Отново за АБКМ

• 142 926
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 285
s0nic, на тази възраст 700 гр е много добре:)
Забравих и още нещо да споделя за захранването (пак прочетено из нета) - в началото е възможно стомахчетата на бебетата да не реагират по общоочаквания начин на новите храни - т.е. оризът да запича или тиквата да разхлабва.
Успех с новите храни, дано да се харесват Grinning

# 286
Сикрет гърл - На Сънвал има картоф, но и той не е съвсем чист - с копър е, така че според мен не става за захранване! Според моите проучвания - абсолютно чист няма на никаква фирма!

Соник - дано не се налага да даваш повече де, но ако все пак го взимате фризопепа - дано си го яде така с удоволствие детето!

Криска  - дано се оправи бързо дебита, че знам какво е да ти плаче гладно детенце! Hug

# 287
ssiillvvyy, тогава сигурно е на Семпер, аз съм ги виждала тези пюрета, но явно не са много популярни. Написах го, само за да знаете, че има, въобще не е задължително да се започне с картоф. Освен това (малко в страни от темата) се оказа, че и картофът може да е алерген - в нашия случай...

# 288
  • София
ssiillvvyy, много добре си наддава даже детето  Hug За захранването мога да ти кажа, че поне при нас ориза не запече толкоз много. Направи ни консистенцията добре. И аз не успях да намеря никъде чист картоф, разбрах че Гербер имат, но ми казаха, че е спрян да се внася, не знам до колко е истина  newsm78 Ако искаш дай по-малко оризова каша, аз давах по 1-2 мънички лъжички първоначално и през ден, за да посвикне стомахчето да обработва и като видях, че не го запича взех съвсем бавно да увеличавам. Като се позатегне стомахчето хапвам круша и много бързо му действа. Следващото май ще е тиква, че даже и тиква с ориз не успях да намеря  Sad Но ако ти дадеш първо тиква, ако недай си боже се разхлаби прекалено много с какво ще го затегнеш  ooooh! Ох, надявам се да съм ти полезна с моите разсъждения...

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 21:02 от ra_iv

# 289
Относно пробиотиците на Аквасорс-ние имахме голямо подобрение от Бифидус и Ацидофилус. То се усети на 2-3 седмица от приема, но беше видимо, ден след ден.ЕМК обаче за мен са абсолютно противопоказни за толкова малки деца. Да не казвам и аз в каква невръстна възраст съм ги давала (по съвет на хомеопатката), действаше му много зле. Това е комбинация от масла като сусамово, слънчогледово и не си спомням още какво и съдържа следи от ядки,екстракт от портокал и лимон, за мен е недопустимо да се препоръчва на незахранено бебе с евентуална алергия.
Действително за деца с обриви и АД приемът на ненаситени мазнини (разните Омеги) е много важен и често такива деца се подобряват значително от увеличаването му или ако кърмещта майка увеличи приема.Но тези мазнини могат да се набавят и с храната-богато на тях е авокадото и различни видове растителни масла, които могат да се вкарат в хода на захранването. На пазара вече има рапично олио, което е много подходящо като първа мазнина и съдържа някои от тези Омеги.От осем месеца нататък може да се дава зехтин (студено-пресован).
За картофа и аз знам, че на Семпер са чисти. Аз лично съм захранвала с домашен картоф, не си спомням дали беше био или не, но като цяло съм се опитвала храната му да е от биологичен произход (и досега така)-това ми се струва особено важно за дете, което е чувствително и към най-малките неща. Копърът не е проблем, но в състава на повечето пюрета присъства ориза, затова е добре да се въведе сравнително рано.

# 290
Понеже аз бях споменала за ЕМК, искам да уточня, че не съм говорила с докторката за конкретен прием и аз си мисля, че става дума аз да ги пия  newsm78 Поне в момента аз пия Ленено масло с идея да предавам чрез кърмата нещо и на нея. Някой ми беше казвал и за директно мазане с такива масла. Някой да е чувал?

# 291
  • София
Аз си взех рибено масло да пия понеже четох, че било важно майката да поема разните му там мазнини. Не знам колко време трябва да се пие, за да има ефект (и въобще какъв ефект да очаквам newsm78).
easy, а как се дават на бебето тези добавки на Аквасорс? Те на прахчета ли са или на хапче и се разтварят във вода?

# 292
ssiillvvyy, тогава сигурно е на Семпер, аз съм ги виждала тези пюрета, но явно не са много популярни. Написах го, само за да знаете, че има, въобще не е задължително да се започне с картоф. Освен това (малко в страни от темата) се оказа, че и картофът може да е алерген - в нашия случай...

Да разбирам те, но аз направих много сериозно проучване - търсих в нета, по магазините, говорих с дистрибутори и накрая и на фирмите вносители звънях - ми няма! Embarassed Не че искам да споря нещо - на мен ми се ще аз да бъркам, защото въпреки всичко исках с картоф, ама в момента няма! Sad

Много гадно, че при вас картофа е алерген! Hug

# 293

ra_iv - ох много са ти правилни разсъжденията - това и на мен ми е голяма дилема, но да ти кажа май предпочитам да е поразхлабена, от колкото запечена - 2 дни ако не е акала - веднага спира да се храни и започва да връща - тогава се налага да ползвам термометър - в момента, в който се изака - спира повръщането и почва да иска да яде - дори и само 10 минути да са минали. Освен това ако много зле стане работата - решила съм да спра захранването или да обърна тогава на каша с ориз - не е много редно така, ама в крае случай и това ще се направи. Освен това винаги съществува варианта да й дам половинка ентерол - на нас ни действа безотказно!

# 294
Сигурно са спрели да го внасят, то и без това никой не го купуваше/ ядеше Wink

# 295
  • София
ssiillvvyy, мдааааа явно наистина всяко бебе си е коренно различно  Simple Smile Ако държиш на домашен картоф, ние ще ходим до село и от там ще взема, мога да ти дам, то няма да ти трябва цял чувал  Simple Smile Даже се чудя днес дали да му давам пюре от тиква или да пробвам с един картоф колко финна консистенция мога да направя  newsm78

# 296
ra_iv - много ти благодаря, но имам и аз домашен, само дето не ми разрешиха с него и като всички доктори ти казват дамашен не може и аз не посмях. Днес дадох пюре от Тиква на Хип. Разредих 2 лъжички пюре(нейните са на Авент) с малко фризопеп и го хапна - след разреждането станаха 6 лъжички(не пълни) - не бях сигурна дали трябва да й дам 2 лъжички от пюрето или 2 след като е разредено, дано не съм сбъркала много! Praynig Иначе добре го яде - много учудена физиономия има, но определено го гълта - явно й е кеф да яде на лъжица - това отдавна го забелязах!
Сега обаче осъзнах другия проблем, който ще имаме - лигавника веднага стана за пране - с тези пюрета трябва да се внимава - ще взема да направя всичко в жълти петна! Mr. Green

Картофа на мен ми се вижда по -гъстичък - може би трябва и малко от водичката, в която е варен да се слага!

# 297
  • София
Пак съм аз. Има едни таквиз много грозни пластмасови лигавници с коритце отдолу, как прозвуча само  Joy и като усетя че положението ще е зле му слагам него  Grinning http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/243

# 298
Здравейте и от мен, момичета!
Отдавна не съм писала, а и не съм ви чела. Само да кажа последните новини около моята Калина и се връщам да ви чета.
Отидохме на гастроентеролог и се установи, че Калина наистина има АБКМ. Все си мислех, че си въобразавам и че много чета във форума, ама не било така. И още ми е тегаво и тъпо.  :cry
Лазарова от Токуда ни прегледа доста набързо, направо бих казала ни претупа. Беше заета повече да пише на компа, отколкото да прегледа детето. Не ми даде почти никакви съвети за захранването, освен реда - зеленчуци, каши, месо и плодове. Накара ми се защо след 3-седмично захранване още нямаме заместено хранене. Беше убедена, че не спазвам правилна диета - видите ли не ядете мляко, а сирене, кашкавал ядете... Което е далеч от истината, но както и да е!
Иначе Калина е добре след захранването. Няма слуз, пъпчиците се изчистиха. Сега е малко запечена напук на тиквата, която яде. Вече яде морков, картоф, тиква, а от вчера - и тиквичка. Чудя се какъв да бъде следващия въведен зеленчук, но ще почета още по въпроса.

# 299
Boiana_P- много се радвам, че сте добре! А за прегледа - нашия вчера беше същия - явно ги карат на конвейр!

ra_iv - има го и туй чудо - пусти мерак - още преди 2 месеца й купих такъв Joy!!! Ама днес забравих да го сложа, когато ме подсети го извадих, но още ми се вижда рано за нея - ние нали не седим самостятелно - храня я в люлката и там е почти седнала, ама почти и ме е страх да не й убива на врата! Grinning
Забравих теб да те питам - мажеш ли с нещо пъпчиците на ръчичките - аз днес й ги преброих  Embarassed 4 на едната, 3 на другата - всичките изглеждат завехващи - чудя се дали да не купя балсам на Д-р Тайс!? newsm78
Някой ако е ползвал, моля да се включи Praynig - безвреден ли е или си е пак някакъв медикамент!? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт