота, след като ги отбиете?

В интерес на истината шимпанзетата в продължение на 2 години неотлъчно носят бебето си и то е зависимо от тях.

Нали много ме заинтригуваха, само споменавам...

Общи условия

Активация на акаунт