Скоро всички ще сме във девети, ФЕВРУАРИ ще родим авторитети! (40)

• 19 905
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Само да се запиша. Отивам да дочета старата тема.
4 часа нямахме ток и се бяхме евакуирали в МОЛ-а , наложи се да пием , ядем, да ходим и на кино ( Артур и нещо си там - голяма тъпня, но жертвата беше заради Рая )  , после и да пазаруваме, не беше лесно. Много съм изморена  #Silly......
Стар, чак на мен ми стана жал за теб - молуване, пазаруване, кино, тц,тц, дай Боже всекиму такава умора!  Laughing  Hug

Тц, тц, тц... Дето каза Ника, направо си за оплакване, бе, СтелиWink  Hug
Бръмби, голям сладур е Митето. А ти изглеждаш адски добре.
Бобиш, пази нервата! Поцупи се малко на мъжо, накажи го с мълчание и после всичко ще мине... Hug

Аз гледам Здрач 2: Новолуние или по-точно се опитвам, защото, ако щете ми вярвайте, съм го пуснала от 14ч., той трае 2 часа, но телефонът не е спрял да звъни да ме проверяват, 100 човека писаха в скайп и в момента съм на 48 минута от филма. Думи нямам!

# 76
Запис и от мен
Ох Ника,взеха ми микробиология някъде в петия месец,и сега нямаааааааааа,моя доки е лудичък ама няма нищо baby_neutral
Стар браво на теб Peace

# 77
Мисмол, не е нетипично да суче бебето толкова на често, но е добре да следиш да изсуква хубаво едната гърда преди да предложиш другата. Ако ти е комфортно да кърмиш само от едната, можеш да я предлагаш само нея в рамките на 2 - 3 часа без значение колко пъти си поиска бебето в този период. За всеки случай наблюдавай си бройката на мокрите пелени и ако няма промяна в количаството и са между 6 и 8 за денонощие, значи бебето се храни добре.

Бръмби, пробвай и на ръка да цедиш, може пък помпата да не ти пасва. Дано Лецитина да си свърши работата и да облекчи процеса, не се отказвай. Можеш да взимаш 3 -5 хапчта докато поотмине проблема. Ако много закъсаш, мога да помоля някой от София да мине през вас и да те погледне. Не знам дали тази възглавничка помага, не съм пробвала и виждала такава. Опитай с хубав топъл и влажен компрес преди цедене. Опитай да се отпуснеш за да помогнеш на рефлекса на потичане.

Sunny9, реално няма забранени храни по време на кърмене. От всичко по малко, това е основния принцип. Разбира се ако имате някакви алергии в семейството, добре е да се внимава. Но иначе всичко е позволено. Можеш леко да огреничиш количеството на прясното мляко, то е силен дразнител, но по чаша на ден примерно си е ок. Киселото не е проблем. Фъстъците също са силен алерген, но не са забранени. Медът е ок, пак без да се прекалява, за майката. Доброто балансирано хранене е важно в този период както и през браменността  Peace Ето една статия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0

# 78
  • Бургас
Бръмби ,страхотен сладур е малкия !!!
Танче, разбирам те на 100 % ,уф ама че хора бе..... Thinking
Ника,добър сън си му ударила  Sunglasses
Относно микробиологията ,на мен ми взеха в 8-мия месец,наскоро беше и всичко беше ОК.Но от 2 дена имам някакво течение,или аз си мислех че е течение..после взех да се чудя дали не е прословутата тапа. Иначе стерилната урина е чиста и като ида на преглед ще видим какво ще реши доктора.

# 79
Танче и ти големи проблеми имаш мила Naughty,онзи ден мойта свекърва след като не се беше обаждала от 10 дни,се обади на мъжо да му се навика той аджаба имал ли майка,а пък тя дали има бременна снаха един господ знае ,да попита как се чувствам поне:?

# 80
Шаманка  Hug
Бобишана, не се коси, мила, моя човек е същия...Даже е готов да тръгне на 350км само и само да оправи на техните проблема  #Cussing out А и не само на техните, и на който му свирне. И ние за това се караме редовно..Няма лошо, че е услужлив, ама е крайно време да се сети, че има жена и дете и домашни задължения...
Бръм, наистина Митето е голям сладурко, пу-пу  baby_neutral

# 81
 Crazy Аааа, вие ме взехте за мезе  Laughing.......Честно ви казвам, не беше лесно..... Първо бяхме там по принуда, постоянно мислех дали ще ни пуснат тока, наложи се да гледаме тъпотия, само и само да убием времето. Беше зверска жега, а на мен ми се ходеше до тоалетната през 15мин.  Mr. Green. Заболя ме гърба от седене по столове, то психически като знаеш че не може да се прибереш и се изнервяш. Е, все пак е нещо де...  Blush.

Бобиш, тоя пак е Артур ама и отмъщението на някой си, явно втора част !

Бръмби, след такива преживявания звучиш супер направо  Hug ! Малкият Димитър е голям бонбон, както и цялото семейство де  Flutter !

Оффф, трябва да готвя , почудих се дали да не инсценирам болки в кръста, ама ме досрамя  Embarassed.... Цял ден ме разхожда мъжът ми и сега да го остава гладен  Whistling....

# 82
  • София
Бобиш, ти си оправна мадама, сигурна съм, че ще го туриш в ред тези дни!  spoko

И аз трябва да се сдобия с този Лецитин тогава, миналият път просто се предадох с кърменето - по цял ден рев, запушване, затопляне с едно голямо шише и помпане. Този път ще се стегна.

# 83
  • София
Геринка80, как си, миличка? Гледам, че четеш, но не пишеш, драсни два реда да не те мисля!  Hug

# 84
Бръмби, чудесен ти е момъка! Бравос! Heart Eyes
Запис и благодаря за темичката.  bouquet

# 85
И аз бях така миналия път, гърди на камък, болки и температура ... Тогава не знаех за лецитита и цеденето до облекчение и цедяяяях като луда до 3 месец на АЛекс  ooooh!

Да призная, изпадам ту в паника че раждам, ту в увереност, че още няма да раждам. Хормоните ми са полудяли  Rolling Eyes

# 86
  • София
Шаманич, в темата за вт. градска има един чуден разказ за естествено раждане там, много добре звучеше момичето!

# 87
Бръмби,Митачето е супер сладур Simple Smile  Hug и ти изглеждаш чудесно,браво пак да кажа,много смело от твоя страна,не се отчайвай за кърменето,сигурна съм,че всичко ще се оправи  Hug  аз пак зяпах всички бебчовци,толкова са сладкииииииииии  Hug  Hug  Hug

# 88
   Много активни сте бре! Докато се усетя, сте навъртяли 6 страници.
   Аз да ви се оплача, днес паднах точно пред къщи на снега, добре че не се изпльосках по корем, а странично и на едно коляно. Уж да пазя голямото дете да не падне, накрая съборих и него. Сега нещо ме боли междукрачието, не ми се ражда още, много е студено и заледено и не съм  подготвена психически, и багажът ми не е прибран, и ме е страх, ииииистискайте палци да изкарам до поНДелник.
   Гледам за кърмене говорите- преди 7 години близо ни интернет, ни дявол- откъде да разбера какво да правя, та на 45-0тия ден и аз като Ника се предадох. Ама какъв кеф беше първата нощ, като му дадох АМ- то сън, то спокойствие. Дано сега имам повече кърма и бебка да не е толкова мързелива, че голямото все спеше на гърдата, а после- ревввв.
   Айде, изказах се.
   Бръмби, много сладко бебе си имаш, пу-пу, да не му е уроки!

# 89

Бръмби, добре си се завърнала вкъщи!
Разбирам те напълно за шиенето без упойка, Аз го преживях същото първия път!
Ти в Шейново ражда, нали. /Сори, ама не помня  Embarassed /. Да те питам - искат ли шише за бебето или не?
За кърменето пак те разбирам - съъъъъщите проблеми. Пробвах компреси, душове, мазила, цедях се като крава. И така до 4-тия месец - повече не издържах. Ако пак ми се случи същото - незнам, но каквото сабя покаже. Моята кума казва, че първите месеци е най-страшно, после нещата се регулирали, но аз не успях да дочакам регулацията.
Кажи, плийс още нещо. Детето колко често ти го дават да го виждаш и може ли да го кърмиш, ако искаш.
Много е хубав Митето. Пу-пу.

Момичета, много ме боли междукрачието. Ама чета че и вие се оплаквате... Първият път нямам спомен. Боже, колко съм изкуфяла само, не е истина.

Ах, една добра новина - изплатили са ми болничните за ноември и декември. Вчера купих и първите дрешки на бебчо. Нямаше как - преборих суеверието на мъжа ми.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт