Отново за АБКМ

• 141 169
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 190
Аз съм си виновна за вигантола  Sad, съдържа желатин , а не съм видяла. Ще спра докато не пуснат течният, там май няма. Дано сега да се изчистят пъпките по лицето и да си захранвам на спокойствие  Praynig.

За слънцезащитен ми казаха Авен или Себамед, били с минерали, сестра ми ми препоръча Ла Рош. Някой ползвал ли е нещо от изброените?

Момичета, докторите ваксините ги имат за по-безопасни от бонбонките Sad, гастро-ентеролог от Токуда ни разреши всички ваксини въпреки обрива по лицето и разстройството. Каза, че въобще можело да не са от алергията... а за какво го пием този Фризопеп тогава не ми отговори.

# 2 191
момичета,като ви чета за това соево мляко, да ви питам мога ли аз да го пия като заместител на обикновеното? Съвместимо ли е с диетата? newsm78
ето това например-http://www.dexterdiet.com/shop.php?type=1&sec_id=3&obj_i … 287&func=view
И да се похваля малко- Simple Smile вече ааме по веднъж на ден, е пак е по-рядко и с дежурната слуз, ама дано и тя да изчезне постепенно.
благодаря ви за съветите  и подкрепата:bouquet:
Аз (доколкото знам) соята е забранена по време на диета?! И другите момичета да споделят мнение или опит...
За слънцезащитните кремове - с каката ползвах на АДЕРМА, а сега се чудя между него и на SEBAMED.

# 2 192
  • Бургас
На мен също ми е забранена соята и не консумирам нищо, което я съдържа.

Ние утре сме на прегледа при доц.Маринова.Приготвила съм списък с неща, които искам да я питам.Слънцезащитната козметика е едно от тях.

# 2 193
На мен също ми е забранена соята и не консумирам нищо, което я съдържа.

Ние утре сме на прегледа при доц.Маринова.Приготвила съм списък с неща, които искам да я питам.Слънцезащитната козметика е едно от тях.
Ще споделиш ли как мина и какво каза доцентката?

# 2 194
момичета с Фризопеп може ли да се приготвят каши и да се доблавя към пюретата?

# 2 195
Бъни може да прибавяш към кашите, за да направош безмлечните каши млечни

дано се хареса- доста горчи- не искам и да си мисля за бебчетата, който пия фризопеп от самото начало  Cry

може да използаш овесеното, има много желязо или пък мляко от киноа- четох много хубави неща
писах наскоро една статия в един сайт- в самото начало е сайта, още не е пуснат, но прочети да видиш - съдържа всички незаменими аминокиселини и се смята че протеина даже да по-добър от от този в кравето мляко http://home.maystor.eu/index.php/spravochnik/cereals/198-quinoa.html
скоро ще пусна и статия за това как се прави мляко и тофу от соя и от други зърнени

Ати днес хапна една маслинка- много искаше и не устоях, дано всичко се развие добре

днес почнах да захранвам с киноа, това миризливо семе се хареса доста - дано да се приеме добре - за да мога по-често да предлагам
иначе си имаме от 1 седмица, лека червенина на едната буза- и преди 2 дни разбрах от какво е -яла съм без да искам яйце и сирене в един сос  ooooh!- но обрива е сравнително по-малък и не стана голям като миналите пъти, надявам се да го израсте скоро  Peace

вече не ме интересува мн дали ще можем да ядем млечни, но ми се иска да можем след 2-3 месеца лека по-лека да хапваме бобови (може ли майки с по-големи деца да споделят как са разширявали диетата на децата)

# 2 196
  • София
Здравейте, момичета! Не съм влизала от много отдавна. Даже не бях сигурна дали ще засека някой от мамите с които сме си писали преди време и сме си давали подкрепа и съвети. За съжаление все още откривам познати сред пишещите. Пожелавам ви бързичко да се оправят дечицата ви и да забравите в съвсем скоро време за тези проблеми. Ние преодоляхме и яйцето тези седмици и вече мисля, че не останаха проблемни храни, поне от нормалните за възрастта му. Но трябва по-честичко да намирам време да си ви препрочитам, все откривам полезна информация. Едно единствено предимство има това да имаш алергично дете, че те кара да погледнеш на храните по друг начин и да се храниш по-здравословно и с мисъл. Дори и сега, можейки да ядем всичко много внимавам с нещата които му давам. Бъдете здрави и се радвайте на живота, нещата ще се оправят Praynig

# 2 197
  • София
lux откъде купуваш овесеното мляко, обогатено с калций? Много ми се иска да пробваме с малчо....

Ма-р-ия как мина прегледа? Дано всичко е наред!

# 2 198
Ра-Ив, радвам се да те видя. Определено ми липсваше. Ти беше една от мамите, които най-много ми помогнаха, когато бяхме зле. Много се радвам, че сте добре, това ми дава надежда, че и ние на там сме се запътили.  Hug

# 2 199
  • София
Момичета, искам да ви питам, как си набавяте калций? Ясно ми е, че няма да стане само с храната, въпреки че така е най-добре, но не мога да се закълна, че всеки ден ще ям по кило броколи или нещо от сорта.
Готова съм да пия витамини, но не знам какви......

# 2 200
Днес ходих до една аптека да разгледам козметиката със защита от слънцето, но в момента нямат много заредени по рафтовете с такива кремове.  От козметиката с минерали ми предложиха само на биодерма и ла рош. Харесах си ла рош-а, защото пишеше, че е без парабени, но не посмях да го купя. Ще поизчакам да видя дали няма да излязат скоро и други кремове по аптеките.

Не съветвам да се взимат каквито и да е било допълнително хранителни добавки. Все пак това са химии. Днес се подложих на един тест за ниво на калции в костите и съм под нормата, но не се притеснявам. Все пак кърмя. Като спра кърменето нивото на калции в организма ми ще се повиши. Това което знам е, че суровия сусам съдържа повече калции и от млечните продукти. Преди ядях сусамов тахан, но той е в забранения списък. Ако някоя има смелост може да опита с това. Мисля си и аз скоро да си го купя. Все пак е по добро от химиите, които се все пак  са като лекарствата, а те се водят алергени.

# 2 201
ra_iv , радвам се, че се появи  Hug Тези дни си мислех за вас и се чудех какво става. Много се радвам, че сте добре и че си хапвате без проблеми всичко! Да разбирам ли, че си дала и нормално прясно мляко да пие или си го слагала в сладкиши и др.? Без теб настоящата тема нямаше да е реалност и изобщо не знам какво щях да правя - аз, а и всички останали тук без да обменяме опит и да си даваме подкрепа  Hug
lux , интересно инфо даваш за киноа. Впечатлена съм. Трябва да се разтърся да видя дали ще намеря да купя.
Josepha , аз не пия калций и никакви подобни химически добавки. Да чукна на дърво нямам оплаквания, но ние вече преодоляхме маслото и сиренето и поне тях мога да ям. Но и преди това не съм имала проблеми.

# 2 202
  • София
cucinka!, прясно мляко не съм давала, пък и доста от нашите връстници дори и без проблеми още не са опитвали. Не бързам, за сметка на това го ограничавам с киселото мляко, защото ако го оставя може цял ден само домашно заквасено кисело мляко да яде - обожава го. И сирене и кашкавал, не знам дали е в резултат на това че по-късничко съм му ги дала, но си ги хапва с голям кеф.А пък маслото може и така направо праченца да си яде  Joy Не знам дали и при вас е така засилен интереса към сиренето и маслото.

За киноато и аз бях впечатлена от качествата му, лошото е че на времето намерих една каша, в опаковка с грамаж колкото Фризопеп беше и струваше около 10лв. и малкия реагира още на първото даване и така си отиде зян Sad Така, че ако можете да намерите по-малко количество за да пробвате дечицата.

Бъни, Фризопепа може към всичко да го добавяш. Даже Ян-бибиян кухнята я готвят с Фризопеп, да не обяснявам какви буломачи стават де Sad Виждала съм оризово мляко, но не сме пробвали.

Orchids Flower , точно днес си мислех за ваксините, че не трябва да има стандартен имунизационен календар и всички деца независимо от състоянието им да го гонят на цената на всичко. След реакцията ни от Пентаксим 2рия месец сме сложили само 1 хепатитна, на годинка и 2-3 месеца беше, но тогава аз прецених, че момента е удачен. Просто така го почуствах. Сега мисля да сложим още един Пентаксим, просто и сега така го чувствам и то заради полиото. Отложи я, като не чувстваш, че не е сега момента, ти най-добре усещаш детето си.

lux, бобовите едни от най-последните въведени храни ми е. По принцип доста тежко му идва на чувствителното коремче на моя малчо. Даже и зелето му прави газове  Rolling Eyes

Josepha, пих на времето някакви таблетки калции, но май хич не помогнаха.

И тук искам така лекичко да потхвърля едно инфо без да искам да стряскам никого, но да се надявам, че при никой няма да се получи същото. Ако се кърмите през ноща, недей го оставя да заспива на цица, защото дечицата ни с тази безмлечна диета са с малко по-уязвими зъбчета и при нас се получи биберонен кариес на предните. От както спрях нощните кърмения нещата са в застои. И толкова инфо прочетох, че кърмата не предизвиква подобни проблеми, а само заспиването с шише АМ, но освен съчетаването на безспирно нощно цицорене с фактора продължителна диета друго обяснение не намерих. Сега сме на вариант суче, доста често заспива, будя го, мием зъби, той недоволства и след това го приспивам с гушкане. Абе не е кеф, ама какво да се прави.

Ох, олях се  ooooh! Извинявам се, ако съм отекчила  Grinning

# 2 203
endira овесеното с калций купувам от биомагазините, има го почти във всеки- но искам да ти кажа че калция е естествен и извлечен от водорасли - така че сама прецени дали ще рискуваш
аз давах да пие и правих кремчета, ядох и аз- сега сме на тема киноа

за калция да кажа- не се притеснявайте толкова, има го в много зеленчуци и зърнени храни- ако искате ,мога да проича- хем ще съм написала поредната статия и ще се осведомим всички за храни съдържащи калций- един от тях е сладкия картоф, поне се приема много добре при нас, и броколито разбира се  Thinking трябва да се поразровя

# 2 204
  • Бургас
Здравейте момичета!  Hug Ние се завърнахме.

Вчера прегледа мина добре.Мога да кажа, че съм доволна и щастлива.Радослав е отново с голяма плака на лявата си бузка (на обичайното място)  и Маринова потвърди моите съмнения, че това не е от храна.АД е, но причината е външна, т.е. някакви външни фактори го предизвикват.Той друг вид обриви никога е нямал, този си му е от раждането.Много се зарадвах и ми олекна.Причината да постави диагноза АБКМ бе разтройството със слуз и бронхиалната астма на баща му.За моя радост вече 3 мес. и половина няма и следа от разтройство и слуз.Каза ми, че трябва по-скоро да му въвеждам месото, защото е почти сигурна че е с анемия.Дори ми препоръча да започна със свинско, но аз ще се въздържа за сега. Rolling Eyes Мисля да мина пак през заешко, пуешко, пиле и тогава чак на свинското.От плодовете ми каза да въведа праскова и кайсия, но само от пюре.Щях да я питам за домат и банан, ама забравих за това мисля днес да й звънна, докато още ни помни. Диетата ми ще продължи още три месеца или докато Радослав стане на 1 год., тогава ни вика пак, за да ни обясни как да започнем млечните продукти.
Питах за слънцезащитен крем, каза че е задължителен и ми препоръча на Себамед 30 фактор.Аз мисля да взема 50ф, защото Радо е много бял.
Малко ме смъмри за килограмите на детето (10.700 беше преди 2 седмици).Обясни ми, че многото кг. забавят оздравяването от алергията.Добре, че си замълчах за нощните кърмения. Crazy Но да ви кажа сериозно се замислих за това, особено и след поста на ra_iv.Мисля да се опитам да го отуча.Няма да е лесно, но щом става въпрос за здравето му мисля да съм твърда и упорита.Първата задача е да го накарам да пропие вода. Wink
Ух, май това е всичко.Ако се сетя за още нещо ще го добавя.

Общи условия

Активация на акаунт