Отново за АБКМ

• 141 274
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 135
ra_iv  да единият доктор е точно този. Какво друго е казал на тебе за казеина? Всъщност вие направихте ли изследване? След месец и половина като се оправи траино  ли е или пак има влошаване? Ох много въпроси имам. Grinning
Фризопеп не съм пробвала, защото тя не е пила от шише и хич не го иска, пък и вкуса едва ли ще и хареса. Ако и дам Фризопеп може и да има подобрение от смяната на храната, но кои ще ми гарантира че сле месец няма да има пак обриви, а тогава вече няма да има и кърма. Чувала съм за такива случаи и затова ме е страх. Ще чакам  още 1 м. поне, както казваш и тогава ще видим. Ще видя и какво ще каже алерголога при които ще ходим.

# 136
  • София
   Здравейте,момичета,
   помните ли ме? Simple Smile Бях писала само веднъж,че все не остава време.Та ние започнахме със захрнването преди 10 дни,на 5,5 месеца с картоф 3 дни и 3 дни картоф и моркоф,но малката се обрина много,не знам дали е от храните....Вчера бяхме при педито и каза да спрем за 5 дни и после да продължим с нещо различно,примерно тиква.Не мислех,че може да е алергична дори към картоф Sad
  Иначе другата лоша новина е,че кърмата ми намалява понеже тя не иска да суче и може да минем на фризопеп,хич не ми се искаше ,но.....
  В момента Никол е добре,бузките са й малко по грапави,но не са червени,кожата  е  много суха.Отложихме и Пентаксима.Мисля да й сменя малко козметиката,примерно Нахтхерценнен или нещо подобно.Някой пробвал ли ги е?Дайте отзиви.
  До скоро!

# 137
gemma много кофти, че малката пак се е обринала. Дали наистина е от картофчето? Те с морковите уж са най-слабо алергизиращи, макар че на мен Мустаков ми е сложил моркова към забранените храни.

Аз пробвах Нахткерцен и бях доволна, макар че ме предупредиха, че освен маслото от вечерна иглика (или беше нощна иглика  newsm78 ) имало и други доста силни за бебенца съставки. Аз не разбирам много и сега го ползвам от време на време защото много ми харесва консистенцията и каква става кожата на беба след мазане.

Днес бяхме на консултация и педиатърът ни бъзикаше, че докато разберем от какво се обрива детето, то ще вземе да се оправи  Mr. Green То не е смешно, но наистина въпреки зверската диета се обрива и аз не мога да установя защо и от какво. Най-лошото е, че само се обвинявам, че съм прегрешила нещо! ooooh! И не знам колко време ще издържа на това и докога ще успея да кърмя  Confused Но гледам да не го мисля много и дано всичко отшуми  Praynig

# 138
  • София
Криска, Мама Вики, ако имате желание и разбира се кърма, не спирайте да си кърмите дечицата, както Ели е казала, това наистина е най-доброто, особено при АКБМ. Аз съм на диета от близо 6 месеца и въпреки това отвреме навреме пъпки на лицето си имаме, а „залитания” от диетата не съм имала. Водила съм го на алерголог и това което ми казаха е: детето е с АД, това НЕ означава задължително, че има АБКМ, това са две различни неща/ диагнози, въпреки, че много често алергиите се проявяват имено с обриви! Аз си мисля, че нашият случай (имаме си само АД) е точно такъв, ноо няма как да съм сигурна за съжаление, та страх лозе пази. Та това, което ми каза алерголожката е, че обривчетата могат/ и ще се провокират при студено време, от слънце, много топлина (претопляне), при спад в имунитета, както е при никнене на зъбки, много плюнчене и т.н. В този случай обривчетата се появяват въпреки че вие пазите диетата стриктно, просто защото не е провокиран от вашата храна, а от външни условия. Най-доброто, което мога да направя е да си го кърмя, късно захранване (навършени 6 месеца), бавно и внимателно въвеждане на храните и на принципа на проба грешка да въвеждам на един по-късен етап мляко, яйца, сирене...

# 139
...провокират при студено време, от слънце, много топлина (претопляне), при спад в имунитета, както е при никнене на зъбки, много плюнчене и т.н. ...
Като каза никнене на зъби се сетих, че сега обривите се появиха заедно с неспокойствието и яросното ръфане на всичко което докопа. Аз си мислех, че е неспокойна заради обривите, но после реших, че са зъби и днес педиатъра каза, че наистина са започнали. Може пък да не се е появил от храната тъпия обрив?  newsm78
Педиатъра ми каза, че може, ако имам проявление на гастрит или колит да влияят на бебето и от тях да се обрива (нещо не ми стана ясно какво точно имаше предвид).
Аз съм малко раздвоена, защото гастроентероложката ми каза да включа някои храни, а Мустаков да спра да ям едва ли не. И сега само се чудя да ям ли или да не ям. Това е въпросът. Много Хамлетовско го докарах  Mr. Green

# 140
  • София
Мама Вики, въпросният доктор като му казах, че съм на диета и не се повлияваме /тогава още нямаше ефект диетата/ и заключи набързо по телефона, че вероятно имаме алергия към казаеина и в такъв случай трябвало да се спре да се кърми...Съответно стана от списъка на лекарите, дето не му вярвам много много и така...Изследване се колебах много, но още не сме правили. От както имаме подобрение, имам впредвид кръвта принас изчезна, имаме и периоди на влошаване, което не го намирам чак толкова за притеснително. Едното влошаване беше определено моя грешка. С риск да ме линчувате ще си призная, че хапнах около Нова Година малко луканка / пишеше само свинско месо, но определено не трябваше да и се доверя/. Другото влошаване не мога да си обясня на какво се дължи и аз не успях да си го обясня - никнеха ни зъбчета, пък може и нещо от диетата. И последното влошаване- давах хомеопатия, дали беше лечебна криза или отново нещо друго не знам.
Та в общи линии сме на това положение
Най-лошото е, че само се обвинявам, че съм прегрешила нещо! ooooh! И не знам колко време ще издържа на това и докога ще успея да кърмя  Confused Но гледам да не го мисля много и дано всичко отшуми  Praynig
Ден за ден и колкото повече, толкоз по-добре  Peace Иначе въобще не му се чудя имам определени неща, които хапвам и са доста ограничени, споменавала съм ги и преди това и въобще не си поставям дилеми за други да ги ям ли или не.

Иначе другата лоша новина е,че кърмата ми намалява понеже тя не иска да суче и може да минем на фризопеп,хич не ми се искаше ,но.....
  В момента Никол е добре,бузките са й малко по грапави,но не са червени,кожата  е  много суха.Отложихме и Пентаксима.Мисля да й сменя малко козметиката,примерно Нахтхерценнен или нещо подобно.Някой пробвал ли ги е?Дайте отзиви.
За кърмата пробва ли да я увеличиш с чайчета, цедене? Ако ще преминаване към Фризопеп ако можеш го направи плавно, но стискам палци да се нормализират нещата с кърменето.
Ние сме ползвали балсамът и за малко грапави помага.

Уф малко дълго стана, но исках малко да внеса спокойствие, че и ние сме така и да ви накарам да не се притеснявате чак толкова, всичко ще отшуми бавничко Praynig Правите най-доброто за децата си  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 08:43 от ra_iv

# 141

Здравей и недей да се отчайваш така - ние също сме така - винаги съм имала проблеми с кърменето - даже това ме караше да се чувствам виновна и много подтисната - а пък след тази диагноза още повече! Напоследък обаче реших да гледам на нещата по друг начин - успокоих се и си казах, че правя всичко възможно за детето си. Помисли си и сама ще видиш през какво си минала за да кърмиш, ако не бъркам ти също имаше проблеми в началото(аз съм от августинките, но не пиша често), сега пък тази диета - като се замислиш колко момичета се отказаха и при много по малко проблеми. Най-важното за детето е майка му да е спокойна - само така ще се грижим добре за тях и те ще се чувстват добре. Аз лично се примирих с добавката и сега съм мноооооого по-спокойна - ще се боря до последно, но без нерви и други притеснения. Не казвам да минете задължително на фризопеп - опитай да провокираш лактацията, но бъди спокойна, че дори ако не стане няма да е края на света - ето ние сме така, пък да чукна на дърво, сме горе-долу добре. А освен това не спира чак толкова лесно кърмата - ако не се откажеш де - аз давам добавка от самото начало - само втория месец успяхме да сме изцяло на кърма, може да продължи да си суче и да даваш добавка, още повече, че този фризопеп е гаден и детето веднага ще направи разликата. А ако се откаже от гърдата, нищо не пречи да цедиш и тя пак ще си яде кърма - е това е доста по-сложно и трудоемко, но и на това се свиква! Не е гаранция, че непременно ще намалее кърмата - на мен например ми се увеличи! Crazy  Дори и съвсем малко кърма на ден - пак е в плюс за детето! Hug

А за захранването - аз не съм никакъв специалист, може би мамите с опит е по-добре да се включат, но на мен ми се вижда малко 3 дни за въвеждане на храна - особено при деца с проблеми - защо не пробваш по бавно - 7-10 дни например. Моркова също казват, че може да е проблемен, уж не е алерген, но растял в земята и може да поеме пестициди и други неща от почвата - поне на мен Мустаков ми препоръча да не го давам в самото начало. Другото, което бих ти казала за успокоение - детето на една моя колежка - момиченце- 3 месеца по-голямо от моето - без да има алергия, правеше такива леки обривчета при захранването точно от картоф, морков, тиква - тя се беше видяла в чудо - от 4,5 месеца се опитва да го захранва с нещо - то направи лек обрив, изчака 1 седмица опита пак - отново обрив - накрая нещата се норализираха и когато то стана на 6 месеца вече успя да я захрани без проблем- сега си папкат всичко. Щом дете без алергия и проблеми може да направи алергична реакция в началото - значи всичко е възможно!

# 142
  • София
Аз също мисля, че 3 дни за въвеждане на нова храна са много малко. Педито ми е казал да въвеждам по 7 поне и така правим - бавничко е, но за никъде не бързаме, нали така, всичко ще проядад мъниците.
Морковите: няколкото доктори, с които съм се консултирала смятат, че е рисковано да се дават в самото начало на дете с АБКМ - можело да прояви непоносимост към тях. Аз мислех да не ги давам, но онзи ден вече реших да рискувам, тъй като 3 седмици вече се захранваме, а ядем само тиква и картоф. Тиквичка категорично отказа, а за мое съжаление и с моркова така стана Sad Броколи и карфиол са много тежки за стомахчетата им (въпреки, че на бурканчето пише, че могат да се дават от 4 месеца), особено за такива като нас, които имаха зверски колики.
За кърменето: и при нас беше много трудно в началото, даже в болницата ми препоръчаха да ми дадат хапчета за спиране на кърмата. С много, много упорство, стискане на зъби и желание стават нещата. Много е трудно наистина, но щом е за бебко си заслужава. Пиене на чайчета, много течности, кърмене на по-малки интервали  (при мен нещата с помпа не стават - 20 мл и толкоз, а кърма си има...) и най-вече през нощта - на мен това ми помогна и сега определено нещата са ок (даже чай не пия от доста време).

# 143
  • София
Здравейте,момичета,
благодаря много за подкрепата за кърменето,но аз проблеми си имам от края на 1вия месец.От тогава се изцеждам след абсол.всяко кърмене и й го давам вечер,проблема сега е,не толкова ,че нямам кърма,а че тя се изнервя ако не слезе млякото до минута и започва ицтеричен рев.И аз съответно се шашкам и понякога и след 30 мин млякото не слиза Sad Принудена съм да й давам с шише.Пробвах какво ли не-да я лщлея,да я кърмя права,а сега от 2 седмици я ърмя почти само,когато е заспала.Но представяте ли си какво е да приспиваш бебе в опред.време и да не й даваш да спи,когато й се спи Sad Не знам още колко време ще изкараме така.Ще се мъжа до последно пък каквото стане.Всички около мен,които знаят през какво съм минала последните 5 месеца с това кърмене ми казва,че съм луда и не са виждали някой друг,който доброволно да си причини всичко това.Ако не беше алергична определено щях да се откажа много по-рано.Стига съм ви занимавала,че дълго стана.
  Малката днес има едно много странно обривче под бузката,но може й да е от блузката.А да ви питам,обриват ли ви се дечицата от прах за пране,с какъв прах перете и в същата пералня,в която перете и вашите дрехи ли(казаха ми,че праха се отлагал и дори да пера нейните дрехи с друг прах било безсмислено).
До скоро,гърлс! Simple Smile

# 144
  • София
А за въвеждането от 3 дни,знам,че са малко,исках само с картофа да е така,ч да се разнообразява с поне 2 храни,т.е. останалите храни щях да си ги въвеждам по-дълго,но така или иначе като започна отново в понеделник всичко ново вече ще е по поне 7 дни   Laughing

# 145
  • София
Момичета, възхижавам ви се  Hug В началото и аз имах проблеми с кърменето. Първите 21 дена бяха кошмарни, струваха ми се като месеци, толкова наситени с проблеми, че решавах един, появяваше се друг- не ми слизаше кърма, след това свръхлактация, течах нон стоп, капех на всякъде, ходех гола, защото всичко прогизваше, нямах зърна, със силиконови сучеше детето или трябваше да се цедя и да му давам, като почна да суче от мен дойдоха и рагадите, най-накрая завършихме с млечница, а на разранените ми зърна с кръв ме беше страх да не премине гъбичната инфекция и в гърдите ми  ooooh! Та всички тогава по същия начин ми казваха, че съм луда. След това дойде това с алергията и ми мина през ъкъла даже, че явно е било писано въобще да не почвам да кърмя  ooooh! Нооооо все повече се убеждавам, че просто съдбата спрямо нас е такава, че просто да ни направи още по-силни!!!!
gemma, писах ти на лични, имам няколко идеи как може да накараш бебка да суче.

# 146
gemma - все едно аз съм го писала това! Hug  Дано ra_iv ти даде подходящ съвет, защото аз не намерих начин да се преборя точно с това - бебка се сърдеше от слабата струя, а аз се шашках и млякото не идваше! Сега почти сме изцяло на цедене!
Иначе и на мен все ми казваха, че съм луда и сега продължават да ми го казват - много ми е смешен въпроса: Ама още ли имаш кърма!? Mr. Green, все едно 5 месеца са цял век! Laughing

За пералнята - да в същата пера - нямаме друга, но не ми се пере на ръка - то само това остана! Mr. Green Аз също се чудя какъв е смисъла да слагам бебешки прах, но пера нейните дрехи все още с такъв! Иначе за обривчето - може и от претопляне, може от лигавене да е, а може и от прах.

# 147
За кърменето аз бях така със същите проблеми първия път и тогава успях да кърмя само 40 дни. Мислех си че затова сина ми има алергия и бях твърдо решила вторият път да кърмя, преборих се с всички трудности, но алергия пак имаме. Сега успокоението ми е че поне алергията на сина ми не е била заради това, че не е кърмен.
За дрехите пера повечето в пералня и понякога на ръка, смених няколко бебешки препарата, плавя дрехите два пъти в пералнята, така че едва ли е от праха.
Felicity аз също съм решена да кърмя дълго, само като видя влошаване и се разколебавам, но за кратко. Ти строга диета ли пазиш 6 месеца, това ми се вижда много време, браво на теб. След колко време на диета имаше подобрение?
Нашите обриви започнаха да завяхват след последното обостряне, този път без да ги мажа с кортизони, само Адерма и Алое вера. Дано вече да нямаме такива кризи. Като се замислих преди обривите бях яла халва дали може да е от нея, някои беше писал, че са му забранили халвата. Ох, незнам така ми се яде сладко, а сушени плодове не обичам и едвам издържам без сладко.

# 148
  • София
Мама Вики, защо не хапваш локум, аз така се спасявам. Нагъвам локум от този с розите или овесени ядки със стафиди. Нищо друго сладко не си позволявам, преди си купувах бисквити "Сълзица", но вече не смея...
Аз пера със Сано Максима сензитив, но започвам да се замислям дали да не се върна на Шуркеър /в началото перях с него/. Пера дрешките в същата пералня, не знаех, че прахът се отлага Rolling Eyes Но така или иначе пране на ръка ще ми дойде в повече.
Обривите на Никола по лицето и крачетата започнаха да избледняват и изглеждат много по-добре, но за сметка на това му се появиха по гърдите. Педиатърката ми даде направление за гастроентеролог, за да може да му изписва Фризопеп (понякога ми се налага да дохранвам), но честно казано не ми се струва оправдано, при положение, че не е доказано, че е АБКМ. Досега го дохранвах с Фризо ХА и не ми е давал реакция. Даже след първото дохранване акото му се оправи и стана като горчица.
Аз се цедя от самото начало, бебчо суче само сутрин или ако се събуди през нощта. Вече само алергията му ме спира да минем на АМ, доста ми е омръзнало, да не говорим колко много време ми отнема, но няма как Crazy И аз като видя поредния нов обрив се разколебавам, но пък щом всички препоръчват дълго кърмене при алергия, сигурно има защо.

# 149
Сладко аз хапвам Пишманйе - това е вид турска халва, която се прави само от брашно и захар и представлява нещо като конците на захарния памук. Леле как го обясних! ooooh! Продават го в Била и Пикадили със сигурност. На щанда на халвите и локумите. Производство на фирма Коска. Наръсено е отгоре с шам фъстък, но само трябва да се изтръска, за да падне.

Общи условия

Активация на акаунт