Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 785
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета и бебчета !

Днес ми е много весело, връщам се от преглед Simple Smile
Имам зелена светлина (най-накрая) и в понеделник ме приемат за индукция. Живот и здраве, ще родя тогава (ако системата даде резултат).
Тоновете днес не бяха толкова хубави, колкото миналите, та утре пак ще ме слушат. Контракции - никакви. Но пък шийката е скъсена на 90%, имам някакво разкритие (пропуска 1 пръст.. което на колко е равно, някой знае ли?  newsm78 ), главичката се е наместила.
Т.е. била съм с добър статус за предизвикване. Направо опищях кабинета от радост.

Какви ли не ги наприказвах на лекарите, горките пукнаха да се смеят... ама то като човек олаби малко напрежението и....  Blush
Пак ми казаха да си хвана мъжа за ушите и да му дръпнем един бурен секс (цитирам дословно), аз им викам "Оо, още сега в колата ще се почнем", докторът "Е, поне изчакай да се приберете у вас",  аз "ААА, никакво чакане! Тука на паркинга се почваме, та да съм наблизо!"  Mr. Green И сестрата се обажда "Ами, ако искаш да ви дадем една стая, имаме няколко свободни в момента"  Joy
Та така...
Сега не знам дали защото съм спокойна, че ще раждам тия дни, ама ме почнаха и някакви болки нерегулярни.  Laughing Та туко-виж стане работата и преди понеделник.... не се знае знае ли се Wink

Много прегръдки от мен!

# 601
Здравейте, мами!
Аз да почерпя, че днес ставаме на един месец. Вече сме големи.

Честито и на другите бебчета, които вече са на 1 месец!

Наистина вече забелязвам голям напредък, друго си е един месец. Главичката си я държи изправена, смее се с глас, стои доста буден, радва ни се като му говорим. Вчера се обърна сам от положение по корем, а да не говорим колко време си държа главичката вдигната от това положение, направо ни шашна с таткото. Вие слагате ли ги по корем, нали така се развивали шийните мускули?

# 602
Еееее Копнеж браво, значи вече наистина се задава голямото събитие Peace
Татит и аз май ще изпадам в депресия, майка ми си тръгна днес и като се замислих колко задължения имам, главата ме блъсна ooooh! Наистина разходките помагат много, ние снощи пак излизахме до мола и така добре ми дойде, а и съм спокойна, че Вики е в сигурни ръце, на баба си, та се разходих, купихме на Вики една въртележка за леглото и ходих да си взема крем за лице, че ако знаете как съм се занемарила, та малко да се приведа в ред Heart Eyes
Честити месечинки на бебоците, да са живи и здрави  bouquet
Вивианка и аз слагам Вики по коремче, наистина е добре, нашата педиатърка ни посъветва да го правим Heart Eyes

# 603
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Честити месечинки и от мен на порасналите ни бебчета! Божее, кога измина това време?!   Sunglasses

Копнежче - а така! Утре да се похвалиш и ти!  Hug

tanchelina - м дааа, и мен ме хвана като мама си тръгна, макар че първите симтоми бяха преди това. Но сега няма и на кой да я оставим вече!  Confused

Татит,съчувствам ти силно за депресията...

Hug Hug

# 604
Само да ви се похваля че на 27.01 се роди синът ми Александър с мерки 47см и 2,800кг. За сега само толкова от мен

# 605
  • Варна
Привет! Пиша набързо, че бебка плаче. Искам съвет от MTV или някой друг запознат. От вчера ме боли дясната гърда, но като я опипвам не усещам да има някакви бучки. Слагах горещи компеси на мястото, но ефект май нямаше. Днес вдигнах температура 39,4, смъкнах я лека полека до 37. Пратих майка ми да ми купи Лецитин. Взела е такъв от 1200 мг. Въпроса ми е по колко на ден трябва да пия? И другото е, че много ме боли главата, дали е нормално при такова състояние? И ако евентуално не се оправя, при какъв специалист трябва да отида - при гинеколога ми или при личната лекарка? Чувствам се доста зле и много се притеснявам  Sad

# 606
edna ot nas, дай му пак от същата гърда, също така е добре брадичката и нослето да са по посока на болезнената част на гърдата.
Преди това можеш да направиш топъл компрес (ако имаш ел.възглавничка-най-бързо и лесно Wink)

scorpionswind Честит син!

# 607
Здравейте и от мен от вчера сме си в къщи, но нямам никакво време да пиша. Искам само да помоля тези от вас който могат да ми помогнат да погледнат в тая темичка да не пиша и тук същите неща  Sad
Много ви благодаря момичета   bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468050.0

# 608
  • София
Питане към  МТВ ако не ти е проблем да ми изчетеш словоизлиянията ще съм благодарна   bouquet

Бебка не суче ефективно, чувам няколко суквания и тогава гълтане. Иска постоянно на гърда като уж пусне оставям и тя пак почва да търси. Не си чувствам гърдите така пълни както преди два дни и мн. ме притеснява има ли въобще кърма. Да изцедя не мога нито с помпа нито ръчно така бях и с първото дете дори д има кърма.Много ми се иска сега да кърмя дълго ама къде бъркам? от 10 часа сутринта има 2 наакани памперса ама някак ми малее акото. Вода не давам и на ядене предлагам само едната гърда.  Ако има грешки моля за извинение пиша с бебка в мен  Embarassed

# 609
Големи сладури   newsm51

# 610
Аз сменях гърдите
предлагах и от двете, в началото и аз не си усещах гърдите и се притеснявах дали малката се нахранва добре, не се притеснявай ако кг са и в норма значи си похапва нормално
успех   Hug Hug Grinning

# 611
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Питане към  МТВ ако не ти е проблем да ми изчетеш словоизлиянията ще съм благодарна   bouquet

Бебка не суче ефективно, чувам няколко суквания и тогава гълтане. Иска постоянно на гърда като уж пусне оставям и тя пак почва да търси.
И аз тук със същия проблем.

Плюс, че не захапва добре, колкото и да опитвам! Сигурно, защото вече объркахме всичко, като започнхаме да я дохранваме с шише. Но тя категорично отказва гърдата!
Кърменето и за мен и за беба се превърна в тотален стрес и кошмар. Тя се нервира и се дере, защото не може да захапе. Аз плача, защото тя се мъчи и се чувствам като някоя пълна глупачка. Изпитвам направо ужас от момента, в който пак ще започна да опитвам да я кърмя.
Изчетох цялата библиотека, консултирах се ... Но явно предварителната подготовка не ми помогна. Едно е да четеш, друго да го направиш.
Сега обмислям да цедя и да и давам кърмата. За да си спестя ада, в който се чувствам сега, а и най-вече да спестя на детето нервите.
Кажете каво мислите? Има ли опастност да ми намалее кърмата така?
Има ли шанс, след няколко дни, като се поуталожат нещата, да опитам пак и да я науча?

Мисля, че това е корена на депресияята, която ме е обзела!

# 612
Мили мами, първо се успокойте Hug не се чувствайте виновни за нищо-никой не се е родил научен, и всеки от нас допуска грешки..
Еvка това, че гърдите ти не са пълни, не е показател..както и че не можеш да изцедиш нищо-бебетата изсукват мн повече от която и да била помпа Peace
На какъв интервал хапва? Да не би да се е сдобила с колики и затова да иска нон-стоп да суче-т.е. за успокоение, не толкова от глад?

Tatitt
пробвала ли си да я кърмиш сънена? Тогава ще е по-спокойна и тя и ти, и ако леко дръпнеш и долната устничка за да захапе по-добре и ареолата..а и тя усеща и напрежението в теб Confused
Пробвай и със силиконови зърна..
С цеденето няма да ти намалее кърмата, но е хамалогия за теб..не си е работа..а и беба ще изсуква повече от колкото ти ще изцеждаш..по-добре е да суче (нищо ѝ няма на нейните нерви Wink, пази си твоите, че ще ти трябват доста за напред Crazy), а няколко дни с достатъчни после да ти откаже да суче от гърда, защото се иска повече усилие, отколкото от шишето Confused

# 613
tedinka87 - ние сме до Плиска близо и ползваме именно на поликлиниката там педиатърката - казва се Янкова. Вашата как се казва?
на моята кабинета и е в хиподрума, но я избрах защото живее близо до нас, и ако стане нещо може да дойде бързо, а то какво стана - дойде един път и то с много зор.  Confused

# 614
scorpionswind честит син, да ти е жив и здрав, много да слуша и папка  bouquet  bouquet  bouquet
Ох, много ме тресе и мен депресията, защо така не знам, тоест знам де, хормоните тъпи Rolling Eyes
Дани излезе с баща си, майка ми си замина и ми е едно тихо и тъпо, Вики спи, а на мен не ми се прави нищо, поне с мама си говорехме, а сега Cry
Да се оправя и това време, да излизаме, че изперках  ooooh!
Извинявам се, ако съм досадила Embarassed
Роси, аз раждах с едно момиче и тя имаше големи проблеми с гърдите, болезнени и направо изглежздаха като бомби, каза, че педиатърката й изписала нагревки, от които се е почуствала много добре, а също е звъняла и на консултантите от ЛЛЛ, те са я посетили вкъщи и са й дали доста съвети и то нагледни, имам впредвид, че са  й показвали как да цеди и т.н. А за главоболието, аз също писах преди дни, бях с ужасно главоболие, нещо като мигренозен пристъп, но за съжаление можем да пием само парацетамол, в случай ще ти помогне и за Т. Дано се оправиш бързо, стискам палци Hug
Герганче аз също бих ти препоръчала да си вземеш Лансинох, много съм доволна от него, а доколкото знам, когато имаш рагади, трябва да се изцеждаш или да ползваш силиконови зърна. Но за всеки случай, нека да кажат по-компетентните мами Peace

Общи условия

Активация на акаунт